Şimdi Ara

GTX680 bant genisligi kurbanımı? OC testleri vs 7970 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
3.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haha, ben bu kart aslında 670 olacakmış denirken, 500mm2'lik full bi kart, ama kırpılmış olacak zannediyordum. Kartın koduna bakarsan aslında 660ti için düşünülmüş gibi duruyor.

bununla beraber bana kalırsa nvidia full Kepler'i bu jenerasyon çıkarmayacaktır. 680 perf/mm2 ve perf/watt alanlarında o kadar önde ve o kadar verimli bi çip ki, bunun mutlaka suyunu çıkaracaktır Nvidia. Çift Kepler bu jenerasyon kesin 2xGK104 olur. Full Kepler'i de sene sonuna kadar test / optimize filan eder Nvidia, AMD'nin yeni jenerasyonunun karşısına çıkaracaktır.

Önceki 560ti/580 civarı karşılaştırmalara bakılırsa aslında Full Kepler muhtemelen bundan bi %30 daha hızlı olur gibime geliyor, ama yakın bir zamanda çıkmayacağı da yüzde yüz.
  • Bant genişliği 256bit olmasından kaynaklanıyor olabilir
    Gpu hızı hernekadar yuksek görünsede 256bit engeline takılıyor olabilir

Tablolara göre arada aslında pek fark kalmıyor

Hani 384bit olupta 900mhz ile gelse daha iyi olurdu
    Yani maksat göz boyamak gibi olmuş bant genişliğini kimse görmüyor görünen gpu hızı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal hız aşırtılmış değerlerde 7970 i hep geride bırakmış , bize de gereken bu zaten. Ekstrem hız aşırtma yapıp LN2 ile kullanıcak halimiz yok. 1300 civarı bir GPU hızı yeterli olacaktır bu değerlerde de 7970 i geçmiş olması sorun teşkil etmiyor 2 karttada ileri derece bir hız aşırtılma yapıldığında 7970 daha iyi performans alıyor bu doğru ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Bant genişliği 256bit olmasından kaynaklanıyor olabilir
    Gpu hızı hernekadar yuksek görünsede 256bit engeline takılıyor olabilir

Tablolara göre arada aslında pek fark kalmıyor

Hani 384bit olupta 900mhz ile gelse daha iyi olurdu
    Yani maksat göz boyamak gibi olmuş bant genişliğini kimse görmüyor görünen gpu hızı

Kimse gpu hızına bakmıyor. Herkes performansa bakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 865pe

quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

Yorumlarım şu yönde abi. Uzun süreden beri (en son 8800GTX'ti bunun örneği seneleeeeerrr önce) ilk defa Nvidia AMD'ninkinden hiçbir tarafı tartışılamayacak şekilde daha iyi bi kart yaptı. Kart tartışmasız daha hızlı, daha az enerji çekiyor, daha sessiz ve hatta daha ucuz (TR fiyatı inecektir kısa zamanda). Bi ekran kartının diğerinden daha üstün olabileceği başka bi parametre bile yok yani, "hız güç ses fiyat" dörtlüsünün dördünde de Nvidia önde.

Hal buyken, eğer AMD fanatiğiyseniz ve "duramıyorum abi, karta ve firmaya bi şekilde laf sokmak istiyorum, alayına isyan ölümüne AMD yawss :(" diyorsanız ve kendinizi tutamıyorsanız, komik duruma düşmemeniz için size tavsiyem bu ve benzeri hardware forumlarını bir süre için terketmenizdir. Yoksa alim allah "İKİSİNİ DE OC EDİNCE FARK AZCIK KAPANIYOMUŞ AMAAAAA" falan diye forum açıp rakibinden her türlü üstün olan muazzam bi kartı "bilmemne kurbanı" diye tanımlayabilirsiniz.

Sonra size fanatik denince de küplere filan binersiniz heralde ama orasını bilemeyecem tabi.

Saygılar

Mantıklı bir bilginin ortaya soru olarak konulup konu açılmasına karşılık,

verdiğin bu tepki senin kendi fanatikliğinden kaynaklanıyor olabilirmi acaba?

cestvrai'e de laf atamayacaksak bu forumu terkederim ben

• quote:

haha, ben bu kart aslında 670 olacakmış denirken, 500mm2'lik full bi kart, ama kırpılmış olacak zannediyordum. Kartın koduna bakarsan aslında 660ti için düşünülmüş gibi duruyor.

bununla beraber bana kalırsa nvidia full Kepler'i bu jenerasyon çıkarmayacaktır. 680 perf/mm2 ve perf/watt alanlarında o kadar önde ve o kadar verimli bi çip ki, bunun mutlaka suyunu çıkaracaktır Nvidia. Çift Kepler bu jenerasyon kesin 2xGK104 olur. Full Kepler'i de sene sonuna kadar test / optimize filan eder Nvidia, AMD'nin yeni jenerasyonunun karşısına çıkaracaktır.

Önceki 560ti/580 civarı karşılaştırmalara bakılırsa aslında Full Kepler muhtemelen bundan bi %30 daha hızlı olur gibime geliyor, ama yakın bir zamanda çıkmayacağı da yüzde yüz.

Kartların uğraşabileceği çözünürlükler çok büyük. Tüm performans verileri önceki serinin iki katı cinsinden. Bu kartları 1080p gibi yapabileceklerine kıyasla düşük bir çözünürlükte, aralarında hem bant genişliği hem de hız seviye farkı var iken kıyaslamak saçma.
    Standart hızlarında AMD kartla eyefinity yüksek çözünürlük her halükarda daha iyi çalışacak, Nvidia olanında ise düşük çözünürlüklerde rekabet imkanı gözükecek. Sürücüler için biraz zaman kazandıklarında kuramsal performanslarına yaklaşacaklar.

• @ anni ,

Başkan biz ne konuşuyoz bi haftadır , nerdesin sen senin orda konuşulmadımı bunlar , bizim farkımız işte
  • benim ekran kartlarıyla filan bi alakam kalmadı ya release'den release'e bi bakıyorum en son 7970'de gelmiştim
  • Tablolarda birşey dikkatimi çekti
    3dmark11 de kartlar aynı hızlarda değil

Gpu hızı bakımından aralarında 85mhz nvidia daha onde
    Normalde 7970 İn 100mhz lik artış ile 3dmark11 extreme puana katkısı 150~200puan etkisi var

Yani dikkat dikkat kartlar aynı hızlarda test edilse degerler birebir aynı olacak

Gtx680=hd7970

• Nvidia işini biliyor 660 670 arası (ikiside olabilir) kartı 680 diye yedirdi sağolsun amd yüzünden , ama amd şuanda yine f/p oldu sağolsun nvidia tr + vatan yüzünden , vatan sağolsun
  • quote:

Tablolarda birşey dikkatimi çekti

Normalde 7970 İn 100mhz lik artış ile 3dmark11 extreme puana katkısı 150~200puan etkisi var

Yani dikkat dikkat kartlar aynı hızlarda test edilse degerler birebir aynı olacak

Gtx680=hd7970

Bu makale tam senlik:http://www.behardware.com/articles/845-1/understanding-3d-rendering-step-by-step-with-3dmark11.html
    Kısacası, 3dmark 2011'in her bir karesinde yapılacak bir sürü işlem var ve bu grafik çipinin önemine işaret ediyor, bellek bant genişliğininkine değil.
    Şimdi kafama dank etti; Nvidia sahip olduğu 1 senelik zamanla tam olarak 3dmark 2011'i ölçüt alarak hazırlandı. Gereken iş yüklerine göre ilk çıkardığı kart olan Gtx680'i, HD7970'den düşük bellek performansına karşılık eş grafik işlem performansıyla çıkardığına göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 22 Mart 2012; 22:18:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Nvidia işini biliyor 660 670 arası (ikiside olabilir) kartı 680 diye yedirdi sağolsun amd yüzünden , ama amd şuanda yine f/p oldu sağolsun nvidia tr + vatan yüzünden , vatan sağolsun

"Vatan için neler yaptık" kitabını okuyan var mı? Artık milleti sağlam kazıkladık yazdığını düşünmeye başladım
  • quote:

Normalde 7970 İn 100mhz lik artış ile 3dmark11 extreme puana katkısı 200~250puan etkisi var

Gtx680=hd7970

Bakınız 7970 stok

http://img256.imageshack.us/img256/3007/defult3d11.jpg

Bakınız 7970 @100mhz oc yapılmış

http://img803.imageshack.us/img803/2259/100cl.jpg

Degerler forum üyesi @poyri nin kartına aittir ayrıca teşekkürler

Yani benim demem o ki aynı hızlarda test almalıyız madem öyle neden nvidia 1335mhz de iken atı 1250mhz de test almışlar

Overclock test almak demek kartların çıktığı son degerler değil ayni degerlerde yapılır ki bakalım hangisi guclu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 22 Mart 2012; 22:27:35 >

• quote:

quote:

Normalde 7970 İn 100mhz lik artış ile 3dmark11 extreme puana katkısı 200~250puan etkisi var

Gtx680=hd7970

Bakınız 7970 stok

Yani benim demem o ki aynı hızlarda test almalıyız madem öyle neden nvidia 1335mhz de iken atı 1250mhz de test almışlar

Overclock test almak demek kartların çıktığı son degerler değil ayni degerlerde yapılır ki bakalım hangisi guclu

O nasıl bir mantık? kartı alan amd 1250 ye cıkıyorsa benim gtx680 de o hızda çalışmalı mı diyecek? Böyle kartlarda overclock baştan sona saçmalık. Kartları ekranlarımızın desteklemediği çözünürlüklerde bile kasamıyorken overclock yapıp daha fazla ısı üretip enerjui harcamak neden?

• quote:

quote:

Gtx680=hd7970

Bakınız 7970 stok

Normal bir 7970 ile 1300 un ustunda voltaji fullesen bile 10 dklik bf3 testinde takilir. Bana kalirsa kartlarin gunluk max kullanilacak degerleri ile karsilastirilmalari daha iyi olur zaten 7970sonuna kadar zorlanmis eger 680 ninde gunluk max degeri bu ise testler gayet iyi gibi.

• quote:

Yorumlarım şu yönde abi. Uzun süreden beri (en son 8800GTX'ti bunun örneği seneleeeeerrr önce) ilk defa Nvidia AMD'ninkinden hiçbir tarafı tartışılamayacak şekilde daha iyi bi kart yaptı. Kart tartışmasız daha hızlı, daha az enerji çekiyor, daha sessiz ve hatta daha ucuz (TR fiyatı inecektir kısa zamanda). Bi ekran kartının diğerinden daha üstün olabileceği başka bi parametre bile yok yani, "hız güç ses fiyat" dörtlüsünün dördünde de Nvidia önde.

Hal buyken, eğer AMD fanatiğiyseniz ve "duramıyorum abi, karta ve firmaya bi şekilde laf sokmak istiyorum, alayına isyan ölümüne AMD yawss :(" diyorsanız ve kendinizi tutamıyorsanız, komik duruma düşmemeniz için size tavsiyem bu ve benzeri hardware forumlarını bir süre için terketmenizdir. Yoksa alim allah "İKİSİNİ DE OC EDİNCE FARK AZCIK KAPANIYOMUŞ AMAAAAA" falan diye forum açıp rakibinden her türlü üstün olan muazzam bi kartı "bilmemne kurbanı" diye tanımlayabilirsiniz.

Sonra size fanatik denince de küplere filan binersiniz heralde ama orasını bilemeyecem tabi.

Saygılar

Yorumların çok sert her zaman ki gibi.

Yine de böyle açık sözlü olmanı ve anlatış tarzını beğeniyorum. Yorumlarını daha sık görmek isterim.

• Maximum degerlere laf yok yanlış anlaşılma var

Ben diyorum ki grafikte Yani burda
    http://limages.vr-zone.net/body/15322/3dm11x.jpg.jpeg

Konuşma yapmak için aynı degerlerde test almak gerek bakalım bant genişliğinin etkisi ne oluyor
  • quote:

quote:

Gtx680=hd7970

Bakınız 7970 stok

925Mhz'i 100Mhz arttırmakla 1250Mhz'i 100Mhz arttırmak arasında çok fark var. Gerekli işlemler yapılınca suleymangonca'nın dediği gibi kartlar tamamen aynı puanda oluyor. Gerçekten kartlar aynı saat hızlarında 3DMark'ta aynı puanı alıyorlar. Tabi 680 OC getirsiini her oyunda farklı sunuyor. Sebebi bant genişliği midir bilemiyorum. İncelemelerde kartın bellerleri çok güzel OC edilebiliyor. Sorun yaşayacak olsa Nvidia bellerleri biraz daha yüksek çıkartırdı. Daha çok GPU Boost ile ilgili geliyor bana bu durum. GPU Boost sabit veya sürekli çalışan bir şey değil. Dolayısıyla 1300Mhzlik karta bakıp bu kart %30 OC edilmiş dersek %30 getiri göremeyebiliyoruz. Sonuçta GPU boostun da stok karta olan getirisi sonuçları birbirine yaklaştıracaktır. GPU boost manuel OC durumlarında aktif olmuyor incelemelerde gördüğüm kadarıyla. Yani kartın OC getirisi 1300Mhzleri bile görse fazla olamıyor. Zaten inceleme yapan siteler de genelde kartın OC değerlerini yüzdesel olarak değil +125Mhz tarzı vermiş. Onlar da kartın aslında %kaç OC olduğundan emin değiller GPU Boost yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 22 Mart 2012; 22:42:25 >

• quote:

quote:

Gtx680=hd7970

Bakınız 7970 stok

Mimariler farklıyken aynı hız da test yaptırıp karşılaştırmak tamamen saçmalık olmaz mı ? Şöyle düşünün 900 Mhz den 1200 Mhz ye çıkarıldığında fark % 25
    1000Mhz den 1200 Mhz ye çıkarıldığında fark % 20 olur kaldı ki 1536 NVIDIA shaderlerinin hızıyla 2048 AMD shaderlerini karşılaştırdığınızı unutmayın yani tamamen farklılar , sonuç olarak sadece hıza yahut ünite sayılarına bakmak yanlış olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

quote:

quote:

Gtx680=hd7970

Bakınız 7970 stok

Normal bir 7970 ile 1300 un ustunda voltaji fullesen bile 10 dklik bf3 testinde takilir. Bana kalirsa kartlarin gunluk max kullanilacak degerleri ile karsilastirilmalari daha iyi olur zaten 7970sonuna kadar zorlanmis eger 680 ninde gunluk max degeri bu ise testler gayet iyi gibi.

Yapılmışı var, 1305mhz@1.275v:http://www.hardocp.com/article/2012/02/08/gigabyte_radeon_hd_7970_oc_video_card_review/3

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.