Şimdi Ara

Günde 65.000 Android telefon satılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
7.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akıllı telefon pazarındaki yarış, donanım kadar yazılım alanında da hız kesmiyor. Son dönemdeki gelişmeler dikkate alındığında özellikle iPhone OS - Android mücadelesi yaşandığını ve bu kapsamda Apple ile Google'ın sıkı bir rekabete tutuştuğunu görmekteyiz. Geliştirdiği iPhone OS işletim sistemini aynı Mac OS da olduğu gibi sadece kendi cihazlarında kullanan Apple'ın aksine Google daha farklı bir yol izliyor ve Android işletim sistemini sadece kendisi kullanmakla kalmıyor, dileyen telefon üreticilerine de sunuyor.

Google tepe yöneticisi Eric Schmidt, Kaliforniya'daki şirket merkezinde düzenlenen yıllık hissedarlar toplantısında, Android işletim sisteminin pazar performansı hakkında önemli bilgiler paylaştı. Schmidt'in açıklamalarına göre, Google'ın iş ortakları her gün 65.000'den fazla Android telefon satıyorlar. Açık kaynağın gücünü arkasına alan Google, Android işletim sisteminin kullanıldığı 34 farklı cihazla 49 farklı ülkede temsil ediliyor ve bu durum kullanım yaygınlığı açısından şirketin elini güçlendiriyor, pazar payını hızlı bir şekilde arttırmasını sağlıyor.

alt="Günde 65.000 Android telefon satılıyor"

Başta HTC olmak üzere önde gelen telefon üreticileri tarafından, farklı segmentlere yönelik çok sayıda telefon modelinde kullanılan Android işletim sistemi, günlük 65.000 civarındaki satış rakamı baz alındığında üç aylık çeyrek dilimlerde 5.85 milyon adetlik cihaz satışı gerçekleştirebiliyor. Son çeyrekte 8.75 milyon adet iPhone satan Apple ile kıyaslandığında bu rakam azmış gibi görünse de sürekli artan pazar payı dikkate alındığında Android işletim sistemiyle Google'ın umut verici bir tablo çizdiği söylenebilir.

Piyasa analizleri yapan bağımsız araştırma kuruluşlarından NPD'nin rakamlarına göre Google Android, Amerika'nın en popüler ikinci mobil işletim sistemi. En popüler işletim sistemi ise BlackBerry ile Kanada merkezli RIM firmasına ait. %36 paya sahip olan RIM'i, %28 ile Google izlerken, Apple'ın pazar payı ise %21 civarında. Bu noktada farklı bir strateji izlediklerini söyleyen Eric Schmidt, işletim sistemini ücretsiz olarak lisansladıklarını dolayısıyla bunun bir devrim olduğunu, tamamiyle "açık" bir ekosistem yaratmayı denediklerini söyledi.

Android işletim sisteminin gelişim hızı göz önüne alındığında, yakın zamanda BlackBerry'i bırakması sürpriz olmayacaktır zira çok hızlı güncellenen işletim sisteminin pazar payı da ciddi oranda artmakta. Bu ay içerisinde Froyo kod adını taşıyan 2.2 sürümünün çıkması beklenen Android işletim sistemi için heyecan verici uzakta değil. HTC EVO 4G ile başlayacak yaz dönemi Android akımının Galaxy S ile devam etmesi ve çok sayıda yeni modelin pazara sürülmesi bekleniyor. Apple ise, iPhone HD ile birlikte iPhone OS 4.0'ı duyurmayı planlıyor.

• iPhone'da her gün 75.000 adet satıyor ne olmuş? :))
  • android bu pazarda lider olacaktır. Model çeşitliliği farklı zevklere ve bazı daha uygun fiyatlı modeller sunması da her keseye hitap ediyor.
    Keşke nokia da android sisteme katılsaydı..
    iphone süper, ama fark kapandı artık..
  • 2.2 dahili flash desteği ile gelecek deniliyordu hatta haberde flash desteğini gösteren bir demo sunuldu.. gerçekten flashlı internet bir başka gözüküyor telefonda.. sırf bu özelliği bile satışların artmasına neden olabilir..
  • Nokia maemo ile gayet iyi bir çizgide ilerliyor. Android de maemo da temelde linux'a dayanıyorlar. Bu iki farklı uç gibi görünen yapılanmada ortaklığı sağlayan QT olacak. Halihazırdaki ürünlerde durum nedir bilmiyorum ama QT troltechten nokia ya geçtiğinden beri geliştirici/mühendis perspektifimden heyecanla gelişmeleri izliyorum. Bir gün herkes QT ile çalışacak Mac Linux Win* mobil desktop olayı kalmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

2.2 dahili flash desteği ile gelecek deniliyordu hatta haberde flash desteğini gösteren bir demo sunuldu.. gerçekten flashlı internet bir başka gözüküyor telefonda.. sırf bu özelliği bile satışların artmasına neden olabilir..

Aynen hacı. Ve dahası 2.2 ile cep telefonunun performansı uçuyor:

http://www.ceplab.com/haber/android-2-2-mucizeler-yaratiyor-android-2-1e-kiyasla-yuzde-450-artan-hiz/

• nokia hala symbian dan kurtulamadığı için çok fazla maemo kullanan cihazların üstünde durmuyor.. android ve iphone os şu an lider ama her an wm de wm7 ile bu yarışa katılabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • android 45 ürün çeşidinde 6 milyon satış yapmış, tek ürün ile IPhone ise 8 milyon satış yapmış, kusura bakmayın da bu iş; tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış gibi bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

android 45 ürün çeşidinde 6 milyon satış yapmış, tek ürün ile IPhone ise 8 milyon satış yapmış, kusura bakmayın da bu iş; tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış gibi bir durum.

bir de her üründe farklı donanım olduğu için developerlar tarafından da yazılım yazmak zor olacak.. bu yüzden satış rakamları insanları şaşırtmasın her şekilde iphone os daha üstün şu anda

• quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

quote:

android 45 ürün çeşidinde 6 milyon satış yapmış, tek ürün ile IPhone ise 8 milyon satış yapmış, kusura bakmayın da bu iş; tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış gibi bir durum.

bir de her üründe farklı donanım olduğu için developerlar tarafından da yazılım yazmak zor olacak.. bu yüzden satış rakamları insanları şaşırtmasın her şekilde iphone os daha üstün şu anda

anlatmak istediğim üstünlük tartışması değil hiç bir yazılım yoktur ki zamana meydan okusun, hiçbirşey yok etmezse zaman yok eder, madem nexus one gibi iddialı bir çıkış peşindesin, Iphone OS gibi kendi cihazında ya da gelecekteki cihazlarında kullan, neden 3 kuruş için böyle bir yazılımı ona buna zıplama tahtası yaparsın diye insanın sorası geliyor, Samsung iyi kazandı, hele Motorola küllerinden doğdu, Google ın karının çok fazla olduğuna inanasım gelmiyor, sadece kendi kullansa çok daha fazla kar ederdi ve yazılımcıların işi de daha kolay olurdu, bir de nexus one yapıyorsun yaptırdığın şirkete kendi yazılımını veriyorsun, madem donanımcına yazılım vereceksin nexus one ne?

yani basitçe anlatayım çok özel bir buğdayın var, fırın açıp ekmek yapıyorsun, daha sonra karşındaki rakip fırına buğdayımı para ver kullan diyorsun

google ın şirket tarihindeki tek ve belkide en büyük hatası buydu bence...

• Çin malı androidli telefon ve tabletler gayet makul fiyatlarla piyasa düşmeye başladı yakında 200-300 tl ye androidli telefonlar tr de satılmaya başladıktan sonra esas patlama olacak.
  • Sozum meclisten disari, haber onemli ama bir donanimhaber klasigi olarak apple iyi, yok android iyi, yok ya rim super, 5800 super, gibi bir sonuca gitme olasiligi yuksek maalesef, ve her gecen gun bu sayfalari okumaktan beni sogutuyor bu tarz yaklasimlar. her telefon alan kendi telefonunun en iyi en super oldugunun soylenmesini istiyor maalesef.
    konuya donersek, gecenlerde bir haber vardi, android os yuklu telefon satislarinin, iphone os yuklu telefonlarin satisini gectigi yonundeydi ve bu cikan haberlere yonelik apple da aciklama yapmis, ilgili bir haberin linki,http://top10.com/mobilephones/news/2010/05/apple_debunks_android_sales_figures/
    apple bu cikan haberlerde kullanilan 150000 kisilik ornekleme grubunu yetersiz ve az bulmus, istatistik bilimine de inancini yitirmis anlasilan :)
    biz kendi acimizdan bakalim, 2000 lira verdik diye sirketlere ortak olmadik, bir sonraki alacagimiz telefonun daha iyi olmasi icin bu rekabet isimize yarar, umarim android applei satis olarak gecer de yeni bir ivme kazanir market, benim gorusum bu.
    su ana kadar 2008 eylulunden beri nokia e71, blackberry 8900, 9700, samsung i8910, iphone 3gs, motorola droid/milestone (sirasiyla) kullanmis biri olarak soyluyorum bunlari, her telefonun kendine gore guzel ve vazgecilmez ozellikleri var saymaya kalksan... kolay gelsin herkese...

• ya arkadaşım haber editörü olmana rağmen kalkıpta iphone sayfasında neden böyle bir bhaber yayınlıyorsun anlamış değilim.milleti bi tarafa çekmek yada bu marka daha iyi gibisinden bişeylerimi ima etmeye çalışıp milletin aklınımı çelmeyi düşünüyorsun.madem bu kadar çok yayımlamak istedin bu haberi o zaman açarsın mobil haberler bölümü diye bi yer orada yayımlarsın.bu haberin yeri burası değil.

senin yaptığın iphone kadar htc de iyi dermiş gibi oluyorsun.sanki kalkmış dünyada kaçtane htc satılmış tektek saydınmı sen bu telefonlarıda kalkmış böyle bir rakam yazıyorsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

iPhone'da her gün 75.000 adet satıyor ne olmuş? :))

bu habere böyle yorum,

nasıl çekemiyorsunuz varya, aman android atağa kalkmasın.

iphone'umu satıcam sizin yüzünüzden.
  • quote:

aynen öğle,eline sağlık
  • hele bi yıl sonu gelsin...
  • konunun özünden bahseden yok: android=linux,
    linux=açık kaynak kodu + sıfır maliyet.
  • merak etmeyin iphonecu arkadaşlarım, androidin gelişmesi iphone un daha ileriye gitmesi anlamına gelir. yoksa steve kesip kesip vermeye devam edecek.
  • apple tek ürün ile 8 milyon satışmı gerçekleştirmiş muhaa işte buna gülerim iphone nin 50 tane modelini çıkaran biz değiliz apple yok 2g yok 3g yok 3gs yok şu yok bu piyasada android tabanlı bir çok telefonun bulunması bizim işimize yarıyor madem bütün android teller aynı bizde ucuzunu alırız olay o hele flash desteği ile tel coşmuş youtube a videosu var motorola milestone üstünde flash desteğini göstermişler çokda güzel olmuş steve hala desin dandirik bu flash diye şimdi bu yorumumda birilerine batıcak o yüzden bakıyorum kime batıcak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodocan

apple tek ürün ile 8 milyon satışmı gerçekleştirmiş muhaa işte buna gülerim iphone nin 50 tane modelini çıkaran biz değiliz apple yok 2g yok 3g yok 3gs yok şu yok bu piyasada android tabanlı bir çok telefonun bulunması bizim işimize yarıyor madem bütün android teller aynı bizde ucuzunu alırız olay o hele flash desteği ile tel coşmuş youtube a videosu var motorola milestone üstünde flash desteğini göstermişler çokda güzel olmuş steve hala desin dandirik bu flash diye şimdi bu yorumumda birilerine batıcak o yüzden bakıyorum kime batıcak :)

Birine batması ile alakası yok belki ama bana battı kardeşim. Yorumun saçmalık seviyesi arttıkça bana batma katsayısı da artıyor.
    Arkadaşım ne kadar saçma bir yorum yaptığının farkındasındır umarım.
    iPhone'un 3 modelini söyleyip sonra yok şu yok bu falan demişsin hadi saysana daha bi 4ncüyü söylesene bi söyle allah aşkına..
    Saçma saçma konuşmayın. Her sene güncellenen bi alet işte iPhone . Tek bir modeli var ve bu bir sene gidiyor. Bi bak bakalım bi sene de android kullanan kaç telefon çıkıyor piyasaya..
    Sonuçta Apple ile Android'i kıyaslamak tam bir saçmalık. Android firma değil ki.. Samsung HTC gibi firmalar Android'i kullanıyorlar . Bütün bu markalar toplasan bi Apple kadar satamamış sonuç olarak.. Kazanca bakarsan Apple'a göre diğer markalar vız geliyor tırıs gidiyor. Peheyy..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperioИ -- 14 Mayıs 2010; 23:48:04 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.