Şimdi Ara

Güç kaynağı sigortasını değiştirme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Güç kaynağı sigortasını değiştirmek için ne yapmam gerek? Bir kez değiştirmiştim üzerinden epey zaman geçti şimdi hatırlamıyorum nasıl yapıldığını..

Markası Powerful

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 18 Ağustos 2010; 9:50:59 >

• Bilgisayar güç kaynağı mı?

Genelde karta lehimli oluyorlar. Söküp lehimlemek lazım. İyi markalarında yuvası oluyor hemen sök tak yapıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Bilgisayar güç kaynağı mı?

Genelde karta lehimli oluyorlar. Söküp lehimlemek lazım. İyi markalarında yuvası oluyor hemen sök tak yapıyorsun.

Evet bilgisayar. Lehim yapmayı bilmiyorum bir kez daha değişmişti. Arkada "fuse" yazan bir yer var çerçeve vidalarını söküp oraya bakayım mı?
  • Arkadaşım Başka güç kaynagın warsa onun sigortasını sök Bozuk olana tak + / - olmuyor onlarda Yoksa güç kaynağın elinde elektronikcilerden al bir tane fazla pahalı değil onlar 50 kuruş filandır
    şimdiden iyi çalışmalar
  • Yedek sigorta var zaten. Kasasını açmaya çalışıyorum bir vida sıkışmış açılmıyor vidaları açmam şart değil mi?
  • hiç boşuna uğraşma, sigortası atan güç kaynağının transistörü de yanmıştır. o zaman sigortayı niye koyuyorlar dersen, kablolar da patlayıp yangın çıkarmasın diye...
  • Varistör de patlarken böyle bir sigorta atması durumu yaratabilir. Varistör koruma görevi yaparken patladığında açık devre olur. Sigortayı takınca herşey eskisi gibi çalışır sadece koruma devresinin bir türü iptal olmuş olur. Unun da yerine yenisi lehimlenirse sorun çözülür.

Kartın üstünde olduğu için komple açmalısın. İyice temizledikten sonra (ki patlamış bir eleman kalıntısı var mı dye de bak) deforme olmuş, yanmış, ezilmiş vesaire hasarlı bir eleman var mı diye gözle de kontrol et. Bazı eleman arızaları gözle görülebilir hasarlar da bırakıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.