Şimdi Ara

GTX770 DEĞİŞTİRMEK DOĞRU OLURMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5 gün önce topladığım yeni sistemimde ekran kartımı ASUS GTX770 2GB'dan yana kullanarak vatan bilgisayar haftasonu indirimiyle birlikte 860 liraya satın aldım.Fakat kafama bazı soru işaretleri takıldı 23' ekrana sahibim GTA4 gibi oyunları son kalitede oynamak isterim bazı arkadaşlarımın verdiği bilgiye göre GTA4 gibi oyunları son kalitede oynamak için GTX770 4GB kullanmam gerektiğini söylediler.GTX770 4GB FİYATI 1030 LİRA ZOTAC VE ASUSUNKİDE aynı fiyatlar.Fakat vatan bilgisayar stoklarında 2 kartta yok ve 15 gün içinde değiştirme hakkım var geriye kaldı 10 günüm.Şimdi size bazı sorular sorucam ne dersiniz bu konu hakkında.

-Kartların stoğa düşmesini beklemelimiyim?
    -ASUS R9 290 4GB serisinemi değiştirmeliyim?(FİYATFARKI:350 TL,STOKLARDA MEVCUT)
    -Yoksa GTX770 2gb mevcut kartımı kullanmaya devam edip 1-2 sene sonra GTX770 lerin fiyatı düştüğünde aynısından birdaha alıp SLİ mi yapmam daha mantıklı olur?

Farklı görüş ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quando1 -- 15 Mayıs 2014; 11:20:23 >

• GTA 4 optimizasyon özürlü bir oyun.Bunu herkes biliyor.Ben gtx780 le bile 28 fps lere düştüğümü hatırlıyorum
    Gtx770 full Hd de tüm oyunları ultra ayarda oynatabilir.Sıkıntı yaşamassın.Keşke 4GB modeli alsaydın daha iyi olurdu.Yapacak bir şey yok.He paran varsa iade edip gtx780 al daha iyi.Tabi besleyebilecek işlemci ve psu lazım.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    4gb stokta olmadiğı icin 2gb mecburen aldim islemcim i5 4670 780 lerin fiyati biraz fazla R9 serisine ne dersiniz

Birde tum oyunlar derken bf4 de dahilmi buna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quando1 -- 15 Mayıs 2014; 11:32:14 >
  • Sli yapılmayacaksa gereksiz olur o kart uzun süre götürür
  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Hangi kart icin gereksiz olur hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: quando1

770 2gb gayet yeterli hocam sadece sli yapılacaksa vram darboğazı olur onun dışında zaten epey süre ultrada oynatır
  • quando1 Q kullanıcısına yanıt
    Tabiki BF4 de dahil.Alabiliyorsan 780 al.Eğer alamıyorsan r9 290 pcs+
  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Sli hakkinda fazla bilgim yok hocam ornek veriyorum 2-3 sene sonra 770 den bir tane daha alip kullanabilirim degilmi ? Anakartim z87 mg43
  • quote:

Sli hakkinda fazla bilgim yok hocam ornek veriyorum 2-3 sene sonra 770 den bir tane daha alip kullanabilirim degilmi ? Anakartim z87 mg43

Hah işte sli düzeneğinde daha fazla vram gerekiyor ve 2 gb yetmiyor maalesef. Paranız varsa 770 4gb yerine 290 yada biraz daha çıkarsanız 780 önerebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

quote:

770 2gb gayet yeterli hocam sadece sli yapılacaksa vram darboğazı olur onun dışında zaten epey süre ultrada oynatır

Alıntıları Göster
    2k monitör eyefinity (çoklu monitör) v.s. v.s. kullanmayacaksanız 4gb sadece israf olur. 3gb 4gb ekran kartını takınca hızınızda fps oranınızda hiç bir değişme olmaz. Tek ekran ile full hd özelliğine 2gb yeter hatta artar bile. Sli ve CF işine ben zaten karşıyım. 2 kat güç ve tam stabilize durumunu hazırlamanız lazım pc nize. O çileyi çekmektense 2 üst modele geçip 1 ekran kartı kullanmak her zaman daha iyidir.

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Kullanmicam hocam suanki monitorum benim icin yeterli 2 gbda yeterli diyorsunuz 780 lerde beni aşar ozaman devam 770 e herhalde
  • imkan varsa r9 290a değiştirebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Tabiki BF4 de dahil.Alabiliyorsan 780 al.Eğer alamıyorsan r9 290 pcs+
    Aldığın kart gayet yeterli bir kart ben daha çok masraf yapmazdım şahsen. gtx770'in 4gb modeli aylardır ortada yok 10 gün içerisinde gelmesi mucize olur ona bel bağlama.

Yok ben bu karttan memnun kalmadım dersen (bence memnun kalınmayacak bir yanı yok ama kişisel zevk ve görüştür saygı duyarım) 290 tri-x alınabilir her yerde stokta mevcut, İstanbul'da ya da Konya'da yaşıyorsanız da MSI 290 gaming alınabilir mağazalarda stokları var. Bunların yanında gtx 780ler de ihtimal dahilindeki kartlar Asus ya da MSI olabilir o model için seçilecek marka.

SLI konusuna da değinmek istiyorum. gtx770 sli yapmaya değecek en alt sınıf karttır. Ondan aşşağısını sli yapmak mantıksız geliyor bana.Ancak elinizdeki kartın 2 gb olması, kasa içi sıcaklığın artacak olması, daha güçlü psu'ya ihtiyaç duyabilme ihtimalinizin olması da SLI konusunun eksi yönleri.

Uzun lafın kısası para sizin keyif sizin. Ancak ben gtx770'in 1080p çözünürlükte size uzun süre sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum. Şahsi fikrim ben olsam değiştirmezdim çünkü biraz daha yukarısı biraz daha yukarısı derken bunun sonu yok.

• Intrepid I kullanıcısına yanıt
    R9 unda bellim hizi vs. 770 e gore baya dusuk ne yapayim bilemedim
  • quote:

R9 unda bellim hizi vs. 770 e gore baya dusuk ne yapayim bilemedim

Tüm amd modellerde bellek hızı nvidia ya göre düşüktür , önemli bir şey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vinewood -- 15 Mayıs 2014; 11:52:49 >
  • KralDorduncuVites kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten aciklayici bi yorum oldu tesekkur ederim.
  • Murat hocam siz ne dersiniz
  • quando1 Q kullanıcısına yanıt
    http://www.technopat.net/sosyal/konu/oyunlar-i%C3%A7in-2-gb-ekran-kart%C4%B1-belle%C4%9Fi-yeterli-mi.5669/ alıntıda bahsettiği gibi ekran kartı için gigabayt ve bit değerleri sadece veri geçiş köprüsü gibi birşeydir. Üzeride ram gibi bilgi tutmaz. Bu yüzden normal monitörler için 1gb -2 gb normal bir köprü oluşturur. Çoklu ekran olsaydı bu köprüler haliyle yetmezdi. O yüzden 2gb yeter.
  • hocam gta 4 sorunlu zaten titan bile alsan illaki düşüş olur :) elindeki kart gayet iyi fazlası israf
  • 280x al 2gb yetersiz zaten..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.