bunlar bence gözü karartmış iyice iş portföy başekonomisti bile şoka uğramış biz böyle bir şey beklemiyorduk diyor piyasada en uç tahmin %1,5 gelmesiydi aralık enflasyonunun < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 3 Ocak 2025; 11:30:58 > |
🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12169. sayfa)
-
-
Bu genel bir sorun yeni değil. İş garantisi olan ve doktor hemşire ve bir kaç iş kolu dışında, min efor ile max maaşı alabildiniginiz bir seçenek olarak sunuldu memuriyet özellikle son dönemde işsizlik golgelemesi ve oy için kadrolasma çoğaldı. Sonuç, min %50 fazla memur kadrosu.. Pasta aynı ama X2 dilim çıkarmak gerektiğinden dilimler kıl kadar olacak zamanla yapacak bir şey yok..
Zaten bu gerçeği Mehmet Şimşek de emekli olanın yerine memur almayacağız minvalinde bir açıklama ile geçen yıl itiraf etmişti...
Bir toplumu memuriyete özendirmek mantıklı değil ama bu yapıldı yıllarca..
Daha bunlar iyi günler üzgünüm.
İstifa et gıt noktası pratikte çözüm olmayacaktır bir çok kişi için çünkü özel sektör şartları çok daha ağır gelecektir. İnsanlar konfor alanlarını değiştirmeyi kolay kolay istemezler.. Bunu sadece maaş olarak düşünmeyin, çalışma saatleri yan haklar olanaklar, tatiller, yeşil pasaport bile bir etken :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Şok mu olmuş. Neden ki?
Finlandiya mi burası? . Cümle alem gayet biliyordu Aralık enflasyonu düşük çıkacakti zamlar düşük çıksın diye.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu MTV arabalardan alınıyorda neden buzdolabı, mutfak robotu gibi şeylerden alınmıyor? Onlar da motorlu sonuçta?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buzdolabında motor yok kompresör var o olmaz.
Ama mutfak robotu güzel fikir
Neticede lüks tüketim zaten, ödemiyorsan mtv sini bıçakla doğra bedava tutan mı var.
Çamaşır ve bulaşık makinesi, vantilatör bunlar da mtv ye dahil olmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 3 Ocak 2025; 11:50:15 >
Senede bir muayeneye falan da götürülmeli
16 milyon emekli + 5.5 milyon da kamu çalışanı
toplam 21.5 milyon kişiye yüzde 0.60 az zam yaparak memet abim reisin yapmadığı tasarrufu yaptırmış oldu...
tasarrufu emekli, memur ve çalışanlar üzerinden yapmaya devam ediyorlar
ama bu bir kelebek etkisidir
bu kesimler harcayamaz ise özel sektör de bu sene nal toplar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 3 Ocak 2025; 12:14:57 > -
Katılıyorum , memur ve memur kesimi harcama yapmazsa çarklar dönmez o zaman görürler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüik vb. kurumlar talimatla iş yaptığı sürece her rakamı açıklayabilirler, bunda şaşılacak birşey yok.
O zaman ismi farklı olurdu. Motorlu ürünler vergisi kısaca MÜV . Dediğin ürünlerde özel tüketim vergisi olması lazım buzdolabı çamaşır -bulaşık makinalarında vs
Adamlar teknolojik her ürüne ek vergi getiriyorlar . Ek verginin olmadığı ise koltuk takımı, çatal-bıçak takımı gibi şeyler. Limonatada bile ÖTV var kendin limonu kesip sıkıp şekerle karıştırırsan yok elektrikle çalışan blenderla yaparsan ÖTV ve ek vergilerin etkisi var evde yapsan bile
çarkların dönmesini geçtim
emekli annesine ve babasına yardım etmeyen insan kalmadı gibi ülkede
ya kirasını ya gıdasını ya yakıtını bir şekilde her ay yardım etmek zorunda kalıyor çocukları
bu emekli zamları esas çocukları için önemliydi bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 3 Ocak 2025; 13:35:45 > -
Özel sektöre hiç bir şey olmaz 12 saat bedavaya adam nerde var?
IMF'sız IMF politikasını çok iyi uyguluyorlar.
-
Hakkâri Ardahan Tunceli gibi şehirler dışında bu dediğinizin anlamı yok. Piyasa, memura- emekliye satacağı ürün hizmetin çok üstünde doğrudan yada dolaylı vergilere muhatap oluyor. İstanbul'daki Bursa'daki Antalya'daki Bodrumdaki esnaf yada ticaret erbabı memur maaşı artsın da satış yapayım mı diyor yani?
Devletten beleş geçinen tayfa faizci derken yine yanılmamışım. Faizci olup terbiye kıtlığı çeken eleman 0.64 puan az açıklandı da ne kâr elde edildi gibi şeyler demiş 21 milyon emekli ve memur varsa belki de yıllık 5 trilyon maaş ödemesi olacak buda 32 milyar para ediyor . Bu para 1 milyon üniversite öğrencisinin 1 yıllık burs parası ediyor
örnek ben :D
3 yıl öncesine kadar bizimkiler kendi maaşlarıyla geçinirdi. 3 yıldır artan şekilde eksideler. şu an maaşın birini devlet yerine ben ödüyorum bizimkilere.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 3 Ocak 2025; 14:44:55 > -
özel sektöre bir şey olmaz da çalışanlarına olur
para kazanamaz, kar edemez ise ilk yapacağı şey işçi çıkarmak olur
o işsizlikle de , 12 saat değil 24 saat bedavaya adam çalıştırır
daha da sömürür...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 3 Ocak 2025; 14:57:4 > -
Özel sektör tam kan emicidir bu coğrafyada. Kasım ayından gelen borçlarını halâ ödemeyen firma var mesela bana. Utanma arlanma zaten yok. Cesaret aldıkları kurum ve kuruluşlar da belli zaten.
Kasım iyi. Eylülden beri bekliyoruz biz.
Bir diğeri aralıkta konkordato ilan edip cennet vadeye geçti
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı yeni Özel Tüketim Vergisi oranına göre sigara ve alkollü içkilerde ÖTV artışı yüzde 7,56 oldu.
ŞAM var, ZAM yok......Yersen.....
-
Reis Kişi başı milli gelir 17 bin dolar olacak diyor bu yıl. Devalüasyon bekleyenlerin baya beklemesi gerek sanırım, reel değerli tl sayesinde 2024 yılında kişi başı milli gelirimiz yüksek gözüktü, yeni yılda da devam anlaşılan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turcopolo -- 3 Ocak 2025; 15:29:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X