Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halka çalışıyorlar halka, daha çok oy verin

Daha azını haketmiyorsunuz. Yakında donumuza göz koyacaklar.
  • Yurt içi esanfda kazanmalı tamam bizde meraklı değiliz 1 ay mal gelsin diye beklemeye ama be kardeşim o fiyatları çekin aşşağı kar payınızı düşürün insan gibi fiyat koyun gidip sizden alalım
  • Kylo Ren kullanıcısına yanıt
    gece gece birden bire ağlanacak halimize güldüm ... ibretlik tespit
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakMolla

Geçen ay siz "75 eurodan 150 euroya çıkıyor" diye çığlık atarken ben kaç kere 30 euroya düşeceğini, kararın Bakanlar Kurulunda olduğunu yazdım.

Habercilik niyeti olsa üstüne gider, kamuoyu oluştururdunuz!

Not: Bahsettiğim haber silindiği için alıntı yapamadım. Forumdan bir arkadaş merak edip sormuştu, aşağıda ekran görüntülerini paylaştım.

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyorGümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor

dostum senin bu arkadaşlar niye böyle bir düzenleme yapma gereği duymuşlar?

• Her şeyi iki misli fazla para ödeyerek almak zorunda mıyız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyeyi terk etmek için iyi bir sebep
  • En büyük kapitalist yahudiler değil Türkiye yi yönetenlerdir. Zengin daha zengin olsun, fakir susup ses etmesin. Şu devleti yönetenlere hakkım zehir zıkkım olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Bizim millet gösteri manyağı bu kadar vergilere rağmen herkeste araba var demek devlet bu kadar dürtmese herkes Camaro ya binecek! Bu ülkeden nefret ediyorum ama bazen de devlete hak veriyorum Türk insanı bu olmayan beyniyle her rezilliği hak ediyor...

Araba ihtiyaç özellikle aileyseniz araba ihtiyaç. Benim arabam 10 yıllık ve ailemi taşıdığı sürece kullanmaya devam edeceğim. Yurt dışına hiç çıktınız mı bilmiyorum ama Avrupa olsun civar Türk devletleri olsun komşumuz diğer Müslüman yoğunluktaki ülkeler olsun her ailede araba var.

Araba konusunun çözümü de çok basit aslında. Son vergilerle arabalar iyice zamlandı ancak hala aile için alınabilecek sıfır uygun fiyatlı arabalar var. Araba için 80-100 bin arası bir sınır koyar ve bundan sonrası için çok yüksek vergi alırsınız böylece parası olmayanda taksitle krediyle bile olsa alamaz. Ancak son düzenlemelerle 70 bin olan arabayı da 75 bin yaptılar sürekli düşük fiyatlı arabalarında fiyatını yükseltip alım gücünü iyice düşürüyorlar.

Kısaca araba ve ev bir ailenin yaşaması için ihtiyaç. Birden fazla araba, birden fazla ev lüks olabilir ama birer tane bunların olması o insanın rahat ve refah içinde yaşadığını ve zengin olduğunu göstermiyor. Devletinde arabası ve evi olanın tepesine çıkmasının haklı olduğunu göstermiyor.

• Üretmeyen vergi kazanc üzerine kurulu aptal ekonomi. Paramı lazım çak zammı sorun bitsin, başk ne politika ürettiler. Valla en kolay iş şu ekonomi yönermek cidden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 22 Aralık 2016; 23:48:10 >
  • Bkz. Türkiyeden s.ktir olup gitmek
  • vay beeeee vayy 20 euroya mılllet anca prezarvatıf alır sayın bakan 1 euro yapaydınız bari balon alır şişirip asardık hatıra çin balonu dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: _PiSLiCK_

quote:

Orijinalden alıntı: dere.beyi

İMZAYA BAŞLAYIN GENÇLER
    YAYIN HERYEREhttps://www.change.org/p/t%C3%BCrk-halk%C4%B1-g%C3%BCmr%C3%BCk-vergisi-30-de%C4%9Fil-150-euro-olsun/share_for_starters?just_created=true

imzalayın

• Sabahtan beri ettiğim küfürün haddi hesabı yok rezil ettiler varandaşı etmeye devam ediyorlar.

Bari 30€ ya düşmeden birşeyler alıyım dedim, birkaç saat önce sipariş verdim. Bu karar hemen yürürlüğe girecek mi acaba gümrüğe takılmasın şimdi.
  • Şu an nefretten mantığımı yitirdiğimi belirterek birkaç Bir şey söylemek istiyorum. Tamamen duygularım konuşuyor. Başlayayım hemen

ULAN SİZİN GİBİ AÇGÖZLÜLERİN ALLAH BELASINI VERSİN SANKİ AYLIK ORTALAMA GELİRİMİZ 20000 LİRAYMIŞ GİBİ HER HALTTAN DÜNYANIN VERGİSİNİ ALIYORSUNUZ YETER LAN UÇAN KUŞA BORCUMUZ VAR DENİLİRDİ ARTIK UÇAN KUŞA VERGİ ÖDÜYORUZ.

MİLLET TÜRKİYEDEKİ FAHİŞ FİYATLARDAN DOLAYI AMAZONDAN İHTİYACINI GİDERMEYE ÇALIŞIYORDU ONA DA GÖZ DİKTİNİZ.

ÖLELİM ULAN HEPİMİZ ÖLELİM GİDERLERİNİZ AZALMIŞ OLUR DAHA RAHAT İNŞAAT YAPARSINIZ.. AAA AMA PARDON UNUTMUŞUM VATANDAŞTAN ALDIĞINIZ PARA VATANDAŞA VERDİĞİNİZDEN FAZLA ZATEN , ÖLÜRSEK KÖTÜLÜK ETMİŞ OLURUZ SİZE.

ALIN ABİ. SEFERBERLİK VE OHAL DE İLAN ETMİŞİZ NE GÜZEL HEMEN Bİ KHK ÇIKARTIN VATANDAŞIN DONUNA EL KONULMUŞTUR DİYE BİZ DONSUZ DA YAŞARIZ YETER Kİ SİZ RAHAT RAHAT İNŞAAT YAPIN , YANDAŞLARINIZ RAHATI BOZULMASIN YAZIK MERCEDES S600 E BİNEMEYEN YANDAŞ KALMAMALI , BÜTÜN BATIYI KISKANDIRMALIYIZ

ALLAH CEZANIZI VERSİN YA NASIL BİR KİTLENİN ELİNE DÜŞTÜK HÜKÜMETİ AYRI BELA MUHALEFETİ AYRI BELA KABUS MU BU ANLAMIYORUM

• Rekabetmiş. Sanki güzide firmalarımız üretiyor! Çinden abdden 1 e alıp 3 e iteliyorlar. Ben yine Çin e abd ye ödüyorum ama artı bir de hiçbir emek sarfetmeyen kodamanlara kazandırıyorum. Zengini daha da zengin edin. Bravo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gürcistan batuma girytorum heryerde mercedes bmw, sınıra kapısından hopaya geçiyorum başlıyor çoğu toros şahin, rize trabzon aynen.
  • Ulan 1 euro'yada düşürseniz yine yurt dışından alışveriş yapıcam. Vergiler şunlar bunlar dahil yine türkiye'den ucuza alışveriş yapıcam, yine büyük şirketlerin cebini doldurmayacağım.
  • Bu vatandaşın dilinden anlamamaktır. Hiç sormuyorlar kendilerine millet neden yurtdışından alışverişe mu kadar meraklı, Tr deki satıcılar neden bukadar fahiş fiyatlar çekiyor, dolar neden bukadar yüksek.
    Bu yaptıkları ayıp gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perturbator -- 22 Aralık 2016; 23:53:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

bu gün 16 şehidimiz daha var. memleket 30/40/100 eurodan yapacağı karın peşinde. işin ilginci devlette (aslında hükümet) halkta üçün beşin peşinde.
    "ölen ölür kalan sağlar bizimdir" düşüncesini herkes kabul etmiş durumda..
    vah memleketim vah..sana sahip çıkamadım kusura bakma. ne desen haklısın.
    şehitlerimize !

yıllarca o şerefsizlerin yerleri belli yaptıkları belli niye bir bomba atmadı bizim devletimiz yemedi babamızdan izin aldık öyle oparasyona başladık bugün bakın işid ile pkk arasında zaten garip bir antlaşma var zaten kuran kim onları
    sen git adamın akrabası dağda oda burdan onlara destek için para gönderiyor yani oda o yolun yolcusu adamı dövsen kanun önünde suçlu sensin devlet kimin yanında ????????
    ya bırakın muz cumhuriyeti burası
    sen adamı aylık 350 euro gibi rakamlara çalıştırıyon sonra 30/40 euro karın peşine düşmesin diyorsun
    memur alır 3000 tl gibi rakam işçi alır 1300 tl gibi rakam o ne yapsın
    ya adam niye ordan alıyor diye sormuyor bu basiretsizler kendileride biliyor
    ben 1 ay önce optik ses çevirici alıcaktım 70 tl gibi rakamlar burada iyi olanları almanyada 40 tl daha çok örnek var zaten araba ev falan demedik yani basit şeyler bile artık bize çok diyorlar
    kısaca devlet kendine devlet
    daha önce yaptıkları işleri de biliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Primarch

Kepazelige bak...
    Zaten Turk lirasinin uc kurusluk degeri kalmadi, simdi bir de nasil nerede kullanacaginiza karisiyorlar.
    Bakin bu bunca zaman yanlis yurutulen ekonomiyi halk uzerinden yaptirimlarla toparlamaya calisan zavalli bir girisimdir.
    75 Euro gibi sacma bir limitin dahi varligi tartisilmaliyken bunu bir de 30 Euro'ya cekmek alenen kufretmektir, insanlari esek yerine koymaktir.
    Gerci bu muameleyi kabulleniyorsaniz o sifati da hak ediyorsunuz ama dogruya dogru, kimse kusura bakmasin.

Yanlis politika, yanlis diplomasi, yanlis ekonomi.
    Ulke topyekun ofsayt. Insani da bes para etmez kendisi de. Yaziklar olsun.

2010'a kadar uygulanan poltika kemal dervişin uygulanmasını istediği politika idi.http://www.capital.com.tr/ekonomi/makro-ekonomi/dervis%E2%80%99in-ekonomi-plani-haberdetay-2501 linkte planı güzelce açıklanmış. bunlarda plan yapmak yerine vergi üstüne vergi bindiği için halk 2001-2011 dönemine kadar biriktirdiği paranın bir kısmını 2007 krizinde diğer yarısını da gelecekte olan kriz sonrası harcayacak. eğer düzgün bir plan, program dahilinde hareket edilmezse ülkede üretim yapan ve iç piyasaya çalışan bütün firmalar batmaya mecbur olacak. 2001 krizinden daha beter olacak öyle söyleyeyim.

şu an iç piyasada para dönmüyor örneğin şu an bir çok firma ödemelerini uzattıkça uzatmaya çalışıyor. bunun nedenlerinden birisi ohal diğeri yükselen dolar kuru. söylentilere göre 14bin küçük ölçekli firma iflasını veremiyor.kur sürekli yükseliyor ve yükselmeye devam edecek. ülkede hiç bir zaman kur yükseldiği kritik noktanın altına düşmedi. örneğin 1 dolar 2 lira olduktan sonra hiç düşmedi min 2.02-2.01 civaronda gezdi ama asla 1.99999 olmadı. kısaca artık dolar 2 lira civarı olamayacak. nasıl olur ülkeye her dönem milyarlarca dolar girer işte o zaman düşme ihtimali var. o da zor olduğu için artık doların 3 civarında gezmesini istemekten başka çare yok.

ne ekonomi bakanı buna bir çare arıyor ne de hükümet olarak düzgün bir plan yapılıyor. tl değeri düştükçe yeni bir çin olacağız. kısaca günlük 1 dolara çalışamayabiliriz. çünkü çin son 10 yılda dünyaya teknoloji satmaya başladı veya güney kore. bu iki ülke abd'deki krizde basılan doları akıllıca kullandı. örneğin o dönemde samsung ve lg yurtdışı piyasasına çok büyük atılım yaptı. o dönem bizdeki şirket sahipleri akıllı davranıp ar-ge yapsaydı şuan belki çok farklı konuşabilirdik.

kısaca hükümetin ve sektörlerdeki büyük başların hazıra konma isteği, dolar akışının sürekli olacağını sanmaları felaketin baş mimarı oldu. yakında çok zor günler bizi bekliyor.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.