Şimdi Ara

Güç Kaynağı Tavsiye Edebilecek Varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İişlemci : i7-11700K

Ekran kartı : Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti Gaming OC 12 GB

Ram : 32 gb olacak henüz almadım

Ssd : 1 TB

Anakart : TUF Gaming Z590-PLUS WIF Bunu düşünüyorum henüz almadım

İşlemci soğutucu :onuda almadım sisteme göre bir işlemci soğutucu olacak kule tipi yada sıvı soğutma

Fan : 7-8 tane fan olacak 120 lik

Monitör : 27'' bir mönitör olacak 2 k

Sistem rgb olacak bu sisteme kaç w psu gerekli acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumdan kale -- 30 Eylül 2021; 14:37:21 >

• Bütceye ve piyasaya göre tercih edilebilir, bu sisteme 750w fena olmaz. Fsp, seasonic, corsair, xpg, asus l, msi bunlarin 80+gold modelleri iyidir. Fiyati uygun olan tercih edilebilir. Bütce nedir?

Indirimden su ürün gözüme carpti:https://www.hepsiburada.com/msi-mpg-a750gf-750w-80-gold-power-supply-p-HBCV00000H21R5?magaza=ferih&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=0.97.3

Msi in bu modelini, corsair rm/rmx ve xpg core reactor ün üreticisi yani cwt firmasi üretiyor. Tek fark var, rmx ve xpg single rail, msi dual rail... Dual rail öyle kötü birsey degil aslinda lakin kalitesiz güc kaynaklarindan aklimizda öyle kalmis. Diger yandan be queit straight power modelide multi rail, corsair inde üst seviyelerinde mutli rail kullaniliyor. 10 yil garanti, full japon kapasitör, full koruma devreleri, halfbridge+LLC üniteli...

Indirim olur mesela xpg core reactor 750w daha ucuz veya bu fiyatlarda olur onu tercih edebilirsin. Corsair rmx serisi yine basarili bir seri yahut fsp hydro g pro bulabilsen o da olur... Cok model var lakin ya stok sorunu oluyor yahut fahiş fiyatlar ile satilmaya calisiliyor. Hal böyle iken fiyatina göre secmek durumunda kaliyoruz. Hic bir marka ile duygusal bag kurmamak gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kunGFu kullanıcısına yanıt

öncelikle bu sisteme 750 w yeterlimidir fazlasını istermi

bütçe 1000 tl

bende şöyle bişey gördüm nasıl bu acaba Sharkoon SilentStorm Cool Zero WPC750 SHARK-COOLZERO-750 750 W

• kumdan kale kullanıcısına yanıt

Evet yeterli  

• bu nasıldır acaba Aerocool KCAS Plus 750W ARGB 12cm Fan 80+Gold Power Supply

peki şu ikisi nasıl sızce

Sharkoon SilentStorm Cool Zero WPC750 SHARK-COOLZERO-750 750 W

Aerocool KCAS Plus 750W ARGB 12cm Fan 80+Gold Power Supply

Ikisi arasindan cool zero yu alirdim, yanlis anlasilmasin gold zero var o degil, gold zero da koruma devresi tam koruma saglamiyor. Cool zero kötü degildir, her psu nun artilari eksileri vardir, onun da sözde dezavantaji magic switch yani dijital devre kesiciye sahip olmasi, hos! Bu sistem sirtec in ve ayni zamanda thermaltake toughpower da da kullaniliyor. Bu noktada yine tercihler giriyor devreye... Hepsi olur... Aerocool 80+gold lar da düzeltmeler yapildi diye biliyorum lakin bu kadar model varken aerocool un fiyatinin cazip olmasi lazim. Misal 1100 lira kcas a verecegime kesinlikle diger alternatifleri degerlendirirdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

birde bu pin mevzusu var 4+4 8+8 gibi bu yukarıda yazdığım ana kartla cool zero uyum sağlarmı acaba ana kartın kaç pinivr psu kaç pinli bilemedim ben

Hocam, MSI MPG PSU'larda +12V hattı çift kanallı değil; dört kanallı.

1- Anakart + Sata/Molex

2- CPU

3- GPU

4- GPU&CPU

Dediğin gibi tek kanal ya da çoklu kanal olması önemli bir durum değil, hatta OC tutkunlarının genelde çok kanallı PSU'ları daha çok tercih ettiğini görüyorum.

Bu arada "Hic bir marka ile duygusal bag kurmamak gerekiyor" cümlesini senden duymak beni biraz şaşırttı ve gülümsetti   Ön yargıların zayıflamaya başlamış gibi sanki.  

• ehhalil kullanıcısına yanıt

Evet zaten bende onu diyorum duygusal bakmamak gerekiyor, seasonic olsa hata yapabilir. Diger konuda xigmatek in güvenirligi ayni paraya alinabilecek diger opsiyonlarin varligi   önyargim sadece sorumlulugun verdigi güven arayisi... Burda insanlara bir ürün önermek büyük sorumluluk aslinda...

Ekrankartinda 2 hat vardi vga1 ve vga2 onu kasdetmistim, islemci ve anakartida ayirmis bunlar genel olarak multi rail zaten. Avantajli aslinda ocp cok daha verimli calisiyor, daha erken müdehale edebiliyor.

• ehhalil kullanıcısına yanıt

hocam benim sistemi en başa yazdım ben şimdi bu sistem için şu psu alsam uyarmı uymazmı pini olmadı w olmadı gibi bir sorunla karşılaşırmıyım yada herhangi bir sorunla

Sharkoon SilentStorm Cool Zero WPC750 SHARK-COOLZERO-750 750 W

Ben soruyu tam anlayamadim lakin islemci icin gerekli olan eps kablosu 2 adet 4+4pin(8pin) mevcut. Lakin benim anakartta 2 ader 4+4pin soket olmasina karsin ben 1 adet 4+4pin bagladim, sorunsuz kullaniyorum. Cool zero da kablodan yana bir sorun yasamazsiniz.

forumda denk geldimde bir kaç kişi islemci icin gerekli olan eps kablosu 2 adet 8+8pin(16 pin) alın felan diyor daha iyi demişler ondan sordum buda 8+8 mi diye

• birde ben orada fotoğrafta 8+8 görüyorum sanki yanlışmı görüyorum acaba

Yok yok ayni seyi konusuyoruz, da 8pin dedigimiz aslinda 2 adet 4pin.. bazi anakartlarda sadece 4pin yeterli oluyor. Güc kaynagi üreticileride tek 8 pin yerine 2 adet 4 pin üretiyor, gereksinime göre takilabilsin. Üreticiler simdi moda oldugu icin bu kablodan 2 adet yahut Y-Splitter ile cogaltarak destek veriyorlar. Daha iyi maha iyi diyorlar lakin bende x370 c6h anakart ve r7 1700 lü sistemimde 2017 den bu yana, anakartta 4+8 lik soket olmasina ragmen sadece 8lige takiyorum ve 4 lük bosta... Senin anakartta da 4+8 var. Guc kaynaginda 2x8 var ve bu 8ler 4+4 seklinde...

• 20.000 liralık ekran kartını gidipte Aeroheat psu ya emanet etmeyin yazıktır.

Yukarda arkadaşın önerdiği Msi 10 numara power supply. Alın unutun.

N11 de 35 TL daha ucuz

m.n11.com
    MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/urun/msi-mpg-a750gf-750w-80-gold-moduler-guc-kaynagi-1763769?magaza=tekramarket

Hocam merhabalar, PSU tavsiyesi arıyorum. Halil hocaya yazdım rica etsem siz de son konuma bakıp nacizane tavsiyelerinizi belirtir misiniz ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.