Şimdi Ara

Guiletta Super 1.4 170 ps Civic 1.5 Sport + 182 ps Tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba öncelikle araç alıncak vakit değil kimseye tavsiye etmem almasını alıncaksada ucuz yollu ayamı yerden kessin diye bişiler alınabilir dolar 7.22 yi euro 8.10 u gördü gecenin şu vaktinde bana gelince babamın üzerine engelli aracı alacağız ötv siz yani bu yüzden almak istiyorum şu dolar euro kurları fiyatlara yansımadan zannediyorum bugün 130-140 bin Tl olan araçlar önümüzdeki ay 200 e gelir kurdaki dalgalanmadan faizlerde artar bende bunlara yakalanmadan 1 hafta 10 gün içerisinde almayı hedefliyorum yani bayramdan sonra...

Neyse gelelim fasülyenin faydalarına...
    Öncelikle tabiki ilk tercihim fiyatı oluyor.

Guiletta 2017 bayinin elinde kalan araçlar 125 bin Tl Civarı 2018 leri daha pahalı.
    2018 civic Sedan değil hb Sport Plus düşünüyorum cam tavanlı olanı 140 Bin Tl Civarı...
    engelli aracı olacağı için 5 yıl satılamıyor 2. el yarın satarım derdim yok...

Performans konusunda birbirlerine yakınlar incelediğim kadarıyla... Daha önce Civic Sedan 1.5 Rs Kullanma şansım oldu 10 gün kadar yol tutuşunu performansını özelliklerini biliyorum ancak daha önce alfa nın hiç bir modeline binmedim... nasıl bir araç olduğunu bilmiyorum şuan fiyattan ötürü alfa bir tık daha cazip geliyor... Ancak aracın özelliklerine tam olarak ulaşamadım civic e göre + sı - si nelerdir kullanan varmı Alfanın Bu arada Super modeli olacak
    Yada bunların 2 sinden de daha iyi bunu al diyebileceğiniz maximum 150-160 Bin TL olacak ve 1.6 motoru aşmayacak sıfır araçlarda olabilir.

• Civic aradığın araba. Alfa ile bu ülkede rahat edilmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu koşarken mi açtın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Konuyu koşarken mi açtın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de alınacak araba değil. Kalite bakımından rakiplerinden gerideler. Şahsi fikrim aynı segmentte başka arabalar bakın.
  • İkisi arasında her açıdan civic.

Geçen hafta giu almak için iki ayrı araca bindim. İkisi de tertemiz, güzel arabaydı. 2013 170hp, 50bin km de giu 70bine alacaktım ama test edince vazgeçtim.

Yalıtım zayıf, konfor zayıf. O kadar kötüydü ki bu sınıfta daha kötüsü yoktur bence. Eğer makyajlı kasa bu konularda iyiyse yine neyse derim ama kasası da çok eskidi artık.

Bu arada ötv indirimli alacaksanız 2.0 motorlu bulursanız daha avantajlı olabilir. Subaru forester, rav4 fwd hibrit 200bin fiyatı ötv indirimli 96binlere geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

İkisi arasında her açıdan civic.

Geçen hafta giu almak için iki ayrı araca bindim. İkisi de tertemiz, güzel arabaydı. 2013 170hp, 50bin km de giu 70bine alacaktım ama test edince vazgeçtim.

Yalıtım zayıf, konfor zayıf. O kadar kötüydü ki bu sınıfta daha kötüsü yoktur bence. Eğer makyajlı kasa bu konularda iyiyse yine neyse derim ama kasası da çok eskidi artık.

Bu arada ötv indirimli alacaksanız 2.0 motorlu bulursanız daha avantajlı olabilir. Subaru forester, rav4 fwd hibrit 200bin fiyatı ötv indirimli 96binlere geliyor.
    1.6 motor üstü benim bildiğim indirime girmiyor ve fiyata 200 bini geçmemesi gerek diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

İkisi de alınacak araba değil. Kalite bakımından rakiplerinden gerideler. Şahsi fikrim aynı segmentte başka arabalar bakın.
    Bu fiyata başka sıfır ne varki alınabilecek vede rakipleri derken mesela hangi araçların gerisinde bunlar??

• kaaan77 K kullanıcısına yanıt
    O yasa değişeli çok oldu. Artık motor hacmine bakılmaksızın fiyatına bakılıyor.

Büyük hacimli araçlar uyguna geliyor %100ötv olduğu için.

Ben kia cerato aldım 1.6 dizel otomatik. 79 bin TL ye geldi ötv indirimiyle.
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Yol tutuş ve performans olarak aynı fiyat bandında bu iki arabanın pek bir alternatifi yok.

• Alfa romeo'nun multiair ünitesi problemi olmasaydı bir "acaba" denirdi. Fakat sıkıntı var.
  • Giu Çok nokta enjeksiyonlu olduğu için LPG uyumlu. 0-100 ü 7.7 sn. Basınca giden sakin kullanımda az yakan bir araba. TCT çift kavramalı şanzıman. DSG kadar olmasa da sorun çıkarma ihtimali var. Dıştan güzel bir araba olsa da iç tasarım olarak C sınıfının en berbat arabalarından biri.

Civic HB ler İngiltere üretimi Tr üretimi Sedanlara göre daha kaliteli. Göçük problemi HB lerde yok. Direkt Enjeksiyonlu olduğu için LPG uyumu yok olsa da Euro endeksli olan Sıvı Sistem LPG ile ancak mümkün. Yakıttaki ÖTV indirimi olmasa benzinin fiyatı 8,5-9 lira olacakmış. 5 yıl kullanacağınız arabada yakıt fiyatı arabayı geçebilir. Bunu da göz ardı etmeyin. Tasarıma gelince tasarım göreceli ama Civic Sedan bir halta benzemiyor. HB olanı arkadan çok daha kötü. Benim tercihim ikisi de olmazdı.

• Hatchback civic daha mantıklı, uzun yıllar binilecek bir araç.
    Alfa Romeo çift kavrama şanzıman kullandığı için çok az farkla 0-100 değeri daha iyi. Onun dışında 1.5 Honda motoru çok daha iyidir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spor lüks paket+cam tavan olacaksa Giulietta alırdım ama rasyonel bir sebebi yok yani Civicten iyi falan değil. Hem araba yaşlı hemde 1.4 multiair motor reelde pek ekonomik değil. Fakat havası başka işte. Sizi Civic HB alın, lüzum yok artık 8 yaşına gelmiş Alfaya para dökmeye.
  • Rav4 hibrid bakın, 200 bin fiyatı var,100binin altına geliyor ötv indirimi ile.

Golf, Leon, Astra, 308 vs. Mesela 2017 model 308 dizel otm. makyajli kasa allure donanım ( üzerinde cam tavan, full led farlar, kör nokta, serit takip, adaptif cruise control ) olan aracı 126-127 bin seviyelerine veriyorlar şuan. Ötv indirimli hesaplayın iste :)

• SayınOzi kullanıcısına yanıt
    Sadece performans ve yol tutusdan ziyade araçları komple degerlendirmekte fayda oldugunu dusunuyorum.

• Bu araçlara binen insanların yorumları olsa daha iyi olur bence , bayide 5 km araç kullanmak aracı bilmek olmuyor yada internetten izlenen testler. Alfa hiç kullanmadım o yüzden birşey diyemem ama Civic hb uzun zamandır kullanıyorum sorun varsa cevaplarım.

• 207m kullanıcısına yanıt
    Bu iki araba, rakiplerinden kalite olarak çok geride falan değil. Ek olarak daha iyi oldukları yerler de var. Beklentiye göre değişir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.