Şimdi Ara

GTX680 bant genisligi kurbanımı? OC testleri vs 7970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
3.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepimiz bende dahil GTX680 i cok begendik :
    -az güc tüketimi
    -7970e göre 50 dolar ucuz ve %10 civarı daha performanslı
    bir kart.

ancak xbits labsin cok derin incelemesine bakıldıgında iki kart oc yapıldıgında
    7970in ocye olan tepkisi ve bunun fps getirisi gtx680e göre muazzam iyi.VRzone
    testleri de bunu destekliyor.

yani bu durumda 2 kart arasındaki fark kapanıyor ve akla gtx680 bant
    genisligi ve 256 bit kurbanımı sorusu geliyor. yorumlarınız bekliyorum bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 22 Mart 2012; 21:24:38 >

• Bu olayi gordukden sonra kafam iyice karisti :S Standart GTX680 yerine özel sogutmali 7970 mi alsam acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZiveR -- 22 Mart 2012; 21:16:36 >
  • Yorumlarım şu yönde abi. Uzun süreden beri (en son 8800GTX'ti bunun örneği seneleeeeerrr önce) ilk defa Nvidia AMD'ninkinden hiçbir tarafı tartışılamayacak şekilde daha iyi bi kart yaptı. Kart tartışmasız daha hızlı, daha az enerji çekiyor, daha sessiz ve hatta daha ucuz (TR fiyatı inecektir kısa zamanda). Bi ekran kartının diğerinden daha üstün olabileceği başka bi parametre bile yok yani, "hız güç ses fiyat" dörtlüsünün dördünde de Nvidia önde.

Hal buyken, eğer AMD fanatiğiyseniz ve "duramıyorum abi, karta ve firmaya bi şekilde laf sokmak istiyorum, alayına isyan ölümüne AMD yawss :(" diyorsanız ve kendinizi tutamıyorsanız, komik duruma düşmemeniz için size tavsiyem bu ve benzeri hardware forumlarını bir süre için terketmenizdir. Yoksa alim allah "İKİSİNİ DE OC EDİNCE FARK AZCIK KAPANIYOMUŞ AMAAAAA" falan diye forum açıp rakibinden her türlü üstün olan muazzam bi kartı "bilmemne kurbanı" diye tanımlayabilirsiniz.

Sonra size fanatik denince de küplere filan binersiniz heralde ama orasını bilemeyecem tabi.

Saygılar

• valla ben AMD olsam 7970in fiyatını yarından itibaren 60-70 dolar düsürürdüm
    ve oc modellerini 520usd civarı konumlandırırdım. bu mevcut fiyatlarla satması
    zor amdnin acil indirim gerekiyor
  • gpu hızı 680 ın 1335 mı olmus vayy sevdım bunudef model olmasına ragmen ıyı cıkmıs oc lı modellerde 1400 olursa tadından yenmez
  • quote:

Hal buyken, eğer AMD fanatiğiyseniz ve "duramıyorum abi, karta ve firmaya bi şekilde laf sokmak istiyorum, alayına isyan ölümüne AMD yawss :(" diyorsanız ve kendinizi tutamıyorsanız, komik duruma düşmemeniz için size tavsiyem bu ve benzeri hardware forumlarını bir süre için terketmenizdir. Yoksa alim allah "İKİSİNİ DE OC EDİNCE FARK AZCIK KAPANIYOMUŞ AMAAAAA" falan diye forum açıp rakibinden her türlü üstün olan muazzam bi kartı "bilmemne kurbanı" diye tanımlayabilirsiniz.

burada laf geveleyecegine konuya bir katkın olsa annihitlator? forumda gtx680in ilk testlerini ben paylaştım
    ve kartın super oldugunun bizzat söyledim zaten kartın görünen tek eksisi bant genisliginin azlıgından mıdır bilinmez
    ocye olan tepkisi tahitiye göre belirgin düsük buda oc yapıldıgında 2 kartı nerdeyse aynı kılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 22 Mart 2012; 21:26:23 >

• Gelecek driver ile bu drumun düzeleceğini hatta kartın GTX590 ı rahat geçeceğini düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

elecek driver ile bu drumun düzeleceğini hatta kartın GTX590 ı rahat geçeceğini düşünüyorum.

hocam bunun driverla pek alakası yok gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

quote:

elecek driver ile bu drumun düzeleceğini hatta kartın GTX590 ı rahat geçeceğini düşünüyorum.

Peki yeni driverle inceleme var mi hocam mobildeyim bakamiyorum rahat rahat.
  • quote:

quote:

bu kanıya şu şekilde vardım, guru3d incelemesinde yaklaşık %25 oc yapılmış ve 2500 lü çözünürlükte kart aynen tepki verip %25 performans artışı sağlamış ama 1900 lü çözünürlükte sadece %10.
  • Sanırım anandtech incelemsindeydi bu kartı gtx580 le değil 560ti gibi bir kartla karşılaştırmak daha doğru olur çünkü gk110 gelecek yazmışlar. Yani yakında amd nin fiyat indirimine nvidia çok agresif bir karşılık verecek gibi geliyor.

Kart ne olursa olsun nvidia nın en iyi çıkışı. 300 dolarlık kartı 499 dan piyasaya sürdüler o ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 22 Mart 2012; 21:36:09 >
  • benim esas merak ettigim 500mm2 lik kepler. bunun en az %30-40daha performans
    verecegini düsünüyorum mevcut kartlara göre ve bant genisligi de hayvani olacak
    bu durumda ocye tepkisi de iyi olur
  • quote:

benim esas merak ettigim 500mm2 lik kepler. bunun en az %30-40daha performans

Bence o kartı direkt olarak 7990 a rakip çıkartacaklar ki amd ne halt edecek çok merak ediyorum. Gerçi o kartı Vatan 4000 liradan satışa sunar alan olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 22 Mart 2012; 21:37:58 >
  • quote:

Ben o kartı direkt oalrak 7990 a rakip çıkartacaklar ki amd ne halt edecek çok merak ediyorum.

hocam amdyi o kadar kücümsemeyin en azında gpu tarafında zira adamlarda ATInin mühendisleri calısıyor
    bence gpu savaslarında bir yesil bir kırmızı tarafın öne gecmesini izlemek daha keyifli. intel amd rekabeti gibi olunca
    hem tekellesme oluyor hemde heyecan kalmıyor ortada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

benim esas merak ettigim 500mm2 lik kepler. bunun en az %30-40daha performans

Bence o kartı direkt olarak 7990 a rakip çıkartacaklar ki amd ne halt edecek çok merak ediyorum. Gerçi o kartı Vatan 4000 liradan satışa sunar alan olmaz

bi de daha bunun 690 (veya 695, çift GPU her ne ise)'sı var daha. 7970'in zar büyüklüğü ne kadar bu arada? 500mm2 olmadığı kesin. baya uzak kaldım yahu ben bu işlerden biraz bilgi tazeliyeyim

• Oha bu ne lan? 680'in zarı harbi 294mm2 mi?
  • quote:

Oha bu ne lan? 680'in zarı harbi 294mm2 mi?

günaydın annilator. tahininde 355 olması lzm glb
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

Yorumlarım şu yönde abi. Uzun süreden beri (en son 8800GTX'ti bunun örneği seneleeeeerrr önce) ilk defa Nvidia AMD'ninkinden hiçbir tarafı tartışılamayacak şekilde daha iyi bi kart yaptı. Kart tartışmasız daha hızlı, daha az enerji çekiyor, daha sessiz ve hatta daha ucuz (TR fiyatı inecektir kısa zamanda). Bi ekran kartının diğerinden daha üstün olabileceği başka bi parametre bile yok yani, "hız güç ses fiyat" dörtlüsünün dördünde de Nvidia önde.

Sonra size fanatik denince de küplere filan binersiniz heralde ama orasını bilemeyecem tabi.

Saygılar

Mantıklı bir bilginin ortaya soru olarak konulup konu açılmasına karşılık,

verdiğin bu tepki senin kendi fanatikliğinden kaynaklanıyor olabilirmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 22 Mart 2012; 21:56:24 >

• Cestvrai, teorik verilerle kıyaslayacak olursak iki kartın performansı grafik işleminde kafa kafaya gelecek şekilde yapılmış:http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=663&card2=667#
    HD7970'i de 1ghz'e ayarladığınızda, gtx680 ile doku ünitelerinin ve tarama örüntüsü değerlerinin birbiriyle eşit olduğu bariz.
    Ortada dönen bir sürü güç tüketimi farkı, verimlilik laflarının temelinde HD7970'in çözünürlük akıl almaz seviyelere çıktıkça avantajı ortaya çıkacak 384-bit veriyolunun etkisi çok büyük.
    Hız aşırtınca HD7970 gtx680'i geçiyor demek de abes; çünkü gtx680 zaten kendiliğinden hız aşırtabilecek yapıda sunulmuş bir çözüm. Karşısında HD7970 de hız aşırtmadıkça denk olmayacaklardır.

• quote:

quote:

Ben o kartı direkt oalrak 7990 a rakip çıkartacaklar ki amd ne halt edecek çok merak ediyorum.

hocam amdyi o kadar kücümsemeyin en azında gpu tarafında zira adamlarda ATInin mühendisleri calısıyor
    bence gpu savaslarında bir yesil bir kırmızı tarafın öne gecmesini izlemek daha keyifli. intel amd rekabeti gibi olunca
    hem tekellesme oluyor hemde heyecan kalmıyor ortada...

Öyle diyorsun ama rekabet bize yanmıyor. kartlar 550-500 dolar bizde 1300-1900 lira. 500 dolarlık kartı 1000 liraya satmaya çalışan kan emiciler varken renklerin çokta önemi yok. AMD cuda desteklese kim işime gelirse onu alırım. İş gereği CUDA ya muhtacım. Enteresan olan nvidia geride bile olsa fiyatları düşmüyor. Ciddi ciddi gtx460 sli yapsam diyorum. 250 liraya bulurum temiz bir kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 22 Mart 2012; 21:48:21 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.