Şimdi Ara

GTX770 DEĞİŞTİRMEK DOĞRU OLURMU? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: walker123

quote:

Orijinalden alıntı: Faradayy

quote:

Orijinalden alıntı: wingdragon

Bilginizi dayanarak soruyorum gtx670 4gbmi gtx770 2gbmi dersiniz

Tabikide GTX770 2GB

770 2GB, 670 4GB'tı tokat manyağı yapar.

Şu cevapla bilgisayar donanımından ne kadar anladığınızı göstermiş oldunuz hocam(!) bilgilerinizi bu kadar iddialı şekilde söylemeden önce düşünmeyi bırakın, araştırın

Töbe bismillah,

670 nasıl 770'den iyi oluyor açıklarmısınız? Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Belki bilmiyordurum aydınlatın lütfen. Nasıl 670, 770'den üstün oluyor?

• Hocam 670 4gb ile 770 2gb kıyaslıyorsunuz, siz inatla 2gb performansının daha iyi olduğunu savunuyorsunuz. Oyunların kasması açısından söylemiyorum desteklemesi açısından 2gb kaliteli oyunlarda sıkıntı. Hiç olmadı açın sitelerden fiyatlara bakın, belki biraz daha iyi anlarsınız. Kötü niyetli söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam 670 4gb ile 770 2gb kıyaslıyorsunuz, siz inatla 2gb performansının daha iyi olduğunu savunuyorsunuz. Oyunların kasması açısından söylemiyorum desteklemesi açısından 2gb kaliteli oyunlarda sıkıntı. Hiç olmadı açın sitelerden fiyatlara bakın, belki biraz daha iyi anlarsınız. Kötü niyetli söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.

Kötü niyetle söyleseniz dahi karşılığında benden aynı seviyede bir cevap almazsınız zaten merak etmeyin. Burda herkese, her fikire saygımız vardır.

Yapılmış olan bütün sentetik testlerde ve oyun performanslarında GTX770, GTX670'den öndedir. Google'da aratmanız yeter. Hiçbir testte GTX670 öne geçmemiştir. GTX680 deseniz evet GTX770 ile yakın performans veriyor diycem ama 670 ile GTX770 birbiriyle alakasız kartlar. GTX770 daha performanslıdır. Fiyatlara bakın derken şimdi siz fiyat olarak birbirine yakınsa performans olarakta birbirine yakındır algısınımı çıkarıyorsunuz?

Şurda yıllardır işin özünün mimaride olduğunu söylemekle dilimizde tüy bitti adeta. 4GB olması hiçbir anlam ifade etmez mimari eski olduğundan dolayı. 4GB diye bütün ayarları ultrada oynatabileceğini düşünüyorsanız o kartın büyük bir yanlış içindesiniz GT640'ta 4GB mesela ama oyun performansı nasıl? Yerlerde...

GTX770 1536 Cuda çekirdeğine sahiptir. Ayrıca saat hızları, bant genişliği, doku işleme hızları bakımındanda 670'ten öndedir.
    GTX670 1344 Cuda çekirdeğine sahiptir. Ayrıca Saat hızları, bant genişliği, doku işleme hızları bakımındanda GTX770'ten geridedir.

Bu teknik detaylara bakarak bile GTX770'in daha performanslı olduğu apaçık belli zaten.

Oluşturulan mimarinin alt yapısında biter iş. GB'ta değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faradayy -- 15 Mayıs 2014; 22:13:09 >

• quote:

quote:

Hocam 670 4gb ile 770 2gb kıyaslıyorsunuz, siz inatla 2gb performansının daha iyi olduğunu savunuyorsunuz. Oyunların kasması açısından söylemiyorum desteklemesi açısından 2gb kaliteli oyunlarda sıkıntı. Hiç olmadı açın sitelerden fiyatlara bakın, belki biraz daha iyi anlarsınız. Kötü niyetli söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.

Kötü niyetle söyleseniz dahi karşılığında benden aynı seviyede bir cevap almazsınız zaten merak etmeyin. Burda herkese, her fikire saygımız vardır.

Yapılmış olan bütün sentetik testlerde ve oyun performanslarında GTX770, GTX670'den öndedir. Google'da aratmanız yeter. Hiçbir testte GTX670 öne geçmemiştir. GTX680 deseniz evet GTX770 ile yakın performans veriyor diycem ama 670 ile GTX770 birbiriyle alakasız kartlar. GTX770 daha performanslıdır. Fiyatlara bakın derken şimdi siz fiyat olarak birbirine yakınsa performans olarakta birbirine yakındır algısınımı çıkarıyorsunuz?

Şurda yıllardır işin özünün mimaride olduğunu söylemekle dilimizde tüy bitti adeta. 4GB olması hiçbir anlam ifade etmez mimari eski olduğundan dolayı. 4GB diye bütün ayarları ultrada oynatabileceğini düşünüyorsanız o kartın büyük bir yanlış içindesiniz GT640'ta 4GB mesela ama oyun performansı nasıl? Yerlerde...

GTX770 1536 Cuda çekirdeğine sahiptir. Ayrıca saat hızları, bant genişliği, doku işleme hızları bakımındanda 670'ten öndedir.
    GTX670 1344 Cuda çekirdeğine sahiptir. Ayrıca Saat hızları, bant genişliği, doku işleme hızları bakımındanda GTX770'ten geridedir.

Bu teknik detaylara bakarak bile GTX770'in daha performanslı olduğu apaçık belli zaten.

Hocam size benim demek istediğimi anlatamıyorum herhalde, çoğu yeni oyun özellikle bf3 ve 4 ya da gta4 pcde son oyunu olduğu için 2gb ram ile yüksek ayarlar çalıştırmıyor, belki çalıştırsa performansı iyi olabilirdi, ama oyunlar en yüksek ayara gelince uygula diyemiyorsun 2gb'ta. Çünkü oyun 4gb ram istiyor. Bunu kendim aldım denedim. Tam hatırlamıyorum yanlış olmasın ya 770 ya 670 2gb aldım aynı şekilde performans fark etmez çok büyük ekran kullanmıyorsanız 3d çizim, grafikerlik yapmıyorsanız 2gb yeter dediler akşamına küfür ederek götürdüm 4gblık aldım. fiyatlarda yakın değil 670 4gb 1382tl, 770 2gb 905 tl. Bunlarda vatan bilgisayar fiyatları.

Performans iyi olabilir ama oyun 2 gb ram'e yetmez diyor. Firmayı arayıp ama bu kart'ın dizayni iyi, mimarinin alt yapısında biter iş diyin. Ve asla 670 4gb olunca küçümsemeyin hocam sanki 10 yıllık bir alet.

• quote:

quote:

quote:

Hocam size benim demek istediğimi anlatamıyorum herhalde, çoğu yeni oyun özellikle bf3 ve 4 ya da gta4 pcde son oyunu olduğu için 2gb ram ile yüksek ayarlar çalıştırmıyor, belki çalıştırsa performansı iyi olabilirdi, ama oyunlar en yüksek ayara gelince uygula diyemiyorsun 2gb'ta. Çünkü oyun 4gb ram istiyor. Bunu kendim aldım denedim. Tam hatırlamıyorum yanlış olmasın ya 770 ya 670 2gb aldım aynı şekilde performans fark etmez çok büyük ekran kullanmıyorsanız 3d çizim, grafikerlik yapmıyorsanız 2gb yeter dediler akşamına küfür ederek götürdüm 4gblık aldım. fiyatlarda yakın değil 670 4gb 1382tl, 770 2gb 905 tl. Bunlarda vatan bilgisayar fiyatları.

Performans iyi olabilir ama oyun 2 gb ram'e yetmez diyor. Firmayı arayıp ama bu kart'ın dizayni iyi, mimarinin alt yapısında biter iş diyin. Ve asla 670 4gb olunca küçümsemeyin hocam sanki 10 yıllık bir alet.

Dostum demek istediğini anladımda uygula diyemiyorsun derken? Bana sanki D-Ram ile V-RAM'i karıştırıyormuşsunuz gibi geldi.

Bu benim 7870XT 2GB ile BF4 64 kişilik serverda multiplayer ultra performansım.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1068024/f2702ea2-c486-4bdf-89d0-3521aea3eb23.jpeg

Bu Asassin's Creed 4 7870XT 2GB Ultra performansım.
    http://i.imgur.com/vUXlHkR.jpg

Bu Tomb Raider 2013 7870XT 2GB Ultra performansım.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1068024/ef0366e6-3fb0-4688-b77e-38289c402b1c.png

Şuan bütün son çıkan oyunları 7870XT 2GB kart ile ultra ayarlarda sorunsuz oynuyorum. AC4, BF4, COD:GHOST, THİEF, GTA4...

Hiçbir şekilde GB'tı yüksek olduğu için 670 4GB, 770 2GB'tan üstün değildir.

Fiyat konusuna gelirsek tamamen satış politikasıdır. 4GB olduğu için yüksek fiyata satılıyor. Donanım bilgisi zayıf olan insanlarda malesef kanıyor. 4GB'tın artısı olmaz demiyorum ilerde elbet olur ancak şuan için 2GB gayet yetiyor 1080p için.

He ille test isterseniz buyrun bir kaç sentetik ve oyun testleride atayım size,
    http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/images/geforce-gtx-770/geforce-gtx-770-2560x1600-performance.png
    http://www.kitguru.net/wp-content/uploads/2013/05/Asus-GTX-670-vs-GTX-770-Heaven-KitGuru.jpg
    http://www.techoftomorrow.com/wp-content/uploads/2013/05/NVIDIA-GTX-770-Benchmarks-Keynote.0051.jpg
    http://images.anandtech.com/graphs/graph6994/55176.png
    http://i1.ytimg.com/vi/BfMYb1Jk0FU/maxresdefault.jpg

2GB olan kartınızdaki sorundan veya yüklemiş olduğunuz oyunun sorunlu olmasından dolayı lütfen karşınızdaki insana "bilgisiz" yakıştırması yapıp, söylemlerini yargılamayın. İyi forumlar dilerim.

• Hocam ayarları yapıyorsunuz altta sizin kartınızın ram'i ile beraber toplam ram yazıyor , onun yanında da ayarlar arttıkça mgb mgb kullanılan ram artıyor, full ayarlara getirdiğinizde 2gb'ı çoktan aştığınız için oyuna başlıyamıyorsunuz son ayarlarda:) siz o 2gb 7870xt ile nasıl oynuyorsunuz hocam onları ben size kendi deneyimimi söylüyorum 2gb gtx770 ile ya da 670 di onlarla oynayamadım diyorum:) 4gb'ın farkını kesinlikle ve kesinlkle aldım:) bence buda bi kenarda bulunsun tavsiye verirken bunuda söylersiniz:) sizede iyi forumlar

• quote:

Hocam ayarları yapıyorsunuz altta sizin kartınızın ram'i ile beraber toplam ram yazıyor , onun yanında da ayarlar arttıkça mgb mgb kullanılan ram artıyor, full ayarlara getirdiğinizde 2gb'ı çoktan aştığınız için oyuna başlıyamıyorsunuz son ayarlarda:) siz o 2gb 7870xt ile nasıl oynuyorsunuz hocam onları ben size kendi deneyimimi söylüyorum 2gb gtx770 ile ya da 670 di onlarla oynayamadım diyorum:) 4gb'ın farkını kesinlikle ve kesinlkle aldım:) bence buda bi kenarda bulunsun tavsiye verirken bunuda söylersiniz:) sizede iyi forumlar

Malesef böyle yanlış bir bilgiyi kenarda tutmam ben sevgili kardeşim.

GTX770 2GB kullandım. Bundan önceki kartım GTX770 2GB'tı. Bilmediğim veya yabancısı olduğum bir ürün değil yani.
    Bakın buda kartı sattığım ilanım.http://forum.donanimhaber.com/m_88765253/f_//tm.htm#88765253
    ve ben GTX770 2GB'ta hiçbir sorun yaşamadım. Yağ gibi aktı tüm oyunlarda.

Hiçbir oyun 2GB ekran kartı sınırı koymuş değil şuan, öyle olsa kimse oyun oynayamazdı.

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demiştim yukarda. Yeter ki siz doğru bilgiye sahip olun, ki bilmeyen arkadaşlarımızıda yanlış yönlendirmiş olmayın. Bilgi paylaştıkça çoğalır.

• Ya arkadaş dilimizde tüy bitti, bilende konuşuyor bilmeyende, 1080p de 2gb belleği doldurup gtx770 i süründürecek(bellek yetmemezliğinden dolayı) bir oyun yok.2 yıl içinde çıkmaz da.Yani 2 yıl bu kartı çatır çatır kullanırsın.2. seneye detayları bir kademe aşağı alır yine yoluna deavm edersin.gk104 güçlü bir gpu ama 2gb belleğin yetmediği gelecekte zaten bu gpu da demode olacaktır.Yani performans kaybı belleklerden değil, yine gpu dan olacaktır...
  • walker123 kullanıcısına yanıt
    670 birkaç render sonucunda öne geçmiş hepsi o yoksa 770 nere 670 nere hakketen ben bu forumu bırakıyorum ya 2 gb vrame yetersiz denmeye başlamış 650 ti oc ile render alıyorumda bana mısın demiyor makine üstelik 1 gb oynadığın oyunu herhalde 4 adet 4k monitörde falan oynadın
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.