güneş pili kaç volt ertir ve ankarada nerede bulabilirim. şimdiden teşekürler.
wala elektronikle ilgili hersey ulustaki konya sokakta war, gunes pili de ordadir.
bu pillerin boyutlarına göre oluşturdukları gerilim değişir.Fakat fiyatları oldukça pahalı.Geçenlerde bir pil sordum 1.2 v üretiyor, fiyatı ise 7 ytl..
ben istanbulda sordum fiatları voltajına ve akımına göre değişiyor örneğin yaklaşık 18 volt 5 amperlik solar panel 480$+kdv.
evet boyutuna göre değişir. proje yarışması için biz bu pillerle araba yapmıştık okul olarak ; www.turgutreis26.com gerekli açıklamayı bu sitede bulabilirsin !!
kendimiz yapmaya çalışcak olmazmı acaba beinmde ihtiyacım war fakat o bilinen olla çok zor farklı işiyler giliştiremezmiyiz ?
arkadaşlar 18v bu güneş panellerinden bende iki adet var yaklaşık gün içinde ışık şiddetine bağlı olarak değişik akımlar verebiliyor iyi bir ışıkta 1a gibi akım veriyor 60 a aküyü şarj etmek için kullanmayı düşünüyorum sorum şu bu iki paneli parelel bağlamayı ve bağlama sırasında her iki panel ayaklarına seri wattlı 5 w gibi 0.1 ohm lık direnç bağlarsak iyimi olur yada sizin önerebileceğiniz bir başka işlemimi yapmalıyım saygılar
karaelmas kardeşim,hayırlı olsun benimde senin gibi bazı projelerim var.düşüncelerine katılıyorum, ayrıca kaç amper veriyorsa vermiş olduğu akımın az altında sigorta koruması koyarsan zarar görmesini en - gellemiş olursun sana tavsiyem budur.işlerinde başarılar dilerim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme