Şimdi Ara

Guc vs hacim programi yardim istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2-3aydir fitness yapiyorum 1ayi spor salonunda ve 5ay daha gidicem inşallah.Sorum şu,salonda verilen hacim programını yapıp bolgesele geçtim. Ancak basketbol oynarken 3luk yetistiremiyorum diye arkadaşım guc programı onerdi. -5x5 bütün hareketler(agirsaglam güç programı)- çalıştığım ağırlıklar arttı hakkını verelim ancak ben hacim kazanmayı istiyorum 1.72cm 53kg yim kollar 26ydi 27,5 oldu ve su an yine 26. Dediğim gibi hem gücüm yetersiz spor dallarında hem de hacim sıkıntım var. Bu işlerden anlayan abiler kardeşler bi yardim eder misiniz?güç programıyla hacim kazanılır mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güç programı ? Beslenme ne durumda hocam kalori artırın kompleks karb ve protein.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç programı hocam evet. Günlük 3k kalori aliyorum protein olarak da antrenman sonraları kuruyemiş yiyorum.çok sık et tuketmiyorum. Kompleks karbonhidrat nedir acaba?

• yasib Y kullanıcısına yanıt
    Hocam kuruyemişi ara öğün olarak alın genelde. Et tüketmeniz şart büyümek için tavuk hindi balık vs. Kompleks karbonhidrat olarak esmer makarna esmer pirinç yulaf buğdaylıda olabilir.
  • Anladım. Peki bu güç ve hacim programlarının farklarını biliyor musunuz?

• 53 kg ne oluum kaloriyi doğru say kilo aldıça vücutta büyücek.

hacim diye verilen programlarda volume yüksek pro badici gibi kası her açıdan vuruyorsun, işe yaramıyor.

güç de düşük tekrarlar, düşük volume, yüksek dinlenme araları vs.

ama durum şöyle ki şu an en dandik programı yapsan bile gelişim olur, yemek ye yeter.
  • Hocam sağolun açıklayıcı oldu gibi. Ben güç çalışınca hacmim değişmeyecek mesela kollar aynı kalacak gibi geliyordu. Arkadaşım da hacim beslenmeyle alakalı diyip duruyordu. Salona verdiğim para boşa gider diye sürekli korkuyordum.
    Yani güç programı hacmi etkilemiyor diyemiyoruz sanırım.

• aga olur mu öyle şey, sadece güce odaklı çalışarak ilerleyen bir sürü insan var. ama işte ideali ne salt güç çalışmak ne de badici gibi çalışmak. dl, squat yapıyorsan icf 5x5 bak derim, güç ve pump'ı kombine eden bir program.
  • O zaman ben bu programa devam edeyim ya da icf 5x5 i kullanayim kalan 2 ayimda. Sonra 3ay daha yazılıp hacim programı kullanirim. Bu şekilde iyi mi olur acaba?

• beslendiğin süre gelişeceksin çok fark etmez ama icf sonuçta binlerce insanın sonuç aldığı bir program, salon hocası programlarından daha optimal olduğu aşikar.
  • Evet orasi kesin. Biraz daha arastirayim programi. Tesekkurler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.