Şimdi Ara

gtx 970 alınır mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
4.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jeezy

quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

GTX 970 konusundaki en başta yaptığım yorumlara istinaden bunları yazıyorsanız, daha sonra yaptığım yorumlardan bir haber olduğunuz belli (konu sayfalarındaki yorumlarımı tam olarak okuyunuz).

Ben o en baştaki GTX 970 savunur gibi yazdığım yorumları yazarken daha bir Allah'ın kulunun GTX 970'in bu durumundan haberi yoktu, haliyle benim de haberim yoktu (o sıralar yabancı forumları takip etmiyordum). Yeri gelmişken o konuya da (konu sahibinin ''konumdan git'' tarzı yaklaşımı ile) daha mesaj yazmıyorum. Sonra neden mesaj yazmıyorsunuz diye bir şeyle gelmeyiniz bana.

Şu yazdığım mesajdan da GTX 970'i savunuyor gibi bir anlam çıkardınız ya sizi ve sizin gibi düşünenleri tebrik ederim !

Bu forumda, sizin gibi eskiden bir - iki muhabbetim olan adamların bile bana karşı nedir bu tavrı, art niyeti anlamış değilim ? Bu olan kandırılma durumunda ben NVIDIA'yı savunuyor falan gibi görünüyorum herhalde ? Ya ben kendimi anlatamıyorum ya da sizler başka bir şeylerin kafasındasınız.
    _________

Üstteki yorumumda ben ne yazmışım ? ''Kandırılma durumundan dolayı alınmaz'' , bu dediğimde bir hata mı var ? Performans namına şu an için bazı FPS dropları dışında gerçekten ama gerçekten düşüş olduğunu gösteren forum içerisinde bir kullanıcı paylaşımına ben denk gelmedim.Bundan dolayı şu anın şartlarında performans namına bir kayıp olmadığını belirttim. İleri ki dönemlerde tabii ki 3.5GB + 0.5GB durumundan dolayı kayıplar olabilecektir.

Ben de şu an 1215 - 6608 Mhz@Voltajsız hızlarda iyi bir GTX 780 varken (nazar değmesin), ben ne yapayım GTX 970'i ?

Bu forumdaki bazı insanlar hakikaten bana acayip düşman olmaya başladı. Sizleri buna sürükleyen insanların oyununa gelmeyin diyerek yazımı sonlandırıyorum.

/>

Eeee ne diyoruz?Büyük lokma yiyip büyük söz konuşmamak gerekiyormuş.

Savunup savunmamanız beni pek ilgilendirmiyor.Sonuçta herkesin düşüncesi farklı,kimseye sen niye böyle düşündün veya neden böyle yapıyorsun demem,diyemem.

Ayrıca kimsenin haberi yoktu diyorsunuzda.Adam güzelce bir haber yayınlamış ona bile itiraz ediyordunuz.64 ROP varda 128TMU ünitleri ile karıştırmayın felan.

Ben bu sözleri gördükten sonra savunduğunuzu düşünürüm.Benim sizinle irtibatım oldu.Ama ne hikmetse muhabbetten sonra 19 gün uzaklaştırma cezası aldım.

Ben ne kimseye tavır koyarım nede art niyet.Ben sadece bu forumda kimlerin ne olduğunu.nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu herkesten çok iyi biliyorum.O yüzden tavır veya artniyet gibi sözler kullanmamanız bence daha maktül olur.

Performans olarak sizi üzmez diyeceğiniz GTX970;ilerleyen dönemlerde sorun çıkartacağı zaman ne olacak peki?Anlık düşünmekten ziyade biraz da ilerisini düşünmek daha iyidir.

Son gif için ise biraz düşünmenizi.Hatta acaba insanlar bana neden böyle yapıyorlar diye düşünebilirsiniz.Kendi yaptığınız şeyler yüzünden bu durumdasınız.

Kimseninde kimsenin oyununa geldiği yok.Burada akıllı olanlarda var.Akıllı olduğunu sananlarda var.

O yorumlardan bunları çıkardığınız belliydi zaten. Ben de o yorumlara gerekli açıklamaları şimdi hemen belirttim. Umarım anlayan anlar (aklı mantığı olanlar anlar diye düşünüyorum). Bile bile anlamak istemeyene de ben bir şey yapamam maalesef.

Yayınlayan adamın haberi tabii ki olacak. Ondan başka çok az kişinin haberi vardı (yabancı forumları takip edenler). Benim de haberim olmadığı için öyle yorumlar yaptım doğal olarak. Ama artık yorumlarımı görüyorsunuz ki durumun farkında olarak yapılan yorumlar.

Bu 19 gün ceza durumunu bana mı mâl ediyorsunuz burasını anlayamadım pek ? Eğer düşündüğüm gibi ise çok saçma bir durum olduğunu belirtmek isterim. Sizin ceza almanız ile benim nasıl bir alakam olabilir ? Yönetici olarak falan mı geçiyor adım ?

İleri ki zamanları muallak olduğu için zaten hem bundan dolayı hem de ortada kandırılma durumu olduğu için insanlara almayın diyoruz (alınır alınmasına yazmamın sebebi bu, yani alınır ama bu sorunlar varken gibi). Kartlar ilk çıktığında bu kartı öneriyorduk neden ? Çünkü; kimsenin böyle durumlardan haberi yoktu. Yani ilk zamanları düşünerek kimse bana burada gelipte yorum yapmasın (sizin için konuşmuyorum).

Kimi savunup, savunmadığım sizi alakadar etmiyorsa; o zaman ilk baştaki mesajıma istinaden bana bunları da yazmıyor olmalıydınız. Bunu da ek olarak belirtmek isterim.

Son gif tam bu olayları açıklar nitelikte ve güzel bir adamdan ''JOKER'' den geliyor herkese.

''Akıl'' ile alakalı söylediklerinizde haklısınız buna lafım yok. Ama en azından bu forumu uyandıran @Mete adlı kişinin de GTX 970 3.5GB konusunu babasının hayrına açmadığına kalıbımı basarım. Bu durumun açıklaması da; o konu içerisindeki tüm yorumlarında GTX 970 ve NVIDIA sahiplerine ''kıs kıs bıyık altından'' gülmesidir. Bu konuyu istediği kadar forumdakilerin yararına açtım desede, NVIDIA ile alakalı eline böyle bir paylaşım düştüğü için bu fırsatı (dalga geçme) kaçırmamıştır. Kendisini çok az zamanda çok iyi tanıdım (iyi bir AMD fanatiği). Aynı şey AMD'nin başına gelse idi emin olun, foruma şu an uğramayan arkadaşların en başında olacaktı.

Yani velhasıl kelam; dediğiniz gibi akıllı olduğunu sananları iyi tartmak gerek. Size iyi şeyler yapıyormuş gibi görünen insanların aslında gerçek düşüncelerini yorumlarındaki ince detaylarından bulabilirsiniz. Aynı bir katilin asla ama asla kanıtsız bir cinayet işleyemeyeceği gibi.

''Bu forumda herkesi çok iyi tanıyorum'' düşüncesi de çok kolay bir düşünce değildir. Bu tarz sanal ortamlarda kimin ne olduğunu asla bilemeyiz (yüz yüze görüşmediğimiz sürece).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 13 Şubat 2015; 0:26:06 >

• Jeezy kullanıcısına yanıt
    Bu arada o PM'leri de şimdi tekrar okudum.

Sanırım ceza alma durumunuz hakkında ne düşündüğünüzü anladım şimdi.

Mesajlarda yazmış olduklarınız aramızda kalan şeylerdir. Benim gidip o mesajı şikayet edecek kadar düşük bir insan olduğumu düşünüyorsanız (buna istinaden de bana yükleniyorsunuz belli) çok yanlış düşünüyorsunuz. Orada iki arkadaş gibi muhabbet ettik. O mesajda yazılanlar orada kalır, başka yerlere gitmez merak etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 13 Şubat 2015; 0:38:24 >
  • CEVAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLSİN HOCAM TAKMA
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

CEVAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLSİN HOCAM TAKMA

Birakta ona arkadas karar versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • major0706 M kullanıcısına yanıt
    hocam gtx 970 kullanıcısı olarak sadece şunu söylüyorum 2k 4 k da oyun oynayacaksanız gtx 980 alın yada bu standartta amd kart alın.ama yok ben 1920*1080 de kullanırım diyorsanız gönül rahatlığı ile alabilirsiniz ram problemiymiş şuymuş buymuş çok detaylı bi bilgim yok ama fc 4 ultrada min 45 fps ac unityde min 42 fps shadow of mordorda min 52 fps alıyorum.1.5 aydır kullanıyorum donma problemine henüz rastlamadım.En az 2-3 yıl daha beni üzeceğini sanmıyorum.cw hatasına gelirsek gerçekten fps 600-700 üstüne çıkmadığı müddetce ben ne ses duydum nede başka bişey duydum.Siz yinede araştırın para sizin pul sizin kafanıza yatanı alın fanboylara takılmayın.

Özet:Paranız varsa gtx 980 alın yoksa gtx 970 yada gtx 970 ayarında amd kart alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krsdhan -- 13 Şubat 2015; 10:17:31 >
  • R9 300 serisi çıksın ozaman karar vericem gibi gözüküyor. 1080p de kullanıcam fazlasına gerek yok. En fazla bf4 ve rivals oynayacağım saten.

@krsdhan

Hangi marka gtx 970 kullanıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major0706 -- 13 Şubat 2015; 15:21:52 >
  • major0706 M kullanıcısına yanıt
    R9 300 serisi çıkınca almanız piyasa durumu açısından da daha mantıklı olur zaten.

BF4 ve RIVALS oynacağım diyorsanız daha alt modeller de işinizi görecektir. Mesela RIVALS gibi oyunları GTX 760 ile bile sabit 60 FPS'de oynayabiliyorsunuz. BF4'te de AA kapattığınız zaman güzel FPS'ler alıyorsunuz. Fazla para harcamak istemem derseniz aslında R9 280 bile işinizi görebilir.
  • Alınca uzun süre kullanıcam 5-7 sene arası o yüzden üst seviye bir şey almak istiyorum. Arkdaşın hangi modelini kullanıyor merak ettim.

• 970 de 4 k oyun acip ayarlari biraz yukseltip 3.8-4.0 gb vram kullanimi oldugu zaman fps dusuyor tipki 4gb gtx770 te 4k gibi dusunun sebebi kartin kirpilmasi gtx980 den farki orda cikiyor ortaya nvdia gizlidende olsa tasvip edilemez bi sekilde bu olayi gizleyip vram olayini saklayip 4 gb 256 bit diye 500 mb vramin yavas oldugunu gizleyip karti satmistir kart sorunsuz vram e sahip olsa bu fiyata satilmazdi satilsa 980 modeli cikmazdi ciksada kimse almazdi diye dusunuyorum
    SOM da dsr2k vram 3.6-3.8 geziniyor ve ole cakilip kalmalar droplar amuda kalkmalar yok 40-60 fps civari oynatiyo ultrada

• 4 k bahsi gecen oyunlari akici bi sekilde oynamak icin 980 sart oda 2000 tl

• ömr0681 kullanıcısına yanıt
    gtx970 fiyatları düşünce otomatik olarak gtx780ti fiyatlarıda düşecek. ben 970 olayını savunuyor gibi görünmeni buna bağlıyorum şahsen.

yerinde olsam hiç böyle dalaverelere girmem r290 alır 4k'da akıcı oyun keyfi ile günümü gün ederdim

@ömr0681 dostum gtx980 filan şart değil, r290 ile yarı fiyatına 4k'ka akıcı oyun oynayabilirsin. gtx980 filan tekliyor o çözünürlükte. zaten r3xx serisi ile 4k çocuk oyuncağına dönecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 13 Şubat 2015; 19:23:02 >
  • quote:

Bu forumdaki bazı insanlar hakikaten bana acayip düşman olmaya başladı.

Welcome to my World.yanlış yapıyorsun ben şunu anladım biri sana ergen diyorsa sen de ona 0-12 diyeceksin efendiliğimi bozmadan cevap vereyim dediğinde tepene binmeye çalışıyorlar.forumun yaş ortalaması gerçekten çok düşük.böyle olunca herkes herkesi ergen zannediyor bazı arkadaşlarımızı kaptırdık mesela forumun birine nerede 30+ varsa.burası sanal bir ortam bir çeşit oyun oynuyoruz karakter geliştirme RPG oyunlarından farkı yok.burası gerçek değil bunu anlayamıyor bazı üyeler.şunu söyledim 17 artı aldım kral benim edasındalar halbuki nicki alsak ellerinden sıfırdan başlasalar havaları iner.benim hesabı alsalar aşağı sıfır mesajla ben her zaman için ram bölümüne gidip 5-10 başlığa yazabilirim orada hava gerekmiyor zaten kimse yazmıyor yazana Allah razı olsun diyorlar.sadede gelirsek herkesin bir ego tatmin yolu var kimi yardım eder kimi marka savunur kimi hava atar kimi vakit geçirme amaçlıdır.ben mesela aman yardım edeyim kimseye bulaşmayayım oncu buncu değilim diye kastım onca zaman ama bu forumda mümkün değil taraf seçmen lazım ve o tarafa göre yazman lazım.community yani burası ama markaya göre.yeri geliyor intel diyorum eksi, yeri geliyor amd diyorum eksi, nvidia'yı zaten sevmiyorum bu durumda işlemcide intel'ci ekran kartında amd'ci oluyorum mesela ben ve bu topluluğa uygun olmam lazım ki kimse sarkmasın ya da biri yardımına gelsin.illa ki sarkıyorlar ve mevzu uzayınca dönüp dolaşıp sen suçlu konuma düşüyorsun o yüzden uzatma yav he he diyip işine bakmak en güzeli yoksa biz sana düşman değiliz ben arkandayım hatta.nvidia sevsen de insanları kırmamaya çalışıyorsun ben onu yapamıyorum mesela sigorta atarsa.kısa öz kes lafı geç sonra da yazma, pm'ye al arkadaşı bakalım derdi neymiş?sana söylüyorum ama isteyen pay çıkarabilir.bu bir hesap haysiyet meselesi değil.biri diğerine işsiz diyor öteki maaş bordrosunu göstermeye kalkıyor siz oyunlarda böyle mi yapıyorsunuz?

• GTX 980 kullanicisiyim suan en güçlü tek gpu olan ekran kartidir kendisi. Şimdi sana kalk biraz daha ver al derim fakst malesef kendisi F/P bir ürün olmadığı için haketmiyor pek. Sen neden aldın dersen bana gina gelmişti artık hep sorun hep sorun biraz paraya kiyayim dedim.

• Bende 1080p oyun testlerini izledim shadow of mordorda en az 30 fps yi görüyor buda bana normal geldi 970 alınabilir gibi geldi 300 serisinin fiyatı belli olsun 970 de biraz ucuzlama olabilir diye düşünüyorum beklicez.

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

gtx970 fiyatları düşünce otomatik olarak gtx780ti fiyatlarıda düşecek. ben 970 olayını savunuyor gibi görünmeni buna bağlıyorum şahsen.

yerinde olsam hiç böyle dalaverelere girmem r290 alır 4k'da akıcı oyun keyfi ile günümü gün ederdim

@ömr0681 dostum gtx980 filan şart değil, r290 ile yarı fiyatına 4k'ka akıcı oyun oynayabilirsin. gtx980 filan tekliyor o çözünürlükte. zaten r3xx serisi ile 4k çocuk oyuncağına dönecek

290 varsa elinde bu bahsi gecen oyunlari 4k ultrada kac fps oynuyosun akici olarak gosterde bizde bilelim bi akicidir almis gidiyor 20-30 fps ye akici diyosan oda ayri mevzu
    300 serisinde 4k oyuncak olcak diyosun tahminlerini bole bi bilgiye dayandirmadan yazarsam kimse umursamaz

• @HIGHER

Yakın geçmişte diyaloğum olan bir arkadaş olduğu için cevap verdim. Üstte mesajı olan ''gereksiz yere'' mesajlar yazan başka kişiler gibi olsaydı cevap alamazdı zaten.

İnsanlar doğru bildikleri yanlışların arkasından gitmeye sürüklendikleri (zorla veya isteyerek) için cevap vermeliyiz böyle mesajlara.

@Tuoni

Teşekkürler düşünceleriniz için.

Öncelikle ''ergen, liseli'' vs. konularında hem haklı hem haksızsınız. Dediğiniz gibi onların seviyesine düşüp, cevapta verilebilir ama en iyisi sükunetimizi kaybetmeyip, çizgimizi bozmamak bence. Buradaki durumdan ayrı olarak bunu yazdığınızı düşünüyorum zaten. Zira; şu an tartıştığım arkadaş öyle zannediyorum ki bu bahsettiğimiz yaşı ufak tayfa içerisinde olan bir arkadaş değil. Sadece bana karşı olan serzenişini dile getirdi diyelim.

''Bir tarafı seçmek'' konusu da maalesef ki çoğu insan için günümüzün vazgeçilmez bir durumu olmuş. Ancak ben bu durum içerisinde yine de objektifliğimi korumaya ve olaylara ortadan bakmaya çalışıyorum.Ancak ne var ki buna rağmen benim bir tarafa körü körüne bağlandığımı zanneden insanlar var. Ben de bu tarz yorumlar gördüğüm zaman haliyle bu konu içerisindeki gibi biraz fazla sinirleniyorum. Ancak yine de nezaket kuralları çerçevesinde sinirlerime hakim oluyorum. Yoksa bahsettiğimiz günümüzün tayfası içerisinde görgü kurallarının ve kullanılan dilin yerlerde olduğunu rahatça görüyoruz.

• Major öbür konularına baktımda başka işlemci almayı planlıyosun daha düşük bütçeli.Anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Dying Light ve Watch Dogs'ta da bazı sıkıntılar yaşayanlar var (forum içi ve forum dışı). Yani tek bahsedilen oyunla sınırlı değil. Bu dediklerim anlık FPS dropları.

Gelecekteki oyunlar içinde nasıl bir durum olacağını şu an için kestiremiyoruz.

Dying Light'ta, 780Ti ile bir problem yaşamadım (1080p). Kullanım, 2.9 GB'ın altında seyrediyor. (Çoğu zaman 2.8'in altında.)

970'te, 4K'ya çıkmadıkça sorun yaşanmaması lazım. Acaba, 3.5 sınırının sağlıklı çalışmaması gibi bir durum mu var?

Bir diğer ihtimal: Nvidia DoF açınca, zombilerle uğraşırken anlık donma olabiliyordu. Onu vram sorunu sanmış olabilirler.
    1.4 patch'le düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Şubat 2015; 6:37:51 >
  • Bende GTX 970 G1 Gaming vardı, shadow of mordor'da 3.5gb sınırına geldiğimde anlık takılmalar ve donmalar yaşıyordum ve oyunun akıcılığı kayboluyordu. (1080p ultra çözünürlükte) Bazıları için sorun olmayabilir ama kartı uzun süreli olarak kullanacak arkadaşların dikkatli olmalarını tavsiye ederim. (Ben kartı inventus'tan almıştım, aldıktan 3 ay sonra oraya iade ettim.)

GTX 980'in f/p ürünü olmadığına katılıyorum, GTX 970 ile arasında çok fiyat farkı var. Yine de benim gibi eski seri kart almak istemeyen; ancak yeni amd serisi çıkana kadar beklemek istemeyenler forumdan ikinci el GTX 980 bakabilir. (Ben böyle yaptım, iade ettiğim GTX 970'in üstüne 300 TL koyarak sıfır ve garantili GTX 980 G1 Gaming aldım.)

Yeni kartı aldığımda shadow of mordor oyununda vram 4GB'a kadar dolmasına rağmen hiçbir takılma, donma sorunu yaşamadım. Ek olarak Gigabyte serisi için GTX 980'in soğutması GTX 970'den daha iyi. Boşta iken GTX 970'in fan dönüşü 1300 rpm civarında iken GTX 980 900 rpm civarında ve yükte fan sesi GTX 970'e göre çok daha düşük.

Bu yorum karar aşamasında olan arkadaşlara yardımcı olur umarım.

İyi forumlar,

• Hocam simdi sizde 2 k da vram dolunca takiliyo diyosunuz bendede takilmiyo bu nasil istir anlamadim fakat ben dsr 2 k oynuyorum vram 3.5-3.8 gb dolu iken SOM da 45-60 fps aliyorum asus strixle vramler samsung marka bi etki yapmaz sanirim fakat 4 k da oyun takiliyo zaten fps dibe vuruyo

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.