Şimdi Ara

GTX 980ti Classified Değişim !! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
4.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

quote:

Orijinalden alıntı: furky41

Tüketici mahkemesine falan gitmeyi düşündün mü

Bu tarz bir olayda emsal karar bulunma olasılığı çok düşük. Bu sebeple mahkemeden olumlu sonuç çıksa dahi üst mahkemede kararın bozulma ihtimali yüksek.

Ayrıca işin içerisinde üretici - tüketici tarafları dışında bir de teknik servis & distribütör tarafı var ki bu tarafın sorumluluğu var mı, yok mu bilinmiyor. Tamamen Evga ve Vektron arasındaki sözleşmeye bağlı bir durum. Kısacası Vektron'u burada yasal anlamda, mahkeme nezdinde satıcının yanında müteselsil sorumlu tutabilmek ve hak talep etmek için Evga ile olan sözleşmesini kontrol etmek gerekiyor.

Firma değiştirebilirsiniz demiş sonuçta elinde kanıtı var.

• furky41 kullanıcısına yanıt
    Uzun uzun anlatmayayım; kısaca bu işler o kadar kolay çözülmüyor desem yeter. Arkadaş şu an haklı durumda olabilir; ancak böyle bir mantıkla yola çıkıp dava açarsa cebinden kart ücretinden çok daha fazlası çıkar. Evga ile anlaşması gereği Vektron'un bir sorumluluğu şu aşamada görünmüyor. Zaten sorumlulukları olsa bu kadar kolay ve rahat biçimde "Biz yurt dışından alınan kartlara artık bakmıyoruz." gibi bir ifade kullanamazlar. Demek ki yaptıkları sözleşmede güvendikleri bir husus var ki kendilerinden emin konuşuyorlar. Bu bağlamda Vektron'u, TR'den alınmış başka bir ürünün teknik servisi gibi yasal sorumluluk altına "elde kanıt var" diyerek sokmak gerçek olamayacak kadar iyimser bir yaklaşım olur.

Şu an yapılabilecek en isabetli hareket gümrük müdürlüğüne düzeltme talebiyle başvurmak; bu talep reddedilirse bir üst merciye itirazda bulunmak. Tekrar kesilen vergi ücreti için yapılan bu itiraz da reddedilirse mecburen vergi mahkemesinde dava açılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 16 Kasım 2015; 20:12:03 >

• Arkadaşın içini karartmak gibi olmasın ama Amazondan aldığım kartta sorun çıktı ve şuan yenisini DHL in getirmesini bekliyorum. Öğlene gelir. Amazon sıfır masraf ile yenisini yolladı. Üstelik yeni üründen doğan gümrük vergisini de amazon kendisi ödedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yimust

Arkadaşın içini karartmak gibi olmasın ama Amazondan aldığım kartta sorun çıktı ve şuan yenisini DHL in getirmesini bekliyorum. Öğlene gelir. Amazon sıfır masraf ile yenisini yolladı. Üstelik yeni üründen doğan gümrük vergisini de amazon kendisi ödedi.

Çünkü amazon adamın dibi
  • @yimust

Bu zaten ona söylendi, o bildiği halde başka yol seçti.
  • Yeni gelen kart eskisinden daha iyi coil konusunda ama resmen takoz çıktı. Kadere razı gelip kullanacağım mecbur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yimust

Arkadaşın içini karartmak gibi olmasın ama Amazondan aldığım kartta sorun çıktı ve şuan yenisini DHL in getirmesini bekliyorum. Öğlene gelir. Amazon sıfır masraf ile yenisini yolladı. Üstelik yeni üründen doğan gümrük vergisini de amazon kendisi ödedi.

keşke türkiyede ki bütün teknik servisler böyle olsa nerde

adam 2000 tl lik ekran kartına tamir yapmaya çalışıyor yapamıyor faturaya da bios update yazıyor

onlar nerede bizim ülkem nerede hemde onlara göre fiyatlarımız daha da pahalı

arkadaş amazom gönderseydi sorun olmuyacaktı herhalde ama yanlış yolu şeçti herhalde
    moral bozmak gibi olmasın

şimdi gönderirken para birde ürün teslim alırken para ödüyecek herhalde

ülkemdeki ile yanı paraya geliyor hemen değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 20 Kasım 2015; 2:54:35 >

• Amazona göndermekte deveye hendek atlatmaktan daha zor. Konuyu okuduktan sonra hayatta evgaya yollamam dedim, amazon chat'ten 3 tane chat elemanıyla görüştüm üçüde 30 günü geçmiş bizi bağlamaz evgaya yollayın dedi hatta 2.karaktersiz şahıs chati suratıma kapattı (amazon böyle yüzsüz, çirkef elemanları nasıl bulmuş ayrı konu) sonuncusunda ben çıkacaktım adam insafa geldi tamam bir seferliğe mahsus bize gönderebilirsiniz dedi (2 ay oldu daha).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 20 Kasım 2015; 4:36:20 >
  • Kendisini "ırgalamayan" bi müdürün başında olduğu firmanin getirdiği hicbir urunu almam.

Tekrar tekrar vergi odemenin bi yasal duzenlemesi veya emsal karar şart bunun icin mahkemeye gitmek lazim.
    Ben artik TRden hicbir urun almiyorum.
    EVGA ekran karti şuan her şartta amazondan alinir. Amazondaki Evga 980ti sc+ acx2 ile Trdeki kartin fiyatlarini gorunce insan "ben salak miyim" diyor kendi kendine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 20 Kasım 2015; 11:11:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Devlete karşı kendini hiçbir şekilde haklı çıkartamazsın hocam bir mahkeme kabul eder üst mahkeme iptal eder avukat masraflarıylada oturur kalırsın üstteki arkadaşın dediği gibi. Tek çaresi avrupa insan hakları mahkemesi bence. Çünkü devlet faturaya bakıyor ürünün garantiden gelip gelmediğine değil, devlette haklı çünkü garantiden gelen bir ürüne birdaha fatura kesilmez normal şartlarda, sadece teknik servis kağıdıyla sıfır ürün kutulanıp gönderilir, evga bilerek vergi ödettirme amacıyla yapmış bunu yani bu şerefsizlik bilerek yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatioktay

Merhabalar

Önceki konuların ne olduğu ya da ne konuşulduğu beni ırgalamaz.Ben buraya şifahen bilgi verme amaçlı yazıyorum çünkü nasılsa Vektronun garantisi var diye epey insan gaza gelip amazondan vb sitelerden alım yapmış.Ben ilerideki mağduriyetlerin önüne geçmeye çalışıyorum.

Ürünlerin fiyatları konusunda markaların fiyatlandırma politikaları vardır.Ülkeden ülkeye bölgeden bölgeye değişebilir.Bu o markanın belirleyeceği iştir.

Aynı zamanda burada EMRES754 kullancınında sorusunun cevabını verdiğimi düşünüyorum.

Herkese saygılar

Allahın sopası yok işte...

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=113360492

Görünen o ki artık yurt içinden alınan ürünler de sizi ırgalamamaya başlamış Hadi koşun bir fake hesap daha açıp Vektron şöyle güzel böyle şahane diye övün kendinizi. Burada yaptığınız gibi =>http://forum.donanimhaber.com/m_103954792/f_//tm.htm#104110263 http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=2018715

Hem fahiş fiyata ürün satıyorsunuz hem de doğru dürüst teknik destek bile veremiyorsunuz, pes doğrusu.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.