Arkadaşlar son 2gündür makinemde ilginç bir probleme rastladım. Masaüstünde işlem yaparken birden Harddiskim kapanıp tekrar açılıyor. O sırada makinemde 10sn lik bir kilitlenme yaşıyorum ama sonra tekrar normale dönüyor... 10Dk kullanıyorum derken yine bilgisayarın ilk açılış sesi ve 10sn kilitlenme... PowerSuply'ım 300Watt fsp sistemim de çok fazla güç çekecek gibi değil... Daha önce böyle bir sorunum yoktu ve 2gündür bu problemle karşılaşıyorum... Acaba donanımsal bir sorunmu yoksa şehir şebekesinden kaynaklanan elektriksel bişey olabilirmi ? Çünkü bazı saatler voltaj düşüyor filan... Daha ciddi sorunlar oluşmasından korkuyorum sizce ne olabilir ?
SORUN POWER SUPPLY DEN DE OLABILIR..300 WATT DİYORSUN AMA PİYASADAKİ BİR ÇOK POWERSUPLY ÖZELLİKLE NONAME LER YADA KASA İLE BERABER GELENLER ÜZERİNDE YAZAN DEĞERLERDE GÜÇ ÜRETEMİYORLAR..BİR DE WİNDOWS UN AYARLARINDA BELLİ BİR SÜRE SONRA HDD LER KAPANSIN DİYE BİR SEÇENEK VARDIR ONUDA BİR KONTROL ET..
Power Supply'ım FSP, 300GT/w PFC ... Noname birşey değil ve 1senedir gayet güzel sistemimi kaldırıyordu... Ben elektrik şebekesinden şüpheleniyorum belirli saatlerde voltaj düşmesi söz konusu ve bu harddisk olayı da o saatlerde başıma geldi ... Windowsun ayarlarını kontrol ettim. Garibime giden reset filan da atmıyoru sadece harddiskin sesi gidip geliyor ekranımdaki herşey duruyor filan...
BIOS ta da HDD ile ilgili ayarlar vardır. Ör. Power Management Sen HDD kablonu çıkar boşta olan bitaneyi oraya tak tekrar bi dene
Aynı şey bende de oluyordu. ama benim psu sağlam değildi ve 2 sata 4 ide bağlıydı. bilgisayarı kapatıp güç kablolarını değiştirince düzeliyordu. psu değiştirdim ama bu sefer de sistem açılmadı. bekliyorum ne olacak. işlemcim gitmiş olabilir. bu arada öyle durumlarda tavsiyem bilgisayarı kapalı tutman. hdd bozulmasın bi de.
Benimde korkum o HDD masrafı çıkmasın şimdi... Bu sabahda 1-2 kere yaptı... Başka bi güç kablosunu taktım bu sefer makine açılmadı filan...Şu anda kullanmadığım Dvd-Rom vs güç kablolarını çıkardım ama hala korkuyorum gidecek diye... Bu arada Bios veya Windowsdaki ayarları kontrol ettim onlarla ilgili değil...
hdd sorun olabilir açılırken tuaf sesler çıkarıyormu normal olamyan sesler eger çıkarıyorsa hdd masrafın olacka garantisis varsa garantiye gönder
Garantisi olması lazım ama şimdi garantiye yolla 1ay pc siz kal filan uğraşamam mlsf... Açılışta filan herhangi bi sorunu yok ama son 3gündür tam pc yi kullanırken çıt gidip sora bilgisayarın ilk başlangıç sesi tarzı bi ses geliyor 10sn kilitlenmenin ardından tekrar kullanabiliyorum PC yi... Elektriksel birşey diye umuyorum ani voltaj dalgalanmalarından filan böyle birşey olabilirmi ? Güç kaynağı diycem peki neden pc resetlenmiyor sadece Harddisk ? Aslında harddisk mi açılıp kapanıyor ondan bile emin değilim ama pc nin ilk açılma sesi geliyor işte
bende de 1,5 yıllık sistemde 1-2 ayda 3-5 defa oldu ama makineyi bekletmenden yeniden açıyorum , gerçekten zor bir durum ve %99 u dolu bende elkt. hattından şüpheliyim kasa zaten belli. :))
Senin hdd ne idi? bende mesela wd raptor var 2 tane raid0 sorun olunca birbirlerinin güç kablosunu değiştiriyorum düzeliyor.
80Gb Western Digital benim harddisk de... Şu an dvd-rom un akblosunu çektim sabahtan beri maşallahı var ama yine gidecek diye tırsıyorum... Sistemin aşağı yukarı 250/260Watt ihtiyacı var Fsp300watt psu nun rahat kaldırması lazım ki 2senedir sorunsuzdu...
aynı sorun demek :((
zaten bugün yine buradan ( almanyadan ürün getiren arkadaştan daha önce ürün almıştım, 320gb wd daha aldım )
şu an sorunsuz gördü ve çalışmakta , elimdeki garantili , aktarma yapınca rahat rahat veririm servise satarken zaten sağlam teslim etmek gerek ama bende de 1,5 senedir tık yok tu anlamadım neden ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme