Şimdi Ara

GTX 980ti Classified Değişim !! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
4.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba siz vektron çalışanımısınız...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatioktay

Vatandan alınan ürünlerde bizim birebir değişim garantimiz devam etmektedir.

pki bu cw sınır nedir ses göreceli bir kavram kişiden kişiye değişiyor bana sesli olan başkasına sessiz olabiliyor

kısaca cw ölçü nedir

mesela bu ekran kartında cw varmı sizce oyunlarda da aynı şekilde ses yapıyor.eğer cw varsa izleyeceğim yol nedir lütfen bi zahmet yardımcı olursanız çok sevinirim
    sizden en kısa zamanda haber bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 7 Kasım 2015; 14:36:18 >
  • Arkadaşlar son durumu açıklayayım. Ürün şuan gümrükte benden vekaletname istiyorlar . Email ile gönderdiler yani gümrük parası ödemeye mahkumuz üstelik ürünün üzerine 850 euro yazmışlar oysaki ben ürünü 699 dolara aldım. Onada itiraz edecepğim faturamla.
  • NeoAnderson N kullanıcısına yanıt
    Nerden aldınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yimust

Nerden aldınız?

Karti amazondan aldim. Fakat degisim icin EVGa'ya gitti.

• 850 Euro neden yazıyor ki EVGA. 850 Euro'nun 18 KDV'si 153 Euro.
  • NeoAnderson N kullanıcısına yanıt
    Oha vergısını odedıgın seye bır daha mı vergı odemenı ıstıyorlar yuh.

Saf evga oraya yazamamıs mı 50 dolar dıye senı böyle uğraştırıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeoAnderson

Arkadaşlar son durumu açıklayayım. Ürün şuan gümrükte benden vekaletname istiyorlar . Email ile gönderdiler yani gümrük parası ödemeye mahkumuz üstelik ürünün üzerine 850 euro yazmışlar oysaki ben ürünü 699 dolara aldım. Onada itiraz edecepğim faturamla.

Bol şanslar dilerim ama kabul görmeyecektir çok esneklik gösterecek bir gümrük memuruna denk gelinmediği sürece zira ürünün geldiği yer, onların gösterdiği fatura ve onların sitesinde yer alan fiyatlandırma uyuşmakta bu yüzden amazon ve amerika fiyatlandırmasına bakılması çok düşük bir ihtimal.

http://eu.evga.com/Products/Product.aspx?pn=06G-P4-4998-KR

Ürün gönderimi Almanya üzerinden yapıldığı için faturadaki tutar oradaki fiyatlandırma üzerinden belirlenir. Bu da satış fiyatı olan 819 Euro'dur.

Ürünü ben size en başında bu yüzden Evga üzerinden değil amazon'a gönderip cebinizden beş kuruş çıkmadan değiştirin/iade alın dedim zira 30 günlük sürecin başındaydınız. Keşke en başta dediğimi yapsaydınız da beş kuruş harcamadan şu işlemleri halletseydiniz. Hayır anlamadığım nokta şu bir konu için bana geliyorsunuz danışıyorsunuz ben size zamanımı ayırıp mesajlar aracılığıyla çözüm yolu gösteriyorum ve her şeyi açıklıyorum ama siz aksini yapıyorsunuz. Başka birilerinin yanlış bir yönlendirmesi mi oldu size yoksa sabırsızlık duygusuyla mı hareket ettiniz ? Yapacak bir şey yok keşke elden bir şey gelse de extra masraflardan sizi kurtarabilsek lakin kurallar ortada, geçmiş olsun diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eneshatipoglu

Oha vergısını odedıgın seye bır daha mı vergı odemenı ıstıyorlar yuh.

Saf evga oraya yazamamıs mı 50 dolar dıye senı böyle uğraştırıyor

Almanya biraz sıkıntılı bu konuda başka ülkeler gibi rahatlık göstermiyorlar bu tarz durumlarda. İki ülke arasında RMA prosedürü ve bunların takibinin yapılabileceği bir sistem yoksa çıkış faturasına değerin altında bir fiyat yazmak yasal süreç başlattırabilir (ki bedeli çok ağır olur hem firma açısından hem de çalışanlar açısından) bu yüzden büyük firmalar böyle riskler almaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

quote:

Arkadaşlar son durumu açıklayayım. Ürün şuan gümrükte benden vekaletname istiyorlar . Email ile gönderdiler yani gümrük parası ödemeye mahkumuz üstelik ürünün üzerine 850 euro yazmışlar oysaki ben ürünü 699 dolara aldım. Onada itiraz edecepğim faturamla.

Bol şanslar dilerim ama kabul görmeyecektir çok esneklik gösterecek bir gümrük memuruna denk gelinmediği sürece zira ürünün geldiği yer, onların gösterdiği fatura ve onların sitesinde yer alan fiyatlandırma uyuşmakta bu yüzden amazon ve amerika fiyatlandırmasına bakılması çok düşük bir ihtimal.

http://eu.evga.com/Products/Product.aspx?pn=06G-P4-4998-KR

Ürün gönderimi Almanya üzerinden yapıldığı için faturadaki tutar oradaki fiyatlandırma üzerinden belirlenir. Bu da satış fiyatı olan 819 Euro'dur.

Ürünü ben size en başında bu yüzden Evga üzerinden değil amazon'a gönderip cebinizden beş kuruş çıkmadan değiştirin/iade alın dedim zira 30 günlük sürecin başındaydınız. Keşke en başta dediğimi yapsaydınız da beş kuruş harcamadan şu işlemleri halletseydiniz. Hayır anlamadığım nokta şu bir konu için bana geliyorsunuz danışıyorsunuz ben size zamanımı ayırıp mesajlar aracılığıyla çözüm yolu gösteriyorum ve her şeyi açıklıyorum ama siz aksini yapıyorsunuz. Başka birilerinin yanlış bir yönlendirmesi mi oldu size yoksa sabırsızlık duygusuyla mı hareket ettiniz ? Yapacak bir şey yok keşke elden bir şey gelse de extra masraflardan sizi kurtarabilsek lakin kurallar ortada, geçmiş olsun diyelim.

Ne deseniz haklisiniz hocam tamamen benim sabirsizligim ve hatam ile oldu. Ne diyeyim ben bole bir hatayla karsi karsiya kaldim baska kimse benim yaptigim gibi yapmaz umarim herkes icin tesekkurler bu arada insallah 699 dolari kabul gorurler.

• İşte Amazon bu konuda çok akıllı ve musterısını düşünen bir firma.gecen bır topikte karşılaştım gene böyle benzer durum olmuş garantıye yollamış ve garantıden tekrar döndüğünde üstüne 10 dolarlık bır fatura yapıştırınca gümrük hıc bır vergıye tabi tutmadan alıcıya ulaştırmışlar

@Nessarien

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneshatipoglu -- 11 Kasım 2015; 14:12:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nessarien reyizi dinlememek hatadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: eneshatipoglu

İşte Amazon bu konuda çok akıllı ve musterısını düşünen bir firma.gecen bır topikte karşılaştım gene böyle benzer durum olmuş garantıye yollamış ve garantıden tekrar döndüğünde üstüne 10 dolarlık bır fatura yapıştırınca gümrük hıc bır vergıye tabi tutmadan alıcıya ulaştırmışlar

@Nessarien

Akıllılık ile alakası olan bir durum değil bu hukuki dayanağı var ve Amazon uluslararası satış yapan en büyük firma olarak haliyle bunun gereklerini yerine getirmiş durumda bu yüzden bu tarz şeyleri kolaylıkla yapabilmekte iade ve değişim ürünlerinde fatura tutarı kısmına 1 dolar bile yazabilir. Aksi olsa kafasına göre değer yazamazdı oraya. Hele de Amerika'da vergi konusunda en ufak yanlış adımın nelerle sonuçlandığı bilinirken.

Olması gereken ne ? Elbette ki bu işlemin sembolik rakamlarla halledilerek müşterinin tekrardan vergi ödemesinin önüne geçmek lakin buradaki temel sorun bizim gümrük kanunlarımızın çok saçma şekilde hazırlanmış olması bu yüzden böyle sorunlar yaşıyoruz çoğu zaman. Bunun hukuki bir sürece dayatmamız mümkün birey olarak lakin o bile extra masraf ortaya çıkarıyor.

Daha önce paylaşmıştım, alıntı yapayım kendimden.

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Geri dönen ürüne ikinci kez vergi ödemek istemiyorsanız yapacağınız masraflara bakarak buna değer mi diye düşünmeniz gerekiyor. İlk etapta yapılacak işlem onarım gerekçesiyle geçici ihracat. Öncelikle şahıs olarak ihracat yapamıyorsunuz size ait bir firma ya da yakınlarınızın sahibi olduğu bir firma üzerinden bu işlemi yaptırabilirsiniz. Notere gidip gönderinin yapılacağı firmaya vekaletname çıkartmanız gerekiyor bunun ücreti şehirden şehire değişmekte lakin 100-125 TL arasında bir rakama denk geliyor genellikle.

İkinci işlem başvuru formlarını doldurup gerekli ödemeleri yapmaktır. Bu ödemeler;
    170 TL ihracat gümrükleme hizmet bedeli,
    250 TL geçici ihracat hizmet bedeli,
    Çıkış ambarından yapılacak ilk 72 saatlik tahliye için 140 TL ardiye ücretidir.

Bu ücretler hesap edilince (ürünün değerine bağlı olarak) çoğu zaman risk alıp dönen ürün takılırsa gümrük vergisini ödemeyi göze almak daha mantıklı oluyor.

Durum bundan ibaret. Gümrük kanunlarımız ne yazık ki derli toplu değil ve her şeyi düşünerek hazırlanmamışlar. Ülkenin genelindeki sistemsizlik burada da kendini gösteriyor. Çok açık var ve bunların yol açtığı farklı mevzuatlar bu örnekte olduğu gibi bir çok zaman bireysel kullanıcıların zararına oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 11 Kasım 2015; 16:06:40 >

• Herkese tekrar merhaba

Son bir kaç gündür gelen özel mesajlar,telefonlar ve maillerle bu konuya gerçeği yazıp insanları aydınlattığıma seviniyorum.

Zira ciddi anlamda mağdur insanlar var.Forumda bazı arkadaşlarımız bazı arkadaşlarımız üzerinden ya da aracılığı ile "yurtdışından ürün al vektron bakar " diye ürün satın almış ya da satmış.

Arkadaşlar tekrar tekrar belirtiyorum

Amazon,NewEGG,EVGA EU ve USA mağazaları ve bu tip online yurtdışı mağazalardan alınan hiç bir ürüne Vektron garanti hizmeti vermeyecektir.Herhangi bir arıza durumunda siz EVGA nın avrupa ofisine ürünü göndereceksiniz ya da doğrudan aldığınız yere iade edeceksiniz.

Lütfen yanlış yönlendirmelere kanmayın.İsteyen istediği yerden istediği gibi alım yapar benim burdaki amacım sadece mevcut durumu bildirip mağduriyetlerin önüne geçmektir.

Saygılarmla

• Ben yurt dışından alım yaparken vektronun kartımla ilgili bir işlemde bulunmayacağını bilerek aldım.Burda komisyonla satış yapan arkadaşlar da vektron bunu alıcak ilgilencek diye ürün satıyorlarsa yanlış yaparlar.Maduriyet olmaması için arkadaşlara söylüyoruz.Yeni bir anlaşma yapılıp vektron değişimlere onay verirse ne ala herkesin çok daha kolayına gelir.Şimdilik durum bozulan veya değişim istenen ürünün direk olarak evga eu veya amazona yollanması.Burda yardımcı olacak prosedürler nelerdir bilen çok sayıda insan mevcut.Nesserian kişisel olarak yardımcı olmakta.Sorun yaşayan arkadaşlar lütfen Nesserian ile bir şekilde iletişime geçip nasıl yapabiliriz diye sorsun.Haliyle aramızda bu konuda en tecrübeli olması nedeniyle tabiki ona sormak en iyisidrr diye düşünüyorum.Umarım herkesin kartı uzun süre sıkıntı yaratmadan çalışmaya devam ederde rma olayına oldukça geç başvurulur.
  • thank you for your email. We include a Pro-Forma invoice with the replacement product we send that states that this is a replacement for RMA. The document explains that there was no money exchanged because this was sent for warranty service only. Our contact details are also on the form so the Customs can contact us directly to confirm this, if needed.

Arkadaşlar bir sorum var burda ne demek istiyorlar acaba ?
  • quote:

thank you for your email. We include a Pro-Forma invoice with the replacement product we send that states that this is a replacement for RMA. The document explains that there was no money exchanged because this was sent for warranty service only. Our contact details are also on the form so the Customs can contact us directly to confirm this, if needed.

Senin için hayati cümle "The document explains that there was no money exchanged because this was sent for warranty service only"

Döküman açıklamasına göre herhangi bir para değişimi yapılmamış çnükü sadece garanti servisine yollanmış tarzı bir cümle yollamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 12 Kasım 2015; 13:35:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

thank you for your email. We include a Pro-Forma invoice with the replacement product we send that states that this is a replacement for RMA. The document explains that there was no money exchanged because this was sent for warranty service only. Our contact details are also on the form so the Customs can contact us directly to confirm this, if needed.

Senin için hayati cümle "The document explains that there was no money exchanged because this was sent for warranty service only"

Döküman açıklamasına göre herhangi bir para değişimi yapılmamış çnükü sadece garanti servisine yollanmış tarzı bir cümle yollamışlar.

Bunu gümrükçülere söylediğimde üzerinde fiyat olduğu için ona göre işlem yapıyoruz dediler EVGA'dan fatura isteyin dediler başka türlü nasıl açıklayabilirim?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

Bunu gümrükçülere söylediğimde üzerinde fiyat olduğu için ona göre işlem yapıyoruz dediler EVGA'dan fatura isteyin dediler başka türlü nasıl açıklayabilirim?

Vallaha beni aştı tam bilmiyorum.Tahmin yürütebilirim aklını karıştırmak istemiyorum.

• Olay tamamen bizim gümrükçülerin aptallığından kaynaklanıyor şu an. Orada yetkili, mümkünse ingilizce bilen biriyle görüşüp durumu anlatırsan, sana gelen emailı da gösterirsen mevzu çözülecektir diye umuyorum. Adam burada fiyat yazıyor, ben bunu bilirim diyorsa bu tamamen cehaletten kaynaklanmaktadır.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.