Şimdi Ara

Güneş enerji sistemleri hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir süredir araştırmaktayım.Yaptırılmak istenen yer Ayvalık.İki katlı.3-4 kişilik bir sistem olmalı.Vakum tüplü,24 borulu bir sistem istiyorum.
    Bölgede özellikle yaz aylarında oldukça sık su kesintileri olmakta.Bu nedenle 150 lt. sıcak su deposu yanında 150 ya da 180 lt.'lik soğuk su deposu ihtiyacı karşılayacak gibi.
    Sormak istediğim ise;
    1) Suyun yukarı katlarda da tazyikli akabilmesi için basınçlı sistem olsun istiyorum ancak basınçlı sistemlerde soğuk su depoları 50'den fazla değil.Bunun sebebi nedir?
    2)Hem soğuk su deposunun fazla olduğu hem de basınçlı bir sistem markası biliyor musunuz?

Düşündüğüm iki tip şunlar:
    24 tüp,150 lt. sıcak,150 lt. soğuk su depolu olan
    http://www.koctas.com.tr/gunes-enerji-sistemleri/kuzeymak-gunes-enerji-sistemi-km-24150-scw-24-tup-150-lt-ges+sd-egimli-zemine-montaj/7853-13171/

Bu da basınçlı,150 lt.sıcak,50 lt.soğuk su depolu.
    http://www.kuzeymak.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=21&category_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=53

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• Bizim yaklaşık 10 yıla yakın olan eski tip ısı sistemi takılıydı antifiriz olmadığı için boşaltmıştık bu aralar güneşli havayı görünce depoları doldurduğumda aynalardan birisinde sızıntı olduğunu gördüm.Tamir için enerji sitemi yapanlara gittim antifiriziyle 350 TL istediler bende tamir ettirmekten vazgeçtim yenisi taktırmaya karar verdim ve anlaştım.Eskisini 100 TL geri alıp 1150 TL daha farkla vakumlu ve 30 lu takacaklar.
     Güneş enerji sistemleri hakkında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi op_dede -- 7 Şubat 2014; 0:34:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NURGUN

Merhaba,
    Bir süredir araştırmaktayım.Yaptırılmak istenen yer Ayvalık.İki katlı.3-4 kişilik bir sistem olmalı.Vakum tüplü,24 borulu bir sistem istiyorum.
    Bölgede özellikle yaz aylarında oldukça sık su kesintileri olmakta.Bu nedenle 150 lt. sıcak su deposu yanında 150 ya da 180 lt.'lik soğuk su deposu ihtiyacı karşılayacak gibi.
    Sormak istediğim ise;
    1) Suyun yukarı katlarda da tazyikli akabilmesi için basınçlı sistem olsun istiyorum ancak basınçlı sistemlerde soğuk su depoları 50'den fazla değil.Bunun sebebi nedir?
    2)Hem soğuk su deposunun fazla olduğu hem de basınçlı bir sistem markası biliyor musunuz?

Düşündüğüm iki tip şunlar:
    24 tüp,150 lt. sıcak,150 lt. soğuk su depolu olan
    http://www.koctas.com.tr/gunes-enerji-sistemleri/kuzeymak-gunes-enerji-sistemi-km-24150-scw-24-tup-150-lt-ges+sd-egimli-zemine-montaj/7853-13171/

Bu da basınçlı,150 lt.sıcak,50 lt.soğuk su depolu.
    http://www.kuzeymak.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=21&category_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=53

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Hocam Basınçlı sistemi önermem ama yine de illaki basınçlı olsun derseniz ,basınçlı depolar da soğuk su deposunun önemi yoktur. neden derseniz size gelen kullanım suyu depo içerisindeki su değildir,depo içerisindeki su sabittir devamlı kaynar,soğuksu deposu da burada kaynayarak eksilen suyu tamamlar sadece ve kullanım suyu sıcak su deposunun içindeki suya daldırılmış 50 metre bakır veya çelik serpantinli borudan geçerken kaynayarak size gelir.Basınçlı sistemler şehir şebeke basıncı ile çalışır ,sular kesildiğinde kullanılamaz,soğuk su girişine mutlaka pislik tutucu ,basınç düşürücü ve emniyet ventili takılmalıdır.Basınçlı sistemlerde verim normal vakumlulara oranla 10 derece düşüktür. mesela şamandralı sistem 90 derece sıcak su veriyor ise basınçlı sistem aynı hava şartlarında 80 derece verir.

• oguzenerji O kullanıcısına yanıt
    Oğuzenerji yanıtınız için teşekkürler.
    Peki basınçlı sistemi önermemenizin nedeni nedir?
    Bir de sistemi basınçlı takıp yanına da ayrıca saçtan bir soğuk su deposu yapmam önerildi.Bu sizce mantıklı mıdır?Fiyat olarak da 300-350 lt.lik depo için 300 tl.lik bir fiyat söylendi.
    yani basınçlı sistem+depo=1600+300=1900 gibi bir fiyat verildi,kararsızım açıkçası...
  • Hocam basincli depolarda çok sikinti yasarsiniz.nedeni ise zamanla kireclenen iç serpantinin kisa zamanda tikanacaktir.temizliği çok zor serpantinin değişimi imkansiz.ayrıca su kesintilerinde kullanım dişi kalir.serpantinden gecen su gündüz güneş varken isinir ancak hava karardiktan sonra .serpantinden gecen su ana depodaki suyu da sogutacagi için gece kullanimi kisitli olur .depolama imkani olmaz.ayrıca düz vakumlu sistemin 80 derece kaynattigi havada basincli sistem en fazla 70 derece kaynatir.yani verimi 10 derece düşüktür.yanina depo koymaya gelirsek hic bir faydasi olmaz çünkü basincli depolarda üst soğuk deponun hic bir fonksiyonu yoktur.bu soğuk depo genleşme deposu görevini görür ve kaynama ile ana depodaki eksilen suyu tamamlar.üst deponun büyük olması basincsiz depolarda su kesintilerinde daha fazla su kullanimi avantajini sağlar.Bana sorarsaniz basincsiz vakumlu kurun ve cikisina sicaksu basinc pompasi takin uzun yillar kullanin 1996 yolundan bu yana enerji üretimi ve montaji yapmaktayim.yazdigim bilgiler tecrübe ile sabittir. :) telefondan yazdim yazim hatasi olursa kusura bakmayin.Urun temini konusunda ister basincli ister basincsiz hesapli şekilde yardimci olabilirim dilerseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.