Şimdi Ara

GTX680 bant genisligi kurbanımı? OC testleri vs 7970 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
3.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

quote:

Tablolarda birşey dikkatimi çekti
    3dmark11 de kartlar aynı hızlarda değil

Gpu hızı bakımından aralarında 85mhz nvidia daha onde
    Normalde 7970 İn 100mhz lik artış ile 3dmark11 extreme puana katkısı 200~250puan etkisi var

Yani dikkat dikkat kartlar aynı hızlarda test edilse degerler birebir aynı olacak

Gtx680=hd7970

Bakınız 7970 stok

http://img256.imageshack.us/img256/3007/defult3d11.jpg

Bakınız 7970 @100mhz oc yapılmış

http://img803.imageshack.us/img803/2259/100cl.jpg

Degerler forum üyesi @poyri nin kartına aittir ayrıca teşekkürler

Yani benim demem o ki aynı hızlarda test almalıyız madem öyle neden nvidia 1335mhz de iken atı 1250mhz de test almışlar

Overclock test almak demek kartların çıktığı son degerler değil ayni degerlerde yapılır ki bakalım hangisi guclu

Normal bir 7970 ile 1300 un ustunda voltaji fullesen bile 10 dklik bf3 testinde takilir. Bana kalirsa kartlarin gunluk max kullanilacak degerleri ile karsilastirilmalari daha iyi olur zaten 7970sonuna kadar zorlanmis eger 680 ninde gunluk max degeri bu ise testler gayet iyi gibi.

Yapılmışı var, 1305mhz@1.275v:http://www.hardocp.com/article/2012/02/08/gigabyte_radeon_hd_7970_oc_video_card_review/3

Normal yazmistim bilerek. 7970 lerin referanslarin baya bir cogunlugu ozel tasarimlarinda bir cogu gunluk 1300 de kullanilamaz. İki kart icinde 3d mark degilde oyun testlerinde gunluk max degerler karsilastirilsa guzel olur benim gozumde 7970 de bu deger 1250 dir( belki lightningde daha cok olur) gtx680 konusunda bir fikrim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uzun lafın kısasi poyri gibi 7970i olan birinin gtx680e gecmesine gerek yok
  • 256 bit ve 2x6 pin olması bu kartın gerçekte gtx 660ti olduğunun kanıtıdır . Normalde bu kartın fiyatı 300 dolar olucaktı AMD geride kaldığı için en üst düzel olarak konumlandırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akakiakakiyevic -- 22 Mart 2012; 23:06:58 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Normalde 7970 İn 100mhz lik artış ile 3dmark11 extreme puana katkısı 200~250puan etkisi var

Yani dikkat dikkat kartlar aynı hızlarda test edilse degerler birebir aynı olacak

Gtx680=hd7970

Bakınız 7970 stok

http://img256.imageshack.us/img256/3007/defult3d11.jpg

Bakınız 7970 @100mhz oc yapılmış

http://img803.imageshack.us/img803/2259/100cl.jpg

Degerler forum üyesi @poyri nin kartına aittir ayrıca teşekkürler

Yani benim demem o ki aynı hızlarda test almalıyız madem öyle neden nvidia 1335mhz de iken atı 1250mhz de test almışlar

Overclock test almak demek kartların çıktığı son degerler değil ayni degerlerde yapılır ki bakalım hangisi guclu

Normal bir 7970 ile 1300 un ustunda voltaji fullesen bile 10 dklik bf3 testinde takilir. Bana kalirsa kartlarin gunluk max kullanilacak degerleri ile karsilastirilmalari daha iyi olur zaten 7970sonuna kadar zorlanmis eger 680 ninde gunluk max degeri bu ise testler gayet iyi gibi.

Yapılmışı var, 1305mhz@1.275v:http://www.hardocp.com/article/2012/02/08/gigabyte_radeon_hd_7970_oc_video_card_review/3

Normal yazmistim bilerek. 7970 lerin referanslarin baya bir cogunlugu ozel tasarimlarinda bir cogu gunluk 1300 de kullanilamaz. İki kart icinde 3d mark degilde oyun testlerinde gunluk max degerler karsilastirilsa guzel olur benim gozumde 7970 de bu deger 1250 dir( belki lightningde daha cok olur) gtx680 konusunda bir fikrim yok.

Söylediğine bir bakıma katılıyorum. Her çipin kendi akım kaçağı değeri varMIŞ. Ne kadar çok kaçak varsa o kadar hızlı çalışabiliyormuş, tabii onların da standart tüketimi fazla oluyormuş. Ayrıca daha kaliteli marka tasarımların üzerindeki fazladan indüktör, kapasitör potansiyelleri de yüksek hızları destekliyor.
    Bununla beraber bence bu değer ciddiye alınması gereken bir değer, standart veya değil diye kartları sınıflandırmamak lazım bence.
    Her ne kadar üzerilerinde tek fan olsa da, standart soğutucuların bakır blokları çok gelişti. Önce buhar kazanı çıktı, sonra kılcal yüzey girdi işin içine. Artık 60 derecede kaynamaya başlıyormuş içerideki saklı su. Kimya bilgisinden hatırladığım kadarıyla kaynarken, normal sıvı halindeki iletiminin 5 katı daha fazla ısı çekiyor.
    Harici bir gpu bloğu ve fanı daha sessiz çalışabilir ancak ben standart bloğunun da çok iddialı c/w ısı iletim verimi olduğunu zannediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 22 Mart 2012; 23:06:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

uzun lafın kısasi poyri gibi 7970i olan birinin gtx680e gecmesine gerek yok

Ona bakarsan su anda 7970 de gereksiz bir kart. 7970 ve 680 ortada kullanilcak oyun olmadigi icin bench kartti oldular direk ondan gerekli gereksiz olayi bu kartlarda bana kalirsa anlamsiz olmaya basladi cunku gereksizler.

@Mete Can Karahasan zaten sorun sicakliklarda degil gunluk 1250 ile kullanilirken 7970 74 derece gordu bf3 de fan ayari %50 iken. Artik referabs sogutmalarda iyi is cikariyor ozel tasarim kartlarin bilesenleri daha iyi olabiliyor ondan biraz daha iyi overclock oluyorlar genelde.

• gpu overclocktan alinan verimle bant genisliginin ne alakasi var yahu?transistor mimari filan deseniz anlayacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyitonbaşi

256 bit ve 2x6 pin olması bu kartın gerçekte gtx 660ti olduğunun kanıtıdır . Normalde bu kartın fiyatı 300 dolar olucaktı AMD geride kaldığı için en üst düzel olarak konumlandırdı.

Bunu kart daha çıkmadan hep dedik ama nafile. Bu GTX 680 aslen GTX 660 ın ta kendisi GK-110 çıktığında 256 bit olarak çıkmayacak. Hep beraber göreceğiz. Amd nin 7900 serisi için uyguladığı faiş fiyat yüzünden, NVIDIA da bu kozu kullandı. Hayırlı olsun vatana millete
  • Bu başlık altında yazılan mesajları görünce, cidden çok boş bir tartışmaya gireceğimi anladığım için bir şey yazmak istemiyorum. Aslında @cestvrai güzel bir soru sormuş. Daha kart sunulmadan önce benim de merak ettiğim bir konuydu. Zira kartın saat hızları çok yüksekti. Kart çıkınca durum daha iyi anlaşıldı. Nvidia, daha önce pek yapmadığı bir şeyi yapıp saat hızlarını çok yüksek tutmuş bu kartta. Ancak değişen başka şeyler de var. Mesela gpu'nun yapısı ve gpu'daki birimlerin aynı hızda çalışması gibi. Şuan GTX680'in oc durumu hakkında sağlıklı bir yorum yapmanın pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Yeni sürücüler gelmeden de bu durum kesinlik kazanmayacaktır.

Başka bir konuda daha yazdım, oc konusunda HD7970 ile GTX680'i karşılaştırmam bile, HD7970 bu konuda kesinlikle daha iyi. Ancak bu henüz çok yeni olan durum için geçerli bir söylem. GTX680'in eski kartlar kadar oc olamıyor olması yahut oc performansının eski kartlar kadar parlak olmaması pek çok sebebe bağlanabilir. İşte yukarda söylemek istediğim bunlardan bazılarının yazılım tarafından değişime açık olmasıdır. Ancak değişmeyen bir şey varsa o da donanımsal taraftır. Bunlar ise standart saat hızlarıdır. Bu kartın gpu hızının yüksek olması, bellek bant genişliğinin düşük olması (eski kartın aynısı olması düşük sayılır), gpu-shader saat hızı ayrımının ortadan kalkmış olması oc konusunda Nvidia'nın elini zayıflatan noktalardır diyebiliriz. Ancak sürücülerle artabilecek oc potansiyeli (hem Fermi'de hem de HD7000'de bu görülmüştür) ve bellek bant genişliği kullanımının sürücülerle geliştirilebilecek olması ve mimarideki farklılıkların da sürücülerle daha verimli kullanılabilecek olması oc performansını doğrudan etkileyebilecek unsurlardır.

@cestvrai'nin sorduğu soru, bana göre kısmen doğrudur. Kısmen dememin sebebi ise başka unsurların da bulunmasıdır.

• Gtx 680 ile HD 7970 niye kıyaslanamasın merak ediyorum. Transistörleri IBM tasarladı büyük ihtimalle, bir sonraki basamakta TSMC çipleri bastı. Hem de er ikisinde eş TMU-ROP oranı kullanılmış. Bellekleri de aynı olsa kafa kafaya çarpışacaklar. Tabii Anandtech'in dediğine göre 7970'de Fermideki gibi iş zamanlayıcısı yönünde gelişme, 680'de ise 480'den 580'e geçişteki gibi gerileme olmuş. Çok övülen güç verimliliği, kartı biraz kırpmış anlaşılan.
  • quote:

Normalde 7970 İn 100mhz lik artış ile 3dmark11 extreme puana katkısı 150~200puan etkisi var

Gtx680=hd7970

Her iki kartın da Lightning'lerinden elde edilecek sonuçları da merak ediyorum açıkçası (biri belli olmaya başladı).
  • quote:

Gtx 680 ile HD 7970 niye kıyaslanamasın merak ediyorum. Transistörleri IBM tasarladı büyük ihtimalle, bir sonraki basamakta TSMC çipleri bastı. Hem de er ikisinde eş TMU-ROP oranı kullanılmış. Bellekleri de aynı olsa kafa kafaya çarpışacaklar. Tabii Anandtech'in dediğine göre 7970'de Fermideki gibi iş zamanlayıcısı yönünde gelişme, 680'de ise 480'den 580'e geçişteki gibi gerileme olmuş. Çok övülen güç verimliliği, kartı biraz kırpmış anlaşılan.

5770 geyiklerinden beri uzun aman geçti. Şimdi sıra gtx680 gibi herkesin(tüm donanım siteleri) övdüğü ve etkileyici bulduğu bir kartı verimsiz gibi göstermekte mi? 6770 çıkacakmış onunla ilgilensen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 23 Mart 2012; 0:14:22 >
  • quote:

Gtx 680 ile HD 7970 niye kıyaslanamasın merak ediyorum. Transistörleri IBM tasarladı büyük ihtimalle, bir sonraki basamakta TSMC çipleri bastı. Hem de er ikisinde eş TMU-ROP oranı kullanılmış. Bellekleri de aynı olsa kafa kafaya çarpışacaklar. Tabii Anandtech'in dediğine göre 7970'de Fermideki gibi iş zamanlayıcısı yönünde gelişme, 680'de ise 480'den 580'e geçişteki gibi gerileme olmuş. Çok övülen güç verimliliği, kartı biraz kırpmış anlaşılan.

GK104'te kırpılan birçok şey var zaten. Öyle de olmak zorunda. AMD, GCN ile Fermi mimarisine yaklaştı diyebiliriz. Nvidia ise GK104 ile oyuncu gpu'su yapmaya yoğunlaşmış gibi görünüyor. A'dan Z'ye tüm özellikleri oyuncular için düşünülmüş gibi. Yapısının GF100'den çok GF104'e benzemesi bile Nvidia'nın neyi amaçladığını gösteriyor diyebiliriz.

Kıyaslama konusunda da elbette iki kart kıyaslanacaktır. Şuan üstün olan taraf beklenildiği gibi Nvidia'dır. OC konusunda kıyaslamaya gerek bile duymam dedim yukarda, sebebi ise mevcut koşullar dahilinde HD7970'in bariz önde olmasıdır. Ancak sürücü geliştirmeleri ile Nvidia'nın eşitlik sağlanması beklenebilir. Zira kod işleme yapısı artık iki mimaride de oldukça benzer, bu nedenle saat hızı artışına verilen tepki de benzer seviyede. Nvidia değiştirdiği gpu yapısının verimliliğini artıracak 1-2 sürücü çıkarırsa oc konusunda da HD7970 ile benzer sonuçlar alınabilir.

Ha buarada umuyorum ki GTX680'in oc durumu hakkındaki "özel soğutma da olsa 1260mhz sınır!" iddianızı tekrar gözden geçirmişsinizdir. Ne kadar yanlış bir önerme sunduğunuzu kanıtlayan pek çok mesaj şuan forumda mevcut.

• Beyler Gtx 680 1.842 Ghz Hız aşırtılmış
    http://videocardz.com/31344/geforce-gtx-680-overclocked-to-1-842-ghz
  • dünyada ilk haberler bile yapan bu sitenin neden kendi test grafikleri yok. hiçbir haber, inceleme bişey yok. varsa yoksa akıllı telefon, tablet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 23 Mart 2012; 0:50:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

GK104'te kırpılan birçok şey var zaten. Öyle de olmak zorunda. AMD, GCN ile Fermi mimarisine yaklaştı diyebiliriz. Nvidia ise GK104 ile oyuncu gpu'su yapmaya yoğunlaşmış gibi görünüyor. A'dan Z'ye tüm özellikleri oyuncular için düşünülmüş gibi. Yapısının GF100'den çok GF104'e benzemesi bile Nvidia'nın neyi amaçladığını gösteriyor diyebiliriz.

Kıyaslama konusunda da elbette iki kart kıyaslanacaktır. Şuan üstün olan taraf beklenildiği gibi Nvidia'dır. OC konusunda kıyaslamaya gerek bile duymam dedim yukarda, sebebi ise mevcut koşullar dahilinde HD7970'in bariz önde olmasıdır. Ancak sürücü geliştirmeleri ile Nvidia'nın eşitlik sağlanması beklenebilir. Zira kod işleme yapısı artık iki mimaride de oldukça benzer, bu nedenle saat hızı artışına verilen tepki de benzer seviyede. Nvidia değiştirdiği gpu yapısının verimliliğini artıracak 1-2 sürücü çıkarırsa oc konusunda da HD7970 ile benzer sonuçlar alınabilir.

Ha buarada umuyorum ki GTX680'in oc durumu hakkındaki "özel soğutma da olsa 1260mhz sınır!" iddianızı tekrar gözden geçirmişsinizdir. Ne kadar yanlış bir önerme sunduğunuzu kanıtlayan pek çok mesaj şuan forumda mevcut.

Beklentin Nvidia'nın geçmesi olabilir, ancak gerçekte farkın sebebi bellek veriyolunun tüketime tesiri. AMD 2900 serisinden sonra benim bildiğim ilk defa Nvidia'dan daha güçlü bellek veriyolu kullandı. Tam da Nvidia'nın daha tasarruflu seçimi yaptığı tarihte.
    Önermeyi de ben sunmadım, Lab501.ro'daki poparamiro'nun çalışma prensibine saygılıyım. O hız aşırtamamışsa ya elindeki kart bitmiştir ya da hava soğutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 23 Mart 2012; 1:44:30 >

• quote:

quote:

quote:

Beklentin Nvidia'nın geçmesi olabilir, ancak gerçekte farkın sebebi bellek veriyolunun tüketime tesiri. AMD 2900 serisinden sonra benim bildiğim ilk defa Nvidia'dan daha güçlü bellek veriyolu kullandı. Tam da Nvidia'nın daha tasarruflu seçimi yaptığı tarihte.
    Önermeyi de ben sunmadım, Lab501.ro'daki poparamiro'nun çalışma prensibine saygılıyım. O hız aşırtamamışsa ya elindeki kart bitmiştir ya da hava soğutma.

Alıntılayıp da yazdığınız cevaba bakınca çok ayrı dünyalarda olduğumuzu farkettim. Hiç konuşmadığımı varsayın. Ben öyle yapacağım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntılayıp da yazdığınız cevaba bakınca çok ayrı dünyalarda olduğumuzu farkettim. Hiç konuşmadığımı varsayın. Ben öyle yapacağım.

Gtx680 sence ne kadar geçiyor? Bunu senin dünyanı anlamak için sormam gerek madem bu kadar gitti geldi bu konu. İşlemcileri kuramsal olarak denk saat hızında aynı performanstalarsa ; çalıştıkları hızın farkı kadar ancak açabilir gtx 680 bence. Test edildikleri çözünürlükler için fazlasıyla yeterli bantgenişlikleri var, iki kartın da bellek bantgenişliği daralması söz konusu değil benim bakış açıma göre. Geriye kalan tek fark saat hızında.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyitonbaşi

256 bit ve 2x6 pin olması bu kartın gerçekte gtx 660ti olduğunun kanıtıdır . Normalde bu kartın fiyatı 300 dolar olucaktı AMD geride kaldığı için en üst düzel olarak konumlandırdı.

Obaaa teoriye bak
    Doğru söylüyor olabilirsin çünkü nvidia önce bekledi bekledi sonrada baktıki 7970ile aynı geliyor o zaman has gtx680 i çıkarmayalım
    Allar pullar seneye çıkartırız

Şimdilik gtx660 ti ile idare etsinler
    Ne senaryo ama olmazmı olur

Zaten para böyle kazanılır
    İPhone 5 geliyor geliyor dediler ne oldu adam elindekini biraz makyajladi 4s diye dayadilar

Bu sadece ufak önemsiz bir ornek

• quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Beyler Gtx 680 1.842 Ghz Hız aşırtılmış
    http://videocardz.com/31344/geforce-gtx-680-overclocked-to-1-842-ghz

Kart, EVGA Power Module denilen ek bir parça sayesinde o kapasiteye ulaşmış. Yani bir nevi 2 PCB'li gibi olmuş ki bu, kartın gelecek muhtemelen Lightning'inden bile çok daha üstün hali demek oluyor. Bu sûnî bir yöntemdir. Sadece LN2 kullanılmış olsa neyse ama, kartın haricinde ek parça kullanılmış olması, kartın kapasitesini değil, GPU'nun kapasitesini göstermeye yarar sadece.

Parçanın Önden ve arkasından görünüşü: Modülün kapasitesi hakkında fikir sahibi olmak için sadece üzerinde kaç tane güç girişi olduğuna bakmak yeterli. Dikkat edilecek olursa, karta lehimlendiği görülmektedir. Aynı parça, kartı 1.842 GHz'e hız aşırtılırken de kullanılmış. Kart resimdeki soğutucu ve modül ile de 1430 MHz'e hız aşırtılmış.

quote:

Orijinalden alıntı: rodri

dünyada ilk haberler bile yapan bu sitenin neden kendi test grafikleri yok. hiçbir haber, inceleme bişey yok. varsa yoksa akıllı telefon, tablet.

Forumun Asus'la arası iyi. Yakında bir inceleme gelirse şaşırmayın.

• Bir yerde okumuştum
    Normal araçlara sanzumanlarinda ufak bir dişli hareketi ile saatte 300~500km hız yaptirilabilir ancak önemli olan o hızlarda aracı yolda tutabilme teknolojisine sahip olmak

Bu demek oluyordu evga o ara aparat her be gorev yapıyor bilmiyorum
    Aynı mantık olmuş gibime geliyor
    Ancak bu demek ki evga ekibi sağlam çalışıyor tam bir işlem yatıyor orda
    Belki kartın ömrü %50 den fazla kısalıyor olabilir ancak iyi calışma
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.