Şimdi Ara

Güç kaynağı sigorta attırıyor - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün akşam üzeri eve geldiğimde elektriklerin olmadığını gördüm. Direk ana sigortadan atmıştı , şu apartman girişinde olan.. Evin içindeki sigortanın da attığını gördüm, onun da hepsini kontrol edeni atmıştı. Yağmurlu şimşekli falandı dün de. Pc'den şüphelendim, gün içinde download'a bırakmıştım. Onun takılı olduğu çoklu prizi çıkarıp sigortayı açtım. Sonra o çoklu prize takılı olan cihazları (ses sistemi monitör vs..) tek tek takarak pc'yi takınca (açınca değil, direk prizi taktığım anda) attırdığını gördüm. Güç kaynağından da "pat" diye bi ses geldi.. Hiç sorun yaşamamıştım bu şekilde bir. Sorun güç kaynağından mıdır yoksa sigortadan mıdır bilemiyorum. Pc'yi başka bi prizde denemedim. Sigorta attığı zaman açmak için çok yol yapmam gerekiyo üşendim :D Bir de deneme yanılma ile kasadaki bileşenlere de zarar vermek istemiyorum.. Sorun sigortadan mıdır yoksa güç kaynağından mıdır arkadaşlar? Bu işlerden anlayan birileri vardır illa ki..

• quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

Aynısı 750W güç kaynağı aldıktan sonra bana da oldu.

PC’nin fişini takar takmaz küt diye sigorta atıyordu. Amperi düşük geliyordu sigortanın.

Esksi 12A falandı, 20A ile değiştirince sorun düzeldi. Ama sizinki PSU dan da olabilir, anlamak için sigortası farklı olan bir prize takmak gerek PC yi.

Sigorta eskiyse ondan da olabilir.

Güç kaynağı nedir ?
  • Psu'dan pat diye ses geldiyse hapi yutmustur bence sorun psu'da ama yinede sigortayi degistirip denemelisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FSP Epsilon 600W

Düne kadar herhangi bi sorun yoktu. Sigorta yetersiz gelse ilk günden sorun olurdu diye düşünüyorum. Dünkü yağmurlarda bi akım düzensizliği oluşup PSU'yu bozmuş olabilir diye tahmin ediyorum. Sigortası başka bi prize takmayı deniycem bakalım orda da attırıcak mı.
  • sigorta yükseltmek yanlıs bi seçim olur cihazınızda arıza oldugu kesin elektronik bilgisi olan birisine danısın derim...
  • Sigortası başka bir prizde deneyince belli olur. Buraya sonucu yazarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Sigortası başka bir prizde deneyince belli olur. Buraya sonucu yazarsınız.

Deniycem akşam sağolun.. Diğer bileşenlere zarar vermediğini umuyorum bu durumun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU Sigortası sürekli yanıyor
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.