Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu gidişle çöp bile alamıcaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Eldarion

Kulak arkamızı unuttunuz.Orayı da bi elden geçirin.

Panpa adres ver onu ben halledeim o kolay hehe
  • Alacağımız nefese vergi koymasalar bari Türkiye'nin havasını kullanıyorsun diye.
  • Amazon.de Türkçe olunca TeknoSeyir yasak gelmesin demişti ve geldi. Bu siteye takılan herkes Amazon'u biliyor yapıyordur alışveriş ama Türkçe olunca gazetelerde bile çıktı ve hiç ilgisi olmayanlar bile baktı. Tabi biz böyle şeyleri asla desteklemeyiz. Açık konuşmak gerekirse ben bu tarz bir iş ile uğraşmıyorum yani bize ekran kartı normalde ne kadara geliyor, mouse ne kadara geliyor bilmiyorum ama ben Amazon'da indirim yokken bile kargo dahil aldığım ürün arasında 100-200 TL fark oluyorsa ki ekran kartları için bu fark bazen 1.000'lere çıkıyor, bunları getiren şirketlerin bu kadar vergi yediğini o yüzden bu fiyatlara ellerinin mahkum olduğunu sanmıyorum. Elbet Türkiye'de ticaret yapanlar batmasın, biz de buradan ekmek yiyoruz ama 30-40 TL fark varsa zaten gidip buradan alıyorum ama sen affedersiniz beni düdüklemeye çalışıyorsan, senin batıp batmamanı umursamam. Ben Amazon'dan öyle bin dolarlık alışverişler yapmadım fakat ona rağmen yüz yüze konuştuğum adamdan daha iyi ilgileniyorlar, her sorunuzu cevaplıyorlar. Aldığın üründe sorun mu çıktı ürünü yolluyorsun, buradan daha iyi ilgileniyorlar. Dediğim gibi burada çalışan adam da batmasın ama sonuçta global dünya, rekabet ortamı bizim iyiliğimizi düşünmeyen adamın biz mi düşüneceğiz.

Büyük mağazalarda da adam gibi indirim çok zor görüyorum ya adam kandıran indirimler ya da siz zaten o parayı verdikten sonra onların hediyeyi para verip almak da size koymayacağı duruma gelmiş olacağınız miktarlarda oluyor. Forum isminden belli oluyordur, bilgisayar ve oyunlara meraklı biriyim. Reddit, Steam gibi yerlerde mesajları okurken bakıyorum adamların çoğunun PC'leri hep son model bileşenlere sahip. İlk başta sonuçta bunlarda meraklı adamlar, para harcıyorlar buna diye düşünüyordum sonra gittiğimde gördüm adamların mağazalarında öyle indirimler oluyor ki yani sokağa çıkayım diye gezerken hop indirim yüzünden ekran kartı, anakart alacağınız seviyelerde indirim. Ben burada ekran kartı alacaksam bir oturup kartların durumuna bakıyorum, bir kaç ay planlaması yapıyorum.

Elbet bunun derin bir ekonomik açıklaması vardır, işte onların durumu daha iyi ve bu tarz indirimlerde yine firmalar kazanabilecek seviyelerde satış oluyordur ama bizim mantıkla hangi yola çıkıyoruz; Ülkeyi kalkındırmak için pek bir şey yapmıyoruz, ucuza ürün almanızı da engelliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 22 Aralık 2016; 23:18:10 >

• Kac gunde uygulanmaya baslar sizce , amazondan bir siparis gecsem simdi(hala update etmemisler tabi 75 avro altina gumruk almiyor) buraya geldiginde ups masraf cikarir mi?75 ustu alsam benden amazon bedeli aliyor zaten.
    Gumruk bedeli eyvallah da ups fedex gibi kargo sirketlerinin cok hikayelerini duyduk millete yuzlerce tl masraf cikarmalarini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Avrupanın gelir düzeyi ile bizimki birmi sayın bakanım? Avrupadaki fiyatlar ile bizimki birmi sayın bakanım? Hadi onlarıda avrupaya göre ayarlayalım. Hadi çalışma saatmizi norveçe ayarlayalım günde 5 saat çalışalım. Hadi maaşımızı almanyaya ayarlayalım asgari ücreti 2000 euro yapalım. Hadi ötv yi kaldıralım. KDV yi yüzde 12 ye düşürelim? Bunlarda avrupada var bakanım. Siz neden sadece kötü şeyleri örnek alıyorsunuz? Çünkü işinize gelmiyor
    1

Yahu arkadaşlar siz nasıl bir kafadasiniz?
    O kadar asgari ücreti 2000 euro yapalım diyorsunuz ama haydar baş 5000 TL asgari ücret vereceğim diyince yav he he oluyo.Oturup düşünün yahu

Sen okumayı öğrenince tartışırız. Okumayı biliyorum dersen tekrar oku mesajı.

• quote:

Orijinalden alıntı: HALOCOUST

Kac gunde uygulanmaya baslar sizce , amazondan bir siparis gecsem simdi(hala update etmemisler tabi 75 avro altina gumruk almiyor) buraya geldiginde ups masraf cikarir mi?75 ustu alsam benden amazon bedeli aliyor zaten.
    Gumruk bedeli eyvallah da ups fedex gibi kargo sirketlerinin cok hikayelerini duyduk millete yuzlerce tl masraf cikarmalarini.

Yoldaki siparişler nolcak..?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 Euro yapmaktan vazgeçtik diyin bari. Böyle bir harekete ters köşe bile denmez. Madem düşürecektiniz 150 Euro'ya çıkacak açıklamasını niye yaptınız. Kaldı ki artık 10 Euro'luk ürüne bile gümrük memuru vergi çıkarabilir gerçek fiyatı 30 euro'dan pahalı diyerek.

75 Euro iyi kötü idare ediyordu yapmayın böyle.
  • Yavaş yavaş ülkeden kaçmanın yollarını aramaya başlasakmı diyorum arkadaşlar ne dersiniz. Yazıktır günahtır tüm dünyada devletler ülkesindeki insanlar için birşeyler yapmaya calısırken bızım devletimiz ne den bu kadar hırsızlık açgözlülük peşinde iyiye giden hiçbirşey yok.
  • müstehak
  • ulan aynı ürünü 10.000 km uzaktan getirtiyoruz buradaki şerefsizlerin sattığının yarı fiyatına geliyor.
    bu nası haksız rekabet?
    burada haksızlık olan kısım rekabet mi ibiş? tüketicinin hakkı ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 22 Aralık 2016; 23:24:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

Vayy hocam güzel örnek,

Esnafımızın kazanması lazım dimi,
  • Kepazelik ve rezillik bildiğin diktatörlüğün başka bi boyutu bu karar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Türk şirketlerini korumak adına alınmış karar."
    Şey merhaba bakanım ben vatandaş arada beni de koruyacak kararlar alır mısınız ?
  • Hocam urun geldiginde vergi isterlerse customer service e yazariz belki guzellik yaparlar , vergiyi yada ekstra cikan masrafi olursa odemek istemez isek geri yollanir amazondan paramizi aliriz dusuncem boyle.

• Bizim millet gösteri manyağı bu kadar vergilere rağmen herkeste araba var demek devlet bu kadar dürtmese herkes Camaro ya binecek! Bu ülkeden nefret ediyorum ama bazen de devlete hak veriyorum Türk insanı bu olmayan beyniyle her rezilliği hak ediyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapılan yollar neyinize yetmiyor bre zındıklar
  • abi keyfinize bakin ya yemin ediyorum icimizden geciyorlar rahatlayin derin bir nefes alin tecavuz kacinilmazsa zevk almaya bakacaksin.artik alisstik ne zaman akpliler rahatsiz olcak akp den o gun akp ye oy vermezsem namerdim illa biegun bunlarda aglicak o gun de killigina basacan oyu yillardir bizi dudukluyorlar birazda sizi duduklesin koyunlar ahaha alistik zaten reis

• muz cumhuriyetinde bu tür gelişmeler çok normal nasıl şakşakçılar nasıl yatlar lüx araçlar alacaklar
    şimdide 75 usd/euro gözlerine geldi benim çok çalışıp az kazandığım o parayı eğlence için alacağım birkaç parça eşya bir yerlerine girdiyse ayrı
    zengin vergi vermez soran olmaz türkiye serefsiz sanayicileri büyük kurumlar nasıl vergi kaçırıyor tüm maliyeciler biliyor ama ellerini atmıyor
    türkiye denetleme kurumu ne s.kime yarıyor yatmaktan başka
    kamu araçları illa mercedes falan olacak bu dandik ülkede
    devlet kendine devlet kendi personellerine ayrı muamele ama onu ayakta tutan halkına ikinci sınıf muamele var
    eşek suratlı sözde esnaflarımız bizi kazıklamak için ellerini avuştururken devlet desteği gelir (teknosa vatan yada at pazarlarında ki benzeri işletmeler)
    eee biz vatandaşa destek yerine köstek olmaktan başka iş yapmaz oldular
    bizden alınan vergiler ile bizi soymaya çalışıyor
    köprü yaparlar faiş ücretler alırlar keza tüneller de aynı otobanlar da aynı bangır bangır bağırırlar yol yaptık hava alanı yaptık diye ücretsiz sanki kol gibi alıyorlar
    dahası eğitim sistemini açıkça indirip soyup s...ler sonuçlar ortada başarı ortalaması ne oldu geriye gitmiş
    bijilere yıllarca ses çıkarmadılar (ben izmir çankayada çalışırken bijiler eylem yürüyüş yapıyorlardı polis onları koruyordu şimdi gördük besle kargayı oysun gözünü misali bombalar susmuyor şehitlerimiz her gün oluyor polisler geliyor arada konuşuyoruz falan adamlar dahi biliyor kimin akrabası dağda kim para yolluyor onlara ama icraat yok
    yok arkadaş fırsatı olan bu ülkeden kaçsın muz cumhuriyeti burası kendi vatandaşını korumuyor açıkça verdiğimiz vergiler boğazlarında kalsın 550 basiretsiz ancak kendilerine ve çevrelerine yarıyan kararlar için eksiksiz oy ile hemen karar alıyorlar bize ise süründürerek

• celladına aşık olmuşsa bir millet,

ister ezan ister çan dinlet.

itiraz etmiyorsa sürü gibi illet,

müstehaktır ona her türlü zillet...
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.