Şimdi Ara

Günde 65.000 Android telefon satılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
7.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan iPhone ile yarışamaz ama Android'in geleceği çok sağlam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arsoy

konunun özünden bahseden yok: android=linux,
    linux=açık kaynak kodu + sıfır maliyet.

ayrıca iphone=linux.

açık kaynak kod demek sıfır maliyet demek değildir. maliyeti azaltan etkenler arasındadır.

yoksa her farklı ui'ye sahip android için bir ton kod yazılıyor, grafik çiziliyor, test yapılıyor.
  • İphone dahiyane ve çok çalışılmış ve iyi pazarlanmış süper bir ürün.. Dİğer firmaların iphone çıktığında herhangi bir hazırlığı yoktu, planları da yoktu. google apple yönetim kurulunda olmasaydı, iphoneOS karşısında anca android gibi bir ürün ile başarı yakalanabileceği de düşünmezdi.
    motorola htc sonyericsson samsung desteğini arkasına alan google gibi çok başarılı ve sevilen bir markanın apple karşısında başarı kazanacağı bellidir. ortada çok büyük bir para var ve firmalar artık kapışmanın android ve apple arasında olacağının farkındalar. appleın microsoft ile yakınlaştığı dedikoduları bile çıkıyor zaman zaman. başarı derken yenecek ezecek geçecek demiyorum ama pazara ortak olacak.
    iphoneOS kadar olacak android ve bence geçecek, çünkü çeşit fazla ve çevrede iphoneOS android anlamayan bir sürü insan var telefon tezgahının başına geçip tipini beğendiği bir telefonu alıverecek. HD2 X10 galaxy s çok hoş aletler bence.. droide baksana, tipinden tuttu sırf, farklı bir havası var, kaba saba (:

• quote:

Orijinalden alıntı: dodocan

apple tek ürün ile 8 milyon satışmı gerçekleştirmiş muhaa işte buna gülerim iphone nin 50 tane modelini çıkaran biz değiliz apple yok 2g yok 3g yok 3gs yok şu yok bu piyasada android tabanlı bir çok telefonun bulunması bizim işimize yarıyor madem bütün android teller aynı bizde ucuzunu alırız olay o hele flash desteği ile tel coşmuş youtube a videosu var motorola milestone üstünde flash desteğini göstermişler çokda güzel olmuş steve hala desin dandirik bu flash diye şimdi bu yorumumda birilerine batıcak o yüzden bakıyorum kime batıcak :)

Bir yanda bir tek modelin 3 farklı jenerasyonu var diğer yanda 4 farklı MARKANIN,50'YE YAKIN FARKLI TELEFONU var.
    Üstte de bir yorum var...
    Bu yoruma anca

• Bende iphone kullaniyorum ama bu apple hastaligini anlamiyorum sizdeki. Andoid basarisi bize yarar beyler. Android live wallpaper vermeseydi apple bize arkaplan degistirmeyi bile vermezdi. Android ve apple in rekabeti bize yarar gerisi faso fiso. Piyasada cesit olmasi iyidir herkes caninin istedigini alir kalitede davan yapar.
  • Iphone'un tek model üzerinden ilerlemesinin sebebi Google Android gibi açık kaynak kullanmıyor olması .
    Kendi işletim sistemini kullanıyor başkasına da kullandırtmıyor .
    Android'in bu kadar alternatifli olması bu yüzden .
    Apple ise tek model başarısını başka bir model çıkararak riske atmak istemiyor revize edip duruyor .

Ayrıca Iphone kullanmış ve çevresinde bir çok Iphone kullanan var olan bir insan olarak diyebilirim ki ; neden Iphone sorusuna verilen yanıt hep aynı :
    -Hacı ekranı manyak ...
    -Hacı masaya koyunca ayrı bir şekil duruyo havam oluyo ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: quzman

Iphone'un tek model üzerinden ilerlemesinin sebebi Google Android gibi açık kaynak kullanmıyor olması .
    Kendi işletim sistemini kullanıyor başkasına da kullandırtmıyor .
    Android'in bu kadar alternatifli olması bu yüzden .
    Apple ise tek model başarısını başka bir model çıkararak riske atmak istemiyor revize edip duruyor .

Ayrıca Iphone kullanmış ve çevresinde bir çok Iphone kullanan var olan bir insan olarak diyebilirim ki ; neden Iphone sorusuna verilen yanıt hep aynı :
    -Hacı ekranı manyak ...
    -Hacı masaya koyunca ayrı bir şekil duruyo havam oluyo ...

iPhone'u bi bu nedenlerden doalyı alıyorsan zaten hiç alma daha iyi.
    iPhone kullanıcısı denmez ona iPhone sahibi denir. Ama kullanmak başka tabi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: wox

ya arkadaşım haber editörü olmana rağmen kalkıpta iphone sayfasında neden böyle bir bhaber yayınlıyorsun anlamış değilim.milleti bi tarafa çekmek yada bu marka daha iyi gibisinden bişeylerimi ima etmeye çalışıp milletin aklınımı çelmeyi düşünüyorsun.madem bu kadar çok yayımlamak istedin bu haberi o zaman açarsın mobil haberler bölümü diye bi yer orada yayımlarsın.bu haberin yeri burası değil.

senin yaptığın iphone kadar htc de iyi dermiş gibi oluyorsun.sanki kalkmış dünyada kaçtane htc satılmış tektek saydınmı sen bu telefonlarıda kalkmış böyle bir rakam yazıyorsun...

Tüm forumlar » [Donanım / Hardware] » Ana Sayfa Haberleri » Günde 65.000 Android telefon satılıyor

Konu iPhone bölümünde değil zaten. Ancak her anasayfa haberi gibi haber içeriğinde yer alan cihazlarla ilgili yerlere haber yansıtılıyor.

İyi günler

• @Hyperio? ;
    Tam da onu söylemek istiyorum zaten .
    Bir telefonu alıp da hakkını veren kullanıcı sayısı o kadar az ki ...
    Android olsun Iphone olsun inanılmaz potansiyele sahipler .
    Ancak öyle duruma geldi ki Iphone bir gösteriş simgesiyken Android ise Anti-Iphone'cuların simgesi oldu ...
  • Ben iphonda Flash kullaniyorum zaten ...cloud browse ile.
    Tabi max %70 verim alabiliyorum ve bana yetiyor ...bugün iphonedan asla vaz geçmem ama ilerde android iphonu geçerse benide çeken eğlenceli uygulamaları olursa bende gecerim androide sonuçta iphone kafama silah dayamadi ya illa beni kullan diye
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HyperioИ

quote:

apple tek ürün ile 8 milyon satışmı gerçekleştirmiş muhaa işte buna gülerim iphone nin 50 tane modelini çıkaran biz değiliz apple yok 2g yok 3g yok 3gs yok şu yok bu piyasada android tabanlı bir çok telefonun bulunması bizim işimize yarıyor madem bütün android teller aynı bizde ucuzunu alırız olay o hele flash desteği ile tel coşmuş youtube a videosu var motorola milestone üstünde flash desteğini göstermişler çokda güzel olmuş steve hala desin dandirik bu flash diye şimdi bu yorumumda birilerine batıcak o yüzden bakıyorum kime batıcak :)

Birine batması ile alakası yok belki ama bana battı kardeşim. Yorumun saçmalık seviyesi arttıkça bana batma katsayısı da artıyor.
    Arkadaşım ne kadar saçma bir yorum yaptığının farkındasındır umarım.
    iPhone'un 3 modelini söyleyip sonra yok şu yok bu falan demişsin hadi saysana daha bi 4ncüyü söylesene bi söyle allah aşkına..
    Saçma saçma konuşmayın. Her sene güncellenen bi alet işte iPhone . Tek bir modeli var ve bu bir sene gidiyor. Bi bak bakalım bi sene de android kullanan kaç telefon çıkıyor piyasaya..
    Sonuçta Apple ile Android'i kıyaslamak tam bir saçmalık. Android firma değil ki.. Samsung HTC gibi firmalar Android'i kullanıyorlar . Bütün bu markalar toplasan bi Apple kadar satamamış sonuç olarak.. Kazanca bakarsan Apple'a göre diğer markalar vız geliyor tırıs gidiyor. Peheyy..

androiddin firma olmasına gerek yok ne güzel işte android sayesinde çeşitlilik var ucuz olanı alırız hem teller herşeyide destekliyor şimdi gelicek güncelleme ile flashıda tam anlamıyla desteklicek herhalde apple seneye bir güncelleme yapıp iphone flash editionı çıkarır ama pardon flash dandirikti değil mi

Eee sonuç olarak bu söylediklerinden hiç bi şey çıkmıyor. Neyle neyi karşılaştırdığının farkında değilsin galiba ?!
    İlk mesajında gayette Andorid ile Apple'ı karşılaştırırken şimdi ya ne yaptığının farkında değilsin yada çevir kazı yanmasın durumlarındasın.

Ayrıca merak etme Apple teknolojiye yön veren firmalardan biri ve HTML5i geliştirmeyi kafasına taktıysa seneye iPhone flash version çıkmasına gerek kalmaz.Çünkü flash diye birşey kalmaz ortada. Sen takma kafana yani anlıyacağın. Apple biraz geride geliyor olabilir ama geldiği zaman da %100 performansla gelir yine piyasayı siler süpürür..

• Android in şuan motorolanın linux sistemlerinden yapı olarak hiçbir farkı yok. O sistemlerde süper ama her model için değişikliğe gitmek gerekiyordu.

Birinde çalışan program diğerinde çalışmıyordu. Üstelik hepsi aynı marka motorola idi.

Dolayısıyle Android çekirdek dışında sistemide ortak olarak geliştirmezse androidten fazla birşey olmaz..
  • quote:

@Hyperio?,@bigatusac,@Fashionality

gel bu işletim sistemini birde microsofta söyleyelim bakalım ne dicek şimdi htlm5 bir kaç senede yaygınlaşıcak diye bu apple sayesinde olmayacak steve bir iki laf etti hemen mezara gömdünüz html5 tabikide gelcek ama gelmek zorunda oldugu için elmanın kurdu istediği için değil apple dediğimiz şirket bugünlere ipod gibi takoz bir mp3 le gelmiş ve bu mirası iphone vede büyük ekranlı ipod touch ile devam ettiren bir firma eğer yön vermek buysa sağolsunlar hele birde şu yapabiliyosan daha iyisini yap lafları yok mu beni bitiyor muhaaa bu arada flash lafıma takılıp konuyu saptıranda sizsiniz sonra neyi savundugunu bilmiyor diyorsunuz siz daha neye cevap yazdıgınızı bilmiyorsunuz

Yazmayayım, yazmayayım dedim ama daha fazla dayanamadım.
    Apple teknolojiye nasıl yön vermiş göstereyim sana;

1- "Personel Computer" i teknoloji dünyasına kazandıran ve yaygınlaşmasını sağlayan firmadır.
    2- Pencerelere dayalı arayüze sahip işletim sistemini keşfeden ve yaygınlaşmasını sağlayan firmadır.
    3- Mouse denen olayı PC dünyasına kazandıran ve yaygınlaşmasını sağlayan firmadır.
    4- PDA denen kavramı teknoloji dünyasına kazandırmış ve ilk PDA yı çıkarmıştır.
    5- iPod ile taşınabilir mp3 playerlara adını vermeyi başarmış walkman'i tarihin tozlu sayfalarına göndermiştir.
    6- iTune Store adlı sanal mağazası ile mağaza kavramına yeni bir boyut kazandırmıştır.
    7- AppStore adlı uygulama mağazası ile yine uygulama satışına yeni bir boyut kazandırmış ve yaygınlaşmasını sağlamıştır. (android market, ovi sote, marketplace vs...)
    8- iPhone ile smartphone piyasasını allak bullak etmiş ve yeni bir akım başlatmıştır. (Dokunmatik smartphone pazarı)
    9- Microsoft Office yazılımını ilk olarak Mac OS a çıkarmıştır desem dibin düşer muhtemelen. Nasıl olur böyle şey? falan dersin ama gerçek bu.

Şimdilik bu kadar bilgi sana yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 16 Mayıs 2010; 13:13:30 >

• bazı arkadaşlar var androidin kısa zamanda çok iyi iş yapmasını kıskanıyor ve her android ile ilgili iyi haberin yorumlarını iphone vs android e çeviriyorlar. neden böyle kıskançlık yapıyorsunuz. eninde sonunda android tahta geçecek. önemli şeyleri ilk bulan apple olabilir walkman i de sony buldu ilk mp3 playerlı telefonu sony ericsson üretti ama şuan herşeyin sony ericsson ve sony üzerine olduğunu mu sanıyorsunuz hayır. apple dan iyileri çıkınca bas bas bağırmaktan bıkmadınız mı sanki firmanın sahibi sizsiniz. herkesin tercihi kendine her firmanın kullanıcısına göre güzel yanları vardır. bu güzelliklerin tek bir çatı altında toplanması ise imkansızdır. onun için teknolojideki yenilikleri görün ve uzun vadeli düşünün hiçbir şirket bu sektörde kalıcı olamadı apple mı olacak? symbian ve nokia nın tahtı bile sallanıyor varın gerisini siz düşünün
  • Bu konuda ne kadarda agresif ELMA'cılar varmış. Adamlar Android telefon satılmasına tahammül edemiyorlar.

1.İphone
    2.İphone 3G
    3.İphone 3GS
    4.İphone 4G ?

Her sene alete birşey tıkıp yeniden kullancıların beğenisine sunulan İphone 8 milyon satmış ..

1.Doğan S
    2.Doğan L
    3.Doğan SLX
    4.Doğan SLX 1.6.i.e

Doğan aynı doğan. Kasa aynı kasa. Bilmem anlatabildimmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulo206

Bu konuda ne kadarda agresif ELMA'cılar varmış. Adamlar Android telefon satılmasına tahammül edemiyorlar.

1.İphone
    2.İphone 3G
    3.İphone 3GS
    4.İphone 4G ?

Her sene alete birşey tıkıp yeniden kullancıların beğenisine sunulan İphone 8 milyon satmış ..

1.Doğan S
    2.Doğan L
    3.Doğan SLX
    4.Doğan SLX 1.6.i.e

Yanlış anlaşılma olabilir o yüzden açıklama yapayım; geride bıraktığımız çeyrekte iPhone 3Gs ve 3G'den (büyük çoğunluk 3Gs) toplamda 8.75 milyon satılmıştır. 2007'den bu yana satılan iPhone sayısı Nisan itibariyle 50 milyonu aşmıştır.
  • bayaa fazlaymış ama buna rağmen hiç alasım gelmiyor. zevk meselesi tabiki çok klas telefon fakat hava yapmak için alanlar çoğunlukta olduğu için benim prensiplerime uymuyor.
  • quote:

gel bu işletim sistemini birde microsofta söyleyelim bakalım ne dicek şimdi htlm5 bir kaç senede yaygınlaşıcak diye bu apple sayesinde olmayacak steve bir iki laf etti hemen mezara gömdünüz html5 tabikide gelcek ama gelmek zorunda oldugu için elmanın kurdu istediği için değil apple dediğimiz şirket bugünlere ipod gibi takoz bir mp3 le gelmiş ve bu mirası iphone vede büyük ekranlı ipod touch ile devam ettiren bir firma eğer yön vermek buysa sağolsunlar hele birde şu yapabiliyosan daha iyisini yap lafları yok mu beni bitiyor muhaaa bu arada flash lafıma takılıp konuyu saptıranda sizsiniz sonra neyi savundugunu bilmiyor diyorsunuz siz daha neye cevap yazdıgınızı bilmiyorsunuz

Tamam dostum ya artık daha fazla bişey yazmayağım.
    Daha fazla rezil olma üzülüyorum vallahi.
    Tamam bitirelim..

quote:

Bu konuda ne kadarda agresif ELMA'cılar varmış. Adamlar Android telefon satılmasına tahammül edemiyorlar.

1.İphone
    2.İphone 3G
    3.İphone 3GS
    4.İphone 4G ?

1.Doğan S
    2.Doğan L
    3.Doğan SLX
    4.Doğan SLX 1.6.i.e

Peki sen bana bu aletler arasında her birinde 5 tane bile fark sayabilecek misin ?

Acer A1
    Dell Ophone mini3i
    Geek Phone One
    Haier H7
    HighScreen PP5420
    HTC Click – Fiesta
    HTC Dream – G1
    HTC Hero – G2 Touch
    HTC Lancaster
    HTC Magic – Sapphire – myTouch 3G – Ion
    Huawei U8230
    Innocomm Skate
    Kogan Agora
    Lenovo O1 Ophone
    LG GW620 Eve
    Motorola Heron
    Motorola Morrison – Cliq
    Motorola Sholes – Calgary
    Philips V808
    Samsung Bigfoot
    Samsung Galaxy i7500
    Samsung m850 Q
    Sciphone N12
    Sony Ericsson XPERIA X3 Rachael
    Zii Egg
    ZTE Android

Bu aletler de hepsi birbirinin aynı çok mu fark var aralarında sanıyorsun ?
    Apple ihtiyaçlar doğrultusunda bi alet mükemmelleştirene kadar eklemiyor o özellikleri.
    Ayrıca bana gerçekten %100 ihtiyaç konusu olan ve iPhone'da olmayan bi özellik söyler misin ?
    Allah aşkına bana şimdi Bluetooth 5MP kamera falan demeye kalkma da sana gülmeyeyim yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: HyperioИ

quote:

Tamam dostum ya artık daha fazla bişey yazmayağım.
    Daha fazla rezil olma üzülüyorum vallahi.
    Tamam bitirelim..

quote:

1.İphone
    2.İphone 3G
    3.İphone 3GS
    4.İphone 4G ?

1.Doğan S
    2.Doğan L
    3.Doğan SLX
    4.Doğan SLX 1.6.i.e

Peki sen bana bu aletler arasında her birinde 5 tane bile fark sayabilecek misin ?

Acer A1
    Dell Ophone mini3i
    Geek Phone One
    Haier H7
    HighScreen PP5420
    HTC Click – Fiesta
    HTC Dream – G1
    HTC Hero – G2 Touch
    HTC Lancaster
    HTC Magic – Sapphire – myTouch 3G – Ion
    Huawei U8230
    Innocomm Skate
    Kogan Agora
    Lenovo O1 Ophone
    LG GW620 Eve
    Motorola Heron
    Motorola Morrison – Cliq
    Motorola Sholes – Calgary
    Philips V808
    Samsung Bigfoot
    Samsung Galaxy i7500
    Samsung m850 Q
    Sciphone N12
    Sony Ericsson XPERIA X3 Rachael
    Zii Egg
    ZTE Android

Bu aletler de hepsi birbirinin aynı çok mu fark var aralarında sanıyorsun ?
    Apple ihtiyaçlar doğrultusunda bi alet mükemmelleştirene kadar eklemiyor o özellikleri.
    Ayrıca bana gerçekten %100 ihtiyaç konusu olan ve iPhone'da olmayan bi özellik söyler misin ?
    Allah aşkına bana şimdi Bluetooth 5MP kamera falan demeye kalkma da sana gülmeyeyim yani.

apple dan aylik ne kadar reklam parasi aliyosun ? %50 fazlasini vereyim sus.

• Birkac yanlis bilgiyi duzeltmek istedim.

1- "Personel Computer" i teknoloji dünyasına kazandıran ve yaygınlaşmasını sağlayan firmadır.
    Yanlis. Bu isi yapan IBM ve Commodore'dur. Apple bu iki markadan sonra gelir.

2- Pencerelere dayalı arayüze sahip işletim sistemini keşfeden ve yaygınlaşmasını sağlayan firmadır.
    Kesfeden Apple degil Douglas Engelbart'tir. Yayginlasmasini sagladigi dogru ama Macintosh'dan once bu arayuzu kullanan bilgisayarlar vardir.

3- Mouse denen olayı PC dünyasına kazandıran ve yaygınlaşmasını sağlayan firmadır.
    Yanlis. Mouse denen olayi pc dunyasina kazandiran yine Douglas Engelbart'tir.

4- PDA denen kavramı teknoloji dünyasına kazandırmış ve ilk PDA yı çıkarmıştır.
    Dogru. PDA kavramini ilk kez Apple kullanmistir.

5- iPod ile taşınabilir mp3 playerlara adını vermeyi başarmış walkman'i tarihin tozlu sayfalarına göndermiştir.
    iPod ile bir devrim yarattigi dogrudur ama mp3 calarlara adini vermeyi basarip basaramadigi tartisilir.

6- iTune Store adlı sanal mağazası ile mağaza kavramına yeni bir boyut kazandırmıştır.
    Ne acidan yeni bir boyut kazandirmis bunu anlayamadim? Amazon.com goz onune alinmadi herhalde bu satirlar yazilirken.

7- AppStore adlı uygulama mağazası ile yine uygulama satışına yeni bir boyut kazandırmış ve yaygınlaşmasını sağlamıştır. (android market, ovi sote, marketplace vs...)
    AppStore ile bir yenilik getirdigi dogrudur. Bundan once uygulamalar genelde tek bir noktadan degil forumlar araciligiyla yine cok cok buyuk oranlarda bedava dagitiliyordu. Bu uygulamalari tek bir noktaya toplayip, herkes tarafindan ulasilabilmesini saglamasi iyi bir sey. App Store'a girebilmek icin Apple'in belirledigi cok kati kurallara uymak zorunda olmak ise bu sistemin eksisi.

8- iPhone ile smartphone piyasasını allak bullak etmiş ve yeni bir akım başlatmıştır. (Dokunmatik smartphone pazarı)
    Dogru. iPhone ile smartphone piyasasini allak bullak etmistir.

9- Microsoft Office yazılımını ilk olarak Mac OS a çıkarmıştır desem dibin düşer muhtemelen. Nasıl olur böyle şey? falan dersin ama gerçek
    Dogru. Office adiyla ilk olarak Mac icin cikmistir. Bunun nedeni Microsoft'un kullanicilarini o siralarda Lotus'a kaptirmis olmasidir. Yalniz bunun Apple'in teknolojiye yon vermesiyle ne alakasi var anlayabilmis degilim. Zira o sirada windows tabanli bilgisayarlar icin office paketindeki isleri yapan uygulamalar vardi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.