Şimdi Ara

Günde 4 saat uyku 1 öğün yemek yeterlidir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
11.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten 4-5 saat uyuyom ama 1 öğün kesmez
  • 10 saat uyku bazen geciyor 3 ana ogun ara ogunleri saymiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • az yemeden az uyumakta mümkün değil tabiki
  • Yine theologist yine yararlı bir konu
  • uyku sorun değil de yemek sıkıntı benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanaryalıyık

hocam sallıyor musun dürüst müsün?

inanmak pek mümkün değilde

10 yıldır böyle sallamıyorum, tabi ki düzenli bir uyku alışkanlığı yok ama ortalama 4 saat uyku 1 öğün yemekle geçiyor hayatım. Dün akşam sadece pilav yedim bu akşam sadece Samsa... Hiç açlık da hissetmiyorum. Sağlık problemim de yok... bilemiyorum bünye meselesi, sizin bünyeniz kaldırmıyorsa zararlı olabilir. Belki ileride zararını görebilirim ama 10 yıldır hiç bir rahatsızlığım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 22 Mart 2017; 21:43:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toriko

Hocam 6 saatten az uyku ciddi manada zararli wsf a bakabilirsin. Dedigin bunyeye sahip insanlar duydun ama bununla ilgili saglam bir makaleye hic denk gelmedim. Palavradan otesi degil gibi dikkat etmek lazim

Palavra değil dostum okuyabilirsin.

Örnek bilimsel makaleler

healthcare.utah.edu
    Gene Variation That Lets People Get by on Fewer Zees Is Transferred into Mice
    http://healthcare.utah.edu/publicaffairs/news/archive/2009/ChrisJonesSleepGene1.php

Günde 4 saat uyku 1 öğün yemek yeterlidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

yeterli falan değil böyle şey olmaz.

spor yapın, en az 3 öğün yiyin, en az 6 saat uyuyun.

Toplumun %1'i için yeterli, şayet gerekli genetik yapıya ve bünyeye sahipsiniz. Eğer değilseniz vücudunuz alarm verir çöker bir yerden sonra zaten. Nadir görülen bir şey.

Belki ileride bu geni tüm insanlığa yayarlar çünkü gen transferi mümkün, farelerde deneyler başarılı olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Toplumun %1'i için yeterli, şayet gerekli genetik yapıya ve bünyeye sahipsiniz. Eğer değilseniz vücudunuz alarm verir çöker bir yerden sonra zaten. Nadir görülen bir şey.

Belki ileride bu geni tüm insanlığa yayarlar çünkü gen transferi mümkün, farelerde deneyler başarılı olmuş.

1 hafta bunu denesem nolur acaba ?

yemeği kaçta yemek lazım ? hangi saat aralıklarında uyumak lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

Günde tek öğün yemek ya da 4 saat uyumak sağlığa zararlı. 8 saatlik uyku hem beynin hem de tüm organların, kasların dinlenmesi için gerekli. Circadian ritmi bunu garantilemek için var. Attığın haberlerde bazı kişilerde bu ritmin mutasyondan dolayı bozuk olduğu söylenmiş. Az uyuyabilmekle az uykuyla idare edebilmek farklı şeyler. İnsomnia hastaları da çok uyumazlar isteseler de uyuyamazlar ama tüm gün ölü gibi dolaşırlar. Uzun vadede vücuttaki stres hormonlarından dolayı birçok hastalığa davetiye çıkar.

Tek öğünle beslenmek de aynı şekilde zararlı. Tüm sindirim sistemini, karaciğerini, pankreasını sonuna kadar zorlamış oluyorsun. Ayrıca yediğin tüm fazla şeyler yağ olarak depolanır. Devamında uzun süre aç kalacağın için kasların erir. Metabolizman daha da yavaşlar ve sonucunda obezite oluşur. Böyle beslendiğine göre sanırım sen de obezsin ya da skinny fat sınıfındasın.

10 yıldır günlük 4 saat genel olarak tek öğün. Ciddi anlamda hiç bir sıkıntım yok, 1.85 boy 76 kg ağırlığım var, göbek, yanlarda yağ bir şey yok. Ne obezlik ne de şişmanlık, ne yağ sorunum var.

Ayrıca gün içinde de hem fiziki hem de mental olarak hiç bir sorun çekmiyorum. Yani 18 yaşında bu düzeni oturttum ve şimdi 28 yaşındayım, bir defa böbrekler için hastaneye gittim o da 4 ay boyunca 10.000 km bisiklet sürmüştüm, gün içinde su içmeyi unutmuş ihmal etmiştim. O nedenle böbreklerim taş sorunu oluşturmuş serum verdiler iki güne sorunum kalmadı.

Ha ileride ne sorun çıkabilir bilemem ama bu şekil alışkanlık haline gelmiş artık.

• quote:

quote:

quote:

1 hafta bunu denesem nolur acaba ?

yemeği kaçta yemek lazım ? hangi saat aralıklarında uyumak lazım ?

Bilemem ama eğer kendinizi kötü hissederseniz denemeyin bile artık.

Belli bir yemek düzenim yok açıkçası, sizin nasıl olur fikrim de yok.

Belli bir uyku saatim de yok ama dört saat oluyor ne zaman uyursam uyuyayım bazen sabah 5-9 arası, bazen akşam 6-11 arası.

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burakko9

Sporcu değilsen o uyku ve beslenme düzeni yetersizdir.Bunun aksini kanıtlayacak 1 tane araştırma bulamazsın

Yeterlidir çünkü şu yukarıdaki bilimsel araştırma toplumun %1'inin genetik olarak buna uygun bünyeye sahip olduğunu söylüyor.

Hemen hemen çoğu lider, başkan, siyasi, ceo bu özelliğe sahip.

Teknik olarak açıkalrmısınız nasıl dinlenmeyi tamamlıyor 4 saatte.

Nasıl bir teknik açıklama bekliyorsunuz? Makalelerde zaten yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TURQUOIS3

2 neyse de 1 çok az,insan dayanamaz

ve 8 saatlik uyku gerekli derste bile işlemiştik

Normal bir bünye için 8 saat uyku ve 3 öğün yemek gereklidir evet, ama her bünye diğerinden farklı olabilir. Siz kendiniz için en iyi seçenekleri kendiniz bulun derim, o zaman daha çok verim alabilirsiniz.

• uyku için 4 saat yeterlidir tecrübeyle sabit ama 1 öğün yemek ile geçmez ortalama bir insan spor yapmıyorsa 2000-3500 arası bir öğün ile beslenmeli ortalama 1 öğün öğle yemeği 850 ile 1500 kalori barındırır her gün böyle beslenen biri anormal bir şekilde kilo verir sağlığı bozulur..
  • ne için yeterli? hayatta kalmak için evet yeterlidir.ama rezalet bi şekilde yaşarsın.gunde 7-8 saat uykudan aşağısı veya yukarısı kötüdür.ortalama 2000-2500 kalori yakan bir insana da 1 Öğün yiyin demek dengesizliktir.

en basitinden az uyuyan ve saçma sapan beslenen erkekler hormon seviyelerinden tut akıl sağlığına kadar zarar görür.testosteron yerlere duser

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin- -- 22 Mart 2017; 22:11:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperior

uyku için 4 saat yeterlidir tecrübeyle sabit ama 1 öğün yemek ile geçmez ortalama bir insan spor yapmıyorsa 2000-3500 arası bir öğün ile beslenmeli ortalama 1 öğün öğle yemeği 850 ile 1500 kalori barındırır her gün böyle beslenen biri anormal bir şekilde kilo verir sağlığı bozulur..

Kalori sayısını bilemem, tüm gün enerjik, bisiklet sürme, spor yapma ve iş... Hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadım 10 yıl boyunca. 185 boy 76 kg fazlalık yağ neredeyse yok. Kilo da yerinde... bende mi sorun var acaba?

• ne boş tartışma, sanki uyku dışında geçirilen vakitler çok dolu da, gerekli fizyolojik şartı zorluyorsunuz. 4 saat uyku yeterliymiş. Günün en az 6 7 saatini, boş boş doldur. uykuya zaman gelince 4 saat çokmuş. Allah geceyi niye yaratmış. Sabah kalk, işe başla, gece 3e kadar çalış bu arada bir saat yemek molası ver ozaman. 5'de 6.'da işden çık 6 7 saat boş boş otur, uykuya zaman gelince 4 saat çok de. Saçmalık bu işte...

mesele bir günde ne kadar uyuduğun değil, ne yaptığındır. Önce bir gününü anlat da, bakalım 4 saat uyku uyumanın sana biii marjinal faydası varmıymış bilelim.

eee, ben 8 saat uyurum, sen 3 saat. Bunun anlamı senin benden çok çalışıp az uyuduğun anlamına mı geliyo? Toplumsal yığınları ilgilendirmeyen, genelde tepedeki %2lik nüfusu ilgilendiren zaman sorunun, az uyuma ile aşmaya çalışmasının bir mantığı olabilir. Ama diğer toplumsal yığınların az uyuması için motivasyon mantığı nedir, bir anlatsınlar da biz de bilelim.

Bir saat uyku uyumakla zengin olunsaydı veya başarılı bir insan olunsaydı herkes öyle yapardı. Başarının veya zengin olmanın sırrı az uyumakta değil...

Ne kadar uyuduğuna değil, ne kadar çalıştığına bak, ne kadar çalıştığın da yeterli değil, ne kadar özgün bir çalışma yaptığına ve bu çalışmanın sana ne kadar marjinal fayda sağladığına bak. Çalışmak için ne yaptığının önemi yok. Bazen kaliteli uyku denemesi yapmak bile çalışma sayılır!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

ne boş tartışma, sanki uyku dışında geçirilen vakitler çok dolu da, gerekli fizyolojik şartı zorluyorsunuz. 4 saat uyku yeterliymiş. Günün en az 6 7 saatini, boş boş doldur. uykuya zaman gelince 4 saat çokmuş. Allah geceyi niye yaratmış. Sabah kalk, işe başla, gece 3e kadar çalış bu arada bir saat yemek molası ver ozaman. 5'de 6.'da işden çık 6 7 saat boş boş otur, uykuya zaman gelince 4 saat çok de. Saçmalık bu işte...

mesele bir günde ne kadar uyuduğun değil, ne yaptığındır. Önce bir gününü anlat da, bakalım 4 saat uyku uyumanın sana biii marjinal faydası varmıymış bilelim.

eee, ben 8 saat uyurum, sen 3 saat. Bunun anlamı senin benden çok çalışıp az uyuduğun anlamına mı geliyo? Toplumsal yığınları ilgilendirmeyen, genelde tepedeki %2lik nüfusu ilgilendiren zaman sorunun, az uyuma ile aşmaya çalışmasının bir mantığı olabilir. Ama diğer toplumsal yığınların az uyuması için motivasyon mantığı nedir, bir anlatsınlar da biz de bilelim.

Bir saat uyku uyumakla zengin olunsaydı veya başarılı bir insan olunsaydı herkes öyle yapardı. Başarının veya zengin olmanın sırrı az uyumakta değil...

Ne kadar uyuduğuna değil, ne kadar çalıştığına bak, ne kadar çalıştığın da yeterli değil, ne kadar özgün bir çalışma yaptığına ve bu çalışmanın sana ne kadar marjinal fayda sağladığına bak. Çalışmak için ne yaptığının önemi yok. Bazen kaliteli uyku denemesi yapmak bile çalışma sayılır!

Konuda diğer zamanların nasıl değerlendirilmesi ile ilgili bir şey var mı ki kalkıp saçma diyorsun?

Konu uykunun kendisi, uyku dışındaki zamanın nasıl değerlendirilmesi değil.

Ha uyku dışındaki zamanın nasıl değerlendirilmesi ile ilgili ne tür konuları konuştuğumuzu öğrenmek istiyorsanız lütfen profilden 7 yıldır açılmış konuları geriye doğru takip ediniz... O konularda boş zamanların nasıl en verimli şekilde kullanılacağının konularını görebilirsiniz.

Ne diye konu ile alakasız bir yorum yapıp konunun saçma olduğuna dair bir yorum yaparsınız ki? Anlamadım amacınızı...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sporcu değilsen o uyku ve beslenme düzeni yetersizdir.Bunun aksini kanıtlayacak 1 tane araştırma bulamazsın

Yeterlidir çünkü şu yukarıdaki bilimsel araştırma toplumun %1'inin genetik olarak buna uygun bünyeye sahip olduğunu söylüyor.

Yani vücut dinlenemez hocam o kadar vakitte, marine edilmiş et dinlenemiyor 4 saatte.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yani vücut dinlenemez hocam o kadar vakitte, marine edilmiş et dinlenemiyor 4 saatte.

Eğer bünye buna uygunsa dinleniyor ve o 4 saat yeterlidir.

Tabi ki vücudu aşırı zorlayacak bir iş yapmıyorsanız gün içinde...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.