Şimdi Ara

güçlü bir uhf alıcı nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim bulunduğum yerde uhf yayınları çok zayıf çünkü bizim verici iptal ıldu ve yayaınlar ta 15 km lik bir ilçeden alınıyor bu yüzden bana kuvvetli bir uhf alıcı lazım bunun devresi varmı kolay gelsin

• şu antenlerin uhf si varya onun güçlendirilmiş hali yada başkası.......
  • arkadaşlar böyle bir devre yokmu ben miş uydurdum bu devreyi usta arkadaşlar nerde
  • bu durumlarda genelde yansıtıcılar kullanılırlar. Ayrıca kişisel olarak kazançlı yani UHF deki desibeli yüksek antenler ve uhf kuvvetlediriciler kullanılabilir. Ama bunlar band boyunca lineer çalışması gereken devreler olduğundan , hazır alınmasını tavsiye ederim. Ama yine de ben bir RF laboratuarım olmadan da uğraşırım derseniz birkaç şema araştırabilirim.
    Saygılar.
  • sadece uhf yayınlarını yülseltmesi yeterli
  • http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circuits/rf/uhfpreamp.htm
    http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/activant2.html
    Aslında direkt olarak 40-860MHz bandında çalışan ve hybrid ve MMIC şeklinde adlandırılan lineer entegreler de mevcut ama hangilerini piyasada bulabileceğinizi bilemiyorum. Yeterli gelmezse tekrar bir araştırma yapabilirim.Saygılar.

• çok teşekkürler arkadaşım işte bilgi paylaşımı budur eyvallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şeması verilen yükseltici devreler yararlı olabilir. ama ben şunu da söyleyeyim piyasada satılan yükselticili antenlerin pek bir faydasını görmedim. Yükselticinin anahtarını kapatırsınız görüntü gider, açarsınız görüntü gelir siz de zannedersiniz ki yükseltici çok işe yarıyor. Oysa ben her zaman uygun empedansta ve dalgaboyuna göre uygun uzunlukta tek bir dipol ile aynı verimi aldım.
  • tamamen katılıyorum. Ancak dikkat etmemiz gereken konu , 470-860MHz arasında gerekecek dipol sayısı... 7 MHz de bir TV kanalı olması gerek. herbirine bir dipol yapıp , bir de herbirisini birleştirecek bir devre yapmaya kalkınca iş bir kaosa dönüşür.aradaki frekans farkı ( 21-69. kanallar arası ! ) 410MHz.
    ilk kanalın lamda sı : yaklaşık 64 cm
    son kanalın lamda sı : yaklaşık 35 cm.
    iş karışık anlayacağınız. Bu durumda mecburen geniş bandlı/multiband/çok bandlı da denilen bir anten ile birlikte tüm bandı kapsayan geniş bandlı ve lineer bir kuvvetlendirici kullanmak şart.
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.