Şimdi Ara

Günde 4 saat uyku 1 öğün yemek yeterlidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
11.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle genetik olarak buna yatkınlık önemli. Genetik olarak bu semptomları kaldıracak bünyeye sahip değilseniz 4 saat uyku ve 1 öğün yemek zararlı olabilir.

2007 yılından bu yana bu şekilde devam ediyorum yani 4 saat uyku 1 öğün yemek. Bazen şartlar gereği değişebiliyor durum ama genel olarak böyle. İyi ki de zamanında araştırdım böyle bir imkanın varlığını. Çünkü o zaman hayatı daha fazla doldurabiliyorsunuz.

Kendiniz için en uygun saati deneyip bulabilirsiniz belki 4 saat belki 5 saattir ama en iyisi 8 saattir diyip yazık etmeyin ömrünüze... Veya en iyisi 3 öğün yemektir diyip aynı şekilde. Deneyimleyip bakmanız gerek.

Jim Cramer, host of CNBC's Mad Money and co-founder of TheStreet.com, told Business Insider that he only needs four hours of sleep each night to feel well-rested and alert.

Girişimci Jim Cramer'de aynı şekilde 4 saat uykunun gayet yeterli geldiğini ifade ediyor.

Aynı şekilde babası da öyle. Ve bu insanların hayatı başarı ile dolu.

His father, he says, was the same way, only taking a couple of naps but never sleeping a full eight hours.

Peki aynı şekilde başka hangi insanlar bunu uyguluyorlar?

Cramer's not the only one: Leaders such as Theranos CEO Elizabeth Holmes, Yahoo CEO Marissa Mayer, and even President Barack Obama rarely — if ever — get what's considered a full night of sleep

Hemen hemen çoğu CEO ve başkanlar...

Scientists estimate they make up only about 1% of the population.

Ama bilim adamlarına göre bu insanlar toplumun sadece %1'ini oluşturuyorlar, deneyin belki siz de bu %1'in içindesinizdir.

Dediğim gibi bu bir genetik etki, babam da çok az uyur 5 saat. Belki sizin de genlerinizde vardır diye konu açtım, çünkü keşfedilirse çok büyük faydalara yol açabilir.

So far, Fu has pinpointed several genes connected to the disorder. One such gene is DEC2, a gene known to effect our circadian rhythm, the biological process influenced by light and temperature that helps determine when we sleep and when we wake up. The other genes have yet to be published.

Yemeğe gelince ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama 1 öğün bazen sadece kahvaltı bazen sadece akşam yemeği yeterli geliyor, siz de deneyebilirsiniz ama ne kadar sağlıklı hiç bir fikrim yok. 10 yıldır uyguluyorum bir hastalığım veya sorunum yok sağlık açısından.

Kaynak:
    Business Insider
    People who can survive on 4 hours of sleep a night have these common characteristics
    http://www.businessinsider.de/some-people-only-need-a-few-hours-of-sleep-2015-12?r=US&IR=T

www.bbc.com
    The people who need very little sleep
    http://www.bbc.com/future/story/20150706-the-woman-who-barely-sleeps

Mail Online
    Thatcher gene that lets us survive on 4 hours' sleep: Scientists find gene variant which allows some people to function on less sleep
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-2713820/Thatcher-gene-lets-survive-4-hours-sleep-Scientists-gene-variant-allows-people-function-sleep.html

Bilimsel makaleler
    healthcare.utah.edu
    Gene Variation That Lets People Get by on Fewer Zees Is Transferred into Mice
    http://healthcare.utah.edu/publicaffairs/news/archive/2009/ChrisJonesSleepGene1.php

1 Öğün yemek, ben 10 yıldır başkaları 20 yıldır yapıyor. NOT! Herkes yapamaz lütfen bünyenize ağır gelirse yapmayınız, sağlığınıza zarar verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 23 Mart 2017; 4:10:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek bir makaleye göre sonuca varamazsın, binlerce bilim adamı az uyumanın daha iyi olduğunu savunurken binlercesi uykuyu tam almadan uyanmanın zararlı olduğunu savunur. Eğer sen 4 saat uykudan uykunu tam almamış biçimde uyanıyorsan, kendini fazla zorlama derim ileride sağlık sorunları yaşayabilirsin. Uyandığında dinç oluyorsan ve gün içerisinde uykusuzluk sorunu çekmiyorsan diyecek bir şey yok bünyen öyle olabilir. Farklı biyolojik sebepleri de olabilir.

Yemek konusuna gelelim, kesinlikle sağlıklı bir insanın ihtiyacını günde bir öğün kahvaltı karşılamaz. Kim olursan ol hangi işi yaparsan yap bir öğün günlük alman gereken besin maddelerini sana vermez. Bunun zararlarını hemen görmezsin ama yaşlanmaya başlayınca hastalıktan hastalığa yelken açarsın.
  • Tamam

• gene mi sen. illuminati gibi adamsın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: bericdondarrion

gene mi sen. illuminati gibi adamsın hocam

Makale okurken paylaşayım dedim sadece... Belki potansiyelinin farkında olmayan arkadaşlar olabilir diye.

• Türkiye'de öyle bir gen yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genetik etkili olabilir fakat okuduğum bazı tıbbi makalelerde günlük 2.5-3 saatin yeterli olduğunu söylüyordu.Burada önemli olan uyku kalitesi ve zamanı.Bunlar sağlandığında başarılabilir.

Makaleleri sızıntı dergisinde okumuştum.Dergi kapandığından linki veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar Kayserili -- 21 Mart 2017; 23:2:16 >
  • Atıyorum günde 6 saat boş vaktin kalıyordur, bunun 1-2 saatini verimli kullanıyorsundur, böyle maceralara gerek yok. Yok 6 saatin 4-5 saatini verimli kullanıyorum diyorsan, o zaman kasarsın böyle yöntemlere. Forumda takılanların çoğunluğunun 1.gruba girdiğini düşünüyorum, kendim dahil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 saat spordan sonra akşam menüm
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bi 8 9 saat uyuyayım da

• ben sadece 4 saat uyursam herhalde tüm gün sersem olurum
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    özür diliyorum görmemişim. açlıktan sanırım yemek yiyeyim en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: wntd1903

özür diliyorum görmemişim. açlıktan sanırım yemek yiyeyim en iyisi

Önemli değil, afiyet olsun.

• Hocam 1 öğün çok az, ben hayatta dayanamam. En az 5 öğün olmalı, uyku da 12 saat. Saat 5-6 gibi yat 17-18 gibi kalk. En az 5 öğün yemek ye, tabi bunların yanında survivor, o ses türkiye, işte benim stilim tarzı yarışmalar izle. Zamanını geçirmek için kitap oku, örnek olarak bad boy hikayeleri, tavuk suyuna bandırılan aşk öyküleri gibi aşk içerikli kitaplar oldukça iyi bir seçim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam onu bırak da pm'den bir iki şey sormuştum, benle ilgilen
  • Bu yazdıkların kişiden kişiye değişir bence,ağır işte çalışan sürekli kaslarını kullanan bir insan için 9 saat uyku yetmezken 65 yaş üzeri bir insana 5 saat yeter. Bebekler ilk aylarında 16 saate yakın uyurlar.

Bence kendini iyi hissederek kalktığın sürece kaç saat uyuduğunun önemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

hocam onu bırak da pm'den bir iki şey sormuştum, benle ilgilen

Kusura bakma yüzlerce Pm arasında kaynamış seninki... Buluyorum şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack-White

Hocam 1 öğün çok az, ben hayatta dayanamam. En az 5 öğün olmalı, uyku da 12 saat. Saat 5-6 gibi yat 17-18 gibi kalk. En az 5 öğün yemek ye, tabi bunların yanında survivor, o ses türkiye, işte benim stilim tarzı yarışmalar izle. Zamanını geçirmek için kitap oku, örnek olarak bad boy hikayeleri, tavuk suyuna bandırılan aşk öyküleri gibi aşk içerikli kitaplar oldukça iyi bir seçim.

Ciddi jacop kokusu alıyorum

• Tamam sen 4 saat uyku ile yaşamaya başlayabilirsin

5 ay önce falan böyle bir arıza çıkartmıyordun kim seni bozdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4C740587D -- 21 Mart 2017; 23:13:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adroid

Tamam sen 4 saat uyku ile yaşamaya başlayabilirsin 5 ay önce böyle bir arıza çıkartmıyordun kim seni bozdu

En az 10 yıldır 4 saat uyku yetiyor. Ne bozması anlamadım, arıza nerede acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nusr-et

quote:

Hocam 1 öğün çok az, ben hayatta dayanamam. En az 5 öğün olmalı, uyku da 12 saat. Saat 5-6 gibi yat 17-18 gibi kalk. En az 5 öğün yemek ye, tabi bunların yanında survivor, o ses türkiye, işte benim stilim tarzı yarışmalar izle. Zamanını geçirmek için kitap oku, örnek olarak bad boy hikayeleri, tavuk suyuna bandırılan aşk öyküleri gibi aşk içerikli kitaplar oldukça iyi bir seçim.

E tabi, izleyince kapıyoruz bir şeyler :d

• quote:

Orijinalden alıntı: Nusr-et

quote:

E tabi, izleyince bir şeyler kapıyoruz :d

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.