Arkadaşlar Merhaba; Sistemim intel İ5 7600K Anakart Tomahawk Arctic z270 Ramler corsair 3000 mhz cl15 2x8 16 GB ram Ekran kartı Evga GTX 980Tİ hydroCopper SSD Samsung m2sata 120 gb 850 evo HDD 500 GB seagate mekanik disk Power 700w 80 plsu bronz sertifikalı güç kaynağı Sİstemde Custom sıvı soğutma sistemi mevcut pompa 1/1000 Lt/sa radyatör 5cm kalınlık 320 cm boy 3x140 cm fanlı sistem Bir gün öncesinde sistemde en ufak bir kasma bile yokken ertesi gün sabah pc açıldığında youtube de bile celeron muamelesi almaya başladım SSD test yaptım sağlam olduğunu gösteriyor program Ram test yaptım Windowsun kendi ram testini yaptım dos sistemi üzerinden herhangi bir hata görülemedi HDD test yaptım Bad sectorle karşılaşmadım HDD yi söküp onsuz kullandım sonuç hala yavaştı Ekran kartı bench testinde furmark kullandım maks 1080 p de 46 dereceyi geçmedi ısı ve takılma görülmedi Anakart Bios Update yaptım herhangi bir düzelme olmadı gene aynı yavaşlık oyunlarda Son olarak Format attım anakartın sitesinden son sürüm sürücüleri indirip ekran kartı da dahil buna yükleyip gene denedim hala sonuç aynı Ramleri 2 x olduğu için teker teker çıkartıp tekli şekilde kullandım herhangi bir değişiklil yok
Arızayı bulabilmem için bana tavsiyeniz ne olur yada yazdıklarımdan çıkardığınız herhangi bir sonuç varmı sizce neyi arızalı olabilir bu sistemin kafayı yiyecem böyle bir sistemden celeron muamelesi görmek
Hocam donanım olarak ben bi eksiklik göremiyorum fazlası da var.
Bu tür arızalarda ben işletim sisteminden olabilir diyorum sonuçta makine donanım olarak ne kadar iyi olursa olsun yazılımda Windows sürümünde bir arıza eksik dosya vs olursa böyle sıkıntılar çıkartabiliyor.
Bir diğer sebep virüs olabilir.
Bence siz parçaları söküp komple uzay montaj ile deneyin sistemi çalıştırın bakın.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Kasa bu şekilde zaten format da attım ama düzelme yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme