Şimdi Ara

Gundam'ın 40. Yılı ve Türkiye'de Gunpla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet belki de duymuş olabileceğiniz bir anime: Gundam. Fakat hiç izlediniz mi? Aslına bakarsak mecha türünün gelişmesinde bir mihenk taşı olmuş olan bu anime her ne kadar yurtdışında popüler olsa da Bandai Gundam maketlerinden milyonlarca dolar kazanıyor olsa da Türkiye'de popüleritesi baya düşük. Geçen yıl yani 2019 senesi bu külliyatın 40. yılı idi ve ayrıca 4 gün önce G40 Özel Filmi yayınlandı. Merak ediyorum acaba serinin fanı olan veya malum Gundam'ın plastik model hobisi olan Gunpla ile haşır neşir olan var mı?

• Gundam 00'ın 1. sezonundan (2007)'den beri 1/144 scale Gundam kitleri yapıyorum. O zamandan beri 100 civarı kit yapmışımdır ama babamın vefatı sebebiyle İstanbul'daki işi bırakıp dönmem gerektiğinde kitleri emanet ettiğim arkadaş sağolsun tüm kolleksiyonu çaldığı için geçen seneden itibaren yeniden kolleksiyona döndüm. Şu sıralar elde yapılmış yada yapılmayı bekleyen şunlar var, fotoğraf atabilirim:

-Gundam Barbatos (Form VI/Lupus kitbashi) + Long Range Booster
    -Gundam Gusion Rebake Fullcity
    -Rodi
    -IO Frame Shiden
    -Schwalbe Graze
    -Reginlaze
    -0 Gundam
    -Gundam AGE FX
    -Legend Gundam
    -Providence Gundam
    -Gundam G Self Athmospheric Pack
    -Gundam Shining Break
    -Crossbone Gundam Maoh
    -GM (Gunpla Mafia ver. )
    -Powered GM Cardigan
    -Zaku I Production Type
    -Zaku I Denim/Slendar Use

Elime gelmesini beklediklerim:

-Gastima
    -Dahak
    -Gundam AGE 3 Normal
    -Gundam Build Strike
    -Gaddess
    -Gundam 00 Sky
    -Gundam 00 Diver
    -Force Impulse Gundam
    -Sword Impulse Gundam
    -Reborns Gundam
    -Reversible Gundam
    -Narrative Gundam C Pack
    -Gundam AGE 1 Normal
    -Gundam Revive
    -Gundam MK II
    -Ahead Mr Bushido Custom
    -Crossbone Gundam X1
    -Baqto
    -Zedas
    -Seraphim Gundam

Geçen seneye dek sadece Amazon kullanıyordum zira HLJ Shipping adımındaki ücreti Paypal ile tahsil etmeye çalışıyordu. Türkiye'deki müşterileri için Paypal kullanmaktan vazgeçmeleri, 10 yıldır restock etmedikleri ürünleri restock etmeleri ve kolileme aşamasındaki titizlikleri sebebiyle HLJ bu süreçte tekrar gözüme girdi. Öte yandan HLJ'de bulamadığınız ürünler için Amazon'dan TF Store, Toy Shop Hobby Japan gibi Türkiye'ye shipping yapan satıcıları tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 26 Ocak 2020; 12:39:4 >

• Akuma_Blade kullanıcısına yanıt
    Dün HLJ'den sipariş ettiğim Guntank, GM Command Space ve M1 Astray kitleri elime ulaştı. Bir sorum olacak, önceden aldığım kitleri yapmaya başlamadan önce yıkadım. Reddit'te bunun zaman kaybı olduğunu söyleyenler, kitin bitirildikten sonra yıkanmasını söyleyenler ve hiç yıkanmamasını söyleyenler var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, sizin kendi kişisel tercihiniz nedir?
  • İzledim.Klasik olanının ilk sezonunu.Üzerine zeta ekleyip noktalayacağım.Güncel politika hoşuma gitmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 29 Ocak 2020; 14:40:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neo-Bushi

Dün HLJ'den sipariş ettiğim Guntank, GM Command Space ve M1 Astray kitleri elime ulaştı. Bir sorum olacak, önceden aldığım kitleri yapmaya başlamadan önce yıkadım. Reddit'te bunun zaman kaybı olduğunu söyleyenler, kitin bitirildikten sonra yıkanmasını söyleyenler ve hiç yıkanmamasını söyleyenler var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, sizin kendi kişisel tercihiniz nedir?
    2007'den bu yana hiçbir kitime ne yıkayıp astar çektim, ne panel line çektim, ne de airbrush boyama yaptım, bugüne dek salt straightbuild gittim yani. Hatta sırf hardpoint ekleyebilmek için orijinalliği boşverip başka kitlerimden parça çıkartıp taktığım da olmuştur. Sana tavsiyem içine nasıl sinecekse öyle devam etmendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 1 Şubat 2020; 1:50:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.