Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şükürler olsun ülkemin iyiliği için 1 isabetli adım daha.
  • Amerikan başkanlarının biri demişti herhalde? dam diyor ki " vergi gelirini arttırmak istersem vergileri düşürürüm diye"

Bizim yöneticileri anlamak mümkün değil.Madem bizim yurt dışına satış yapmakta zorlanan sitelerimiz var (cidden var mı orası ayrı mesele.Şu dünyada kim bir Türk sitesinden alışveriş yapar.Ben bile yurt içinde acaba kazık yer miyim diye düşünürken hemde) O sitelerin vergi oranını yurt dışın satış için düşürürsün olur biter.O sitelerin satışı artar sende satış arttığı için daha fazla vergi alırsın olur biter.

Birilerinin bakanı uyarması lazım.Yapılan yurt içinden yurt dışına satış yapan siteleri korumak değil (cidden var mı böyle bildiğiniz site yahu) sıradan vatandaşın ucuza almaya çalışıp fazla ödemeyeceği yönetimi öldürmek.

• Alın verin, ekonomiye can verin. Hüloğğğ!
  • bence -50€ olsun ki alışveriş yapmayan da vergi ödesin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 temmuz gecesi bu halk sizin partinize oy versin vermesin destek oldu o karanlık geceyi hep beraber geçtik ama siz hala biz bu halkı nasıl sömürürüz derdine düşmüşsünüz yazıklar olsun sayın yetkililer bu halk öyle bir halktır ki zamanı gelir sizi çıkarttığı yerlerden indirmesini de bilir...
  • Yerli malı teşvik edeceklerine yurt dışından alımı engellemeye çalışıyorlar yazık.

Vestel, Casper ve diğerleri yerli akıllı telefon üretip ucuza satacağız dedi ama durum ortada. İki firmada Çin'den alıp üstüne ismini bastırıyor hadi Vestel en azından dışındaki plastiği yapmaya başlamış Casper'da o da yok.

Yerli malın teşvik edilmesini sonuna kadar destekliyorum ama bir farkla. Çin malının üstüne Türk malı yazılıp satılmasına sonuna kadar karşıyım. Şimdi devlet bu yurt dışı alışverişi kısıtlayıp gerçekten yerli malın satışını arttırabilecek ise bunu yapsın ama bunu yapabileceklerine inanmıyorum.

Vergiler sürekli artıyor belimizi büken bükene. Biraz ucuz olsun diye yaptığımız alışverişleri de bu düzenleme ile elimizden almaya çalışıyorlar. Ülkede iyiye giden hiçbir ortamda göremiyorum sürekli her şeyin fiyatı artıyor temel gıda bile artıyor en kalitesiz arabaya bile binmek lüks olmaya başladı.

Bu eleştirilerimi bir muhalif yapsa kızardım ama mevcut yönetimi sonuna kadar destekleyip oy vermiş biri olarak artık bende etrafımızı saran bunca sıkıntıdan ve devletin bu sıkıntıları çözmek yerine daha çok sıkıntı yaratmasından bıktım. Yaş olarak benden geçti artık ama çoluk çocuğumuz iyi bir Türkiye'de yaşayabilecek mi artık şüphe duymaya başladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: airsakarya

bence -50€ olsun ki alışveriş yapmayan da vergi ödesin.

Begendim hocam. Tarihte Deli Dumrul vardi. Kopruden gecenden 5 akce, gecmeyenden 10 akce alan zat. Ona benzettim bu fikri
    Not: Şu an yeni acilan koprulere gecmedigimiz halde oduyoruz zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: comsat

Yerli malı teşvik edeceklerine yurt dışından alımı engellemeye çalışıyorlar yazık.

Vestel, Casper ve diğerleri yerli akıllı telefon üretip ucuza satacağız dedi ama durum ortada. İki firmada Çin'den alıp üstüne ismini bastırıyor hadi Vestel en azından dışındaki plastiği yapmaya başlamış Casper'da o da yok.

Yerli malın teşvik edilmesini sonuna kadar destekliyorum ama bir farkla. Çin malının üstüne Türk malı yazılıp satılmasına sonuna kadar karşıyım. Şimdi devlet bu yurt dışı alışverişi kısıtlayıp gerçekten yerli malın satışını arttırabilecek ise bunu yapsın ama bunu yapabileceklerine inanmıyorum.

Vergiler sürekli artıyor belimizi büken bükene. Biraz ucuz olsun diye yaptığımız alışverişleri de bu düzenleme ile elimizden almaya çalışıyorlar. Ülkede iyiye giden hiçbir ortamda göremiyorum sürekli her şeyin fiyatı artıyor temel gıda bile artıyor en kalitesiz arabaya bile binmek lüks olmaya başladı.

Bu eleştirilerimi bir muhalif yapsa kızardım ama mevcut yönetimi sonuna kadar destekleyip oy vermiş biri olarak artık bende etrafımızı saran bunca sıkıntıdan ve devletin bu sıkıntıları çözmek yerine daha çok sıkıntı yaratmasından bıktım. Yaş olarak benden geçti artık ama çoluk çocuğumuz iyi bir Türkiye'de yaşayabilecek mi artık şüphe duymaya başladım.

hocam inanın yerli malı teşvik için böyle bişey yapıldığını sanmıyorum tamda amazonun almanya üstünden türkiye pazarına girmesi .de de türkçe hizmet vermesi üzerine böyle bir karar alınması herşey ortada bence

• Benzin suan bu kadar ucuzken 5.25 tl. Benzin pahalanmaya baslayinca 6 liraya gelip gecince gorucem herkesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O koruduğunuz Türk şirketlerinden misal hepsiburada.com Amazon'dan aldığım 10 euro'luk poları 145 TL ye satıyor Burada vatandaştan çok sermaye korunuyor ilk seçimde birdaha oy vermicem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • comsat C kullanıcısına yanıt
  • en basiti ya 120 liraya aldığımız ürün geçen hafta alın şu an ki fiyatıhttp://www.markafoni.com/invicta-otomatik-erkek-kol-saati-inw2040-663969833731.html

illa daniel klein mi takmak zorundayız arkadaş ? 6 misli fiyat mı olur ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imax1 -- 22 Aralık 2016; 23:07:45 >
  • boşuna mantıkla yaklaşmayın, bu herifler neyi mantıkla yaptı ki şimdiye kadar bunda mantık olsun.
    adamlar ülkeyi yönetemiyor, beceremiyorlar, o çapta değiller. her hareketlerinde daha da batırıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 22 Aralık 2016; 23:2:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadotato

quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

quote:

Orijinalden alıntı: kadotato

quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

utanmadan birde diyor avrupada 22 biz 30 yaptık

avrupada %200 araba vergisi mi var

avrupada kamu araçları mercedes maybach mı *

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor

Taksiler bile mercedes değil mi almanyada yanlış mı biliyorum?

Arada bi fark var: Orası Almanya. Yani mercedes'i üreten ülke. Yani mercedes'e verilen para yine kendi ülkesinde kalıyor. Bilal'e anlatır gibi anlatmaya çalıştım umarım başarabilmişimdir.

Dur o zaman ben de bilale anlatır gibi anlatmaya çalışayım, eleman demiş ki "avrupada kamu araçları mercedes maybach mı" ben de dedim ki "taksiler bile mercedes değil mi?" Yani o kamu araçlarının mercedes olmadığını ifade eden bir soru cümlesi kurarken ben gerçekten mercedes mi değil mi bilmediğim ama taksiler bile mercedes iken kamu araçlarının mercedes olmaması garip geldiği için böyle bir soru yönelttim. Kim üretmiş, para kimde kalmış falan tamamen konunun dışında yani.

Birine çokbilmişlik taslamadan önce bir düşün lütfen, acaba adamın ne söylediğini anlamış mıyım diye

O zaman soruna cevap vereyim: Hayır güzel kardeşim binmiyorlar, onlar bile Maybach Brabus'a binmiyorlar. Hatta Almanya dışındaki bir ülkede -eğer otomotiv üretimi varsa- mercedes'e dahi binmiyorlar. Kuvvetle muhtemel hiç avrupaya gitmediğinden olacak ki taksilerin mercedes olduğunu biliyorsun fakat sokaklarda türkiyedeki kadar bmw mercedes göremeyeceğini bilmiyorsun.

Neyse ban yemek istemiyorum

Avrupanın birkaç yerine birkaç defa gittim çokbilmiş kardeş, ama hep turistik yerleri gezdim makam arabaları neymiş diye bakmadım

Adam gibi soru sordum neye biniyorlar diye, yaptığın artistligin haddi hesabı yok, hayır sana da sormadım ki

Daha yazmıştım ama boşver siliyorum, benle muhattap olma lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F047747E -- 22 Aralık 2016; 23:18:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 4-5 ay önce Amazondan kulaklık almıştım. Amazonla konuştum sağolsunlar en hızlı kargo seçeneğini ücretsiz olarak sundular. Kulaklık 110 liraya falan geldi. Türkiye'de satış fiyatı ise 550 lira. Şimdi ben ederi 110 lira eden kulaklığa 550 lira vermedim diye suçlu ilan ediliyorum öyle mi? Niye bu kulaklık 550 liradan satılıyor diye soran yok. Sığır gibi yaşayın tamam mı? Tl'e vurunca, adam ayda 10.000 tl'e yakın maaşıyla 110 liralık kulaklık alıyor, sen burada aynı kulaklığı 1300 liralık maaşınla 550 tl'e alıyorsun. Tekrar ediyorum sığır gibi yaşa.
  • Avrupa Birliği ülkeleri arasında yurtdışından alışverişe gümrük vergisi uygulanmıyor diye biliyorum. Yani Avrupa Birliği'ne bağlı bir ülkede yaşıyorsan yine AB üyesi bir ülkeden istediğin ürünü gümrük vergisiz alabilirsin. Serbest dolaşım diyorlardı buna galiba.

Lafta bizimkilerde AB'ye girmek istiyor ama lafta olduğu nasıl da belli.
  • Amazondan titreşimli yüzük, fantazi salıncağı gibi şeyler alana bir şey olmayacak tabi ki, olan yeni yıldan yeni yıla yapılan indirimlerden bir kaç eksiğini tamamlamaya çalışan fakire olacak yine. Olsun ben yine de acımıyorum, bizlere müstehak. Hatta 30€ bile çok, umarım sınır 1€ a kadar düşer de yurt dışından alınan toplu iğne den bile vergisini alırlar.!

• Kulak arkamızı unuttunuz.Orayı da bi elden geçirin.
  • bu gün 16 şehidimiz daha var. memleket 30/40/100 eurodan yapacağı karın peşinde. işin ilginci devlette (aslında hükümet) halkta üçün beşin peşinde.
    "ölen ölür kalan sağlar bizimdir" düşüncesini herkes kabul etmiş durumda..
    vah memleketim vah..sana sahip çıkamadım kusura bakma. ne desen haklısın.
    şehitlerimize !
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.