Şimdi Ara

Güneş ışığı altında..... (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
0
Favori
3.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cankal

quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Orijinalden alıntı: cankal

quote:

Önümüz yaz.....

Güncel telefonlar arasında güneş ışığı altında ekranı en iyi okunabilir olanı hangisidir?

Z1 ekran kötü ısık altınta vasat g2 günes altinda cok iyi kendim kullaniyorum zaten test ettim.note 3 test ettim 2 ye göre biradaha iyi ablaamda test ettim.nexus 4 orta üst arası spden geride nexus 5 vasat iphone cokda süper denmez z2 tahminime göre cok iyi olucak.sony yaptigi aciklamada z1 ekranindaki puruz z2 de giderildi.sony sinifinin en iyi ekrani diye itahali aciklama yapti.htc m8 incelemedim ama duysuklarim gayet iyi diyorlar.htc one ortanin biraz üstünde

g2 yi kullandım güneş altında berbat hocam ne yaptın sen

z2 ile z1 compact eşdeğer diyorlar... z1 compact ı inceleme fırsatım oldu pek başarılı gibi gelmedi bana... tam güneşli bir gün değildi üstelik... belki 1 kaç kere daha denemek lazım.. ya da arkadaşlarda z1 compact alanlara sormak lazım...

Valla su yorumlarınız yüzünden kullandigim cihazdan süphe eder oldum.gayet basarili istediginiz sekilde test edelim haydi buyurun.

Edit: Problem yok beynim bulanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 1 Mayıs 2014; 13:53:34 >

• S5 cok iyi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl oluyor da bu sıralamada Lumia 925, 720 ve diğerleri var ama 1020 yok. İlginç değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert25

Nasıl oluyor da bu sıralamada Lumia 925, 720 ve diğerleri var ama 1020 yok. İlginç değil mi?

model bazında incelemelere bakarsan hemen hemen her model için güneş ışığı altında ekran görünebilirliği testi var....

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_1020-review-989p2.php

Güneş ışığı altında.....

• Teşekkürler
  • listeye 1020 yi koymaya gerek bile duymamışlar doğrudan dslr in rakibi
  • SONY XPERIA Z2 DE PATLAK ÇIKTI

Güneş ışığı altında.....
  • sony xperia z2 ile aynı tip ekrana sahip olan z1 compact da patlak çıkmıştı...
    ben z1 compact ı kurçalama şansı bulmuştum... cidden güneş ışığı altında ekran görünürlüğü felaket kötü idi....

Güneş ışığı altında.....
  • ilginçtir ki sony xperia z1 ve hatta xperia z ekranı (TFT capacitive) daha iyi ekran diye lanse edilen xperia z1 compact ve xperia z2 ekranından (IPS LCD capacitive) GÜNEŞ ALTINDA ÇOK DAHA OKUNABİLİR....

Güneş ışığı altında.....
  • Oldum olası sony lerin tft solgun pastel renkli ekranlarına ısınamadım. Listeye gôre wonder s3 ekranı bile z1 den daha okunur değerlere sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 21 Mayıs 2014; 11:13:59 >
  • samsung a helal olsun.... not 3 ve galaxy s5 ekranı güneş altında okunabilirlik anlamında çok iyiler....

Güneş ışığı altında.....

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s5-review-1064.php

galaxy s5 ekranı bazı test ve incelemelerde çok beğeniliyor....

http://www.displaymate.com/Galaxy_S5_ShootOut_1.htm

adi plastik kasası ve uygulama açtıkça kasılan touchwiz arayüzüne rağmen alınır mı??? soru işareti?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 21 Mayıs 2014; 11:20:52 >

• quote:

lg g2 ye iphone 5s çok sağlam koymuş gözüyor....

neyse en iyisi peşindeyiz zaten....

lg g2 out

iphone 5s den daha iyisi ne ola ki????

araştırmadayız...

yanlış anlaşılmasın.....

emek ve ilgi için yine teşekkürler...

yardımlarınızı bekliyorummm...

paylaşalım... öğrenelim...

tşk ler

Bunu kabul etmeyen çok insan var iphone en iyisi diyorum hala bana onu savunma diyorlar adamlar yapmıs oturup kabul edeceksin

• Konuyu geç farketsemde müdahale etmekte fayda var

Güneş ışığı altında.....

Size temsili bir fotoğraf paylaşıyorum yukarıda. Galaxy s5 modeli resimde görüldüğü üzere rakiplerine fark atmaktadır. Galaxy s4 modeli ise resmen hiçbirşey görünmeyen bir ekran sunmaktadır. Vasatında vasatı. Ama işler s5 modeli ile çok değişti. Bu resmin paylaşıldığı sitede oylamada vardır. Hatta linkide sizlere paylaşıyorum

http://www.phonearena.com/news/Best-display-for-outdoor-use-comparison-Samsung-Galaxy-S5-vs-HTC-One-M8-vs-Apple-iPhone-5s-vs-Note-3-vs-the-rest_id55760

GÖrüldüğü üzere en başarılı ekran galaxy s5 daha sonrada note 3 seçilmiştir. Neden bu şekilde olmaktadır bunu da açıklamakta fayda var. Bazı telefon modellerinde (örneğin samsung) Ekran ışığı elle açıldığında yazılımsal olarak belli bir değerin üzerine çıkmasına izin verilmemektedir. Bunun nedeni kapalı ortamlarda boş yere pil tüketiminin önüne geçilmesidir. Bu yazılım kilidini aşmanın tek yolu ekran ışığını ayarlama görevini ışık sensörlerine bırakmaktır. Samsung telefonlarda otomatik brightness +5 yaptığınızda telefonlar direk gün ışığında kendini aşan bir performans göstermektedir. Bu özellikle note3 ve galaxy s5 için geçerlidir. Note 3 modeli otomatik brightness kapalı iken elinizle 450 nits parlaklığa kadar açabilirsiniz. Fakat gün ışığında otomatik brightness+5 moduna aldığınızda 660 nits değere ulaşırsınız. Az yansıtma yapan amoled ekranda teknolojik olarak dahada üstünlüğünü öne koyduğunda ortaya çok performanslı bir ekran çıkmaktadır. GAlaxy s5 modelide 698 nit değere ulaşmaktadır

note2 ve note 3 brightness değerleri

Güneş ışığı altında.....

Bu da galaxy s5 modeli için brightness değerleri.

Güneş ışığı altında.....

Bunlarda otomatik ekran ışığı +5 modunda samsung telfonların performans videoları.

galaxy s5 vs iphone 5s

Galaxy s5 ve note 3

Galaxy s5 ve nokia 1520

HTc one m8, xperia z2 ve galaxy s5

Bu da phone arena ve diğer büyük birçok sitenin konu aldığı gün ışığı altında en yii ekranın s5 olduğuna dair haberi

http://www.phonearena.com/news/Samsung-details-its-new-Galaxy-S5-display-the-brightest-most-efficient-OLED-screen-to-date-can-hit-698-nits_id54767

Eskiden amoled ekranlar gün ışığında başarısızlardı ama şimdi hem gün ışığında hemde kapalı ortamlarda rakipsiz oldular. LCD ekran teknolojisinin bu başarıya ulaşması çok zor bir hal aldı artık. Çünkü LCD ve LED teknolojileri gelişim sınırlarının sonlarına dayandılar. OLED ekranlar(amoled) daha yolun başındalar ve şu anda bile arka aydınlatmalı LCD ve LED ekranların önüne geçtiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 25 Mayıs 2014; 15:50:54 >

• vamp kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım o videoları dikkatle izlemedin herhalde. Adamın yaptığı tm videolar ağaçlık bir alanda bir bankta yapılmış ve cihazları koyduğu banka güneş bile vurmuyor . Neyin sunlight comperison'ı . Adam biraz güzel havayı bulunca bunu baz almış herhalde. Tüm videolarda ekrana yansıyan ağaçları görmek mümkün ve banka güneş vurmuyor . Sen ısrarla bir kaynak bulmuş yanyana düz bir zemine bile konulmamış cihazlara bakarak yapılan bir oylamayı baz olarak sunuyorsun. Burada da cevap yazıyorum sana ki buradakiler de okusun. Sırasıyla iphone 5, note 3, lg g2 ve şimdi de iphone 5s kullanıyorum. Arada s4 ve htc one m7'ye de bakma pansım oldu. Tüm bu cihazlar içerisinde en berbatı s4'tü. En iyi sıralaması ise 5s-5>note3>lg 2>htc one m7> s4 (berbat uzak ara). Bu arada g2'deki problemi söyleyeyim otomatik parlaklık açıkken birden ekran açıldığında sensörün bunu algılayıp iyi bir parlaklık sunması zaman alıyor yoksa güneş altında görünürlükte çok kötü değil ama s4 iğrenç ötesi ve okumanın mümkünatı yok. S5 için bir şey iddia etmiyorum çünkü kullanmadım ama altta paylaştığım linkte bir karşılaştırma yapılmış.
    http://www.phonearena.com/reviews/Screen-comparison-Galaxy-S5-vs-iPhone-5s-vs-One-M8-vs-Note-3-vs-Nexus-5-vs-G2_id3652

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Nokianın clear black teknolojisine sahip ıps ekranlı telefonları da başarılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772

Arkadaşım o videoları dikkatle izlemedin herhalde. Adamın yaptığı tm videolar ağaçlık bir alanda bir bankta yapılmış ve cihazları koyduğu banka güneş bile vurmuyor . Neyin sunlight comperison'ı . Adam biraz güzel havayı bulunca bunu baz almış herhalde. Tüm videolarda ekrana yansıyan ağaçları görmek mümkün ve banka güneş vurmuyor . Sen ısrarla bir kaynak bulmuş yanyana düz bir zemine bile konulmamış cihazlara bakarak yapılan bir oylamayı baz olarak sunuyorsun. Burada da cevap yazıyorum sana ki buradakiler de okusun. Sırasıyla iphone 5, note 3, lg g2 ve şimdi de iphone 5s kullanıyorum. Arada s4 ve htc one m7'ye de bakma pansım oldu. Tüm bu cihazlar içerisinde en berbatı s4'tü. En iyi sıralaması ise 5s-5>note3>lg 2>htc one m7> s4 (berbat uzak ara). Bu arada g2'deki problemi söyleyeyim otomatik parlaklık açıkken birden ekran açıldığında sensörün bunu algılayıp iyi bir parlaklık sunması zaman alıyor yoksa güneş altında görünürlükte çok kötü değil ama s4 iğrenç ötesi ve okumanın mümkünatı yok. S5 için bir şey iddia etmiyorum çünkü kullanmadım ama altta paylaştığım linkte bir karşılaştırma yapılmış.
    http://www.phonearena.com/reviews/Screen-comparison-Galaxy-S5-vs-iPhone-5s-vs-One-M8-vs-Note-3-vs-Nexus-5-vs-G2_id3652

Güzel kardeşim. Bu vermiş olduğun linkte galaxy s5 için neden otomatik brightness değeri yazılmamış? 698 nit değeri nerede? Bu bilgi yoksa display testide çöptür. Açık ve net. Yukarıda ağaçlık olmasının bri anlamıda yok. Bir ekran diğerinden kötü görünüyorsa zaten kötüdür. Amoled ekranlar son iki modeldir kendilerini aştılar. Benim paylaştığım linkteki editörler çaycılıkla uğraşmıyor. Birsinin ismi DISPLAYMATE. Sarı çizmeli mehmet ağa değil yani

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

Güzel kardeşim. Bu vermiş olduğun linkte galaxy s5 için neden otomatik brightness değeri yazılmamış? 698 nit değeri nerede? Bu bilgi yoksa display testide çöptür. Açık ve net. Yukarıda ağaçlık olmasının bri anlamıda yok. Bir ekran diğerinden kötü görünüyorsa zaten kötüdür. Amoled ekranlar son iki modeldir kendilerini aştılar. Benim paylaştığım linkteki editörler çaycılıkla uğraşmıyor. Birsinin ismi DISPLAYMATE. Sarı çizmeli mehmet ağa değil yani

Kusura bakma da kendi yazdıklarınla çelişiyorsun. Ne demek ağaçlık olması önemli değil iyiyse iyidir kötüyse kötü. Kapalı ortamlarda amoledlerin iyi olduğunu kimse inkar etmiyor ki! Ama kapalı ortamla açık ortamda da fark var işte. Ayrıca niye illa ki nit ölçüsü verilmesi gerekiyor? O adamlar o cihazların kaç nit olduğunu bilmiyor mu yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 25 Mayıs 2014; 17:32:31 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

Kusura bakma da kendi yazdıklarınla çelişiyorsun. Ne demek ağaçlık olması önemli değil iyiyse iyidir kötüyse kötü. Kapalı ortamlarda amoledlerin iyi olduğunu kimse inkar etmiyor ki! Ama kapalı ortamla açık ortamda da fark var işte. Ayrıca niye illa ki nit ölçüsü verilmesi gerekiyor? O adamlar o cihazların kaç nit olduğunu bilmiyor mu yani?

Senin verdiğin linkteki adam ezbere yorum yazmış. Kusura bakma. Zaten yorumlar kısmında 698 nit diye uyarmışlar yine :) Yukarıdaki videolarda kapalı ortam değil ayrıca. Iphone 5 modeli sonuna kadar ışığı açılmış ve galxy s5 ten baya bi geride. Kapalı alanda olsa aydınlatma olarak galaxy s5 baya bi geride kalırdı. İşte orda 450 nit değeri doğrudur derdim. yukarıda s5 modelinde Işık sensörü zorlamış 600 nit üzerine iphone 5 ten daha görünür hale gelmiş ekran. Ne var bunda anlaşılmayacak?

• vamp kullanıcısına yanıt
    Hala s5 diyorsun bana ben sana s5'i bilmiyorum ve bilmediğim konuda iddia etmem dedim. Ben note 3'e kıyasla dedim ama ağaçlık olması o testi benim gözümde şüpheli yapar çünkü adı üstünde sunshine visibility test .

• quote:

test her marka için EŞİT ŞARTLARDA yapılmış ise sorun değil... karşılaştırma yapabiliriz çünkü test EŞİT ŞARTLARDA yapılmıştır diye....

AMAAAA güneş altında hangi ekran daha iyi okunuyor diye araştırma içindeysek testinde BOL GÜNEŞ IŞIĞI ALTINDA yapılıyor olması lazım..... aynen bizim Bodrum veya Antalya yazlarındaki güneş gibi bir güneşin altında....

Bu açıdan testlere bakarsak samsung amoled ler açık ara farkı basmış gözüküyorlar..... bu şekilde bir sürü video var.... bakınız youtube ve vimeo...... kimini burada paylaştım... biraz yukarılara çıkın görüceksiniz

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.