TCMB, Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat/Katılma (DDKKM) ve Türk Lirası Kur Korumalı Mevduat/Katılma (TL KKM) hesaplarının stok bakiyelerinin kasım ayı sonuçlarını yayımladı. Verilere göre, DDKKM toplam stok bakiyesi kasımda 6,3 milyar dolar azalarak 42,4 milyar dolardan 36,1 milyar dolara geriledi. Gerçek kişi DDKKM stok bakiyesi 3,5 milyar dolar düşüşle 32,3 milyar dolardan 28,8 milyar dolara, tüzel kişi DDKKM stok bakiyesi ise 2,8 milyar dolar azalarak 10,1 milyar dolardan 7,3 milyar dolara indi. Türk lirası KKM stok bakiyesi de kasımda 900 milyon lira azalışla 1,3 milyar liradan 400 milyon liraya düştü. Açıklanan veriler, toplam KKM bakiyesinin 36 milyar 111,3 milyon dolar olduğuna işaret etti. |
🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12167. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Dolar/TL anlık müdahaleler TCMB'nin görevi. Yüklü miktarda fon giriş/çıkışlarda kur da dalgalanma olabilir.
-
Doğru.. Hiç itirazım yok.
Keşke ana görevlerini de yapsa düzgün ve istikrarlı bir şekilde.
Merkez bankasının temel görevleri arasında para arzını kontrol etmek, enflasyonu yönetmek, finansal istikrarı sağlamak ve ekonomik büyümeyi desteklemek yer alır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
doları alan da satan da merkez zaten
kafalarında enflasyon hedefine uyumlu bir plan kurgulamışlar nakış gibi işliyorlar grafiği
aylık yüzde 1 imiş 2025 yıl sonu hedeflerinin tutması için gereken dolar artışı
yani yıllık yüzde 15'in bile altında bir kur artışı
yapabilirler mi sanmıyorum
ama büyük konuşmamayı da öğrendim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 2 Ocak 2025; 14:26:37 > -
Son cümle bu sene için de geçerli olabilir hocam.. Ha bunun bedeli olur derseniz, orasına ben karışmam :) kapitalizm de hiç bir şey karşılıksız değildir.
valla saygın ekonomistlerin dediği bu 1 veya 1.5 yıl daha devam ettirilebilir sonrasında bir çıkış planı gerekli
ve bu programda bir çıkış planı yok
çıkış planı dediğimiz de ekonomik dengeler için ABD ve Türkiye enflasyonu arasındaki farka göre kur tarafında oluşan GAP'ın kapatılması gerekliliği
ya akp bu çıkış planının tam öncesine bir seçim sıkıştıracak, seçim bitecek olan olacak mayıs 2023 seçimlerinde olduğu gibi
ya da seçimden önce ne olacaksa olacak
ama sefalet bu kadar artmışken AKP hayatta izin vermez seçim öncesi bir devalüasyona, hayat pahalılığının daha da artmasını istemezler
yaşayarak göreceğiz artık...
her kriz aynı zamanda bir fırsat demişler
para kazanmaya bakmak en iyisi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 2 Ocak 2025; 14:30:8 > -
Çıkış plani (AKP için ülke için değil) seçim.. Başka bir hesap yok.. Seçim nasil kazanılır bu şartlar nasıl avantaja döndürülur.. Bunun da formülu basit, düşük faiz yüksek kur yüksek İhracat ile döviz geliri, düşük faiz ile artan yatirim ve istihdam, konut araba vs vs..
-
Coinler de en pahalı bitcoin diye biliyordum meğer en pahalı coin kekcoinmiş 😂 Neredeyse 1 kekcoin 250 bin dolar... Acaba alan var mı bu coini... 3 yıl önce 0.06 dolarmış.. 🤔
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar eurusd paritesindeki düşüşün nedeni ne? Bilen varsa yazabilir mi?
-
euro isviçre frangı düşüyor tayland bahtı düşmüyor neden ya
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Avrupa resesyona girdi... Parite daha 1 in altına düşecek... Şuan dolar almak euro almaktan daha mantıklı...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim aslında euro borcum var. Salı gününe kadar ödemem gerekiyor. Yarın alsam mı beklesem mi karar veremedim. 1'in altına düşmesi muhtemelen hemen olmayacak, en geç Salı alım yapmam gerekiyor.
-
-
aslında tam tersi değil mi? euro değer kaybediyor şuan ve elbet tekrar eski haline gelecek euro.
-
1in altına düşebilir parite. Ondan bahsediliyor muhtmelen
-
Ben Almanya nin yerinde olsam euro dan çoktan çıkmıştım ayaklarına sıktılar.. Hala geç değil..
AB yi dağıtıp ne haliniz varsa görün her koyun kendi bacağından demeleri gerek dibe gidiyorlar farkındalar ama kuyruğu dik tutuyorlar.. Onların dibi ile bizim dip anlayışımız tabi ki çok farklı, raflar falan boş değil :) ve lakin Almanya standartlarında tersteler. Sanayi sıkıntıda otomotiv malum..
AB nin bis beleş geçinen ulkelerine bakmayı bırakıp mark a acilen dönmeleri gerek...
Biraz kafaları çalışıyorlarsa 2030a kadar bu iş ciddi ciddi gündeme gelecek diye düşünüyorum... Demedi demeyin...
Faiz zaten herkes ürettiğiniz çok tükettiği için enflasyon olan bir ülkede tasarruf yapmanın mantıklı olması için tek yoludur . Enflasyonun 40 olduğu bir yerde 10 puan faiz verirsen elinde Türk lirası tutan herkes parayı ya anında harcar yada enflasyonu düşük para birimlerine yani dövize çevirir.
Çözüm faiz indirmekten önce özellikle verimsiz alanlarda istihdamı azaltmak ve yine verimsiz alanlarda maaşları düşürmekten geçer. Ancak ondan sonra Faizi indirmenin bir esprisi olur.
Arjantin devlet hortumunu kesmeyi , memurluğu ciddi oranda azaltmayı, sosyal yardımları vb kısmayı savunan asiri libertaryen Milei'nin ülkeyi yarım yüzyıllık enflasyon belasından kurtarmaya başladığı görülüyor.
Turkiye'de sistemi aynen böyle bırakıp Faizi düşünürsen sonuç felaket olur . Eyt'nin yükü nasıl amorti edilecek ? Son 7 - 8 yıldır artan işsizliği golgelemek için arttirilan memur sayısı nasıl amorti edilecek ? Hiçbir use yaramayan dağ universiteleri , imamhatioler nasıl amorti edilecek ?
Üretimi arttirmak , enflasyonu düşürmek için gereksiz harcamaları kısıp ardından yapısal sorunu iyilestirdikten sonra Faizi beraberinde indirmen gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ocak 2025; 4:50:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İkinci olarak ise yüksek faiz finansal açıdan iyi yönetilmeye, kar elde edemeyen . Kısacası yaşamak için aşırı düşük hatta gerçek eksi faize muhtaç zombi şirketlerin hızla batmasına yol acar .
Buda yeni şirketlerin ve daha verimli yüksek kar üreten şirketlerin önünün açılmasını sağlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X