Şimdi Ara

Günde 8 litre su içiyorum. [EDIT] Teşhis Kondu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
3
Favori
17.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Günde ortalama 8 litre su içiyorum. 10 litreyi geçtiği zamanlarda oluyor ama genelde 8 litre falan içiyorum. Bir de aşırı yorgunluk oluyor. Bu sıkıntılar yüzünden hastaneye gittim. 3 tüp kan ve idrar aldı tahliller normal çıktı. Şekerin de yok dedi ama şeker yükleme testi yapmadı. Endokrine git dedi. Endokrine de randevu alınamıyor uyarı veriyor doktorunuz sevk etmeli diye. Doktor sözlü olarak git dedi sadece ama.

Bir bardak su kesinlikle yetmiyor. Büyük bardaklar kullanıyorum zaten hep. 3-4 bardak su içiyim ağzımdaki kuruluk yine de gitmiyor.(soguk sicak su fark etmiyor) kurulukla birlikte midemde alıyor isteye isteye içiyorum. Büfeden aldığım yarım litrelik su tek seferde bitiyor. Çok rahat içebiliyorum.

Böyle bir sorunla karşılaşan var mı aranızda? Ne önerirsiniz?

EDIT
    Toplam 3 hastanenin endokrin bölümüne gittim. Hepsi diabetes insipidus hastalığından şüphelendi. Olanları yazayım merak edenler ve aynı sorunu yaşayanlar için.

- İlk gittiğim hastane tahlil yaptı sodyuma baktı normal bir şeyin yok az iç falan dedi yolladı.

- İkinci gittiğim hastane yine aynı tahlilleri yaptı, hipofiz MR'ı çektirdi, kademeli olarak her hafta 2'şer litre azaltarak içtiğim ve çıkardığım suyu yazarak gittim tahlillerimi yaptırdım. Hastanede yatırmayı düşünüyordu(diabetes insipidus tanısı için hastanede yatırıp susuzluk testi yapıyorlar.) ama sodyum değişmediği için gerek duymadı psikolojik olduğunu düşündü.

- Üçüncü gittiğim hastaneye bütün tahlillerimi ve alıp çıkardığım su miktarını götürüp gösterdim. Yatırıp susuzluk testi yaptılar mı diye sordu yok dedim. Böyle bir şeyin psikolojik olması mümkün mü nasıl psikolojik olabilir böyle bir şey dedim. Susuzluk testi yapalım bir ondan sonra konuşalım psikolojikse falan dedi. Neyse hastanede yattım 8 saat susuzluk testi yaptılar. Sodyumum değişmedi sanırım ama kortizolumde falan bozulmalar oldu. Sonuç olarak diabetes insipidus tanısı kondu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb.1907 -- 20 Ocak 2020; 0:4:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Endokrinolojiye git diyen doktor sistemden açıması lazımdı. Sadece git demekle olmuyor. Sistemden açmayınca randevu alamazsınız.

Böyle bir rahatsızlık çevremde görmedim duymadım. Çok eskiden televizyonda 200-250 bardak su içen adam diye biri çıkmıştı. Böbreklerinde rahatsızdı. Bir ilaç varmış çok pahalı olduğu için alamıyormuş. Günde o kadar su içmek zorundaymış. Çok eskiden olduğu için şimdi tam ayrıntısını hatırlamıyorum.

Peki ne kadar idrar çıkıyor? Böbreklerinizde bir rahatsızlık var mı? İsterseniz bir de ürolojiye görünün. Endokrinolojiye randevu açma işini belki üroloji de yapabilir. Hem de muayene olmuş olursunuz.

Geçmiş olsun.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    İçtiğim kadarı çıkıyor. O konuda sıkıntı yok. Oruç tuttum ramazan boyunca ama iftar sahur arası yine günde 6-8 litre arası içiyordum. Zorluyordu iftara kadar

• Kac saatte bir tuvalete gidiyorsun peki? Diabetes insipidus arastir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uAslAnkara -- 26 Ağustos 2019; 16:19:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uAslAnkara kullanıcısına yanıt
    Yarim saat, bir saat maximum iki saat

• quote:

Orijinalden alıntı: fb.1907

Yarim saat, bir saat maximum iki saat
    Peki su icmedigin zaman da cok fazla tuvalete gidiyor musun? Dedigim gibi muhtemelen diabetes insipidus var sende. Veya psychogenic polydipsia yani surekli susama hissi.

Surekli su ictigim icin surekli gidiyorum. Ama ramazanda iftardan sonrasini saymazsak sahurdan sonra yatmadan, kalkinca ve ogle saatlerinde bir kez gidiyordum iftara kadar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Günde 5 litre su içiyorum
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haberlere çıkmıştı bir kadın vardı günde bir damacana bitiriyordu ama dili elleri heryeri kuruydu. bu kadın haberlere çıkmıştı. senin de sorun muhtemelen aynı. nefsine sahip ol az su iç
  • Hiçbir şey olmaz.Ben de günde 5 litre su içiyorum.Saglikli bir şey

• quote:

Surekli su ictigim icin surekli gidiyorum. Ama ramazanda iftardan sonrasini saymazsak sahurdan sonra yatmadan, kalkinca ve ogle saatlerinde bir kez gidiyordum iftara kadar
    O zaman su icmedigin zaman normal yani. Buyuk ihtimalle DI degildir o halde. Hep kullandigin baska bir ilac veya kronik bir hastaligin var mi?

Kullandigim herhangi bir ilaç ve hastaligim yok. Tek sikayetim asiri yorgunluk ve asiri susuzluk.

Asitli hic bir icecek icmiyorum. Aksamlari cay icerim ama cay icmeden once mutlaka su icerim yoksa cay gecmiyor bogazimdan

Birde cok sık grip oluyorum ama aynı zamanda terleme olayıda çok bende. Terli terli ruzgar klima vs. Kalmadan grip oluyorum diye dusunuyorum.

• Bende iciyorum cogu zaman kuruma oluyor. Zaten terleyen vucuda sahibim. Su iyidir icmek gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    İciyorsunda meaela pespese 4 bardak icince agzindaki kuruluk gidiyor mu 5. Bardagi istiyor musun? (Buyuk bardakla)

• quote:

İciyorsunda meaela pespese 4 bardak icince agzindaki kuruluk gidiyor mu 5. Bardagi istiyor musun? (Buyuk bardakla)
    Evde su ictigim butun bardaklar 50 lik

2 tane kesiyor beni.

Su bardagindan en az 3 bardak icerim.

• Ben 5 litre içiyorum günde Adana sıcağı sürekli susatıyor çok ter atıyoruz nem oranı %99

• abboww kullanıcısına yanıt
    Kisinda iciyor musunuz? Kisin da iciyorum ben

• quote:

Kisinda iciyor musunuz? Kisin da iciyorum ben
    Kisinda iciyorum. Yas olmuz coni moni merak etme

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.