Şimdi Ara

Güç kaynağının fan devir sayısına nasıl bakabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Silverstone 750W 80+ gold güç kaynağım var.Anakartım gigabyte EP45-UD3LR.

Sanırım güç kaynağından kaynaklı , kasanın sesli çalışma durumu var.)

BIOS'dan rmp değerine bakmak istedim , fakat 0 rpm olarak gösteriyor , sanırım güç kaynağının rpm değeri BIOS'da gösterilemiyor.

Güç kaynağının fanının doğru çalışıp çalışmadığına bakabilmek için , BIOS dışında güç kaynağının devir sayısına nasıl bakabilirim?

• bıldıgım kadarıyla oyle bır program yok
    ayrıca o psudan kolay kolay ses gelmez dıye dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

bıldıgım kadarıyla oyle bır program yok
    ayrıca o psudan kolay kolay ses gelmez dıye dusunuyorum

Bir de aslında şöyle bir sorun var:
    Normalde güç kaynağının fanının çalışmasından ötürü tozlar kasanın alt tarafında toplanıyordu , ve hava akışından dolayı hareketliydiler.Fakat birkaç seferdir bakıyorum , böyle bir hareketlilik yok.
    Bu yüzden fanın çalışıp çalışmadığını veya çalışıyorsa kaç rpm'de olduğuna bakmak istiyorum ,fakat BIOS malesef göstermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 22 Şubat 2012; 23:26:47 >
  • sıstemde oyun ac veya test programı calıstır bu sırada psu nun hava emıs ve cıkıslarına elını tut hava dolasımına bak
  • quote:

sıstemde oyun ac veya test programı calıstır bu sırada psu nun hava emıs ve cıkıslarına elını tut hava dolasımına bak

Malesef bu mümkün değil , güç kaynağı kasanın alt tarafına monteli , zemin ile kasanın tabanı arasındaki yükseklik çok az
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartox

quote:

sıstemde oyun ac veya test programı calıstır bu sırada psu nun hava emıs ve cıkıslarına elını tut hava dolasımına bak

Malesef bu mümkün değil , güç kaynağı kasanın alt tarafına monteli , zemin ile kasanın tabanı arasındaki yükseklik çok az

Kasayı yan yatırarak kontrol etme şansınız yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

quote:

Orijinalden alıntı: tartox

quote:

Kasayı yan yatırarak kontrol etme şansınız yok mu?

Dediğiniz gibi yaptım , güç kaynağının fanı dönüyor

Anakartın üzerine baktığımda , CPU fan girişinin hemen altında Power Fan girişi var.
    Fakat buraya güç kaynağının kablosu takılmamış(montajı bilgisayarı aldığım yerin teknik servisi yapmıştı).

Sanırım bu yüzden BIOS'da güç kaynağı fanının rpm'i kontrol edilemiyor.
    Bu yüzden güç kaynağının devir sayısını ve buna bağlı çıkardığı gürültüyü kontrol edemiyorum(Gerçi fanın kaç rpm'de döndüğünü bilemediğimden , belki de fan düşük rpm'de dönüyor?)

Acaba güç kaynağı , fanın devrini anakarttan bağımsız olarak kendisi ayarlıyor mu?

Yoksa anakart üzerinden bu power fan girişine bağlantı yapılması şart mı?(Dolayısıyla büyük olasılıkla BIOS'da güç kaynağının fanının rpm'i gözükecek , fakat kasa içinde kablo sayısı çok olduğundan bu kabloyu bulmak zor olacak ,o yüzden zorunlu değilse bu bağlantıyı yapmayı pek de istemiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 23 Şubat 2012; 12:13:32 >

• quote:

Hava akışı pek belirgin değil , o yüzden ben de @helvetia'nın dediği gibi kasayı yan yatırıp fan dönüyor mu diye baktım.Fan dönüyor
    Fakat tam olarak hangi devirde döndüğünü de bilmek istiyorum.(Çok düşük devirde mi dönüyor veya yüksek devirde mi?Yüke göre fan devri otomatik olarak ayarlanıyor mu?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 23 Şubat 2012; 12:11:20 >
  • powerin rpm'sine bakma gibi bir sansin yok ancak bir cihaz vardi devir olcen adi aklima gelmiyor ama devirmetre diye arattir googleye cikar birseyler ordan ki birtek rpm icinde almaya degmez en iyisi butun fanlari tek tek deneyerek bakabilirsin 1 tane calissin digerlerini durdur hangisinden ses ciktigini anlarsin
  • cok ıstısnaı powerler dısında zaten power fanı anakarta baglanmaz power fan hızını ısı ve yuk durumuna gor ekendısı ayarlar
    fan donuyor sıstem sorunsuz calısıyorsa bence bakmayada gerek yok ılla gorucem dıye kendınızı yormayın
    ama ılla gormek ıstersenız powerın ıcını acıp fanını anakartın ustundekı power fan gırısıne baglarsanız devrı gorebılırsını ama powerınız garantı dısı kalacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.