< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yggdrasil Asgard -- 25 Ocak 2025; 12:22:22 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12203. sayfa)
-
-
Boş gezenler için ok tabi ama bu verdiğim kişi katma değerli direk üretim elemanı. Tamamen Küçülme kaynaklı zorunlu bir işte çıkarma çünkü maliyeti yüksek bir eleman..
Sevgili anadolu irfanı manipule verilerle hayat çok güzel sanmaya devam ederken, işsiz kalıp kirayı ödemesi mümkün olmadığı için anne babasının yanına sığınan insanlar hiç de az değil... Şaka gibi bir ortam var şu an..
Titanik batarken birileri keman dinletisi dinliyor..
Üstteki zenginler filikalara binip kurtulacak, ama alttakiler boğulup gidecek...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konyada çöken bina için, belediye chp li olmadığı için suçlayacak kişi bulamıyorlar.
-
Böyle bir eleman ise direkt olarak daralmaya işarettir zaten. Demek ki çarklar eskisi kadar hızlı dönmüyor bu işletme için.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dönmüyor. Otomotiv bu örnek. Daralma ciddi üretimde.
Beyaz eşya için de durum benzer . Genel olarak üretim sektörü sıkıntı.. İhracat maliyetleri çok yüksek ama gelir az.
Genel giderler uçtu gitti. AB de daralınca talep de azalıyor haliyle o da etkili.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 25 Ocak 2025; 13:32:2 >
14 günde 8 tane şirkete halka ırz onayı vermişler.
Dünyada bunun eşi benzeri yokmuş.
Üstelik şirketlerin çoğu da borç yükü ağır şirketler.
Ama denetleyen yok ki...İstedikleri gibi at koşturuyorlar.
-
-
Fırsatçı bir milletiz. Normal. :)
Piyasa takibi için favorimdeki bir ilan Aralık ppk da indirim gelince 1 saat sonra 5.9 tan 6.2 mio ya çıkardı ilanı. Geçen hafta 5.95e çekti..
1.5 yıldır satılmadı öncesi de olabilir tabi benim takip ettiğimi kadarı...
Bu taraftaki rant bitmeden bu iş düzelmez..
Parası olan da özellikle İstanbul da depremde yıkılacak gidecek bir binaya milyonlar vermesi saflık..
Çarşamba günü fed faizi ne yapar sizce? Trump amca fed faizi indirecek ben ekonomistim öyle istiyorum diyor 🙃 Çarşamba sürpriz indirim gelir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: U&S
Çarşamba günü fed faizi ne yapar sizce? Trump amca fed faizi indirecek ben ekonomistim öyle istiyorum diyor 🙃 Çarşamba sürpriz indirim gelir mi?Trump gizli Nas çı.
Kutsal kitap öyle diyorsa kimseye laf etmek düşmez diyor.
göklerden gelen bir faiz kararı vardır diyor.
-
Adam faiz indirimi istiyorum demesi ile altın fırladı.. Fed faiz indirimi fiyatlandırmasi yaptı. Ama bu enflasyon ile fed indirim yapmaz....Trump piyasayı manipüle ediyor açıkçası...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bir de inşaat sektörü bu ülkede %100 yerli.
yani çimentoyu,inşaat demirini,tuğlasını,penceresi,kapısı,çatı malzemesi her şey Türkiye de üretildiği halde böyle.
yani hiç bir inşaat malzemesini dolarla dışarıdan temin etmiyoruz.
-
yılbaşından beri sarı sitede 19 tane araba favorimde.Hiç biri satılmadığı gibi hiç biri de fiyat düşürmedi
bu milleti anlamak gerçekten zor. satıp faize yatırsa daha çok kazanmak varken, 3 kuruş için araba turşusu kuruyor.
-
Epey ithalat var hocam. İMSAD resmi sitesinden alıntı:
2024 yılı kasım ayında inşaat malzemesi ithalatı 300.542 ton olmuştur. Aylık ithalat miktar olarak düşüş göstermiştir. İnşaat malzemesi sanayi ortalama yıllık ithalat birim fiyatı 2024 yılı kasım ayında 3,0 dolar/kg olmuş ve bir önceki aya göre yükselmiştir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
peki bizde olmayan ne varki ithal ediyoruz?
şuan evime bakıyorum da yurt dışından geldiğini düşündüğüm hiç bir malzeme yok.
-
Televizyon da mı yok hocam evde sizin? İçindeki herşey Çin'den ithal.
Yapı malzemesi olarak da bir yığın ithal girdi var. Çok detaya girmeyeyim.
Yani bir insan taş mağarada yaşamıyorsa illa ki ithal ürün veya ithal hammaddeden imal edilmiş yerli üretim (ithal girdi ve yerli montaj) ürün evinde mutlaka vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Ocak 2025; 16:36:52 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
inşaat diyorsun televizyondan bahsediyorsun.
pvc pencere ve kapıların plastiği yurtdışından geliyor olabilir diyecem de onu da biz üretiyormuşuz,plastik üretimide Türkiye de yapılıyor.
çimento,demir,tuğla,fayans,elektrik kabloları,sus tesisatı boruları,lavabolar hepsi yerli üreticisi var.
-
Vestel, televizyon ana kartlarını da genellikle kendi üretmektedir. Ancak, bu ana kartların üzerindeki mikroişlemciler, bellekler ve bazı özel entegre devreler gibi ileri düzey yarı iletken bileşenler genellikle yurtdışından ithal edilmektedir. Bunun nedeni, Türkiye'de henüz bu tür yarı iletkenlerin üretim kapasitesinin bulunmamasıdır. Yani, Vestel ana kart tasarımı ve üretimini yapabiliyor, ancak bazı kritik bileşenleri ithal etmek durumunda kalıyor.
Bu durum sadece Vestel için değil, dünya genelindeki birçok elektronik üreticisi için geçerlidir, çünkü yarı iletken üretimi oldukça karmaşık ve yüksek yatırım gerektiren bir sektördür.
-
Alıntı:
çimento,demir,tuğla,fayans,elektrik kabloları,sus tesisatı boruları,lavabolar hepsi yerli üreticisi var.
Hocam anlatamadığımı düşündüğüm için son kez yazmak istedim bu hususta. Yerli üretim var, yok değil, ona itirazım yok ki. Ama yerli şirketler bu "yerli" malları üretmek için önce Allah sonra Google seni inandırsın ki yüzde 70 dolayında ithal girdi kullanıyorlar. Enerjinin ithal olmasını dikkate almasan bile üretime yönelik hammadde (maden, kimyasal, teknoloji, ekipman vs.) çoğu ithal. Ha, ülkede yerli hammadde de var elbet ama ithalatın payı yanında yerli üretime yönelik yerli hammadde oranı cidden düşük kalıyor. Umarım bu dışa bağımlılık azalır.
Not: İnşaat maliyetleri ne kadar yüksek olursa olsun satış fiyatlarındaki vurgun elbet ortada, ona lafım yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Ocak 2025; 17:24:41 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X