Şimdi Ara

Güncelleme Almayan HTC A9'ları Android 6.0'dan Android 7.0'a Yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÜST NOT: BU İŞLEMLERİ YAPMADAN ÖNCE MUTLAKA YEDEK ALIN! EN SONUNDA CİHAZI SIFIRLAYACAĞIZ ÇÜNKÜ. (SIFIRLAMA İŞLEMİ ZORUNLU DEĞİL FAKAT CİHAZIN STABİL KALMASI AÇISINDAN HER BÜYÜK GÜNCELLEME SONRASI SIFIRLANMASI GEREKİR)

ÜST NOT2: BU İŞLEMLER SONUCUNDA CİHAZINIZ GARANTİ DIŞI "KALMAYACAKTIR." YANLIŞ YAPILAN İŞLEMLERDEN, ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN DOLAYI ÇIKACAK ARIZALARDAN BEN SORUMLU DEĞİLİM! YAPTIĞIM İŞLEMLER TARAFIMCA DENENMİŞTİR.

ÜST NOT3: İLK BAŞTA UYGULAMAYA GEÇMEDEN ÖNCE YAZININ TAMAMINI OKUYUP, İKİNCİ SEFERDE UYGULAMAYA GEÇİN.

Evet başlayabiliriz.

1) GEREKENLER:

1.1- HTC Sync Manager (Driver'ların Yüklenmesi Açısından): BURADAN İNDİRİN

1.2- ADB Fastboot Uygulaması: BURADAN İNDİRİN

1.3- Firmware ve RUU Dosyaları:

Burada telefonunuzun CID ve MID numaralarına göre indirme yapacaksınız. Hepsinizi indirmenize gerek yok. Sadece cihazınıza uygun olan Firmware ve RUU dosyalarını indirin.

1.3.1.

MID No: 2PQ912000
    CID No: BS_US001

olan cihazlar için

1- Yükleme Dosyası

1.3.2.

MID No: 2PQ910000
    CID No: HTC__001
    HTC__034
    HTC__J15
    HTC__M27
    HTC__A07
    HTC__016
    HTC__002

olan cihazlar için
    1- Firmware Dosyası:
    androidfilehost
    firmware2.16.401.3.zip | by alray for One A9
    https://www.androidfilehost.com/?fid=745425885120707133

2- RUU Dosyası:
    androidfilehost
    2PQ9IMG_HIA_AERO_UHL_N70_SENSE80GP_MR_HTC_Europe_2.16.401.3_Radio_1.1.U40062.1@61209_60.00_F_release_492789_signed_2_4.zip | by alray for One A9
    https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298930244

1.3.3.

MID No: 2PQ930000
    CID No: SPCS_001

olan cihazlar için

1- Yükleme Dosyası
    2- Firmware Dosyası:
    androidfilehost
    firmware2.18.651.2.zip | by alray for One A9
    https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298932288

2) YÜKLEME:

Bu konuda elimde diğer cihazlar olmadığı için 1.3.2'de verdiğim MID ve CID numaralarına sahip cihazlar için yüklemeyi anlatacağım. Fakat bildiğim kadarıyla söylüyorum:

1.3.1 ve 1.3.3'de verdiğim Yükleme Dosyalarını indirip .exe dosyasını açınca o sizi yönlendiriyor. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok. Yalnızca telefonunuzu bağlamadan önce Ayarlar>Geliştirici Seçenekleri>USB Hata Ayıklama modunu aktif edin. Eğer geliştirici seçenekleri gözükmüyorsa o zaman: Ayarlar>Hakkında>Yazılım Bilgisi>Daha>Build Numarasına seri şekilde "Artık bir geliştiricisiniz" uyarısı çıkana kadar basın.

1.3.3'de hata verirse 2.x'de anlattığım gibi firmware dosyasını flashlayıp, daha sonra Yükleme Dosyası'ndan tekrar yüklemeyi deneyin.

2.1- MID ve CID Numaralarını Öğrenme:

2.1.1. Vermiş olduğum "platform-tools.rar" dosyasını, "KLASÖR HALİNDE, AYIRMADAN" masaüstüne çıkartın.

2.1.2. Klasörü açın ve klasörün içinde boş bir yere SHIFT+Sağ Tık yapın. Açılan menüden "Komut penceresini burada aç" seçeneğine tıklayın.

2.1.3. Telefonu kapatın ve Ses Kısma+Güç tuşlarına aynı anda basılı tutarak Download Mode'a girin. HTC logosu geldikten sonra tuşları bırakabilirsiniz.

Bu ekran geldikten sonra telefonu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın. Ve sürücülerin yüklenmesi için bekleyin.

2.1.4. Sürücüler yüklendikten sonra bilgisayarda 2.1.2'de açtığınız komut penceresine:

quote:

fastboot oem readcid

yazıp "Enter"layarak CID numarasını öğrenin ve bir yere not edin. Daha sonra tekrar aynı komut penceresine:

quote:

fastboot getvar mid

yazıp "Enter"layarak MID numarasını öğrenin ve bunu da bir yere not edin.

2.1.5. Bu CID ve MID numaralarına uygun dosyaları indirin.

2.1.6. Telefonu kapatmayın ve/veya kablosunu çıkarmayın. Eğer telefonu kapattıysanız tekrar Download Mode'a girin. Kablosunu çıkardıysanız da tekrar takın

2.2- Dosyaları telefona flashlama:

2.2.1. İndirdiğiniz RUU dosyasını ve Firmware dosyasını "platform-tools" klasörüne taşıyın ve RUU dosyasını "ruu.zip" ; Firmware dosyasını da "fw.zip" olarak adlandırın ki işimiz kolaylaşsın.

2.2.2. Komut penceresindeyken :

quote:

fastboot oem rebootRUU

yazıp Enter'a basın. Telefon kapanıp açılacaktır, dokunmayın.

2.2.3. Telefon açıldıktan sonra sırasıyla şu komutları girin ve Enter'a basın:

quote:

fastboot flash zip fw.zip
    fastboot flash zip ruu.zip

Komutlar arasında tamamlanana kadar bekleyin. Toplam 6-7 dakika kadar sürecektir. Komutları da zaten bir önceki verdiğiniz komut tamamlanmadan giremezsiniz.

2.2.4. Bütün komutlar tamamlandıktan sonra komut satırına:

quote:

fastboot reboot-bootloader

yazarak bootloader moda geçin. Burada ses kısma tuşuyla "Boot to Recovery Mode" yazısının üstüne gelin ve güç tuşuyla seçin.

2.2.5. Ekranında üçgen içinde ünlem işareti olan bir telefon göreceksiniz. Bu ekran geldikten sonra Güç tuşuna 1 saniye kadar basılı tuttuktan sonra ses açma tuşuna 1 kere basın.

Karşınıza mavi yazılar olan bir ekran gelecektir.

Burada ses tuşuyla "Wipe data/factory reset" yazısının üstüne gelip güç tuşuyla seçin.

Sonraki ekranda ses tuşuyla yes'i seçerek formatlama işlemini tamamlayın. (Bu bütün verinizi silecektir, bu yüzden ilk başta yedeğinizi alın.

2.2.6. Telefonunuzu ilk aldığınız gibi kurun.

GEÇMİŞ OLSUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efet2000 -- 24 Şubat 2017; 23:6:5 >

• Güncelleme Almayan HTC A9'ları Android 6.0'dan Android 7.0'a Yükseltme

Hocam benim cid bu şekilde çıkıyor buna kurulum yapabilir miyim?

Telefon yurt dışı 32 GB imei atılmış telefona söyle bi sorunum vardı foruma da yazdım dönüş yapan olmadı :)

Telefonu fabrika ayarlarına döndürmeye çalıştığımda hicbirsey silinmeden kapanıp açılıyor ve dokunmatigi aktif olmuyor ses açma + güç düğmesine 15 sn basılı tuttuğumda kapanıp açılıyor ve normale dönüyor. Boot menüden de factory resetti sanırım onu yaptığımda da aynısı oluyor. Bi fikrin var mı ustam bu konuda? Güncelleme kontrol et dediğimde "Denetliyor" diyor ama ne buluyor ne de bulmuyor öyle saatlerce kalıyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim, biraz uzun oldu hakkını helal et hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tekstranger

Hocam benim cid bu şekilde çıkıyor buna kurulum yapabilir miyim?

Telefon yurt dışı 32 GB imei atılmış telefona söyle bi sorunum vardı foruma da yazdım dönüş yapan olmadı :)

Telefonu fabrika ayarlarına döndürmeye çalıştığımda hicbirsey silinmeden kapanıp açılıyor ve dokunmatigi aktif olmuyor ses açma + güç düğmesine 15 sn basılı tuttuğumda kapanıp açılıyor ve normale dönüyor. Boot menüden de factory resetti sanırım onu yaptığımda da aynısı oluyor. Bi fikrin var mı ustam bu konuda? Güncelleme kontrol et dediğimde "Denetliyor" diyor ama ne buluyor ne de bulmuyor öyle saatlerce kalıyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim, biraz uzun oldu hakkını helal et hocam :)

Hocam valla bir fikrim yok ama super cid sizinki onu gördüm :D

İmei atılırken dosyalar zarar görmüş olabilir, bazen hata olabiliyor. 1.3.3.'de verdiğim linkleri indirin ve ona göre kurulum yapın hocam. Olmazsa başka şeyler de düşünürüz

• Hocam 1.3.3 de Firmware Dosyası indirme linki silinmiş yeni link ekler misin :)
  • Dostum, editörden linklere eklediğin [link] tag'leri AFH linklerini bozuyor, bilgin olsun. Bence linkleri düz metin olarak ver. Ben Chrome'dan dev-tools (F12) ile aldım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonly

Dostum, editörden linklere eklediğin [link] tag'leri AFH linklerini bozuyor, bilgin olsun. Bence linkleri düz metin olarak ver. Ben Chrome'dan dev-tools (F12) ile aldım :)

Tamam hocam sağolun, düzeltiyorum hemen :)
  • Güncelleme Almayan HTC A9'ları Android 6.0'dan Android 7.0'a Yükseltme

böyle bi hata aldım ustam yükleyemedim :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Paylaşım için teşekkürler güncellemeyi yaptım sayende. Bir sorum olacak şebekenin hemen üstünde x işareti var ve hemen yanında hedef simgesi gibi bişey var onlar ne işe yarıyor? Şebeke çekimi var arama ve mesaj kontrolü yaptım sorun yok bilgi verirsen sevinirim. Tekrar teşekkürler :)
  • quote:

böyle bi hata aldım ustam yükleyemedim :(

Hocam yanlış anlamış olabilirim eğer öyleyse düzeltin lütfen beni.

Anladığım kadarıyla .exe dosyasından .zip dosyasını çıkartarak yüklemeye çalışıyorsunuz. Onu yapmadan direk .exe'den yüklemeyi denediniz mi?

• tekstranger T kullanıcısına yanıt
    ilk komutta fw.zip yüklenmiyor, ikinci kez aynı komutu çalıştırın oluyor.
  • efet2000 E kullanıcısına yanıt
    Sonunda dayanamadım ben de yükledim :D
  • quote:

Paylaşım için teşekkürler güncellemeyi yaptım sayende. Bir sorum olacak şebekenin hemen üstünde x işareti var ve hemen yanında hedef simgesi gibi bişey var onlar ne işe yarıyor? Şebeke çekimi var arama ve mesaj kontrolü yaptım sorun yok bilgi verirsen sevinirim. Tekrar teşekkürler :)

Telefonunuzda sorun yok nougatta öyle interneti açarsanız o x yok olur artık internet neyi cekiyorsa h 4g o yazar.

• Teşekkürler xhakan23

Telefon hızlandı ve baya sevdim yeni halini. Bir kaç nokta dikkatimi çekti;
    - Komik gelecek ama ekran kilit resmini değiştireceğim yer yok :) (6.0 değiştirdiğim yerde bulamadım farklı yerlerde de bulamadım)
    - Parmak iziyle birlikte screen of gibi kısa yoldan ekranı kilitleme programı verimli çalışmıyor (screen of ile kilitleyince parmak izinden sonra pin istiyor)
    - Gece modu çok iyi oldu eski telefonumdan alışmıştım
    - Bildirim panelinde Ses Modunu değiştirme alanı eklenmiş diyorlardı onuda bulamadım :)

Kurcaladıkça yazarım artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekstranger -- 25 Şubat 2017; 12:19:12 >
  • Birincisi, duvar kağıdını değiştir dediğinde htc duvar kağıtlarından birini seçip sadece ana ekrana, sadece kilit ekranına ve her ikisine de uygula diyebiliyorsun.

İkincisi de tema ayarlarına gidip, geçerli temayı düzenle de ve kilit ekranına tıkla. Üst sağda indir simgesi şeklinde bir simge var, ona tıkla istediğin şeye ulaşacaksın. Geçerli duvar kağıdıyla aynı, galeriden seç, kamerayla çek gibi :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.