Şimdi Ara

GTX680 bant genisligi kurbanımı? OC testleri vs 7970 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
3.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Gtx 680 ile HD 7970 niye kıyaslanamasın merak ediyorum. Transistörleri IBM tasarladı büyük ihtimalle, bir sonraki basamakta TSMC çipleri bastı. Hem de er ikisinde eş TMU-ROP oranı kullanılmış. Bellekleri de aynı olsa kafa kafaya çarpışacaklar. Tabii Anandtech'in dediğine göre 7970'de Fermideki gibi iş zamanlayıcısı yönünde gelişme, 680'de ise 480'den 580'e geçişteki gibi gerileme olmuş. Çok övülen güç verimliliği, kartı biraz kırpmış anlaşılan.

GK104'te kırpılan birçok şey var zaten. Öyle de olmak zorunda. AMD, GCN ile Fermi mimarisine yaklaştı diyebiliriz. Nvidia ise GK104 ile oyuncu gpu'su yapmaya yoğunlaşmış gibi görünüyor. A'dan Z'ye tüm özellikleri oyuncular için düşünülmüş gibi. Yapısının GF100'den çok GF104'e benzemesi bile Nvidia'nın neyi amaçladığını gösteriyor diyebiliriz.

Kıyaslama konusunda da elbette iki kart kıyaslanacaktır. Şuan üstün olan taraf beklenildiği gibi Nvidia'dır. OC konusunda kıyaslamaya gerek bile duymam dedim yukarda, sebebi ise mevcut koşullar dahilinde HD7970'in bariz önde olmasıdır. Ancak sürücü geliştirmeleri ile Nvidia'nın eşitlik sağlanması beklenebilir. Zira kod işleme yapısı artık iki mimaride de oldukça benzer, bu nedenle saat hızı artışına verilen tepki de benzer seviyede. Nvidia değiştirdiği gpu yapısının verimliliğini artıracak 1-2 sürücü çıkarırsa oc konusunda da HD7970 ile benzer sonuçlar alınabilir.

Ha buarada umuyorum ki GTX680'in oc durumu hakkındaki "özel soğutma da olsa 1260mhz sınır!" iddianızı tekrar gözden geçirmişsinizdir. Ne kadar yanlış bir önerme sunduğunuzu kanıtlayan pek çok mesaj şuan forumda mevcut.

Beklentin Nvidia'nın geçmesi olabilir, ancak gerçekte farkın sebebi bellek veriyolunun tüketime tesiri. AMD 2900 serisinden sonra benim bildiğim ilk defa Nvidia'dan daha güçlü bellek veriyolu kullandı. Tam da Nvidia'nın daha tasarruflu seçimi yaptığı tarihte.
    Önermeyi de ben sunmadım, Lab501.ro'daki poparamiro'nun çalışma prensibine saygılıyım. O hız aşırtamamışsa ya elindeki kart bitmiştir ya da hava soğutma.

Alıntılayıp da yazdığınız cevaba bakınca çok ayrı dünyalarda olduğumuzu farkettim. Hiç konuşmadığımı varsayın. Ben öyle yapacağım.

onlar genelde sadece 1 cümleye takılırlar reyiz takma kafana. genel konuşmayı es geçip, açık yakalama peşinde uzman bir grup var forumda. la koskoca yazı da bir orayı mı anladın dersin.

önceleri sinir bozarlar ne olduklarını öğrenince cevaplarını umursamazsın bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 23 Mart 2012; 9:24:01 >

• quote:

Ha buarada umuyorum ki GTX680'in oc durumu hakkındaki "özel soğutma da olsa 1260mhz sınır!" iddianızı tekrar gözden geçirmişsinizdir. Ne kadar yanlış bir önerme sunduğunuzu kanıtlayan pek çok mesaj şuan forumda mevcut.

Referans model kart için söyledi sanırım onu ki testler de onu doğruluyor şu anda. Daha yüksek hızlara çıkanlar Evga'nın ek güç modülünü ve özel soğutmayı kullananlar olmuş yalnızca... Ki bunun sûnî bir yöntem olduğunu sen de kabul edersin sanırım hocam.

* * *

Şunu kabul etmek gerekir ki, GTX 580'in HD6970'e attığı gibi bir fark yok ortada. Ortalama % 20'lik bir fark söz konusu. NVIDIA üstelik bunu, düşük saat hızları ile yapmıştı ve şüphesiz olarak GTX 580'i tek GPU'da rakipsiz halde piyasaya sürmüştü. Şimdi ise durum farklı: GTX 680, HD7970'i ortalama olarak yalnızca % 10 kadar geride bırakmış durumda ve bunu da ancak 1000 MHz'i geçerek yapabildi. Bırakın GTX 580'deki gibi düşük saat hızlarıyla % 20 fark atmasını, yüksek saat hızıyla bile ancak saat hızı kadar bir fark söz konusu ise, bence durum AMD lehine daha iyidir; yani AMD'nin önceki nesile göre performans artırımı, NVIDIA'ya oranla daha fazladır. Bu bağlamda iki kartın da saat hızları eşitlenmiş olarak test yapılmış olsa, ikisinin de denk olduğu ortaya çıkacaktır.

NVIDIA'nın AA konusundaki yeniliği bence çok güzel bir yenilik ve bu özellik GTX 680'e büyük artı kazandırıyor olsa da, nihâî sonucu fiyatlar belirleyecektir hepimizin malumu. Eğer GTX 680'in 7970'e fabrika çıkış hızlarındaki farkı kadar veya ona yakın bir fiyat farkı olmuş olsaydı, şüphesiz GTX 680 daha iyi bir seçim olurdu ancak kartın fiyat farkı, performans farkından çok çok fazla. Fiyatları makul seviyeye çekilecektir derseniz eğer; çekilse bile (Türkiye için) 7970 ile arasında % 20'den aşağı bir fark olacağını sanmıyorum.

Bir diger hususta NVIDIA'nın GK110 yerine GK104'ü kullandığı için böyle oldu teorisi. Ben de derim ki, meselenin biz kullanıcıları ilgilendiren tarafı, fiili olarak ortaya çıkan ürünlerle ilgilenmektir. Nerden biliyoruz, AMD'nin de elinde daha iyi bir GPU olmadığını veya NVIDIA'nın GK110'da sorun yaşamadığını. Yani demem o ki: Bunlar teoriden ibaret şeyler ve sonu yok. O sebeple ortaya çıkan ürünler hakkında konuşmalıyız ki şu an ki tablo, kartların hemen hemen denk olduğunu gösteriyor.

• Pclabs demiş ki

quote:

Bir kere her şeyden önce, Nvidia için dönüm noktası olarak değerlendirebileceğimiz bir model olmuş GTX 680. Rakibi AMD Radeon HD 7970'ten daha düşük güç tüketimine sahip, daha sessiz çalışıyor ve performansı daha iyi.

Tabii çoğu zaman (hatta hepsinde bile diyebiliriz) tüm bunları 'burun farkı' ile başardığını da atlamayalım. Yani iki kart arasında hiç bir oyunda kayda değer (yani pratikte fark edeceğiniz) bir fark yok. Hatta pek çoğunda Nvidia önde olsa da, bazılarında AMD de öne geçmiş. Keza güç tüketimi, ses vb. diğer kriterlerde de tablo benzer.

Özetle Nvidia ancak atbaşı önde. :)

Bununla beraber Nvidia'nın turnayı gözünden vurduğu asıl nokta güç tüketimi. Bildiğimiz gibi Nvidia uzun bir süreden beri rakibinin karşısında bu noktada yetersiz kalıyordu. İşte şimdi yenilenen mimarisi ve GPU Boost özelliği ile birlikte şeytanın bacağını kırmayı başarmış. Atıl konumda her iki model de benzer bir tüketime sahip olsa da yük altında Nvidia'nın belirgin bir üstünlüğü var. Keza aynı şeyi ses seviyesinde de söylememiz mümkün. Sıcaklık ise iki modelde de benzer değerlerde seyrediyor.

Testlere baktığımızda modelin selefi GTX 580'in üzerine yuvarlak %15-%25 fazla performans koyduğunu görüyoruz. Yurtdışı fiyatı (500 dolar) uygun sayılır. Dinamik hızaşırtma özelliği sorunsuz biçimde işini görüyor keza OC potansiyeli de yüksek. HDMI ve DP çıkışlarının tam boyutlu olması güzel, tek kartla 4 ekrana kadar destek sunması ise bir diğer artısı. PCI-Express 3.0, DirectX 11.1, CUDA ve PhysX teknolojileri de atlamayalım tabii. Özellikle PhysX'e yönelik geliştirmeler göz doldurucu.

Eksilerine baktığımızda ise, dinamik hızaşırtma özelliğinin kapatılamadığını görüyoruz. Keza elle hızaşırtma işlemi de epey bir karışık olmuş. Gerilim ayarları düzenleyebileceğimiz veya görüntüleyebileceğimiz bir yazılım yok maalesef. Bazı sitelerin 3B modunda gürültülü çalıştığını söylemesi dikkatimizden kaçmadı. AMD'nin ZeroCore teknolojisine alternatif bir teknoloji barındırmaması da bir diğer eksisi olarak değerlendirilebilir bu arada.

Peki netice?

Bir kere ilk olarak Radeon HD 7970 için dediğimizin aynısını burada da tekrarlayalım. Eğer halihazırda GTX 560 veya HD 5850 türü bir kartınız var ise -ve eğer Eyefinity gibi kurulumlar kullanmıyorsanız- kesinlikle bu kartı almanıza gerek yok. Paşa paşa yeter çünkü bu kartlar halen. Tabii eğer 'en iyisi bende olsun' türünden bir takıntınız varsa keyfinize kalmış. Dediğimiz gibi güç tüketimi iyileştirmeleri muazzam ama performans babında bir devrim falan yok ortada.

Bir diğer tavsiyemiz ise bir kaç hafta beklememiz. Çünkü bu karta halihazırda kesinlikle 2,000 TL verilmez. Yine Vatan'dan örnekleyecek olursak, 1,500 TL'ye HD 7970 alabiliyorsunuz mesela. İki kart arasında 500 TL'lik farkı bırakın 250TL'lik fark bile yok.

Tabii seçim sizin, biz sadece her zaman olduğu gibi, son kullanıcı tarafında yer alıp, sizi uyarıyoruz. :)

• Nvidia'nın yeni mimarisinde AMD'deki gibi gpu ve shader eşit hızda çalışıyor. Ne bekleniyor oc ile birden 20 fps artışı falan mı ?

7970'e göre getirisi aynı olacak diye bir kaide yok, kimi oyunda bu 5 fps fark eder başkasında 10, o oyunun geometri veya doku ağırlıklı olmasına AF kalite ayarlarına, hangi AA modunu kullandığına göre değişir. Sürücü optimizasyonları ile kafadan % 5-10 daha iyi hale gelecektir.

Gpu ve shader 1333 mhz bellekler 1800 mhz'e çekilmiş, üzerinde referans soğutma olan bir karta oc konusunda başarısız demek ne kadar doğru, bellek bant genişliği 230 gb/s olmuş evet yetmiyor doğru.

Gpu boost hızı zaten 1264 mhz olarak garanti, uygulama olarak voltaj arttırma desteğinin henüz gelmediğini de belirtmek gerek, belki 1333 mzh'in üzerine de çıkabilir. Hangisi olursa olsun bu kadar pahalı kartları 5-10 fps için zorlamanın da hiçbir şekilde mantıklı olduğunu düşünmüyorum, sanki 1500 mzh'e çıkarsalar madalya vericekler.

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-680-review/25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Mart 2012; 12:42:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

Gelecek driver ile bu drumun düzeleceğini hatta kartın GTX590 ı rahat geçeceğini düşünüyorum.

nvidia buna izin vermez.su anda siralama belli 690 cikana kadar 590 sahipleri kusmesin diye hem ocli hem ocsiz en iyi kart 590 olacak.driver diye bas bas bagrilir da ben kac aydir driver guncelliyorum ilk gunku 590 ilk driverina gore yuzde 5 degisim almadim ilk gun nasilsa halen oyle
  • Bu sonuclardan sonra amd fiyat indirimi ile rakibine yine ustunluk saglar. Adamlar 5 aydir haril haril kart satti hemde fahis fiyattan. Simdi max. %10'luk bir fark amd'nin fiyat politikari ile ustesinden gelecegi bir fark bana gore.

Bakalim ilerleyen gunlerde ne gibi hamleler yapilacak ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

valla ben AMD olsam 7970in fiyatını yarından itibaren 60-70 dolar düsürürdüm
    ve oc modellerini 520usd civarı konumlandırırdım. bu mevcut fiyatlarla satması
    zor amdnin acil indirim gerekiyor

Dostum zaten yabancı sitelerin çoğunluğunda, 680'nin 499'dan satışa sunulmasının AMD tarafında "kartopu etkisine" dönüşebileceğinden söz ediliyordu. Kesinlikle söylediğine katılıyorum, fiyatlarını aşağı çekmeli. Hiç olmadı Nvidia ile fiyatlarını eşitlemeli. Çünkü 499'un 549 karşısında yarattığı psikolojik etki bile insanın nvidia'ya doğru bakmasına neden oluyor.

Ama testlerde gözüme takılan diğer bir nokta Physx'le ilgili bir gelişmenin olmadığı hatta bazı oyunlarda 580'nin 1-3 puan farkla geride kaldığı görünüyor. Ama ileride driverlarla bir değişiklik olurmu bilemiyorum.

Yani bu sene grafik kartımı güncelleyeyim diyordum ama fiyatlardan dolayı yanlarına yaklaşamıyorum bile. Tabi şunu da eklemek istiyorum: Aldığım kart en az 3-4 yıl kullanılacak bir kart olmalı.

Kullandığım 3870'i dönemin kartlarıyla karşılaştırmak tabi mümkün değil fakat o dönemde 10.1dx desteğini vermesi ve 512 ddr4 ram kullanması nedeniyle diğerlerinin arasında sıyrılan bir karttı. Bugün bu özelliklerle yani 3-4 yıl kullanılabilecek bir kart olarak 7970'i gözüme kestiriyorum. Çünkü şu anda piyasadaki tüm oyunları max ayarlarında HD çözünürlükte (ben daha 1680 kullanıyorum) rahatça oynatıyor. Bunun yanısıra 3gb ram bulundurması gelecek için artı puan. Sonuçta oyunlarda detay gün geçtikçe artmakta. Mesela

Hal böyle olunca ileriyi düşünen biri olarak almam gereken kart şimdilik 7970. Nvidia benzer bir çözüm sunarsa neden olmasın.

İnşallah Allah hepimize bir 7970 veya 680 nasip eder.

• Halen daha böyle bi karta sahip olupta 3-5 fps daha fazla nasıl aldıırım diye uğraşanlar var.
  • Nvidia ya bak bizi birbirimize koydu

Aga konuşmuyorum artık
    Nerde o tarafsız ekran kartı kullanicilari
    Yalan yalan
  • Sunuda ekleyim amd fiyat indirimini baya yapmali ki hem guz tuketimi hemde daha sessiz olan gtx'e karsi avantaj elde etsin. 100$ daha ucuz olsa dahi ben yine Nvidia detim. Sonucta o 100 dolari dusuk guc tuketimi ile bir sekilde amorti ettirir Nvidia.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Sunuda ekleyim amd fiyat indirimini baya yapmali ki hem guz tuketimi hemde daha sessiz olan gtx'e karsi avantaj elde etsin. 100$ daha ucuz olsa dahi ben yine Nvidia detim. Sonucta o 100 dolari dusuk guc tuketimi ile bir sekilde amorti ettirir Nvidia.

http://www.youtube.com/watch?v=jwMzqZnnW88

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Beyler Gtx 680 1.842 Ghz Hız aşırtılmış
    http://videocardz.com/31344/geforce-gtx-680-overclocked-to-1-842-ghz

Kart, EVGA Power Module denilen ek bir parça sayesinde o kapasiteye ulaşmış. Yani bir nevi 2 PCB'li gibi olmuş ki bu, kartın gelecek muhtemelen Lightning'inden bile çok daha üstün hali demek oluyor. Bu sûnî bir yöntemdir. Sadece LN2 kullanılmış olsa neyse ama, kartın haricinde ek parça kullanılmış olması, kartın kapasitesini değil, GPU'nun kapasitesini göstermeye yarar sadece.

Parçanın Önden ve arkasından görünüşü: Modülün kapasitesi hakkında fikir sahibi olmak için sadece üzerinde kaç tane güç girişi olduğuna bakmak yeterli. Dikkat edilecek olursa, karta lehimlendiği görülmektedir. Aynı parça, kartı 1.842 GHz'e hız aşırtılırken de kullanılmış. Kart resimdeki soğutucu ve modül ile de 1430 MHz'e hız aşırtılmış.

GTX680 bant genisligi kurbanımı? OC testleri vs 7970

quote:

Orijinalden alıntı: rodri

dünyada ilk haberler bile yapan bu sitenin neden kendi test grafikleri yok. hiçbir haber, inceleme bişey yok. varsa yoksa akıllı telefon, tablet.

Forumun Asus'la arası iyi. Yakında bir inceleme gelirse şaşırmayın.

Lightning yada soc gibi kartlar çıksın böyle şeylere gerek kalmadan o hızlara ulaşılır zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

Yorumlarım şu yönde abi. Uzun süreden beri (en son 8800GTX'ti bunun örneği seneleeeeerrr önce) ilk defa Nvidia AMD'ninkinden hiçbir tarafı tartışılamayacak şekilde daha iyi bi kart yaptı. Kart tartışmasız daha hızlı, daha az enerji çekiyor, daha sessiz ve hatta daha ucuz (TR fiyatı inecektir kısa zamanda). Bi ekran kartının diğerinden daha üstün olabileceği başka bi parametre bile yok yani, "hız güç ses fiyat" dörtlüsünün dördünde de Nvidia önde.

Hal buyken, eğer AMD fanatiğiyseniz ve "duramıyorum abi, karta ve firmaya bi şekilde laf sokmak istiyorum, alayına isyan ölümüne AMD yawss :(" diyorsanız ve kendinizi tutamıyorsanız, komik duruma düşmemeniz için size tavsiyem bu ve benzeri hardware forumlarını bir süre için terketmenizdir. Yoksa alim allah "İKİSİNİ DE OC EDİNCE FARK AZCIK KAPANIYOMUŞ AMAAAAA" falan diye forum açıp rakibinden her türlü üstün olan muazzam bi kartı "bilmemne kurbanı" diye tanımlayabilirsiniz.

Sonra size fanatik denince de küplere filan binersiniz heralde ama orasını bilemeyecem tabi.

Saygılar

Ya bunu kis uykusundan kim uyandirmis, forum ne guzel gitiyordu, ilk defa belki bir kart cikisinda , amd nvidia kavgasi hic olmadi
    Ama belliki boyle olunca birileri hic rahat olamiyor (kasiniyor falan desem ayip olur )

• Hala kart hep 1900 lira gibi saçma sapan yorumlar yapılıyor. Şu kart üstün ve bir ton yenilikle geliyor. Hala 7970 daha mantıklı diyen var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

Hala kart hep 1900 lira gibi saçma sapan yorumlar yapılıyor. Şu kart üstün ve bir ton yenilikle geliyor. Hala 7970 daha mantıklı diyen var.

Hangisi daha iyi sorusunun cevabı olarak sanırım şu SS'ler fikir verir. Üstteki testte kullanılan işlemci 6 çekirdek, alttaki ise 4 çekirdek üstelik ve EMRES754'in kendi 7970'inden aldığı skor.
    680'in test edildiği sistemden alınan fazladan 3000 fizik puan farkına rağmen neredeyse aynı skor.

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Benim skora yakın bi skor almış kart.

Benim kart 1250-1575 idi

Bu kart 1301-1702 küsür gibi.

Resime bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 23 Mart 2012; 14:51:58 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

Hala kart hep 1900 lira gibi saçma sapan yorumlar yapılıyor. Şu kart üstün ve bir ton yenilikle geliyor. Hala 7970 daha mantıklı diyen var.

Hangisi daha iyi sorusunun cevabı olarak sanırım şu SS'ler fikir verir. Üstteki testte kullanılan işlemci 6 çekirdek, alttaki ise 4 çekirdek üstelik ve EMRES754'in kendi 7970'inden aldığı skor.
    680'in test edildiği sistemden alınan fazladan 3000 fizik puan farkına rağmen neredeyse aynı skor.

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Benim skora yakın bi skor almış kart.

Benim kart 1250-1575 idi

Bu kart 1301-1702 küsür gibi.

Resime bakalım

eee kardeş 3dmark ın ek görev paketi ne zaman çıkıyor? aldığım kart oc olmazsa ne olacak? oc lu harcanan güçler nedir? daha adam gibi gtx680 sürücüsü yok olunca ne olacak? birde gtx680 7970 ten 50 dolar ucuz lanse edildi diyorlar? bütün donanım siteleri yalancı bir siz doğrucusunuz anasını satıyım. her haltı siz biliyorsunuz. sadece hızın artık anlamı olmadığını kartlar gayet güzel gösteriyor. yenilik getireceksin. 7970 hızdan başka ne verebiliyor? sana yanıtı vereyim kocaman bir hiç! hadi yenilikler tarafında amd yi savun? şunu şunu yaptılar de? diyemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 23 Mart 2012; 15:36:52 >

• Bu kadar önyargın varken ben sana hiçbir türlü cevap vermem.
    Yurtdışı fiyatlarından bahsediyorsun; sanki kartı oradan alacakmış gibi. Git 1900 TL'ye al 680'ini Vatan'dan sen mutlu ol, yediğin kazığı hazmedebilirsen tabi...
  • quote:

Bu kadar önyargın varken ben sana hiçbir türlü cevap vermem.
    Yurtdışı fiyatlarından bahsediyorsun; sanki kartı oradan alacakmış gibi. Git 1900 TL'ye al 680'ini Vatan'dan sen mutlu ol, yediğin kazığı hazmedebilirsen tabi...

+1
    Abi şimdi değil 1ay beklemek gerek amd fiyat indirimine gidecek mecbur
    O sebeple indirim gelmesini beklemek gerek.suan ördek gibiyiz kimin yolacagi belli degil
  • Ne NVIDIA aşığıyım, ne de AMD. Eğer 680'in performans farkı ile fiyatı orantılı olmuş olsaydı tabii ki iyi bir tercih olabilirdi ancak % 7-10'luk performans farkına nisbeten neredeyse % 25-30 daha pahalı olması sebebiyle 7970 öneriyoruz millete; keyfimizden değil. Hem saat hızları eşitlendiğinde, 680'le aynı değerleri veren bir karttan bahsediyoruz burda, borudan değil.

NVDIA'nın artısı, yeni AA teknolojisi ile göreceli olarak fizik desteği. Aradaki fiyat farkını bu teknolojiler için ödemeye değer mi? Bence değmez ki forumun neredeyse % 99'unun görüşü de bu yönde.

AMD'nin farkı ise, çoklu kart kullanımında ve hız aşırtmaya verdiği yüksek tepki ile ortaya çıkıyor. Bu konuda da şu konu fikir verecektir.
    http://resim.donanimhaber.com/m_59017115/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59017115

• quote:

Bu kadar önyargın varken ben sana hiçbir türlü cevap vermem.

Sende nasıl bir hayalgücü var? nasıl bir dünyada yaşıyorsun? mesajın neresinden 1900 liraya ekran kartı alacağımı çıkarttın? Bana kalırsa 1300 liraya 7970 alanda gayet güzel kazıklanıyor. Karaktersiz bir firma 2 katı fiyata satıyor diye dünyanın düzeni değişmedi. iki kartta 1000 liradan fazla etmez. Ne oynayacak oyun nede gerek var. hep gtxx60 serisi kullandım. Yine öyle olacaktır ki kartım gayet iş görüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.