Şimdi Ara

GTX 980ti Classified Değişim !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
4.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NeoAnderson

Hocam ben Ups ile konustugumda 90 euro dediler anlamadim yani. Benim suan yapabilecegim neler olabilir diger rma islemi nasil oluyor ?

sıkıntıya çok üzüldüm bu arada sadece şunu sormak isterim cw azmı çokmu birde siz ürünü tr dışından aldığınız içinmi evgaya göndermeniz gerekiyor
  • Cw sorunu +60Fps ustunde basliyordu hocam. Acaba PSU sorun yapiyormu diye baska Power ile denedim sonuc husran. Evga ekim ayi itibari ile Vektronla baglarini koparmis. Egerki disardan aldiysak direk Evgaya gondermemiz gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EVGA Vektron'la bağlarını koparmış mı ?
  • Ekim ayın da kopardı hatta 1 -2 mesaja da yazdım artık bir espirisi kalmadı diye. Bende tesadüfen öğrendim sonra forumu kurcaladım baktım harbiden öyle çok az kişi biliyor şuan.
    Şuan ki durum EVGA marka ekran kartı aldınız diyelim nereden aldıysanız ya direk orası ile irtibata geçiyorsunuz yada EVGA ile kendiniz irtibat kuruyorsunuz.Yalnız bizim gümrüğümüz biraz saftirik olduğundan malın tekrar vergisini isteme olayları olabiliyormuş.

@Nessarien

Ekleyelim de detaylı bilgiyi kendisi verir.Hatta niye böyle oldu diye konuşacaktı Evga ile gerisini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 4 Kasım 2015; 9:39:02 >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Vektron eline yüzüne bulaştırdı galiba.
  • Umarim benden vergi istemezler sonucta barkod ile gonderdim ve gozlerinin onunde bantladim. Urun simdi basaksehirde bakalim ne zaman ucaga verilecek.

• NeoAnderson N kullanıcısına yanıt
    Ben Corsair H100i GTX göndermiştim Corsair Hollanda'ya. Giderken sorun olmamıştı, lakin dönüşte takıldı.

Corsair formalite fiyat yazmış üzerine, tüm masrafları Corsair karşıladı tabi. Ben de barkod ile yollamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 4 Kasım 2015; 12:47:03 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim olayda bu gümrük tekrar yeni ürün olarak değerlendirip vergi talep ediyor.Bence adamlar baktılar bunlardan alan yok millet amazondan alıyor 3000 TL nere 2200 TL nere .Bir şekilde çıktılar işin içinden tabi şu da var işlem süresi ciddi anlamda kısalıyor.Almanya'ya gönderdiğimiz paket 3 günde gidiyor EVGA aynı gün işlem yapıyor bize geri gönderiyor.10 gün içinde sorun çözülmüş oluyor örnekleri var.Ama gönderirken masrafları biz üstleniyoruz.
    Ben gönderirken de Corsair karşıladı ücreti.
  • Dönüşte yeni bir ürün olacaği icin tum masraflari kendileri karsikayacakmis. Giderken herhangi bir gumruk olayindan bahsetmediler. Degeri 1500 euronun ustundekiler takiliyor galiba.

• RMA formu var ise ekte takılmaması gerekiyor. Bu önemli. Birkaç arkadaşa daha sordum, RMA takılmadı dediler. İçlerinde ekran kartı yok belirteyim. Daha ufak çaplı ürünler ama 75 USD sınırı üstünde ürünler.

Kargo olayını dediğim gibi bilmiyorum, ben firmaya sormuştum hangi firmayla göndereyim diye onlar ne dediyse onu yapmıştım. EVGA ile gelirken UPS ile geldi diye UPS dedim. 30 eu olayı nessarian'ın başlığı var orada görmüştüm yanılmıyorsam.
    En güzeli EVGA ile iletişime geçip herşeyi onlara sormak.

NOT: sizden gümrük isterlerse tekrar faturanızı, gümrük işlem belgelerinizi, ödeme yaptığınız zımbırtının ekran görütüsü vs vs gibi bu ürünü önceden aldığınıza dair ne varsa sunarsanız kolaylık sağlarlar diye düşünüyorum. Sade e düşünce bu, böyle birşey gelemdi başıma.

EDİT: Arkadaşımla görüştüm yanlış bilgi vermişim. RMA gönderdiğimizde Almanya'ya göndermişiz. Nakliyeyi firma vermiş. Ürün geri geldiğinde biz karşılamışız. :) umarım sorunsuzca halledersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 4 Kasım 2015; 23:06:06 >

• Insallah hocam suan basaksehirde kargo umarim sorunsuzca gidip yenisi gelir.

Merhabalar

Burada detaylı bilgiyi paylaşmıştım daha önce.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110959042

Evga ile bağlar kopartılmış şeklinde bir kaç ifade gördüm ona açıklık getirelim. Hayır bağlar kopmadı sadece Vektron kendi sattığı ürünlerin dışındaki ürünlere destek vermek istemiyor. Bu yüzden ürünlerin RMA işlemleri için Avrupa Merkezi olan Almanya'ya gönderilmesi gerekiyor. Lakin bu tarz tutumlar artmaya devam ettiği sürece ülkemizde pek de uzun ömürlü bir yapı kalmayacaktır zira Evga bu tarz gelişmelerden hoşnut değil, hala çözüm bulunmasına çalışılıyor.

Gelelim diğer konuya.

RMA'den dönen ürünlerin gümrüğe takılma ihtimali çok yüksektir ve bu olduğu zaman tekrardan vergi ödenmesi gerekir. Evga bu vergileri ödemez sadece kendilerinden alıcıya yapılan kargo gönderim ücretini karşılar. (istisnai bir durum olmadığı sürece)

Bu konuyu da açıklayan bir başka mesajımı alıntılıyorum daha fazla bilgi isteyenlere yanıt olur.

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Yukarıda örnek verdim Evga DHL'i bile yeterli görmüyor haliyle onların Türkiye'de PTT'ye güvenmeleri imkansız ki ben de aynı görüşteyim. PTT bir alternatif olmadığı için ne yazık ki RMA konusunda insanların ikinci kez gümrük vergisi ödemeleri söz konusu olabilir.

Evga bunu bildiği için bu ülke içerisinde çözüm sunma gayesinde çünkü hiçbir müşterinin böyle olumsuzluklarla karşılaşmasını istemiyor.

Onarımdan dönen ürüne tekrardan gümrük vergisini ödememek için yapılması gereken ödemeleri ve atılması gereken adımları sorgulayan birkaç tane pm gelmiş; buna da biraz değinmek istiyorum hem de bu arkadaşların soruları yanıt bulmuş olur.

Geri dönen ürüne ikinci kez vergi ödemek istemiyorsanız yapacağınız masraflara bakarak buna değer mi diye düşünmeniz gerekiyor. İlk etapta yapılacak işlem onarım gerekçesiyle geçici ihracat. Öncelikle şahıs olarak ihracat yapamıyorsunuz size ait bir firma ya da yakınlarınızın sahibi olduğu bir firma üzerinden bu işlemi yaptırabilirsiniz. Notere gidip gönderinin yapılacağı firmaya vekaletname çıkartmanız gerekiyor bunun ücreti şehirden şehire değişmekte lakin 100-125 TL arasında bir rakama denk geliyor genellikle.

İkinci işlem başvuru formlarını doldurup gerekli ödemeleri yapmaktır. Bu ödemeler;
    170 TL ihracat gümrükleme hizmet bedeli,
    250 TL geçici ihracat hizmet bedeli,
    Çıkış ambarından yapılacak ilk 72 saatlik tahliye için 140 TL ardiye ücretidir.

Bu ücretler hesap edilince (ürünün değerine bağlı olarak) çoğu zaman risk alıp dönen ürün takılırsa gümrük vergisini ödemeyi göze almak daha mantıklı oluyor.

Durum bundan ibaret. Gümrük kanunlarımız ne yazık ki derli toplu değil ve her şeyi düşünerek hazırlanmamışlar. Ülkenin genelindeki sistemsizlik burada da kendini gösteriyor. Çok açık var ve bunların yol açtığı farklı mevzuatlar bu örnekte olduğu gibi bir çok zaman bireysel kullanıcıların zararına oluyor.

• quote:

Merhabalar

Burada detaylı bilgiyi paylaşmıştım daha önce.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110959042

Evga ile bağlar kopartılmış şeklinde bir kaç ifade gördüm ona açıklık getirelim. Hayır bağlar kopmadı sadece Vektron kendi sattığı ürünlerin dışındaki ürünlere destek vermek istemiyor. Bu yüzden ürünlerin RMA işlemleri için Avrupa Merkezi olan Almanya'ya gönderilmesi gerekiyor. Lakin bu tarz tutumlar artmaya devam ettiği sürece ülkemizde pek de uzun ömürlü bir yapı kalmayacaktır zira Evga bu tarz gelişmelerden hoşnut değil, hala çözüm bulunmasına çalışılıyor.

Gelelim diğer konuya.

RMA'den dönen ürünlerin gümrüğe takılma ihtimali çok yüksektir ve bu olduğu zaman tekrardan vergi ödenmesi gerekir. Evga bu vergileri ödemez sadece kendilerinden alıcıya yapılan kargo gönderim ücretini karşılar. (istisnai bir durum olmadığı sürece)

Bu konuyu da açıklayan bir başka mesajımı alıntılıyorum daha fazla bilgi isteyenlere yanıt olur.

quote:

Yukarıda örnek verdim Evga DHL'i bile yeterli görmüyor haliyle onların Türkiye'de PTT'ye güvenmeleri imkansız ki ben de aynı görüşteyim. PTT bir alternatif olmadığı için ne yazık ki RMA konusunda insanların ikinci kez gümrük vergisi ödemeleri söz konusu olabilir.

Evga bunu bildiği için bu ülke içerisinde çözüm sunma gayesinde çünkü hiçbir müşterinin böyle olumsuzluklarla karşılaşmasını istemiyor.

Onarımdan dönen ürüne tekrardan gümrük vergisini ödememek için yapılması gereken ödemeleri ve atılması gereken adımları sorgulayan birkaç tane pm gelmiş; buna da biraz değinmek istiyorum hem de bu arkadaşların soruları yanıt bulmuş olur.

Geri dönen ürüne ikinci kez vergi ödemek istemiyorsanız yapacağınız masraflara bakarak buna değer mi diye düşünmeniz gerekiyor. İlk etapta yapılacak işlem onarım gerekçesiyle geçici ihracat. Öncelikle şahıs olarak ihracat yapamıyorsunuz size ait bir firma ya da yakınlarınızın sahibi olduğu bir firma üzerinden bu işlemi yaptırabilirsiniz. Notere gidip gönderinin yapılacağı firmaya vekaletname çıkartmanız gerekiyor bunun ücreti şehirden şehire değişmekte lakin 100-125 TL arasında bir rakama denk geliyor genellikle.

İkinci işlem başvuru formlarını doldurup gerekli ödemeleri yapmaktır. Bu ödemeler;
    170 TL ihracat gümrükleme hizmet bedeli,
    250 TL geçici ihracat hizmet bedeli,
    Çıkış ambarından yapılacak ilk 72 saatlik tahliye için 140 TL ardiye ücretidir.

Bu ücretler hesap edilince (ürünün değerine bağlı olarak) çoğu zaman risk alıp dönen ürün takılırsa gümrük vergisini ödemeyi göze almak daha mantıklı oluyor.

Durum bundan ibaret. Gümrük kanunlarımız ne yazık ki derli toplu değil ve her şeyi düşünerek hazırlanmamışlar. Ülkenin genelindeki sistemsizlik burada da kendini gösteriyor. Çok açık var ve bunların yol açtığı farklı mevzuatlar bu örnekte olduğu gibi bir çok zaman bireysel kullanıcıların zararına oluyor.

Peki gumruk ucretini toplamda ne kadar oduyoruz yani gumruge takilirsa ne yapmaliyim.

• Evga türkiye olayı bittimi cidden.Vay arkadaş yurtdışından evga almanında bir mantığı kalmadı gibi.
  • @NeoAnderson
    Avrupa'dan girişte takılırsa ürün fiyatının %18 kadar bir gümrük vergisi ödenir.

@bonser24
    bence hala yurt içinden almaktan ve Vatan gibi mağazalarla uğraşmaktan daha mantıklı.
  • NeoAnderson N kullanıcısına yanıt
    Siz bana zaten ilk etapta kartı alır almaz sorun çıkınca mesaj atmıştınız ve ben yönlendirmemi yapıp aldığınız yer olan Amazon'a iade edebileceğinizi ve bütün paranızı sorun yaşamadan geri alabileceğinizi belirtmiştim. O yönlendirmemi kullanmak yerine bu yolu seçip risk aldınız cebinizden hiç para çıkmayacakken şimdi ödeme yapma riskiniz çok yüksek. Keşke en başında size gösterdiğim yolu takip etseydiniz.

Evga fatura üzerine bir tutar yazacaktır USD üzerinden olacak bu muhtemelen ve o fatura üzerindeki tutar dikkate alınacak. RMA süreçlerinde her daim kartın gerçek satış fiyatı yazılmaz kart sınıflarına fiyat atanır. 50-100-150-200-250-500 usd şeklinde değişir bu tutarlar. Bazen de gümrük bu fiyatı dikkate almaz ve göndericinin sitesine girerek ürünün fiyatını kontrol eder ve satış fiyatı üzerinden gümrük vergisini hesaplar.

En kötü ihtimalle satış fiyatı olan 699 dolar üzerinden hesaplama yapılır ve gümrük ücreti olarak %18'ini yani 125,82 usd gümrük vergisi ödersiniz.

• quote:

Siz bana zaten ilk etapta kartı alır almaz sorun çıkınca mesaj atmıştınız ve ben yönlendirmemi yapıp aldığınız yer olan Amazon'a iade edebileceğinizi ve bütün paranızı sorun yaşamadan geri alabileceğinizi belirtmiştim. O yönlendirmemi kullanmak yerine bu yolu seçip risk aldınız cebinizden hiç para çıkmayacakken şimdi ödeme yapma riskiniz çok yüksek. Keşke en başında size gösterdiğim yolu takip etseydiniz.

Evga fatura üzerine bir tutar yazacaktır USD üzerinden olacak bu muhtemelen ve o fatura üzerindeki tutar dikkate alınacak. RMA süreçlerinde her daim kartın gerçek satış fiyatı yazılmaz kart sınıflarına fiyat atanır. 50-100-150-200-250-500 usd şeklinde değişir bu tutarlar. Bazen de gümrük bu fiyatı dikkate almaz ve göndericinin sitesine girerek ürünün fiyatını kontrol eder ve satış fiyatı üzerinden gümrük vergisini hesaplar.

En kötü ihtimalle satış fiyatı olan 699 dolar üzerinden hesaplama yapılır ve gümrük ücreti olarak %18'ini yani 125,82 usd gümrük vergisi ödersiniz.

Hocam yaptigim hatanin haddi hesabi yok Insallah gumruge takilmadan gelir. Toplam cebimden 500 tl cikti keske burdan alsaydim daha az zarar ederdim.

• Buradan şunu anlıyoruz. Artık yurtdışından alınan Evga markalı ürünler Türkiye garantili değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 5 Kasım 2015; 16:58:37 >
  • Urun Almanya'ya ulasmis fakat Evga'ya ulasamamislar. Bana bir kod verdiler Evgaya ilettim bakalim ne yapacaklar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.