Şimdi Ara

Güçlü sistemde kasma sorunu...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakartım: Asus Rampage Formula, Bios sürümü 1001 en son sürümde!
    Ekran kartım: Nvdia'dan Asus GTX465, En son güncellenmiş driver! (Directx ve Visual C++ güncelleştirmeleride tam! OC'de yok! )
    Ramlerim: Kingston 2x2gb 1066mhz ( anakarttan ayarlamadığım için 800mhz çalışıyor. 1066 yapınca mavi ekran hatası alıyorum :) )
    PSU: 1000W Xilence (600w gibi bir tüketimim var sanırım)
    İşlemcim: Intel Q8300 rev: R0 (OC yok!)

İşletim sistemi olarak Win7 ultimate X64 kullanıyorum.

Edit: Monitör olarak da Samsung PX2370 kullanıyorum. Mükemmelliyet ne kadar gözüme güzel geliyorsa, hatalarda o kadar beynimi tırmalıyor yahu!

Oyun olarak yeni formatladığım bilgisayarıma yenice TDU2 ve NFS hot pusuit 2010 yükledim.

Oyunları açmak için uğraştığım yetmediği gibi, düşük ayarlarda bile kasma sorunu yaşıyorum. Ama bu kasma sorunu çok garip...

Tüm ayarlar en düşükte veya kapalı. Çözünürlük 800*600 iken nasıl kasıyorsa;
    Tüm ayarlar fullde ( AA hariç) çözünürlük 1920*1080 iken aynı şekilde kasıyor. Gram değişme yok!

Kasmada şöyleki; normal sürüş yaparken birden bir duraklama geliyor, bir iki sn sonra açılıyor. Tabi ben yüksek hızdaysam kesin bir yerlere geçirmiş oluyorum. :)

Ayrıca şunuda belirteyim ki, crysis olsun, nfs shift olsun yüksek ayarlarda bile kasma şikayetim yok! Sadece bu iki oyun beni çıldırtıyor.
    TDU 2 için updateler vardı, onları bile yaptım! 1-2-3 nolu update'ler yüklü ve crackli!

Varsa aynı dertten muzdarip arkadaşlar, buyrun bir çözüm bulalım. Yada çözümü bilen varsa aklını öpeyim yahu! :)

Eğerki bir çözüm bulamazsam, i7 990X + Asus Rampage ||| Formula'ya kadar yolu var bu işin, çok asabım bozuldu... Ekran kartımın yetersiz olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayves -- 9 Mart 2011; 19:44:24 >

• Optimizasyon sorunu olabilir büyük ihtimal,youtube ve benzeri sitelerde bu kartla gameplay yapan varmı bir kontrol et.gtx460 ile tdu2 oynadım hiçbir sorun olmadı.
  • Evet kontrol ettim. GTX 460 ile, ayarlar fullde hiç kasma görmedim. Çözünürlük 1280*720 gördüm gayet güzeldi.

Anlamadığım tarafı, OC yapıyorum, GXT 470'e yakın bir değer alıyorum. (benchmark testlerinde) Ancak ne yaptıysam ne ettiysem oyundaki kasmayı hiç düzeltemedim.

1 dakikalık yolda, en az 2-3 kasma yapıyor. Videolar dahi akıcı değil. Ayarları değiştirmem hiçbir işe yaramıyor. XP 64 bit indiriyorum şuan, bir de onda deneyeceğim. Ama birşey değişeceğini sanmıyorum.

Bu arada bir ek bilgi daha vereyim, ekran kartımın tüm özellikleri performansa endeksli.(Nvidia kontrol panelden) Benim için öncelik akıcılıktadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.