Şimdi Ara

Güneş Paneli ve Rüzgar Türbini Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, öncelikle belirtmeliyim ki bu elektrik işlerinde acemiyim. Deneme amaçlı saatte 500-1000 watt üreten, dizüstü, masaüstü bilgisayarımı, modemimi ve lambamı aynı anda çalıştırabileceğim, 1 rüzgar türbini/güneş paneli, 1 akü, 1 inverter ve 1 şarj kontrol cihazı ile bir sistem kurmak istiyorum. Bununla ilgili birkaç sorum olacak, yeri geldikçe sormaya devam edeceğim.

Güneş Paneli mi Rüzgar Türbini mi ?
    İnternette birkaç satıcıya baktığımda gördüğüm, rüzgar türbini fiyat/performans olarak güneş panellerinden daha avantajlı. Malum önümüz de kış. Ancak endişem şu; ben bir apartman dairesinde oturuyorum, rüzgar türbinini çatıya yerleştirdiğimde sesi komşuları rahatsız edecek dereceye varır mı ? Etraftaki binalardan bir tanesinin çatısı bizim çatıdan yüksek ve bir cepheyi kısmen kapatıyor, bu performansı çok etkiler mi ? Monte etmek için ekipmanı da ayrı bir masraf oluşturuyor sanırım. Siz hangisini önerirsiniz ?

Bir de, sağlam ve garantili bir sistem kurmam için hangi marka ve model türbin/panel, inverter, akü, şarj kontrol cihazı önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.caglar -- 24 Eylül 2016; 18:12:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.