Şimdi Ara

GTX670 Radeon 7900 ve 7800 Serileri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç gündür bir ekran kartı almak için uzun uzun araştırma yapıyorum. Kendime göre bir karara varmış gibiyim ama burada değerli görüşlerini paylaşacak arkadaşların da söyleyecekleri bir şeyler vardır diye düşündüm. Yanlış bir tercih yapmak istemiyorum. 500TL ve üzeri ekran kartlarını inceledim. 7870 çok ilgimi çekti ancak beraberlerinde bir takım problemlerinin olması ve AMD'nin genel olarak driver sorunlarından şikayet edilmesi beni Nvidia çözümüne itti. Nvidia da GTX670'in 7970 ile yarışan performansı benim hoşuma gitti. Üstelik fiyat olarak 7970'ten 200-300 lira kadar daha ucuzlar. Yine de doğru tercih midir yoksa başka türlü bir çözüm var mıdır diye fikirlerinizi almak istedim. Mevcut sistemimi aşağıda yazıyorum. Buna yakışacak en uygun ekran kartı tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

AMD FX 8150 3.6Ghz
    Asus EVO990X Anakart
    1000Watt PSU
    HAF 942 Kasa
    16GB DDR3 1600Mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necrofx -- 7 Aralık 2012; 17:16:32 >

• Gtx 680 7970 ile yarışıyor gtx 670'in 7950-7970 arası bir performansı var, uygun fiyata gtx 670 bulduysanız alın derim
  • 7870 pcs+ var hiç bi sorun yok 660ti ile arasında %5 10 luk bi performans farkı vardır enfazla vatanın indirimi ile 7870 526tl msi 660 ti 700tl karar sizin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD 7870 / HD 7950 / GTX 660 Ti bu ekran kartları arasında
    en iyi F/P HD 7870

1920*1080 çözünürlükte daha üst seviyedeki ekran kartlarının gereksiz olduğunu ve performans farkının fiyat farkına değmeyeceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

HD 7870 / HD 7950 / GTX 660 Ti bu ekran kartları arasında
    en iyi F/P HD 7870

1920*1080 çözünürlükte daha üst seviyedeki ekran kartlarının gereksiz olduğunu ve performans farkının fiyat farkına değmeyeceğini düşünüyorum.

+1 Katılıyorum.
  • gtx 670 ,hd 7970/7950 arasında pek fark yok oluşan fark genelde oyunları port oluşundan kaynaklanıyor eğer nvidia'nın physx,cuda,3d gibi özellikleri cok önemli değilse atiler biraz daha ucuz, tercih senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

HD 7870 / HD 7950 / GTX 660 Ti bu ekran kartları arasında
    en iyi F/P HD 7870

1920X1080 üzeri bir çözünürlüğe hiç bir zaman çıkmayacağım. Eğer tüm olay çözünürlükse size katılıyorum. Benim için performans dışında önemli olan kriterler ısı ses ve stabilite(driver durumu ve arıza oranları). Aslında başında 7870 ile bu işe kalkıştım ama beni bundan vazgeçiren genel kanının, bu serinin sorunlu olduğu ekranda atlama titreme gibi sıkıntıları olduğu şeklinde olmasıydı. Bu noktada 300-400 lira fazla para vermeye değer mi? Bunda gidip geliyorum. Görüşleriniz için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flyingpig

gtx 670 ,hd 7970/7950 arasında pek fark yok oluşan fark genelde oyunları port oluşundan kaynaklanıyor eğer nvidia'nın physx,cuda,3d gibi özellikleri cok önemli değilse atiler biraz daha ucuz, tercih senin

Hocam şimdi bu dediğin terimleri google'da aradım. "cuda" ile işim yok ancak physx için AMD'nin bir alternatifi var mı? Görsellikte bir farkı olur mu? Ayrıca 3D'de ne farkları var. 3D TV ile oyun oynamak istediğimde ne fark oluşur? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: necrofx

quote:

Orijinalden alıntı: Flyingpig

gtx 670 ,hd 7970/7950 arasında pek fark yok oluşan fark genelde oyunları port oluşundan kaynaklanıyor eğer nvidia'nın physx,cuda,3d gibi özellikleri cok önemli değilse atiler biraz daha ucuz, tercih senin

Hocam şimdi bu dediğin terimleri google'da aradım. "cuda" ile işim yok ancak physx için AMD'nin bir alternatifi var mı? Görsellikte bir farkı olur mu? Ayrıca 3D'de ne farkları var. 3D TV ile oyun oynamak istediğimde ne fark oluşur? Yardımcı olursanız sevinirim.

nvidia oyunlarda daha canlı renkler ve daha belirgin 3d elde ettiğini iddaa ediyor ama denemedim. Physx in alternatfi varmı tam emin değilim ama sanmıyorum oldugunu

edit: forumdan şöyle bir başlık buldumhttp://forum.donanimhaber.com/m_41012778/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingpig -- 9 Aralık 2012; 12:26:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.