Şimdi Ara

GTX 980ti Classified Değişim !! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
2
Favori
4.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gümrükçülere laf anlatmak zaten, Allah yardımcın olsun. Mevcut duruma göre kafayı çalıştırmak yok adamlarda malesef. Robot gibiler. Buradan teknik servis için gittiğini belgelerle ispatlarsan, normalde sorun çıkarmamaları lazım aslında.
  • Hocam tüm belgeler elimde zaten gümrüğe gitsem acaba yararı olur mu ?
  • Gönderi yaptığın kargo kağıdıyla artık hangisiyle gönderdiysen git bence, aynı şey benim de başıma gelmişti. Kulaklık değişimi olmuştu abdden, onlarda gerçek bedelini yazıp yollamışlar. Gönderi yaptığım belgeyle halletmiştim. Sonuçta servise gidiyor.
  • Acaba vektron servis hizmetini yurtdışı kartlara ücretli dahi olsada bakmayacak mı?
  • Deathburn kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Ücretli şekilde de olsa servis hizmetimiz mevcut olmayacak maalesef.Çünkü bizim zaten bir tamirat ya da müdahale ekibimiz yok direk birebir değişim yapıyoruz ürünleri.

Bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatioktay

Merhaba

Ücretli şekilde de olsa servis hizmetimiz mevcut olmayacak maalesef.Çünkü bizim zaten bir tamirat ya da müdahale ekibimiz yok direk birebir değişim yapıyoruz ürünleri.

Bilginize

Yurtdışı evga kartlar ben dahil çoğumuzun elinde patladı kısacası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathburn

quote:

Orijinalden alıntı: fatioktay

Merhaba

Bilginize

Yurtdışı evga kartlar ben dahil çoğumuzun elinde patladı kısacası...

Elinden niye patlasın ya EVGA EU ya ya da Amazona yollayacaksın.Vektronun değişim yapmayacağı yeni bir haber değil.Uzun zamandır bilinen bir şey.
  • Deathburn kullanıcısına yanıt
    Amazondan almaya bakın, bir sorun olursa yine oraya yollarsınız. EVGA EU'ya yollarsanız, dönüşte yine gümrüğe takılır vergi alırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Amazondan almaya bakın, bir sorun olursa yine oraya yollarsınız. EVGA EU'ya yollarsanız, dönüşte yine gümrüğe takılır vergi alırlar.

bendekı kart amazondan alınma hocam..
  • şu yetkilinin verdiği cevapları görünce inadına amazondan kart siparişimi verdim. kazanmasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asdaqq -- 13 Kasım 2015; 13:00:08 >
  • NeoAnderson N kullanıcısına yanıt
    Özetleyecek olursak;

Proforma üzerinde ürünün RMA ürünü olup değişim amaçlı gönderim yapıldığını ve burada bir para transferinin yapılmadığı açıkça belirtilmiştir. Gümrük yetkilileri isterlerse bunun onayını sağlamak adına bizimle de iletişime geçebilirler gönderi belgelerinde iletişim numaralarımız yer almaktadır.

Düzgün ülkelerde bu işe yarıyor lakin Türkiye'de kanunlar böyle değil ki ben bunu birkaç mesajımda açıkladım. Bu yüzden gümrük bunu dikkate almayacaktır. Bir yolu olsaydı ben bulurdum ve değeri 500-600 euro olan kulaklığım için değişim sonrası tekrardan vergi ödemezdim.

Onların baktığı tek şey kağıtta dolar ve euro ibaresinin yanında yazan rakamın ne olduğu ya da ürünlerin satıcılarının sitesine bakarak fiyatlarının ne şekilde yazığı.

Her işlemi buna göre yapıyor bizimkiler. Ürün değişimi ve garanti işlemleri için izlenilmesi gereken yolda bile vergiler ve masraflar var bizde bu sebepten ötürü ürünler takılınca çok şanslı olup ılımlı bir gümrük memuruna denk gelmediğiniz sürece vergisini ödemeden o ürünü geçirmenizin bir yolu yok.

3 iş günü içerisinde ödeme gerçekleşmezse bu defa bir de Ardiye ücreti ödemek zorunda kalacaksınız bilginiz olsun. ( Bizans'ın son zamanları gibi ülkemiz uçan kuşa bile vergi kesiyor )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 13 Kasım 2015; 14:14:09 >

• fatioktay F kullanıcısına yanıt
    Merhaba..
    Fatih bey oncelikle sahsinizla bir sorunumuz yok oncelikle onu belirteyim. Bilakis incelik gosterip yazdiginiz icin ayrica tesekkurler.
    Fakat bu iste sizinde biraz kabahatiniz var soyleki; madem yetkilisiniz bu firmanin yonetisi/sahibi ile hic karsilasmiyormusunuz ? Buradaki sorunlari kendisine iletmiyormusunuz. Cunku firmanizin izledigi politika su; yan bakkaldan alisveris yapana su bile vermeyin.
    Firmaniz kendisini prosedurlerin arkasina gizleyerek bilincsiz musteri/kaziklanmaya musait/eli mahkum seklinde bir musteri profili olusturmus. Zaten bu seviyedeki urunler cok satilan firmayi surukleyen urunler olmadigi icin ne versek yiyor sekline donusmus vaziyette. Oyle olamamis olsa 3000 dolar sermayesi olan bir ogrencinin sizden cok kart satmasini yada forumdaki isin aslini bilen arkadaslara verecek cevabinizin olmadigini gormezdik.
    Kabul ediyorum cok kalabalik degiliz burada ama hic olmadigimiz anlamina gelmez. Son yapacagimiz seyide soyleyeyim ; amazonda son kullaniciya 689 dolardan satilan bir urunu 2 katina satmaya calisan firmanizi evga ya toplu sekilde sikayet edecegiz. Ya evga sizin yerinize bizi adam yerine koyan distributor bulacak yada evga almayacagiz. Dunyanin hicbir yerinde musteri profili yukarida saydigim kisilerden olusan bir firma ayakta kalamamistir. Beni keriz gerizekali yerine koyan firmaya altin bile satsa iyi dilekte bulunmuyorum. En kisa zamanda firmanizin batmasi ve issiz kalmaniz dilegi ile hoscakalmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yurtdışından alınan ürünlerde nvidia ürünlerinde diyelim. Evga artık Türkiye de değişim yapmıyor anladığım kadarıyla peki hangisi değişim yapıyor ?
  • Arkadaşlar an itibari ile 480TL odeme yaptim. Gumrukculerle konustum memurlarla konustum nafile ama herkes degisimden gelen urunden vergi alinmaz dedi. Bu konuda Nessarien abimiz aciklama yapti fakat ben yinede EVGA'ya odedigim makbuzu yollayacagim hatta yollamadan once onlara gumruk olayinda yardim etmelerini solemistim. Bu konuda tuketici haklarina sikayet etsem gumrugu veya baska biryeri herhangi bir kazanc elde edermiyim ? Yardimlarinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NeoAnderson N kullanıcısına yanıt
    İdare ve vergi hukukundan pek anlamıyorum; ama sırasıyla düzeltme, itiraz ve dava yollarına başvurabilirsiniz. Aşağıdaki siteleri bir inceleyin:

http://aliexpressturk.net/aliexpress-sss/gumruk-vergisi-cezalarina-karsi-duzeltme-ve-itiraz-yollari.html

https://www.vergiportali.com/KContent.aspx?id=557

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 13 Kasım 2015; 17:14:33 >

• Tüketici mahkemesine falan gitmeyi düşündün mü
  • Sımdı anlamadığım ısın komık tarafı Allah korusun arkadasın kartı bır daha yurtdışına garantıye gıtse geri döndüğünde gümrük gene vergı almaya mı kalkacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun görüşmesini yapacağız Salı ya da Çarşamba gecesi, hukuki zemini kullanarak alternatif çözüm yolları sunulması mümkün olan bir konu (zahmetli lakin yapılması mümkün tıpkı Corsair'in yaptığı gibi). Gelişme olursa ve bir karar çıkarsa haberdar edeceğim.

Değişen bir şey olmazsa ne yazık ki gümrüğün işin içine dahil olduğu noktada bu risk faktörü her daim varlığını sürdürür.
  • Vay arkadaş EVGA'da da CW çıktıysa artık ne diyelim. Değiştirmek zorundalar, mırın kırın ederlerse tüketici hakları kozunu kullan. Geri adım atarlar hemen merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furky41

Tüketici mahkemesine falan gitmeyi düşündün mü

Bu tarz bir olayda emsal karar bulunma olasılığı çok düşük. Bu sebeple mahkemeden olumlu sonuç çıksa dahi üst mahkemede kararın bozulma ihtimali yüksek.

Ayrıca işin içerisinde üretici - tüketici tarafları dışında bir de teknik servis & distribütör tarafı var ki bu tarafın sorumluluğu var mı, yok mu bilinmiyor. Tamamen Evga ve Vektron arasındaki sözleşmeye bağlı bir durum. Kısacası Vektron'u burada yasal anlamda, mahkeme nezdinde satıcının yanında müteselsil sorumlu tutabilmek ve hak talep etmek için Evga ile olan sözleşmesini kontrol etmek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 16 Kasım 2015; 18:52:54 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.