Şimdi Ara

gümrükten içki sokma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bir arkadaşımla pazar günü ingiltereye gidiyorum. 16 yaşındayız ve ingiltereye bavulumuzda içki götürmek istiyoruz. bavula koyduk diyelim türkiyeden hava alanının girişinde bavullar makinadan geçerken problem olur mu? şişe sınırı tarzında bir sınır var mıdır?

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamos -- 21 Temmuz 2011; 4:09:03 >

• 2 yada 3 litre götürebiliyosun freeshoplardan alırsan. valizi kontrol ederlerse bittiniz ayrıca reşit olmadan havaalanından içki de alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetaLzonE -- 21 Temmuz 2011; 1:41:16 >
  • istanbul freeshop ından aldık diyelim valize koyamayız checkin olmuş olucaz nereye sokucaz içkileri?
  • Tahmin ediyorum, dil okulunua gidiyorsunuz ve biraz yaramazlık yapmak istiyorsunuz dimi
  • Bu gibi durumlarda (özellikle yurt dışından gelirken) içki veya sigaranın bir kısmını havaalanında bırakınca problem olmuyor.
  • yani biraz öyle :
  • duruma bir açıklık getirmek istiyorum. ben türkiyeden ingiltereye giderken ki olayı soruyorum bu aşamada iki şansımız var.

1. ya türkiyeden içkileri alıp valize koymak ama bu durumda istanbul havaalanına girerken valizler makinadan geçince içkiler görülüyor bu probşem yaratır mı bunu merak ediyorum.

2. seçenek bir şekilde freeshoptan alıp sırt cantalarımıza koymak.(yaş sorununu kale almayın başkasına aldırdığımızı varsayın) bu durumda bir problem çıkar mı çünkü sırt cantalarına sıvı koymak yasak gibi bir şeyler duydum

yani bana türkiyeden ingiltereye giderken, ingiltereden almaya gerek kalmadan içki götürmek istiyorum. yaşım 16

cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamos -- 21 Temmuz 2011; 4:00:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ikinci secenegi eleyebilirsin. Zira bakkallarin aksine freeshop'lar kimlik kontrolu yaparlar, ceplerine giren paraya bakmazlar.
  • adam ilk mesajında 15 yaşındaydı 4. mesajda 16 oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamos

duruma bir açıklık getirmek istiyorum. ben türkiyeden ingiltereye giderken ki olayı soruyorum bu aşamada iki şansımız var.

1. ya türkiyeden içkileri alıp valize koymak ama bu durumda istanbul havaalanına girerken valizler makinadan geçince içkiler görülüyor bu probşem yaratır mı bunu merak ediyorum.

2. seçenek bir şekilde freeshoptan alıp sırt cantalarımıza koymak.(yaş sorununu kale almayın başkasına aldırdığımızı varsayın) bu durumda bir problem çıkar mı çünkü sırt cantalarına sıvı koymak yasak gibi bir şeyler duydum

yani bana türkiyeden ingiltereye giderken, ingiltereden almaya gerek kalmadan içki götürmek istiyorum. yaşım 16

cevaplarınızı bekliyorum.

1. Amerika'ya giderken hicbir sorun olmamisti. Hic sanmiyorum olacagini.

2. Freeshop'tan alindigi zaman faturasini saklamak kosuluyla yanilmiyorsam sirt cantasina konabiliyor. Ancak guvenlikten gecerken Freeshop'tan alindigi kanitlanmali. American Airlines, ucakta freeshop icki satisi yapiyordu yani :)

• ucaga bavulda sivi sokamiyosun malesef arkadasimin suyunu bile almislardi
  • yaş 16 olduğunda sırt çantası işi olmayabilir gibime geliyor bir de bavul olayına herkes farklı şey söylüyor bunu resmi bi mercekten öğrenebilir miyiz? türk hava yollarını arasam öğrenebilirmiyim mesela.
  • Bizim tanıdıklar İngiltere'den Jack Daniels getiriyor.3 şişe.Daha bir olay olmadı. :D
  • 1.si uçağa sıvı sokmak yasak. hele hele alkol (parfümleri bile almıyorlar söyleyeyim) varsa içinde küllüm yasak.

2.si ingiltere alkol konusunda çok ucuz olmasa da, türkiyeden yinede ucuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiskeyinthejar

1.si uçağa sıvı sokmak yasak. hele hele alkol (parfümleri bile almıyorlar söyleyeyim) varsa içinde küllüm yasak.

o zaman türkiye den ingiltereye içki sokmak imkansız diyorsunuz. ingiltereden almamız mı lazım?
  • İngiltereden bugüne kadar 3 tane 70 cl 1 tane 100 cl olmak üzüre 4 tane Jack Daniels getirdi dayım sorun olmadı(farklı farklı senelerde)
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiskeyinthejar

1.si uçağa sıvı sokmak yasak. hele hele alkol (parfümleri bile almıyorlar söyleyeyim) varsa içinde küllüm yasak.

nasıl sallıyorsunuz ben hayretler içindeyim uçağa nasıl alkol sokmak yasak freeshop birkere pasaport işlemlerinden sonradır yani sen çantanı bavulunu verdikten sonra. fişiyle birlikte git alırlar uçağa. o da olmadı ingiltereye indiğin zaman çıkmadan önce freeshop yine vardır ordanda alabilirsin. sınır 3lt sigara ve alkolde gerçi her ülke için farklı ama yine bilgilen. bu arada türkiyeden yurtdışına çıkarken alkol götüren ilk türk filansındır

• Aslında kafa yoracak bi durum yok...eminim ki İngiltere de alkol freeshoplardan daha da uygundur,en mantıklısı ordan almak.İngiltere de alkol satın alma yaşını bimiyorum ama....
  • yazık günah 16 yaşındaki çocuk ne hallere düşmüş vah vah
  • Ya bu kadar şu kadar götürebiliyorsun diyorlar ama gecen sene ben midilliye gittim. Dönüste cantamın icine bakılmadı. Ayrıca free shop falan degil kaldıgım otelin yanındaki bakkaldan 1 tane 5 litrelik ve 2 tane 70 cl'lik uzo rakı aldım ve siyah bile degil mavi posete koyup Türkiye'ye getirdim. Görevlilerde gördü kimse bisey demedi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.