Şimdi Ara

Güncel Bios Dosyasını Boottable CD'si Yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

üretici firmadan edindiğim bios dosyasını boottable CD'si yaparak güncellemem gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum.

Not : Bios dosyasının türü .iso değildir.

• öncelikle yarışma sorusu gibi bir açıklama yapmışsın hangi cihazdan söz ediyorsun? elindeki dosyanın uzantısı ne ? bizim bu saatte burda ne işimiz var ? gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: errör

öncelikle yarışma sorusu gibi bir açıklama yapmışsın hangi cihazdan söz ediyorsun? elindeki dosyanın uzantısı ne ? bizim bu saatte burda ne işimiz var ? gibi
    :)

1- Cihaz Casper Nirvana NB 15.6 (CNE.2450-8L45P)

2- Anakart Model : A15HC

3- üretici firmanın mail yolu ile gönderdiği .zip içerisindeki dosya ve uzantıları

AFLASH3.EFI
    AFLASH3.EXE
    A15.302
    1.BAT
  • quote:

Orijinalden alıntı: jesse-james-1882

3- üretici firmanın mail yolu ile gönderdiği .zip içerisindeki dosya ve uzantıları

AFLASH3.EFI
    AFLASH3.EXE
    A15.302
    1.BAT

Alıntıları Göster
    http://casperservis.com.tr/casper-notebook-sistem-bios-guncelleme-yukleme-dosyalari-indir

inceleyiniz, ancak çok mecbur değilseniz sisteminizi riske etmeyiniz...

• quote:

http://casperservis.com.tr/casper-notebook-sistem-bios-guncelleme-yukleme-dosyalari-indir

inceleyiniz, ancak çok mecbur değilseniz sisteminizi riske etmeyiniz...

Alıntıları Göster
    .EFI boot uzantısı diye biliyorum bana gönderilen bütün dosyaları cd ye normal bir şekilde yazdırsam başlangıçta boot olarak görür mü ?

• quote:

.EFI boot uzantısı diye biliyorum bana gönderilen bütün dosyaları cd ye normal bir şekilde yazdırsam başlangıçta boot olarak görür mü ?

Alıntıları Göster
    şöyleki bazı cihazların bioslarında update ile ilgili bir bölüm vardır ve siz oraya girip dosyaların bulunduğu (cd-usb) yeri gösterirsiniz update işlemi gerçekleşir

ancak her anakartın biosunda böyle bir kısım yoktur ve sizin boot özelliği olan bir sistem aracılığıyla bilgisayarı açmanız ve dir komutlarıyla dosyanızın bulunduğu yere gitmeniz , sonrada exe uzantılı dosyayı çalıştırmanız gerekir.

bunu yapmanın birkaç yöntemi var örneğin ben zamanında win98 başlangıç disketi ve hp format tools kullanarak boot edilebilir bir usb oluşturmuştum, update dosylarını usb içinde herhangi bir yere atıp farklı cihazların update işlemini gerçekleştiriyorum en kestirme yöntem bu, ancak 98 başlangıç disketi bulmanın artık imkansız olduğunu hesaba katarsak sen nero ile veyahut farklı programlar ile boot edilebilir cd veya usb oluşturup update dosyalarını oraya atacaksın

sonrasındada sistemi oradan boot edip (dir,cd ...komutları ile dosyaya ulaşıp) update.bat dosyasını çalıştıracaksın.

• quote:

şöyleki bazı cihazların bioslarında update ile ilgili bir bölüm vardır ve siz oraya girip dosyaların bulunduğu (cd-usb) yeri gösterirsiniz update işlemi gerçekleşir

ancak her anakartın biosunda böyle bir kısım yoktur ve sizin boot özelliği olan bir sistem aracılığıyla bilgisayarı açmanız ve dir komutlarıyla dosyanızın bulunduğu yere gitmeniz , sonrada exe uzantılı dosyayı çalıştırmanız gerekir.

bunu yapmanın birkaç yöntemi var örneğin ben zamanında win98 başlangıç disketi ve hp format tools kullanarak boot edilebilir bir usb oluşturmuştum, update dosylarını usb içinde herhangi bir yere atıp farklı cihazların update işlemini gerçekleştiriyorum en kestirme yöntem bu, ancak 98 başlangıç disketi bulmanın artık imkansız olduğunu hesaba katarsak sen nero ile veyahut farklı programlar ile boot edilebilir cd veya usb oluşturup update dosyalarını oraya atacaksın

sonrasındada sistemi oradan boot edip (dir,cd ...komutları ile dosyaya ulaşıp) update.bat dosyasını çalıştıracaksın.

Alıntıları Göster
    biosta öyle bir bölüm malesef mevcut değil.

1- nero ile başlangıç disketini ilk defa deneyeceğm bir bilgim yok bunu biraz açmanız lazım.

2- dir komutu nedir nasıl yapacagım ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

biosta öyle bir bölüm malesef mevcut değil.

1- nero ile başlangıç disketini ilk defa deneyeceğm bir bilgim yok bunu biraz açmanız lazım.

2- dir komutu nedir nasıl yapacagım ?

Alıntıları Göster
    dir komutu sana oluşturduğun boot mediasının (cd -usb ) içindeki dosyaları listerler, örnekse sen bir boot cd oluşturdun ve hdd isimli bir klasörede update dosyalarını attın dir ile ilgili klasörün varlığını listeden teyit edersin ve cd hdd ilede o klasöre erişirsin sonrasındada 1.bat dosyasını seçtiğinde update işlemi başlar ama sen henüz bir boot media oluşturmadığın için yukarda yazdıklarımın bir değeri yok şuan için :D

nero ile boot media oluşturabilmek için (bende daha önde nero ile boot oluşturup bios güncellemedim)

http://teknoyun.zforum.biz/t37-nero-7-ile-boot-cd-olusturmaresimli-anlatm

adresinde son kısımda xp klasörlerinin yerine kendi update klasörünüzü taşıyacaksınız.

farklı bir yöntemle bios update media oluşturmak için

http://www.nu2.nu/bootcd/#clean

linkindeki yönergeleri izlemelisiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errör -- 10 Mart 2013; 3:03:15 >

• quote:

dir komutu sana oluşturduğun boot mediasının (cd -usb ) içindeki dosyaları listerler, örnekse sen bir boot cd oluşturdun ve hdd isimli bir klasörede update dosyalarını attın dir ile ilgili klasörün varlığını listeden teyit edersin ve cd hdd ilede o klasöre erişirsin sonrasındada 1.bat dosyasını seçtiğinde update işlemi başlar ama sen henüz bir boot media oluşturmadığın için yukarda yazdıklarımın bir değeri yok şuan için :D

nero ile boot media oluşturabilmek için (bende daha önde nero ile boot oluşturup bios güncellemedim)

http://teknoyun.zforum.biz/t37-nero-7-ile-boot-cd-olusturmaresimli-anlatm

adresinde son kısımda xp klasörlerinin yerine kendi update klasörünüzü taşıyacaksınız.

farklı bir yöntemle bios update media oluşturmak için

http://www.nu2.nu/bootcd/#clean

linkindeki yönergeleri izlemelisiniz..

Alıntıları Göster
    kafam bin oldu vallaha yarın dinç bir şekilde bunların hepsini deneyeceğim takıldığım bir yer olursa yeniden yazarım yardımların için teşekkürler

• quote:

kafam bin oldu vallaha yarın dinç bir şekilde bunların hepsini deneyeceğim takıldığım bir yer olursa yeniden yazarım yardımların için teşekkürler

Alıntıları Göster
    konu temelde basit ancak kafa karıştıran kısım bootable cd oluşturmanın çok basit bir yöntemi olmaması eğer sonuç alamazsan kendi kullandığım usb diskin imajını alıp gönderebilirim hafta içi, sanada o imajı usb ye yazmak kalır sadece.
  • quote:

konu temelde basit ancak kafa karıştıran kısım bootable cd oluşturmanın çok basit bir yöntemi olmaması eğer sonuç alamazsan kendi kullandığım usb diskin imajını alıp gönderebilirim hafta içi, sanada o imajı usb ye yazmak kalır sadece.

Alıntıları Göster
    çok makbule geçer gerçekten çünkü bu konularda bilgim yok deneme yanılma yöntemleri ile yapıyorum bir çoğuda hüsran :)
  • quote:

çok makbule geçer gerçekten çünkü bu konularda bilgim yok deneme yanılma yöntemleri ile yapıyorum bir çoğuda hüsran :)

Alıntıları Göster
    elindeki bios dosyalarını biryere upload edip buradan link verirsen pazartesi günü imajı alıp tekrar buradan gönderebilirim..
  • quote:

elindeki bios dosyalarını biryere upload edip buradan link verirsen pazartesi günü imajı alıp tekrar buradan gönderebilirim..

Alıntıları Göster
    USB Flashdisk varsa daha kolay olur
    http://www.sevenforums.com/tutorials/46707-ms-dos-bootable-flash-drive-create.html
    daha sonra gønderileni usbye extract yap
    pc acilista usbden baslat
    bat uzantili olani calistir.
    sanirim sorunun hallolur ama Casper' pek guven vermiyor.
    Benden uyarmasi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ssverige

http://www.sevenforums.com/tutorials/46707-ms-dos-bootable-flash-drive-create.html
    Benden uyarmasi.

Alıntıları Göster
    bios dosyalarını buradan indirebilirsin artı cd ye yazacak bir şekilde imaj dosyası yaparsan çok makbule geçer. usb'den başlatmada sıkıntı cıkarabilirim. şimdiden teşekkürler

http://s3.dosya.tc/server/kmdAYN/A15.rar.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Ssverige

Benden uyarmasi.
    usb'yi başlangıç bootu yapmada sorunlarım var zaten artı notebooku usb'den başlatma bios menüsünde gözükmüyor bootu anca cd olarak yapmak lazım errör kardeşim yukarıda paylaştığım bios dosyalarını başlangıç cd si olarak imajlarsa bana sadece isoyu yazdırıp bootlamak kalcak.

• quote:

AFLASH3.EFI
    AFLASH3.EXE
    A15.302
    1.BAT

bunu klasöre çıkarıp burdaki AFLASH3.EXE dosyasını çalıştırınca update yapmıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

AFLASH3.EFI
    AFLASH3.EXE
    A15.302
    1.BAT

bunu klasöre çıkarıp burdaki AFLASH3.EXE dosyasını çalıştırınca update yapmıyor mu ?

Alıntıları Göster
    #MaDMaxiBo

hayır, bu dosyanın sürümü çalıştırdığınız windows sürümüyle uyumlu değil diye bir hata veriyor işletim sistetim win 7 x64 ve x32 dede açmayı denedim açmadı anlayacağın exe yi boot haline getirip başlangıçtan açacaksın ve bios dosyasını yükleyeceksin

• quote:

#MaDMaxiBo

hayır, bu dosyanın sürümü çalıştırdığınız windows sürümüyle uyumlu değil diye bir hata veriyor işletim sistetim win 7 x64 ve x32 dede açmayı denedim açmadı anlayacağın exe yi boot haline getirip başlangıçtan açacaksın ve bios dosyasını yükleyeceksin

Alıntıları Göster
    http://blogs.technet.com/b/csstwplatform/archive/2012/06/26/how-to-create-a-ms-dos-bootable-usb-flash-drive.aspx

Bu linkten bootable usb yap kendine, ve sana gönderilen dosyaları kök dizine at. Daha sonra usb'den aç bilgisayarını. Otomatik olarak DOS istemcisine düşeceksin.

Dos istemcisindeyken de

AFLASH3.EXE A15.302

yazacaksın. Lakin hiç önermem bios flashlamayı eğer tecrüben yoksa. Yanlış birşeyler olursa öyle formatlamayla falan düzeltemezsin. Ancak bios pilini çıkarman gerekir, olmazsa cmos switchlerini kısa devre yaptırman gerekir, gibi gibi bi dünya derdi olur. Bu süreç içerisinde de kullanamazsın bilgisayarını..

Biraz araştır, eğer varsa anakartın için windows üzerinden çalışan bios update programları olabilir. Onlarla sadece gözat diyip halledebilirsin. Yine de tavsiyem, etrafında bir bilene danış o halletsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: un4saken

http://blogs.technet.com/b/csstwplatform/archive/2012/06/26/how-to-create-a-ms-dos-bootable-usb-flash-drive.aspx

Bu linkten bootable usb yap kendine, ve sana gönderilen dosyaları kök dizine at. Daha sonra usb'den aç bilgisayarını. Otomatik olarak DOS istemcisine düşeceksin.

Dos istemcisindeyken de

AFLASH3.EXE A15.302

yazacaksın. Lakin hiç önermem bios flashlamayı eğer tecrüben yoksa. Yanlış birşeyler olursa öyle formatlamayla falan düzeltemezsin. Ancak bios pilini çıkarman gerekir, olmazsa cmos switchlerini kısa devre yaptırman gerekir, gibi gibi bi dünya derdi olur. Bu süreç içerisinde de kullanamazsın bilgisayarını..

Biraz araştır, eğer varsa anakartın için windows üzerinden çalışan bios update programları olabilir. Onlarla sadece gözat diyip halledebilirsin. Yine de tavsiyem, etrafında bir bilene danış o halletsin.

Alıntıları Göster
    #un4saken

yukarda bios dosyalarını indirebilecegin bir link oluşturdum oradan dosyaları indirip cd'ye yazabileceğim bir iso oluşturursan eger gerisini halledebilecegimi düşünüyorum.

• quote:

#un4saken

yukarda bios dosyalarını indirebilecegin bir link oluşturdum oradan dosyaları indirip cd'ye yazabileceğim bir iso oluşturursan eger gerisini halledebilecegimi düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    http://www.mediafire.com/?zls1ib7wthck82v

bootcd-jesse.iso ve bootsector.bif olarak 2 tane dosya var. Ultraiso programını kullanmanı tavsiye ediyorum, dosya -> aç diyip .iso dosyasını gösterdiğinde sol üst kısımda "Açılabilir" yazması gerek. Bu bootable olduğu anlamına geliyor.

(Her ihtimale karşı bootsector dosyasını da ekledim. Eğer bootable olmazsa, "Dosya -> Aç" diyip .iso'yu gösterdikten sonra "Açılış işlemleri -> Açılış Dosyası Yükle" diyip bu .bif dosyasını göstermen yeterli olacaktır.)

cd'nin kökdizininde vermiş olduğun flash dosyaları da mevcut tabi, dos penceresinden direkt komutu yazabilirsin. Deneme şansım yok çünkü bir tane boş cd bulamadım onlarcası içinde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.