Şimdi Ara

Günde 4 saat uyku 1 öğün yemek yeterlidir (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
11.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günde 4-5 öğün yemek yiyip en az 8 saat uyuyan biri olarak ben hayır diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki en verimli uykunun hangi saatler arasında olabildiğini keşfettiniz mi, kendi bünyeniz için soruyorum

birşey ilave etmek istedim açlıkla ilgili,

açlık/veya bilerek aç bırakmak çoğunluğun zannettiği kadar tehlikeli olabileceğini zannetmiyorum,

hint fakirleri ne yapsın (bilerek)

yada afrikalılar ne yapsın (zaruriyetten)

islam, "ramazanı oruçlayın der kuranda", bu kadar vücuda zararı olsa böyle birşey emredilir mi

gibi gibi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electro_g -- 23 Mart 2017; 10:30:33 >
  • Hücrelerinin yenilenmesine izin vermediğin için allah korusun kanser riski çok yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu tamamen kişisel bir durum,vücut ve beyin bizim kullandığımız saate bağlı çalışmaz,onun kendi saati vardır.Uykun geldiğinde uyursun ilk gözlerin açıldığında(normal şartlarda)o uyku senin için yeterlidir.Aslında beden bunu Harika bir şekilde yönetir ama bizim günlük yaşam dertlerimiz,psikolojimiz sürekli onun ritmine müdehale ediyor problemde burada ortaya çıkıyor.

• benim mide v8 motor çok yakıyo.3 öğünden aşşa yetiremiyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidoriumen

Bence bu tamamen kişisel bir durum,vücut ve beyin bizim kullandığımız saate bağlı çalışmaz,onun kendi saati vardır.Uykun geldiğinde uyursun ilk gözlerin açıldığında(normal şartlarda)o uyku senin için yeterlidir.Aslında beden bunu Harika bir şekilde yönetir ama bizim günlük yaşam dertlerimiz,psikolojimiz sürekli onun ritmine müdehale ediyor problemde burada ortaya çıkıyor.

Ben alarm falan kurmazsam çok rahat 10 11 saat uyuyorum

Uyanmayı bile unutabilirim mecbur müdahele ediyoruz

Minimum 7 saat nadir o da 7 saatinde altına düştügumde kafam düşüyor derste

Normalde 9 saat falan kesiyor

Yemekte ise 1 öğün imkansız nasıl bi genmiş bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: burakko9

Sporcu değilsen o uyku ve beslenme düzeni yetersizdir.Bunun aksini kanıtlayacak 1 tane araştırma bulamazsın

Yeterlidir çünkü şu yukarıdaki bilimsel araştırma toplumun %1'inin genetik olarak buna uygun bünyeye sahip olduğunu söylüyor.

Hemen hemen çoğu lider, başkan, siyasi, ceo bu özelliğe sahip.

Onlarin yediği yiyecekler ile senin yediğin yiyecekler arasindaki besin farkını anlatsana?

• Daha rahat yaşamak varken neden kasarsiniz ki?

• Etrafta yemek kokularının uçuşmadığı yerlerde olabilir

• Son 9 senedir günde max 5 saat uyorum.Eskiden hem okul hem ders hem oyunu bır arada yapmak ıcın alıstırmıstım kendımı.Suan iş hayatındayım cok ısıme yarıyor.Ama yemek konusunda ıse tam tersıyım.Gunde 6-7 öğün yerim.
  • SıradanÇinkoKarbonPil kullanıcısına yanıt
    Gen iddiasında bulunan ben değilim :))Uyanmak istediğinizde uyanamazsınız zaten,bedeniniz ve zihniniz tamam dediğinde uyanırsınız.Bahsettiğim şeyde bu günlük saatimize uymayabilir bu ritm ve her bozduğumuzda giderek daha da büyür ve birgün kaybettiği ritmi geri alabilmek adına uzun süreli bir uykuya yatarsınız,böyle örnekler var hatta deneyebilirsiniz uyku düzeninizi bozduğunuz da bazen 24 saat uykudan kalkamayabilirsiniz.Yaşadığımız sistem doğal sistem değil bu yüzden böyle ritm bozuklukları normal.Konu sahibinin de bahsettiği gibi kendi ihtiyaçlarınıza göre doğal olmayan ama ihtiyacınızı karşılayan bir ritm sağlayabilirsiniz.

Bu ritmi sağlarken dikkat etmeniz gereken husus eğer beyin yorgunluğu yaşıyorsanız onun ihtiyaçlarını karşılamanız eğer beden ise zaten uykudan başka çare yoktur:))Eğer bunları sağlıyor da halen uykunuz var ise psikolojik bir problem kaynaklı olabilir bu durumda da profesyonel bir tedavi gereklidir.Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: hidoriumen

Gen iddiasında bulunan ben değilim :))Uyanmak istediğinizde uyanamazsınız zaten,bedeniniz ve zihniniz tamam dediğinde uyanırsınız.Bahsettiğim şeyde bu günlük saatimize uymayabilir bu ritm ve her bozduğumuzda giderek daha da büyür ve birgün kaybettiği ritmi geri alabilmek adına uzun süreli bir uykuya yatarsınız,böyle örnekler var hatta deneyebilirsiniz uyku düzeninizi bozduğunuz da bazen 24 saat uykudan kalkamayabilirsiniz.Yaşadığımız sistem doğal sistem değil bu yüzden böyle ritm bozuklukları normal.Konu sahibinin de bahsettiği gibi kendi ihtiyaçlarınıza göre doğal olmayan ama ihtiyacınızı karşılayan bir ritm sağlayabilirsiniz.

Bu ritmi sağlarken dikkat etmeniz gereken husus eğer beyin yorgunluğu yaşıyorsanız onun ihtiyaçlarını karşılamanız eğer beden ise zaten uykudan başka çare yoktur:))Eğer bunları sağlıyor da halen uykunuz var ise psikolojik bir problem kaynaklı olabilir bu durumda da profesyonel bir tedavi gereklidir.Teşekkürler

Sizı alıntıladıktan sonra konuyla alakalı da yazayım dedim gen kismını size denemiştim yani neyse sorun yok ta ben harbiden biraz fazla uyuyorum galiba doktora gitmeyi bile düşündüm

• Uyku konusunda bilgim yok ama yemek konusuna kısmen katılıyorum,Rasulullah efendimizin de sunnetidir 2 öğün yemek ve de az yemek,ibni sina da "2 öğün sağlık 3 öğün hastalıktır " demiştir.Ancak yediklerinizinde saglikli olması gerekiyor,kendimde günde 2 öğün besleniyorum Son 1 senedir ve hamur işini tatlıyı pirinci makarnayı Vs tamamen hayatimdan cikardim,paketli hiç bir urunude tuketmemeye çalışıyorum.Bu beslenme şekline geçince ilk farkettigim enerjimdeki artış tı,uyku konusuna böyle bağlantı kurabilirim,denemedim ama belki 4-5 saat banada yetebilir.Yorgunluk halsizlik sağlık sorunları yaşayan arkadaşlara Canan Karatay in araştırmalarını ciddiye almalarını öneririm ben çok faydasını gördüm,ve son bir kitap tavsiyesi Aidin Salih - Yitik Şifa

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Eee öyle dediydin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyuduğun ortam önemli bünyeyle pek alakası yok
  • Bu genetiğe ve bünyeye bağlı. Herkes 4 saat uyuyamaz.
  • Valla ben her gün adam gibi sıçayım uykusuz bile kalırım uyumam bile
  • Merhaba değerli arkadaşlar

Tam da yapmak istediğim, yaşamak istediğim şekilde bir hayatı tasvir etmişsiniz. Ancak çok kez denedim günde 4 saat uyumamyı ve 3-4 gün sonunda akşam 8 de yorgun argın yatağa bırakıp sabah 8 de uyandığımı bir çok kez hatırlıyorum. Bir ara gerçekten uykuya savaş açtım ve 80 saat uyumadım. Devamında ise sadece 7-8 saat ile devam ettim. Ancak 80 saatlik süreçte ara ara bulantı ve çok sık olarak da dikkat eksikliği gözledim. Bazen de böyle yanık bir tat hissettim. Kendi üzerimde irademin ve bağımlılıklarımın üzerine çıkmaya birçok kez çalışıyorum. Hatta 6 ay kadar oldu daha önceleri asgari ücret hesabında kullanılan bir bardak çaya attığım 2 şekerden bir anda vazgeçtim. Şuanda çaylarımı şekersiz içiyorum. Umarım uykuyu da düzene sokabilirim. Ancak verimli olan saatler hangi saatlerdir onu çıkaramıyorum. Şayet 10 da yatıp 2-3 gibi kalksam eminim geri uyurum. Ancak 2-3 e kadar bekleyip devamında yatsam hem 2-3 ü bekleyemem hem de sabah kalkmakta güçlük çekerim diye düşünüyorum.

NOT: Tavsiyesi olan arkadaşlardan mesaj yada alıntı bekliyorum.

• kafayı yemek için yeterlidir doğru
  • Benim uyku problemim hic olmadi ama bende birsey var mesela 22:30 da yatsam da sabah 06:00 da kalkarim 01:30 da yatsam da 06:00 da kalkarim (boyle acayip bir bunye) ve hic yorgun hissetmem. Bir de garip bir durum var hep boyle 03:00 la 03:10 arasi gecici uyanirim. Kafami yastiga koyar koymaz maksimum 1 dakikada uyuyan bir insanim.

Yemek konusunda 2 ogun yemek yiyen bir insanim zaten. Sabah kahvaltisi (peynir,zeytin,domates,1 dilim beyaz ekmek sabit)
    oglen meyve (muz,elma) ogun denmez yani , aksama da tavuk veya balik (kirmizi et nadiren) garniturlu tek bir tabak yemek.

183cm boy 77 kilo ya yas 36 - gobekte 0 yag.

Ben boyle devam edeyim . Kan degerleri filan hep normal cikti , tansiyon yok.

Sigara , icki vs aram yoktur. Sana 4 saat uyku 1 ogun yemek yetiyorsa oyle devam et derim. Ama herkese uygun olmayabilir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.