Şimdi Ara

Guiza, Kezman ve Semih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle söylemem lazım, burada yazacaklarım tamamı ile futbolcuların "futbol" u üzerinedir, vefa/hizmet gibi şeyler kanımca apayrı konular, ben futbolcuların verdiği verim üzerine konuşmak istiyorum.

Hepimiz okuyoruz, son iki haftadır yoğun biçimde TD olarak Aragones ve forvet olarak Guiza'yı transfer edeceğimiz gündemde, resmi siteden bir yalanlama gelmemesi ve yurtdışında da birçok sitede bu iki transferin bitmiş olduğu haberleri bunu destekliyor. Aragones hakkında yorum yapmayacağım, bence o apayrı bir konu.

Beni ilgilendiren kısım Guiza, malum forvet sıkıntımız var ve tüm camia bu konuda beklenti içerisinde. Antu.com dahil birçok yerde okuduğum yerde Guiza'nın Kezmanla kıyaslanıp "on gömlek üstü" ölçü birimiyle çok daha faydalı bulunduğunu gördüm. Kendim Guiza'yı daha önce 90 dakika izlemedim, ancak zaten bu tip yorumları yapan insanlar da izlememişler. Konu adamın İspanya liginde 27 gol atıp gol kralı olması ve dolayısı ile 6 metreden gol kaçıran Kezmanla mukayise dahil edilemiyeceği yönünde.

Kusura bakmayın ama ben bu kadar cahil ve bilgisiz yorum görmedim. İspanyada gol kralı olması Guiza'nın oynadığı sistemde çok verimli bir golcu olduğunu gösterir, 28 yaşına kadar bunu başaramamış olması ise o sistem haricinde pek de verimli olamdığını. Benim burdan çıkardığım aslında kötü bir futbolcu olmasada belli bir kalıbın dışına çıkabilecek kadar yetenekli olmadığıdır.

İkinci olarak da Kezman konusu var. Aynı ligi mi izledik bilmiyorum ama Kezmanı ben Fenerbahçede müthiş yararlı buluyorum. Rakip defansı yıpratan ve kaçmasını bilen bir adam - son vuruşları maalesef beklendiği kadar iyi değil. Ancak bence, bir golcü çok yüksek top kontrolü ile oynayan bir takımda sıklıkla gol yollarına kaçabiliyorsa bu onun Fenerbahçeye aslında çok uyum sağlaması gerektiğini gösterir.

Ve Semih, kendisinin Fenerbahçeye verdiği bunca emek, gösterdiği vefa inanılmaz derecededir, ve bir Fenerbahçe taraftarı olarak ne kadar teşekkür etsem azdır. Ancak bir futbolcu olarak vasatın üstünde değildir. Defansı çok rahatsız edemeyen bir yapıya sahiptir, belli bir zayıf yönü yoktur ancak ön plana çıkan bir özellik de barındırmadığı bir gerçektir. Attığı birçok golü yıpranmış yada yorulmuş defansa karşı atmıştır (aslında bu onun defansın zayıf noktalarını iyi görüp kullandığı anlamına gelir, güçlü olduğu bir nokta budur).

Bence bu 3 oyuncununda Fenerbahçeye yararı vardır, ancak üçü birlikte yinede eksik kalacağımız muhakkaktır. Özelliklerini şöyle bir sıralarsak ;

Kezman
    + Defansı yıpratan bir yapıya sahip
    + Agresif, dolayısı ile de hırslı
    + Kalabalık defanslarda bile gol yollarına kaçabilen
    - İstikrarsız
    - Tekniği beklenenin çok altında
    - Uyum problemi çok fazla, kendine gelmesi uzun sürüyor

Semih
    + Defansın açığını iyi kollayabilen
    + 90 dakika motivasyonunu kaybetmeyen
    + Son derece uyumlu, tüm maçlara daha maç başlamadan hazır çıkabilen
    - Tekniği çok zayıf
    - Pas kabiliyeti (burada eksi olarak bahsedebilecek kadar)
    - Kapalı ve dinç defansa karşı çok etkisiz

Guiza (Gördüğüm goller, yabancı sitelerden okuduğum yorumlar sonucu bildiklerim)
    + Müthiş etkili kontratak oyuncusu
    + Hızlı gelişen ataklarda çok iyi yer tutan ve gol yollarına kaçabilen
    + Son vuruşlarda becerikli
    - Vurdumduymaz, pasif bir yapıya sahip - hırs yok
    - Kapalı defanslara karşı çok etkisiz
    - Defansı rahatsız etmeyen biri

Ben bu üç forvete baktığımda üçününde aslında oyanan maça göre çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Kezman TSL'de rakibi yıpratıp, top kontrolü yüksek oynadığımız maçlarda işimize yarar. Semih maç faketmeksizin, defansın kim olduğuna bakmaksızın (yani kastım Milan ile Kasımpaşayı etkilenme olarak aynı kefeye koyabilecek kadar motive olabilen) yorgun veya zayıf/açığı olan defansa karşı çok etkili bir oyuncu. Guiza (bildiğim kadarı ile) kontratak oynamamız gereken oyunlarda, çok hızlı atağa kalktığımız maçlarda çok faydalı bir oyuncu (bunun ağrısını az çekmedik).

Ama belliki Guiza kapalı defanslara karşı etkisiz kalacak, yani burda iş yine Kezman/Semih ikilisine düşecek. Ama bu yıl gördük yetersiz kalabiliyorlar, ve Guiza bu durumda bize biri daha lazım.

Kanımca tekniği yüksek, ilerde top tutabilen bir forvete ihtiyacımız var. Hem kontraatak oynamak zorunda kalabileceğimiz avrupa maçlarında hemde yüksek topla oynama oranı ile oynadığımız TSL maçlarında böyle birine ihtiyacımız var kanısındayım.

Söylemek istediğim Fenerbahçenin bu 3 forvete de ihtiyacı var ancak kesinlike hala yetersizler. Guizanın aranan "korkulan" forvet olmadığı kesin, ama bize ilaç gibi geleceği de bir gerçek.

(Not: Deivid'den bahsetmedim bile çünkü kanımca kendisi futbolcu dahi değildir. Deivid oyunu okuyamayan, pas yapamayan, orta yapamayan (KANAT OYNUYOR ALLAH AŞKINA), son vuruşları etkisiz, gol yolu nedir bilmeyen vastın bile altında tekniği dahi olmayan bir futbolcu. Sadece sahada gezinip onbirinci adam vazifesini gören biri. Bizim için attığı golleri unutmadım - ama o goller onu futbolcu yapmıyor maalesef, gitmesi gereken biri varsa bu acilen hiçbir yere oturmayan, sadece yabancı kontenjan dolduran Deividdir).

Bunlar benim fikirlerim, siz ne diyorsunuz?

• vagner love ve arshavin alınsın kezman gitsinbu takım şamp ligini almazsa dh ye uğramam bi daha
  • Eğer Guiza kapalı defansa karşı etkisizse işine yaramaz Fenerin.Ayrıca Semihin motivasyonu 90 dakika değil 45 dakika kaybolmuyor
  • Kezman : çok hırslı ve pres yapan bir forvet..iyi paslarla iş yapabilir..ama tekniği yetersiz..6+2 de +2 için kullanılabilecek iyi bir forvet..tsl'de herzaman işimize yarayacaktır..

Semih : top tekniği çok zayıf , top süremiyor , yavaş bir futbolcu..ama nerede ne zaman duracağını çok iyi biliyor,son vuruşları çok iyi..ama şuana kadar 90 dakika çok iyi bir oyunu yok maalesef..sonuç olarak fenerbahçede en iyi yedek forvet olmaktan öteye gidemeyecektir diye düşünüyorum..

Deivid : şampiyonlar liginde attığı goller kesinlikle muhteşemdi..ama yinede çok faydalı olduğunu düşünmüyorum..forvet olarak geldi ama sağ kanat oynuyor..yerini kazım fazlasıyla doldurur bence..yabancı kontenjanını açmak için hazır piyasası varken hemen elden çıkarılmalı..yerine çok daha iyi yabancılar alınabilir..

Guiza : Hızlı , son vuruşları fena değil..ama tekniği yine patates..kezmandan daha iyi bir tekniği yok..eğer muhteşem bir ortasahanız varsa kontralarda ve ayağa paslarda bol bol gol atabilir..ama eğer çok kaliteli bir adam olsa bu yaşına kadar çoktan büyük bir takıma giderdi..sonuçta zafer biryol gibi sezonluk patlayan ortalama bir futbolcu..kesinlikle çok daha iyi adamları hayal ediyorum takımımda..

Adriano : Disiplinsiz olmasına rağmen muthiş güçlü , teknik , hızlı ve solak..keşke alabilsek..eğer takıma uyum sağlayabilirse çok iş yapar..

Arshavin : Bu adam işte fenerbahçenin ihtiyacı olan tipte bir forvet..hızlı , son derece teknik , hırslı , bitirici vs..ne ararsan var..yanına adriano gibi uzun bir forvet koydun mu gol rekorları kırarız..şuan transferi imkansız sanırım ama keşke bu tipte bir oyuncu alınsa..

Wagner Love : Arshavin'e alternatif olabilir..teknik , hızlı , son vuruşları çok iyi..brezilayalı olması ise diğer bir avantaj..hayalimdeki forvete çok yakışıyor..adriano - love :)

Kanoute : Uzun , teknik , hızlı .. Adriano'nun alternatifi..en önemli farkı ise muhteşem bir kişiliğinin olması..kültürümüze ve insanlarımıza çok çabuk alışacaktır..yanında hızlı ve kısa bir forvetle çok iyi iş yapar..tek sorun yaşlı olması..ama yinede iki sezon en az götürür diye düşünüyorum..

Sheva : Kim ne derse desin çok büyük bir yıldız..anlatmaya bile gerek yok..arshavin - sheva gibi bir forvetin olsa daha ne istersin ! :)

sonuç olarak bu liste uzar gider..ama sonlara baktıkça hayalimizin ne kadar yüksek olduğunu görebilirsiniz..zaten ş.l'de çeyrek finalin üstünü hedefliyorsak böyle isimler , marka futbolcular şart ! umarım bu yıldızlardan en az birini alabiliriz..son olarak kim gelirse gelsin ihtiyacımız olan kısa hızlı ve teknik bir adam (bkz arshavin) ve uzun hızlı ve güçlü bir adam (adriano , kanoute vs) ..

• Guiza bu sene gol kralı olmasındaki en büyük faktör sürati. Gerçekten hızlı bir forvet oyuncusu. Öyle tekniği falan çok kötü değildir. Hele Kezman'dan kötü hiç değildir. Ama Fener'in aradığı forvet olduğu konusunda benim şüphelerim var. Ama şu andaki kadro itibariyle en iyi forvetin o olacağı kesin. Boş alanlara kaçmayı seven, kontratak yakaladı mı kolay kolay durdurulamayan, azıcıkta bencil bir oyuncudur. Yani 15 milyon euro bence etmez ama ondan daha aşağı bir fiyata da başarısını kanıtlamış bir oyuncuyu ülkemize getiremezsiniz. Sonuçta bu kişi İspanya gol kralı.... Kulübünün taraftarları tarafından çok sevilen birisi. Taraftarlar satılmaması için protestolarda bulunuyorlar. Yani öyle yabana atılacak bir transferde değil yani..... Bakalım başarılı olabilecek mi????
  • Guiza inşallah bu sene de bizde gol kralı olur. İyi bir hcum gücü var Fenerbahçe'nin , emre ve guiza ile de buna güç kattık ama asıl sorun defansımızda diye düşünüyorum .
  • bence gecen seneki basarıyı mumula ararız zaten aragones gelirse alex direk yedek yandık ozaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jason Denayer Galatasaray'da
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: emere

vagner love ve arshavin alınsın kezman gitsinbu takım şamp ligini almazsa dh ye uğramam bi daha

Çeyrek final bile oynıyamassınız sadece o adamlar alınırsa

1 stoper ve bir de bu tip forvetlerin dışında pivot (carew,drogba,koller vs...) santrafor tipinde bir oyuncu almanız gerekli
  • Yaw aragones'i hiç beğenmezdim çıka çıka bizim biletemi çıktı lotodan bu adam anlamadım. Başka teknik direktör mü kalmadı bu adamı getiriyorlar takımın başına. Guiza, eğer Kezman gidecekse onun yerine o tarzda forvet oyuncusunun takımda bulunması için doğru bir tercih olur. Çünkü süratli ve savaşçı, Sonuçta FB şampiyonlar liginde başarı kazandı ama öyle kaleyi ablukaya alarak baskı ile gollerini atması. Daha çok süratli bir forvetin alınmasının pivot santrafora göre şampiyonlar ligi için daha yararlı olacağı inancındayım. Ama Guiza'da tekniği üst düzey bir forvet değil. Yani Lig'de ne yapar soru işareti? İspanya Ligindeki attığı gollerin %80'i süratli hücumlar ile atılan gollerdir.

quote:

Orjinalden alıntı: Cdmpf

quote:

Orjinalden alıntı: emere

vagner love ve arshavin alınsın kezman gitsinbu takım şamp ligini almazsa dh ye uğramam bi daha

Çeyrek final bile oynıyamassınız sadece o adamlar alınırsa

1 stoper ve bir de bu tip forvetlerin dışında pivot (carew,drogba,koller vs...) santrafor tipinde bir oyuncu almanız gerekli

• quote:

Orjinalden alıntı: osmankalkavan

Öncelikle söylemem lazım, burada yazacaklarım tamamı ile futbolcuların "futbol" u üzerinedir, vefa/hizmet gibi şeyler kanımca apayrı konular, ben futbolcuların verdiği verim üzerine konuşmak istiyorum.

Hepimiz okuyoruz, son iki haftadır yoğun biçimde TD olarak Aragones ve forvet olarak Guiza'yı transfer edeceğimiz gündemde, resmi siteden bir yalanlama gelmemesi ve yurtdışında da birçok sitede bu iki transferin bitmiş olduğu haberleri bunu destekliyor. Aragones hakkında yorum yapmayacağım, bence o apayrı bir konu.

Beni ilgilendiren kısım Guiza, malum forvet sıkıntımız var ve tüm camia bu konuda beklenti içerisinde. Antu.com dahil birçok yerde okuduğum yerde Guiza'nın Kezmanla kıyaslanıp "on gömlek üstü" ölçü birimiyle çok daha faydalı bulunduğunu gördüm. Kendim Guiza'yı daha önce 90 dakika izlemedim, ancak zaten bu tip yorumları yapan insanlar da izlememişler. Konu adamın İspanya liginde 27 gol atıp gol kralı olması ve dolayısı ile 6 metreden gol kaçıran Kezmanla mukayise dahil edilemiyeceği yönünde.

Kusura bakmayın ama ben bu kadar cahil ve bilgisiz yorum görmedim. İspanyada gol kralı olması Guiza'nın oynadığı sistemde çok verimli bir golcu olduğunu gösterir, 28 yaşına kadar bunu başaramamış olması ise o sistem haricinde pek de verimli olamdığını. Benim burdan çıkardığım aslında kötü bir futbolcu olmasada belli bir kalıbın dışına çıkabilecek kadar yetenekli olmadığıdır.

İkinci olarak da Kezman konusu var. Aynı ligi mi izledik bilmiyorum ama Kezmanı ben Fenerbahçede müthiş yararlı buluyorum. Rakip defansı yıpratan ve kaçmasını bilen bir adam - son vuruşları maalesef beklendiği kadar iyi değil. Ancak bence, bir golcü çok yüksek top kontrolü ile oynayan bir takımda sıklıkla gol yollarına kaçabiliyorsa bu onun Fenerbahçeye aslında çok uyum sağlaması gerektiğini gösterir.

Ve Semih, kendisinin Fenerbahçeye verdiği bunca emek, gösterdiği vefa inanılmaz derecededir, ve bir Fenerbahçe taraftarı olarak ne kadar teşekkür etsem azdır. Ancak bir futbolcu olarak vasatın üstünde değildir. Defansı çok rahatsız edemeyen bir yapıya sahiptir, belli bir zayıf yönü yoktur ancak ön plana çıkan bir özellik de barındırmadığı bir gerçektir. Attığı birçok golü yıpranmış yada yorulmuş defansa karşı atmıştır (aslında bu onun defansın zayıf noktalarını iyi görüp kullandığı anlamına gelir, güçlü olduğu bir nokta budur).

Bence bu 3 oyuncununda Fenerbahçeye yararı vardır, ancak üçü birlikte yinede eksik kalacağımız muhakkaktır. Özelliklerini şöyle bir sıralarsak ;

Kezman
    + Defansı yıpratan bir yapıya sahip
    + Agresif, dolayısı ile de hırslı
    + Kalabalık defanslarda bile gol yollarına kaçabilen
    - İstikrarsız
    - Tekniği beklenenin çok altında
    - Uyum problemi çok fazla, kendine gelmesi uzun sürüyor

Semih
    + Defansın açığını iyi kollayabilen
    + 90 dakika motivasyonunu kaybetmeyen
    + Son derece uyumlu, tüm maçlara daha maç başlamadan hazır çıkabilen
    - Tekniği çok zayıf
    - Pas kabiliyeti (burada eksi olarak bahsedebilecek kadar)
    - Kapalı ve dinç defansa karşı çok etkisiz

Guiza (Gördüğüm goller, yabancı sitelerden okuduğum yorumlar sonucu bildiklerim)
    + Müthiş etkili kontratak oyuncusu
    + Hızlı gelişen ataklarda çok iyi yer tutan ve gol yollarına kaçabilen
    + Son vuruşlarda becerikli
    - Vurdumduymaz, pasif bir yapıya sahip - hırs yok
    - Kapalı defanslara karşı çok etkisiz
    - Defansı rahatsız etmeyen biri

Ben bu üç forvete baktığımda üçününde aslında oyanan maça göre çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Kezman TSL'de rakibi yıpratıp, top kontrolü yüksek oynadığımız maçlarda işimize yarar. Semih maç faketmeksizin, defansın kim olduğuna bakmaksızın (yani kastım Milan ile Kasımpaşayı etkilenme olarak aynı kefeye koyabilecek kadar motive olabilen) yorgun veya zayıf/açığı olan defansa karşı çok etkili bir oyuncu. Guiza (bildiğim kadarı ile) kontratak oynamamız gereken oyunlarda, çok hızlı atağa kalktığımız maçlarda çok faydalı bir oyuncu (bunun ağrısını az çekmedik).

Ama belliki Guiza kapalı defanslara karşı etkisiz kalacak, yani burda iş yine Kezman/Semih ikilisine düşecek. Ama bu yıl gördük yetersiz kalabiliyorlar, ve Guiza bu durumda bize biri daha lazım.

Kanımca tekniği yüksek, ilerde top tutabilen bir forvete ihtiyacımız var. Hem kontraatak oynamak zorunda kalabileceğimiz avrupa maçlarında hemde yüksek topla oynama oranı ile oynadığımız TSL maçlarında böyle birine ihtiyacımız var kanısındayım.

Söylemek istediğim Fenerbahçenin bu 3 forvete de ihtiyacı var ancak kesinlike hala yetersizler. Guizanın aranan "korkulan" forvet olmadığı kesin, ama bize ilaç gibi geleceği de bir gerçek.

(Not: Deivid'den bahsetmedim bile çünkü kanımca kendisi futbolcu dahi değildir. Deivid oyunu okuyamayan, pas yapamayan, orta yapamayan (KANAT OYNUYOR ALLAH AŞKINA), son vuruşları etkisiz, gol yolu nedir bilmeyen vastın bile altında tekniği dahi olmayan bir futbolcu. Sadece sahada gezinip onbirinci adam vazifesini gören biri. Bizim için attığı golleri unutmadım - ama o goller onu futbolcu yapmıyor maalesef, gitmesi gereken biri varsa bu acilen hiçbir yere oturmayan, sadece yabancı kontenjan dolduran Deividdir).

Bunlar benim fikirlerim, siz ne diyorsunuz?

Tamamen katılıyorum, çok güzel analizler.
    Özellikle Deivid konusunda...

• quote:

Deivid'in kanatta oynamasını Zico istedi zaten.

Top tekniği yüksek adam geçebiliyor çok sert ve isabetli şutları var. Bitiriciliği de iyi bence.

Takımdan gidecek yabancı Maldonado ve Appiah bence Deivide gelene kadar bu iki kişi var
  • Guiza:İspanya Gol Kralı
    Kezman:Hollandada 3 kez üstüste gol kralı
    Semih:Türkiye gol kralı

başka sorusu olan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mushmula

Guiza inşallah bu sene de bizde gol kralı olur. İyi bir hcum gücü var Fenerbahçe'nin , emre ve guiza ile de buna güç kattık ama asıl sorun defansımızda diye düşünüyorum .

ya beyler güiza imzaladı mı ya ben ayda mı yaşıyorum herkes güiza imzayı atmış fenerde gibi konuşuyo bnm neden haberim yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: y@siR

quote:

Orjinalden alıntı: Mushmula

Guiza inşallah bu sene de bizde gol kralı olur. İyi bir hcum gücü var Fenerbahçe'nin , emre ve guiza ile de buna güç kattık ama asıl sorun defansımızda diye düşünüyorum .

ya beyler güiza imzaladı mı ya ben ayda mı yaşıyorum herkes güiza imzayı atmış fenerde gibi konuşuyo bnm neden haberim yok

Ersen Martin Fener alamaz Guiza'yı gücü yetmez demiş. Sırf ona inat alacaz bu adamı

Tüm İspanyol basını yazdı anlaştığımızı ama turnuvanın bitmesi bekleniyormuş vs vs...

• guıza iyi bir forvet ispanya ligi golcüsü..fakat aragonesin gelmemesi taraftarıyım.zico gitmemeliydi.
  • şu sağ kanada adam gibi bir oyuncu alınmadı.. deivid sağda oynuyo defansa yardıma gelmiyor kazımında defansıf yönü güçlü değil.. gökhan gönül kendi idare ediyo..şu adamın önüne süratlı tekniği iyi birini alsalar takım dehşet olacak..sol kanatta carlos onun önüne uğur... gökhanın önüne sağlam biri alınsa kanatlar süper olacak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

Ayrıca Semihin motivasyonu 90 dakika değil 45 dakika kaybolmuyor

almanya maçıyla 90 dk kaybolmadığını gördük
  • quote:

Orjinalden alıntı: azturan

quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

Ayrıca Semihin motivasyonu 90 dakika değil 45 dakika kaybolmuyor

almanya maçıyla 90 dk kaybolmadığını gördük

Yok efendim ben dalga geçmek amacıyla söylemedim zico yu eleştirdim 45 dk oynattığı için

• Fener guiza yerine kanoute yi alsaydı neler olurdu tahmin edeimiyorum...la ligada 28 gol atan birinin kötü futbolcu olması söz konusu olamaz ama bence fenerbahcenin aradığı forvet ziconun da dedigi gibi cok uzakta deil NONDA tarzında biri fenerin cok isine yarardı...
  • Aragones cok angut biirisi bana gore mac bitimine 25-30 dk kala 3 oyuncu degistirior mac uzatmaya gitse birisi sakaatlansa napacak adam sakat sakat oynucak mecbur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.