Bildirim
Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (24. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
TRILYON DOLARLARI KENDİLERİ YURTDIŞINA YANLIŞ POLİTİKALARLA KAÇIRIYORLAR FAKAT. VATANDAŞIN HARCADIĞI 30 $ A GÖZ DİKMİŞLER. HİÇ BİRİMİZ TEK BAŞINA ADAM YERİNE KOYULMUYORUZ. KOYULSAYDIK ELİMİZDEN 30$ LIK HAKKIMIZI ALMAZLARDI. TEK BAŞIMIZA HİÇ BİR DEĞERİMİZ VE GÜCÜMÜZ YOK ANCAK BİRLİKTE HAREKET EDERSEK BİR GÜCÜMÜZ VAR.
BEN BUNUN ÜSTÜNE ALMAYACAK OLSAMDA DAHA FAZLA MAL ALIRIM DÜŞÜK FİYATLI. YADA SATICIYLA PAZARLIK YAPARIM MALUM ŞEKİLDE GÖNDER DİYE :))
-
-
Bunlar gidene kadar hiç bir şey tüketmeyin. Vergi vermemek için elinizden geleni yapın. Deseniz köyünde nasıl yaşardı şimdi böyle bir hayata alışmanız lazım.
Yemin ediyorum köye gidip saman gibi yaşamak zorunda istiyorum. -
dostlar bu sınır; bir alışverişte mi, aylık alışverişin toplamı mı yoksa yıllık alışverişin toplamı mı?
-
Neyse üzülmeyin 2023'te vergiyi borla ödeyecekmişiz -
quote:
Orijinalden alıntı: lunarstrain
75 EUR'luk ürünün vergi dahil fiyatı 90 EUR olacak. Maksimum 15 Eur vergi geliyor, 3,75 Kurdan hesaplarsak 56 TL civarında. 31 EUR'luk bir ürünün geliş fiyatı ise 37 EUR olacak, yani vergi tutarı 6 EUR. Bu da yaklaşık 23 TL. Bu düzenleme ile fazladan 23-56 TL tutarında fazla tutar cebimizden çıkacak. Amazondan alırken vergi dahil peşin ödüyoruz, bu nedenle eğer ürünün vergi dahil fiyatı yine uygun ise tercih edilebilir. Benim asıl korkum aliexpresste. Bunları ptt getiriyor ve vergiyi normal şartlarda postacıya ödememiz gerekiyor. Ama gel gümrükten kendin al derlerse, ta oraya kadar kalkıp gidemem.
Mesele sadece para değil. Doğuş, Zorlu, Çalık grubu gibi iktidar yanlısı şirketlerin baskısıyla devletin vatandaşını satması, vatandaşına güzel olan ne varsa layık görmemesi. Bir %50 istiyor diye diğer %50'nin bu dayatmalara karşı çaresiz kalması. Şu anda kimse sesini çıkaramıyor zaten. Çıkaran vatan haini, fetöcü damgası yiyor. Vatan sevdalıları bile bu ortamda hainlik damgası yememek için sindi. Güzel ülkemin hali içler acısı. Arap Kuzey Kore kırması bir millet olduk.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
bir ülkenin tassaruf yapması gerektğini de ilk defa duyuyorum. sen nabıosun mesela bunun için evin elektriğini mi kapaycaksın mesela sen ne yapısoun ? ülke tasasrruf mu yapar tasarruf diye bişey devlet düzeninde yoktur, onun yerine üretim vardır. ülkede tasasrruf yapılacaksa s serileri ile saraylarla yapılmaz dostum, kodamanlar yapar tasarrufu. milletin yaptığı 30 euroda ki 10 euro vergiyle bu ülke kurtulmaz bunu bilesin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Demi ho ha ho ho ne kadarda komik.
Bir ileriki aşaması yurtdışından alışverişi komple yasaklamak. Gerekçe: Yerli üretici/satıcının zarar etmesini engellemek. Şimdiden mesajım bulunsun. -
Vatandaşın açısından yarın bugünden hiçbir zaman iyi olmayacak, ne gibi bir iyi açımız kaldıysa mutlaka onu bulup
vatandaşa daha dezavantajlı hale getirmek için uğraşıyorlar ve uğraşacaklar. Alım gücü ve yaşam kalitesi açısından istikrarlı bir düşüş içindeyiz.
Hangi açıdan bakarsanız bakın otomotiv, ticaret, sağlık, sigorta, iletişim vs vs. vatandaş günden güne dezavantajlı hale geliyor ve daha çok para
ödemek zorunda kalıyor. O yüzden günü yaşayın, çünkü yarın bugünü de bulamayacağız. -
-
Tabii,http://m.milliyet.com.tr/basbakan-toplantiya-bisikletle-geldi-siyaset-1530318/
Bu medir böyle ya bizdeki fiyatı 3 katından fazla
Kobilere verdikleri 50bin tl nereden çıkacak sanıyorsunuz, hepsi bir alt sınıfa verigi olarak girecek vakti gelince.
Şu hükümetin uyguladığı yanlış çözüm süreci ve Suriye politikalarının sonuçlarını maliyet olarak yazsak dünyalar eder ama hesabını veren kimse yok. Sadece Rus uçağının düşürülmesinin turizm'den yarattığı zarar milyar dolar. Ama tüm yükü vatandaşa yükle sonra ülke yönetiyorum de, ben de yönetirim böyle. -
bir kargodaki sınır -
benim için sıkıntı yok ben hep 10 euroluk alışveriş yapıyorum zaten -
quote:
Orijinalden alıntı: Saw
Yurtdışından getirttiğiniz çoğu şey lüks tüketime giren şeyler zaten.
Doğru bir karar olmuş. O değilde sınır 150eur olacakmış söylentileri çıktığında millet nasılda havalara uçuyordu,
Bence o aklınızla fazla düşünmeyin error verecek. Yurtdışından alınan lüks oluyor, kendi ülkende alınan ne oluyor. Ps4 alıyorsun Yurtdışından alınca lüks, yurtiçinden alınca farklı mı oluyor. Sizce lüks ürün nedir? Bir çift çorap mı? Yoksa spor ayakkabı mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Elektrik sat ücretini al
sayaç okuma parası al
ötv al
trt payı al
kayıp kaçak bedeli al
sonra bunların hepsini topla
hepsinden KDV al.
Sonra çık deki Avrupa bizi kıskanıyor.
tabiki kıskanır bu kadar vergi ödeyip gık çıkarmayan insanı aynı ülkeye toplayıp 15 yıl boyunca iktidarda kalabilmeyi kim istemezki?
tek cümle ile özetliyorum.
"ekonomo çoğ eyiye gidiyiiiii" -
Yerin dibine batsın o Türk firmaları. Bizi ithalatçılara perakendecilere düdükletecek bu iş, başka bir şey değil.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X