Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün klavye bakmıştım 70-80$ gibi bir fiyatı vardı tam belirtilen aralıkta artık nah alırım anlaşılan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demedi demeyin buda 2-3 gune resmi gazetede yayinlanir siparislerinizi verin gencler.
  • Yurtdışından getirttiğiniz çoğu şey lüks tüketime giren şeyler zaten.
    Doğru bir karar olmuş. O değilde sınır 150eur olacakmış söylentileri çıktığında millet nasılda havalara uçuyordu,
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadotato

quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

utanmadan birde diyor avrupada 22 biz 30 yaptık

avrupada %200 araba vergisi mi var

avrupada kamu araçları mercedes maybach mı *

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor

Taksiler bile mercedes değil mi almanyada yanlış mı biliyorum?

Arada bi fark var: Orası Almanya. Yani mercedes'i üreten ülke. Yani mercedes'e verilen para yine kendi ülkesinde kalıyor. Bilal'e anlatır gibi anlatmaya çalıştım umarım başarabilmişimdir.

Dur o zaman ben de bilale anlatır gibi anlatmaya çalışayım, eleman demiş ki "avrupada kamu araçları mercedes maybach mı" ben de dedim ki "taksiler bile mercedes değil mi?" Yani o kamu araçlarının mercedes olmadığını ifade eden bir soru cümlesi kurarken ben gerçekten mercedes mi değil mi bilmediğim ama taksiler bile mercedes iken kamu araçlarının mercedes olmaması garip geldiği için böyle bir soru yönelttim. Kim üretmiş, para kimde kalmış falan tamamen konunun dışında yani.

Birine çokbilmişlik taslamadan önce bir düşün lütfen, acaba adamın ne söylediğini anlamış mıyım diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş araba alıyorsun % 60 vergi,Elektrik dersen; millet doğuda kaçak kullanır onu bize yüklerler, TRT katkı payını bize yüklerler.Hiç izlemesek bile cebimizden para alırlar.Alkol ve sigara'dan alınan verginin haddi hesabı yok zaten.Bir şey almaya kalksan ne kadar kalitesiz ürün varsa Türkiye'ye gönderirler.Bu millet yaşamasın mı? Bir devletin gözü vatandaşın cebindeki üç kuruş parada olmamalı!...
  • Türk şirketlerini korumakmışmış

Paypalıda engellediniz kim ihya oldu? Kimse.

Olan yine kullanıcıya olacak
  • Ya arkadaş dur demek lazım bunlara, nereye yazacaksan ne yapacaksak yapalım, birlikte hareket edelim. Gerekçeyi duyunca iyice çıldırdım, neymiş Türk firmalarını koruyacakmış. Allahın belası öküz, üretici olsa tabii koru ama adam da ithal ediyor bize satacağı malzemeyi. Şerefsiz haysiyetsizler. Şimdi vatandır hepsiburada n11 bilmemnedir bak nasıl fiyatları artırıyorlar bunlar nasıl olsa artık almaz yurtdışından diye.

• Ne bekliyordunuz ki ? Mehmet Şimşek döneminden beri yurt dışı alışverişini haram saydılar. Telefona harc getirmeler, kendi çocuğu yurt dışında okuyor, burda gariban 2 kurus kar edecek diye sınırı düşürüyolar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

utanmadan birde diyor avrupada 22 biz 30 yaptık

avrupada %200 araba vergisi mi var

avrupada kamu araçları mercedes maybach mı *

Taksiler bile mercedes değil mi almanyada yanlış mı biliyorum?

orada taksicilere özel indirim yapılıyor.

indirim yapılmasa bile alman vatandaşı 47 bin lira verip bir e serisine binebiliyor

ama burada 270 bin vermeden anahtarı eline teslim alamıyorsun.

// kısaca almanyada asgari ücretli 36 aylık maaşı ile alırken

tc vatandaşı 207 aylık maaşı ile alabiliyor.

Bu durumda devlet görevlileri niye mercedese binmesin ki? Neye biniyor?

dostum ben mercedes E'den bahsediyorum

fotoğraftaki KAMU aracı mercedes S maybach

yani hükümet bu araca 300-400 bin lira ödüyor

ama vatandaş almak istediğinde bu araca 1.240.000 - 1.600.000 LİRA anahtar teslim fiyatı oluyor.

balık baştan kokar sen biniyorsan vatandaşınada alma imkanı vereceksin

ben binerim siz binmek için 1 tane kendinize 2 tanede bize almak zorundasınız demeyecekler.

Bunları biliyoruz, ben biraz konunun dışına çıkan bir soru sordum. Avrupada devlet görevlileri araba olarak neye biniyor diye sordum, eğer taksici bile binebiliyorken mercedese binmiyorsa? Gerçekten merak ettiğim için sordum yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O adina oy topladığınız, siyaset yaptığınız allah bin belanızı versin
  • 14 yıldır bunların bizim yüzümüzü güldürecek çok nadir karara imza atmasını izlemek ve bir şey yapamamak çok acı değil mi?

Yapamayız. Çünkü git şöyle Anadolu'ya, millet Amazon'un A'sını bilmiyordur. Hatta $ ve € kurlarından haberleri bile yoktur.

Sinir bozucu. "Yeter!" diye bağırmak geliyor içten; ama yapamıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Aralık 2016; 22:11:6 >
  • Ucuz uçak bileti kovalayıp yurt dışına gidip 1 yıllık alışveriş yapıp gelecen başka yol yok zaten

artık cok elzem olan ihtiyaçlar hariç kesinlikle burdaki kan emicilerden hiçbir şey almayacaksın kaçakçılık artık tavan yapacak bireysel ithalat bir kaç seneye kadar artık yasak olacak bu mjımı yazın biryere bu ülke resmen vatandaşın kanını emmek için bir düzen oluşturdu fakir artık öyle bir sefalete sürükleniyorki bunu anlamadan hemde insanlar yavaş yavaş kanıksayıp alıştırılacak yoksulluğa kader gibi gösterilecek ve hep bunlara oy verenler onlar olacak

Genç arkadaşlarıma sesleniyorum bir şekilde bu ülkeden gidin gitmek için çaba harcayın birşekilde daha refah olan bir ülkede nasıl yaşanır bunun için ne gerekir bunu öğrenin ve uygulamaya çalışın

Arkanızda belki bıraktığınız eşiniz dostunuz aileniz için üzüleceksiniz ama burda kaldığınız her dakika sistemin sizi nasıl mutsuz umutsuz ve sefil bir insana dönüştürdüğünü gördükçe neden gitmek için bişey yapmadığınıza üzüleceksiniz.

Türkiyenin ortalamasının çok çok üzerinde kazanıyorum bu günlere kolayda gelmedim ama sokaktaki gençlerin yüzüne baktıkça umutsuzluk ve çaresizlikten başka birşey görmüyorum.

Bu hükümet devletin üstünde bir güç olduğunu artık kanıksadı devleti kendi malı olduğunu benimsedi bu korkunç bir durum ama bunu memleketin yarısı istiyor malasef cehaletin bir güç unsuru olduğu fikir sahibi olmanın ise terörizm kabul edildiği bir duruma koşarak gittik gidiyoruz.

Bu ülkede insanların mutlu olacağı çok az şey kalmıştı onlarıda teker teker yok ediyorlar

• Almanya'da sınır 22€.
    Sonrasında %19 vergi var. 150€ üzerine ayrıca sipariş edilen ürüne göre fazladan vergi de var.
    http://www.import-shopping.de/zoll-und-steuern-bei-china-bestellungen

Tabiiki EU içindeki ülkelerden gümrük süz gelir. Ben de geçen ay yazıcı sipariş ettim Çek Cumhuriyetinden 2 günde geldi gümrük süz.

Gel gelelim 30€ yurtdışı siparişcileri için kabus bir rakam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vayy hocam güzel örnek,

• Cari açık var verilen karar doğru türkiyede aşırı tüketim hastalığı var
  • Türkiyede son kullacının ithal ürün kullanımı toplamın yüzde %15'idir. Geri kalan ithalat fabrikalarda veya tarımda falan, yani üretimde kullanılan ara mallardır. Cari açık bahane, "yerli" kazıkcı firmaları desteklemek şahane..

• Cari açık böyle mi kapanır? Üretmiyosun? Yaptığın ufak tefek üretımde de hammadede dışa bağımlısın, ithal edıyosun sürekli. O alınan mercedesleri satsalar daha mantıklı senin yazdığına göre :)) özel kuvvet!

• 100 tllik bir ürüne burda 400 verioz yetti gidiom salabil bana bi yolluk yap..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freakenstein

Vergi vs. herhangi bir ücret Almanya'ya gitmiyordu, vergi zaten (%19 civarı olması lazım) AB üyesi olmadığımız için sepete gelince düşüyordu. Şimdi de bir şey değişmedi. Değişen şey türkiyeye ödemekte olduğumuz vergi artık 75 değil 30€dan pahalı ürünlerde var.

illaki amazon.de sitesinde sanal ortamda çalışanda olsa bir almana maaş gidiyordur :)
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.