Şimdi Ara

GUNCEL-YENI: DH'ye ozel KARSILIKSIZ 525 DOLAR (~1000TL) burs imkani! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
51
Favori
18.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

Forumda konularinizi bayadir takip ediyorum. Burs işi benim de ilgimi çekti. Yalnız benim sonbahar notlarim bahardan daha yüksekse alamıyor muyum bursu? Öyle olacak gibi çünkü Ayriyeten bir arkadaşım için başvuru yapma şansım var mı?

Kosullar icin yukaridaki bilgiyi kullaniniz.

Bursun amaci ogrencileri su anki mevcut durumlarindan daha iyi olmaya sevk etmektir. Gelecek destekleri de bu durumlarini korumalari veya daha da iyilestirmelerine baglidir.

Acikca yazmamis ama, katilimcilar yurtdisinda okuyo olabilirler mi?
    Edit: .doc dosyasini okudum okuyor olamazlarmis.
    Birde bazi bolumler muhendislik fakultesinde oluyor ama kendisi muhendislik olmuyor, e.g Computer Science, Information Technology, Information Systems etc... gibi bolumler bunlara dahil mi haric mi?

Google Doc, kosullar madde 4. bakiniz.

Tamamda bahsettiginiz yer "Istekte bulunan ogrenciler T.C. vatandasi olup, Turkiye'de egitim goruyor olmalidirlar." diyor.
    Benim sorum "Birde bazi bolumler muhendislik fakultesinde oluyor ama kendisi muhendislik olmuyor, e.g Computer Science, Information Technology, Information Systems etc... gibi bolumler bunlara dahil mi haric mi?"

Mesajinizda iki soru sormussunuz. Birincisi "Acikca yazmamis ama, katilimcilar yurtdisinda okuyo olabilirler mi?", ona cevabendi mesajim.

Evet belirttiginiz bolumler de basvurabilirler.

• lütfen ihtiyacı olmayan başvurmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten tebrik ederim. Böyle insanları burada görmek güzel.

İnşallah ihtiyacı olan birisine çıkar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Forumda konularinizi bayadir takip ediyorum. Burs işi benim de ilgimi çekti. Yalnız benim sonbahar notlarim bahardan daha yüksekse alamıyor muyum bursu? Öyle olacak gibi çünkü Ayriyeten bir arkadaşım için başvuru yapma şansım var mı?

Bursun amaci ogrencileri su anki mevcut durumlarindan daha iyi olmaya sevk etmektir. Gelecek destekleri de bu durumlarini korumalari veya daha da iyilestirmelerine baglidir.

Birde bazi bolumler muhendislik fakultesinde oluyor ama kendisi muhendislik olmuyor, e.g Computer Science, Information Technology, Information Systems etc... gibi bolumler bunlara dahil mi haric mi?

Tamamda bahsettiginiz yer "Istekte bulunan ogrenciler T.C. vatandasi olup, Turkiye'de egitim goruyor olmalidirlar." diyor.
    Benim sorum "Birde bazi bolumler muhendislik fakultesinde oluyor ama kendisi muhendislik olmuyor, e.g Computer Science, Information Technology, Information Systems etc... gibi bolumler bunlara dahil mi haric mi?"

Mesajinizda iki soru sormussunuz. Birincisi "Acikca yazmamis ama, katilimcilar yurtdisinda okuyo olabilirler mi?", ona cevabendi mesajim.

Evet belirttiginiz bolumler de basvurabilirler.

Anladim 1, 2 diye numaralandirmamisim kusura bakmayin, anlasilmasi zor bir mesaj yazmisim Zaten not ortalamam bu donem 3.85 den 3.81 e dusmustu, ihtiyacim da yoktu da, ortada acik bulmadigim bir madde olunca acikliga kavussun diye sordum

• quote:

Orijinalden alıntı: Yumuşak Ğ

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ders bilgi sistemi nedir yani ne göndereceğiz?
    Bir de kimlik bilgileri derken tam olarak neleri yazacağız?

e-okul. Adiniz soyadiniz, yasiniz, size ulasilabilecek iletisim bilgileri.

E-okul? Notlarımı mı göndereceğim? Notları göndereceksem henüz sınavlar tamamlanmadı. Amma soru sordum.

Cevap alamadım hala.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ders bilgi sistemi nedir yani ne göndereceğiz?
    Bir de kimlik bilgileri derken tam olarak neleri yazacağız?

e-okul. Adiniz soyadiniz, yasiniz, size ulasilabilecek iletisim bilgileri.

E-okul? Notlarımı mı göndereceğim? Notları göndereceksem henüz sınavlar tamamlanmadı. Amma soru sordum.

Cevap alamadım hala.

https://e-okul.meb.gov.tr/

• lise 2 olmazmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesat70

lise 2 olmazmı

Tabi olur, amacim alanini secmis ogrencilerin katilmasiydi. Duzeltme yapildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 27 Aralık 2012; 19:36:53 >
  • Arkadaslar belirtmeme ragmen bir gunde kirkin uzerinde ozel mesaj yollanmis. Malesef bu mesajlari cevaplamam ne zaman acisindan ne de performans acisindan mumkun degil. Burada konudan sormanizi istememin nedeni ayni soruya sahip kisilerin sorularini da cevaplamaktir. Tesekkurler.
  • quote:

Arkadaslar belirtmeme ragmen bir gunde kirkin uzerinde ozel mesaj yollanmis. Malesef bu mesajlari cevaplamam ne zaman acisindan ne de performans acisindan mumkun degil. Burada konudan sormanizi istememin nedeni ayni soruya sahip kisilerin sorularini da cevaplamaktir. Tesekkurler.

Hocam şöyle bir durumum var ben 1. sınıf sonunda iyi bir başarı göstererek yatay geçiş yapıp bölüm değiştirdim. Şuan transkript alma şansım yok öğrenci sisteminden genel ortalamamın ve isim soyismimin ss sini atsam kabul eder misin acaba?
  • başarınız için tebrik, düşünceli davranışınız için teşekkür ederim.
    iki soru ve bir önerimi ileteyim.

ilki yukarıda bir kişi daha benzer bir şey sormuş. bursu kazanma koşulları çok güzel açıklanmış ama burs kazanıldıktan sonraki kısımda bilgi eksikliği var. bursun alınmaya başlanacağı ilk tarih ve bursun geçerlilik süresi.
    ikincisi facebook ya da twitterda konu linkini paylaşmanın sizin için bir mahsuru var mı?

önerime gelince anasınıfından kpss grubuna kadar her tür kurum ve kademede çalışmış ve ölçme değerlendirmeye de öğrenci seçme sınavları nedeni ile işimiz gereği bulaşmış bir pdrci olarak önceki sayfalarda bahsedilen okullar arasındaki ölçme tutarsızlıkları nedeni ile değerlendirmenin adil olamayacağını düşünen öğrenci arkadaşlara katılıyorum. sırf okul başarısı bazlı bir değerlendirmeden ziyade üniversiteye giriş puanının %1 i ya da üniversite bölümünün taban puanının %1i gibi bir değerlendirme kriteri daha makul olabilirdi. benzer bir değerlendirme lise öğrencilerine de uygulanabilir.
    misal:
    3,20 not ortalaması olan boğaziçi elektrik elektronik (539 p) = 3,20+5,39=8,59
    3,20 not ortalaması olan omü elektrik elektronik (378 p) = 3,20+3,78=6,98

edit:
    mesajlarımız zamansal olarak çakışmış. notla ilgili durum ortadan kalkmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 27 Aralık 2012; 19:58:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

Arkadaslar belirtmeme ragmen bir gunde kirkin uzerinde ozel mesaj yollanmis. Malesef bu mesajlari cevaplamam ne zaman acisindan ne de performans acisindan mumkun degil. Burada konudan sormanizi istememin nedeni ayni soruya sahip kisilerin sorularini da cevaplamaktir. Tesekkurler.

Hocam şöyle bir durumum var ben 1. sınıf sonunda iyi bir başarı göstererek yatay geçiş yapıp bölüm değiştirdim. Şuan transkript alma şansım yok öğrenci sisteminden genel ortalamamın ve isim soyismimin ss sini atsam kabul eder misin acaba?

Anladigim kadariyla cevaplamaya calisayim. Bu donem sonu notlariniz icin bahsediyorsaniz, evet yeterli. Genel not ortalamasi kosulu kalkti. Yani genel ortalamaniz ne olursa olsun, yuksek bir cikis yaptiginizi kanitlamaniz durumunda katilmaniz mumkun. Basarilar.

• quote:

Herkese Merhaba,

Ozet olarak Amerika'da Silikon Vadisi'nde ozel bir sirkette Bilgisayar Muhendisi olarak calismaktayim. Buraya Turkiye'den binbir imkansizliklardan gecerek geldim.

http://forum.donanimhaber.com/m_56775438/mpage_1/key_/tm.htm

Simdi ise biri lise digeri universite iki ogrenciye destek olmak istiyorum. Iki ogrenciye toplamda 325 dolar karsiliksiz burs/odul vermek istiyorum. Amac "potansiyeli gorebilme" imkani saglamaktir. Yani ortalama veya ortalama alti ogrencilerin istediginde ortalama ustu bir basari sergileyebileceklerini gormelerine yardimci olmaktir.

Son basvuru tarihi 31 Ocak 2013'tur.

Genel Bilgi
    -Birisi lise ($125), ikincisi universite ogrencisi ($200) olmak uzere kendini gelistiren en iyi iki ogrenciye donem sonu bursu verilecektir.
    -Oduller karsiliksiz olarak verilir ve ogrencinin bildirecekleri banka hesabina dilerlerse o donemin TL karsiligi olarak (TL hesaplari icin) veya dolar olarak dolar hesaplarina aktarilir.

Kosullar
    1. Lise ogrencileri (duz lise, anadolu ve fen lisesi) 2., 3. veya 4. siniflarinda MF/TM alanlarinda egitim gormelidirler.
    2. Universite ogrencileri hazirlik sinifi haric muhendislik ogrencisi olmalidirlar.
    3. Lise ogrencileri MEB ders bilgi sistemi ciktilarini, universite ogrencileri ise universitelerinin bilgi islem sistemlerinin transkript ciktilarini (ekran goruntusu) yollamalidirlar.
    4. Ikinci donem not ortalamasi en az lise ogrencileri icin 4.0/5.0, universite ogrencileri icin 3.1/4.0 olmalidir.
    5. Adaylar cagdas, Ataturk Turkiye'sine yarasir, ornek ogrenciler olmalidirlar.

Basvuru Sureci
    1. agunes@ucla.edu adresine 31 Ocak 2013'e kadar sahsen e-mail yollanmasi yeterlidir. Son tarihten sonra yapilan basvurular dikkate alinmayacaktir.
    2. Ogrenci kimlik bilgilerini, okudugu okul/universite adini, bolumunu, iletisim bilgilerini bildirmelidir.
    3. Ogrenci kisa olarak (yaklasik bir paragraf), kendisini tanitan, gelecekteki amaclarindan bahseden bir onyazi da yollamalidir.
    4. Ogrenci sonbahar (1. donem) not ekran ciktisini basvurularina eklemelidir. Bursa layik gorulen ogrencilerin not bilgileri resmi olarak tasdik edildikten sonra kendilerine verilecektir. 31 Ocak 2013 istek tarihine kadar yollanan sonabahar donemi notlarinin resmi olmayan ekran goruntusu seklinde yollanmasi yeterlidir. Gecerlilikleri bursa layik gorulmeleri dahilinde kontrol edilecektir.
    5. Basvuru Microsoft Word/Adobe Reader PDF dosyasi olarak “DH Burs Basvurusu” konulu bir maile eklenerek yapilmalidir. Ornek sablon icin asagidaki linke goz atiniz.
    6. Istek yapan ogrenciler bir de son kez bahar donem sonu notlarini yukaridaki adrese yollamalidir. Degerlendirme ogrencinin bahar donemi notlarini bildirmesi sonrasinda yapilir.

Notlar:
    1. Tum sorulariniz icin lutfen bu konuyu kullaniniz. Yukaridaki adrese veya ozel mesaj yoluyla bu konuda sorulmus sorular cevaplanmayacaktir.
    2. Yukarida kosullara uygun yollanan burs basvurularina 48 saat icinde burs basvuru kabul maili yollanir. Bu sure icerisinde kabul maili almayan kisilerin yukaridaki kistaslari tekrar okumalari onerilir.

Kosullari saglayan lise ogrencisi cikmamasi durumunda, universite ogrencisinin odulu $325 olacaktir.

Ayrintili Bilgi:https://docs.google.com/a/g.ucla.edu/document/d/1lZHAqObfa4LHzl9OOEBcANmSnF5fPy4Y4t_3NU-nnZ4/edit

Elhamdürillah bursa ihtiyacım yok kendi yağımızda kavruluyoruz ama bu davranışınız gerçekten örnek ve çok yüce bir davranış Allah sizin gibi insanlarımıza daha çok versin inşallah tebrik ederim usa e gidip ülkesini unutan ışığa kanıp değişmeyen bir insan olduğunuz anlaşılıyor helal olsun bu ülke de sizin gibi insanlar var oldukça umut var demektir

• silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 13 Ocak 2014; 14:26:32 >
  • quote:

quote:

quote:

Anladigim kadariyla cevaplamaya calisayim. Bu donem sonu notlariniz icin bahsediyorsaniz, evet yeterli. Genel not ortalamasi kosulu kalkti. Yani genel ortalamaniz ne olursa olsun, yuksek bir cikis yaptiginizi kanitlamaniz durumunda katilmaniz mumkun. Basarilar.

Peki hocam verdiğiniz mail adresindeki burslara başvuru geçerli vb diye hemen cevap veiyor musunuz yoksa kazanıp kazanmadıgımızı en son mu söyleyeceksiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: aniceman

başarınız için tebrik, düşünceli davranışınız için teşekkür ederim.
    iki soru ve bir önerimi ileteyim.

ilki yukarıda bir kişi daha benzer bir şey sormuş. bursu kazanma koşulları çok güzel açıklanmış ama burs kazanıldıktan sonraki kısımda bilgi eksikliği var. bursun alınmaya başlanacağı ilk tarih ve bursun geçerlilik süresi.
    ikincisi facebook ya da twitterda konu linkini paylaşmanın sizin için bir mahsuru var mı?

önerime gelince anasınıfından kpss grubuna kadar her tür kurum ve kademede çalışmış ve ölçme değerlendirmeye de öğrenci seçme sınavları nedeni ile işimiz gereği bulaşmış bir pdrci olarak önceki sayfalarda bahsedilen okullar arasındaki ölçme tutarsızlıkları nedeni ile değerlendirmenin adil olamayacağını düşünen öğrenci arkadaşlara katılıyorum. sırf okul başarısı bazlı bir değerlendirmeden ziyade üniversiteye giriş puanının %1 i ya da üniversite bölümünün taban puanının %1i gibi bir değerlendirme kriteri daha makul olabilirdi. benzer bir değerlendirme lise öğrencilerine de uygulanabilir.
    misal:
    3,20 not ortalaması olan boğaziçi elektrik elektronik (539 p) = 3,20+5,39=8,59
    3,20 not ortalaması olan omü elektrik elektronik (378 p) = 3,20+3,78=6,98

edit:
    mesajlarımız zamansal olarak çakışmış. notla ilgili durum ortadan kalkmış

1. Burs, bahar donemi notlarinin son teslim tarihinden itibaren hesaplanacak. Son tarihi herkes icin uygun bir zamana gore Mayis gibi aciklamayi dusunuyorum. Burs bir seferlik odul programi seklinde. Ancak sececegim birkac ogrenciyi egitimleri boyunca desteklemek de planlarim arasinda. Bu bakimdan kendinizi ispatlamaniz acisindan bu guzel bir firsat.

2. Tabi ki paylasabilirsiniz.

3. Onerinizi ve kayginizi anliyorum ancak kosullari oldugundan daha karisik ve zorlu hale getirmek istemedim. Malesef goreceli bircok durum var. Ancak diyelim ODTU, Bogazici, vs. gibi universitelerde okuyup da bu programa basvurmus ogrencilerden "caba harcadiklarini" gostermeleri durumunda kendilerini ayri bir sekilde 1. madde icin degerlendirmem mumkun olabilir. Ornek: 2.75-3.35 yapmis bir ogrenci not sistemi daha kolay olan X universitesinde okuyan 2.75-4.00 yapmis ogrenciden farkli tutulacaktir, ancak bu odul programi nezdinde iki ogrenci de esit degerlendirilecektir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki hocam verdiğiniz mail adresindeki burslara başvuru geçerli vb diye hemen cevap veiyor musunuz yoksa kazanıp kazanmadıgımızı en son mu söyleyeceksiniz?

Bu sorduklariniz iki asamali. Basvuru yapanlara 48 saat icerisinde basvurulari kabul gormesi durumunda, onay maili yollaniyor. Onay maili almayan kisilerin basvurularini kriterlerin hepsine uyup uymadigini gozden gecirmesini oneririm. Eger bir sorun gorulmuyorsa, konu icinden yazilirsa, tekrar goz atmam mumkun. Bazen yigin mailler icerisinde gozden kacmis olabiliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu sorduklariniz iki asamali. Basvuru yapanlara 48 saat icerisinde basvurulari kabul gormesi durumunda, onay maili yollaniyor. Onay maili almayan kisilerin basvurularini kriterlerin hepsine uyup uymadigini gozden gecirmesini oneririm. Eger bir sorun gorulmuyorsa, konu icinden yazilirsa, tekrar goz atmam mumkun. Bazen yigin mailler icerisinde gozden kacmis olabiliyor.

• Benim çok ihtiyaçım var bu bursa gerçekten e-mail gönderdim.Notlarım kriterlere uymayabilir.Sıkıntılarım yüzünden derslere ağırlık veremiyorum.Program yazıyorum.Hocalar gerek cabam gerekse davranışlarımdan dolayı benden çok memnunlar.Bu bursu verirseniz çok daha iyi çalışmalarda bulunacağıma yürekten inanıyorum.Bu konu benim için bir umut oldu...
  • Hocam tebrik ederim cidden.O nasıl başarılır konun yerimlerindeydi zaten.Bunuda yer imlerine alcam ve takip etcem umarım gerçekten hakeden birisi alır
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.