Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • olsun arkadaşlar 1 tane vatanımız var hepimiz aynı gemideyiz bir bildikleri vardır elbet. alacak olanlar yine yurt dışından alır.
  • Bu kararın tasarrufla falan alakası yok tam açıklamayı da okuduysanız farkedersiniz zaten. Bence bu karar tamamen hepsiburada, teknosa, vatan gibi şirketlerin baskıları yüzünden çıkarıldı.
  • Dostum sen de bunu adam yerine koyup cevap vermişsin ya.
    Vatandan aldığı PS4 yerli üretim sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir Wilde

Dostum sen de bunu adam yerine koyup cevap vermişsin ya.
    Vatandan aldığı PS4 yerli üretim sanki.

ne güldüm yaa yerli ps4
  • Komunizme dogru hizla gidiyoruz. Tabi biraz farkli bize has bir komunizm
  • Garantisiydi, satın alma riskiydi. 1 hafta fazladan beklerim gerekirse de bu insani yolunacak kaz yerine koyan ikiyüzlü firmalardan da bisey almam. Kendi işlerine geldikce, ses çıkarmayan halk gördükçe vergi ustune vergi koyanlara, daha yaşanmaz , daha sıkıcı , daha mutsuz bi ulke haline gelmemize bir sekilde destek olanlara da az bisi uzerlerinde hakkım varsa helal etmiyorum.

Biz daha enayi gibi az kazanıp cok kaziklaniriz yeter ki birilerinin cebi dolsun , aynen devam.
  • Bunlar vergiyi çok sevdi. Anca zaten milletten toplarlar. Ben bazen düşünüyorum bunlar niye üretimi desteklemiyor. Niye yapsınlar dışardan gelen herşeye %100 vergi al. Oh gelsin çill çill paralar. Millete dolar bozdurtturlar. Birilerine dolarla ihale verirler. Bu yandaşlar da geçiş ücreti şu kadar dolar + KDV diye yazmasına rağmen sesini çıkarmazlar. Çıkarana hain derler. Ülkeye bu kadar zarar verenler hain değil, yanlış olanları izah edip, düzeltilmesine gayret edenler hain. Vah vah. Çok üzülüyorum bu yanlışlar nereye kadar devam edecek. Sonrasında bu ülke tekrar nasıl birlik olup düzlüğe çıkacak. Baba oğul oturup ülke meselesi konuşamıyoruz. İnsanları iyice kutuplara ayırdılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *siteci*

Puhahaha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surpentor

Avrupa'da 22,5 Euro deniliyor.
    Yurt dışında yaşayan varsa bilgi verebilir mi?

Birleşik Krallık'ta kargo ile gelen ürünün gümrük vergi limiti 135 £ bundan aşağısına ithalat vergisi ödemiyorsun.

Ama ürün bundan yukarı ise vergi ödüyorsun(Gift olan ürünler için vergi az ama diğerlerinde fazla olabiliyor).

Bir de VAT olayı var, ürün 35 £ üzeri ise %20 VAT olayı oluyor.

Eğer uçakla oraya gidiyor (AB içinde olmayan ülkeden) 390£ sınırı var. Ama AB'den gidiyorsan sınırsız.

Tabi bunun tane limiti var ürünü kendin veya birine hediye için kullanacam demen lazım öyle bir şeyden 50-60 tane alıp götüreyim yok.

Ayrıca gümrükte bizim ülkedekinden çok çok daha az olduğu için istediğin gibi at koşturabiliyorsun. Hani Çinli satıcı taktiği ürünü düşük gösterip ülkeye rahatlıkla ürün sokulabiliyor.

Kaynka:https://www.gov.uk/goods-sent-from-abroad/tax-and-duty
    Yasaklı Ürün:https://www.gov.uk/duty-free-goods/banned-and-restricted-goods (Telefon yok, merak etmeyin)
    ABD'de ise

Eğer eyaletlerden geliyorsa 1600$ sınırı var.
    Karayiplerden geliyorsa 800 $ sınırı var.
    Bunların dışından geliyorsa 1000 $ kadar %3 flat-rate vergisi var
    Tabi internetten alınan ürünler için farklı bir prosedür var. Eğer ürün 2000$ altı ise posta servisindekiler ona göre evrak hazırlayıp, ona göre vergilendiyorlar. Sonra sana en yakın posta ofisine gidiyor. Eğer 200 $ altı ise ürün genelde herhangi işlem olmaksızın sana kargo veriliyor.

Kaynak 1:https://www.cbp.gov/travel/international-visitors/kbyg/customs-duty-info
    Kaynak 2:https://www.cbp.gov/trade/basic-import-export/internet-purchases

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 22 Aralık 2016; 22:29:42 >

• Yazmayacaktım ama doğru olmuş diyen arkadaşlar 30 Euro'ya düşünce vergi sorunumuzun ortadan kalkacağını düşünüyorlar herhalde (30-75 euro arasında yılda ne kadar alışveriş oluyor bir düşünmek lazım)

Ayriyeten vergi kaçıranların tepesine binilmesi konusunda daha fazla azim gösterilmesi sizce daha doğru karar olmaz mı :)

Amatör fotoğrafçı olarak yurt dışından sürekli ufak tefek ekipman alan birisiyim (sd kart, çinli üreticilerin ucuz flaşları, filtreler, vs) malum bizim hobi biraz tuzlu öyle lens makine vs alınamıyor ( en ucuz makine 600-700 dolar yani her halükarda takılacak, Yalnız bir kere ebayden açık arttırmada bir ingilizden manuel bir lens almışlığım var :)

Şimdi 30 Euroya düşünce ne olacak, Mediamarkt'tan Teknosa'dan ve türevlerinden kazık yemeye niyetim yok :) gider ikinci el alırım olmadı Sahibinden vs gibi sitelerden alırım ama yine o kan emicilerden almam

Sevgili devletim aracımdan 1057 tl MTV alacak bu yıl ayriyeten maaşımdan son 3-4 ayda yaklaşık 600-700 vergi kesintisi yapıldı ve kullandığım her şey için ziyadesiyle KDV - ÖTV verdim ve vereceğim

Velhasılı yurtdışı alımından da vergi alınmasın bi zahmet aldığımız belli zaten (75 euroya ne alınabilir ki gerçi lüks tüketim malı olarak etrafı parfüm kokulu bir polarize filtre alabilirdim mesela :)

Dedim ya sahibinden alırım ikinci el alırım gene yurtdışından, yahut bizim kan emicilerden almam
    yukarıda saydığım ufak tefeğede vergi vermeyeyim bi zahmet

• Kargo dahil 30 euro yapsalarmis bari tam olsun. Hicbir hükümet kendi vatandaşına bu kadar düşman olmadı. Kendileri herseye sahip olurken vatandaşın hiçbirşeye sahip olmasını istemiyorlar. Bu ve benzer kararları çıkartan kim varsa yatacak yerleri yok.
  • adamlar o kadar köprü yapıyor tünel yapıyor nerden çıkıcak bu para he nerden senden benden ondan şundan bundan
  • djvietnam kullanıcısına yanıt
    Ben anlamadım ki köprüye ayrı para ödüyor bir de :D

• Aslında bunun sebebi şu arkadaşlar zamanında protein tozunu yurtdışından getiriyorduk mesela 10 dolarlık bir ürün size 30 tlye mal oluyordu aynı ürün Türkiyede 100 tl idi ve baya kâr ediyordun neyse bu protein tozu ithalatcilari özellikle bir kaç ermeni var bunlar bu işten Turkiyede çok para kazandılar ve godamanlara para yedirince protein tozu gibi ürünlerin artık Türkiyeye girmesi yasaklandi yavaş yavas yavaş kozmetikte öyle oldu simdi ise öteki e ticaret siteleri godamanlara para yediriyor ve bu durumudurumun düzeltilmesi isteniyor bunuda başardılar limit 30 avroya düşecek düştü .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assyrians

bana bu kapsülden lazımdı 3 kutu alacaktım, iherb'de 15 dolar, gitigidiyorda 200 lira... ehey be insafsızlar bari biraz indirim yapın 2 katı fiyatınada razıyım

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor

Merhaba, daha önce bu ürünü yurt dışından aldınız mı? Şayet ilk kez alacaksanız, supplement'lerin posta yolu ile Türkiye'ye girişi yasaktır. Ürünü gümrükte teslim alabilmeniz için, aşağıdaki şartlara uymanız gerekiyor.

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri
    Doktor tavsiyesi ile kullanan kişilerin, hastalıklarına dair resmi hastaneden alınmış bir raporu ve doktorun önerdiğine dair bir reçeteyi, milli sporcuların ise "Milli Sporcu Belgesi"ni gümrük idaresine ibraz etmeleri halinde söz konusu ürünleri posta ve hızlı kargo yoluyla getirmelerine izin verilir.

• Ekonomi yine iyiye gitmiş.
  • OSINOS kullanıcısına yanıt
    Dogru soluosun niye sana işkillendiysem kusura bakma

• Paranızı kan emicilere kaptırmayın, bedava dahi verse almayın, gidin Amazon'dan 2 katına alın ama bu köpekler yemesin. Yalvarıyorum size.
  • Benzinin litresi de 15 tl, sigara 30 tl olsun. Bunu cidden istiyorum. İktidara oy verenlere az bile
  • Ulan hangi Türk firması be. Milleti kazıkladğı için trilyonlarca ceza yiyipde bir şekilde kanundaki boşluklardan yararlanıp tek kuruş ceza ödemeyen Teknosa , vatan, bimeks in mi hakkını korumak için. Yoksa interneti akn gibi bir saçmalık ile halkımıza yutturan tt nin hakkını korumak için mi. İnadına vergi de ödesem gidip AMAZON dan alacağım. Açlıktan kapatsınlar dükkanlarını, az kanımızı emmediler hakem heyetlerinin beceriksizliği yüzünden...
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.