Şimdi Ara

güneş tutulması ve digital fotoğraf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tam güneş tutulmasını çekmek istiyorum. sony digital t5 fotoğraf makinam var. herhangi bir zarar görürmüyüm. ne gibi tedbirler almalıyım ki hem bana hem de makinaya zarar gelmesin.

• Gerçekten iyi hatırlattın.Ben de güneş tutlmasının en iyi görülebileceği bir yerdeyim.Alanya.Önerileri ben de bekliyorum.
  • valla bende tam bunu düşünüyodum konu açıyım diyodum baktım açılmış.. bendede kodak c340 var.. zarar görürümü alet acaba.? bide nasıl çekmek lazım bilen yardımcı olsa yaw..
  • Uzun odaklı bir objektif ve gerekli filtreler kullanılarak fotoğraflanabilir. Bu işe kalkışmadan önce kesinlike iyi bir araştırma yapmanızı ve mekinenizi güneşe doğrultup katti suretle vizorden çıplak gözle bakmamanızı öneririm. Buldurğum yararlı bir link :http://www.istanbul.edu.tr/fen/astronomy/eclipse/
  • kesinlikle uv filtere kullanmalısın. algılayıcıya direkt güneş düşmesi zarar verebilir. uv filtre ve bu iş için sun (yada sunny gibi birşey) filter denen filtreler var
  • quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

Gerçekten iyi hatırlattın.Ben de güneş tutlmasının en iyi görülebileceği bir yerdeyim.Alanya.Önerileri ben de bekliyorum.

ooo ben de alanyadayım. diğer arkadaşların dediği ultraviole koruyucular nerede bulunur acep? geç kalmamışızdır inşaallah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

kesinlikle uv filtere kullanmalısın. algılayıcıya direkt güneş düşmesi zarar verebilir. uv filtre ve bu iş için sun (yada sunny gibi birşey) filter denen filtreler var

bundan kastınız tam olarak nedir? ben 1-2kere dijital makinemle(kodk7530) güneşli gökyüzünün de fotoğrafını çektim... normal şartlarda, direkt olarak güneşi karşısına alan makineler zarar görür mü gerçekten? eğer öyleyse bidaha çekmem
  • tüm bunları bilmiyodum iyi oldu öğrendiğim.. valla bodozlama çıkıcaktık güneşe çırılçıplak
  • quote:

Orjinalden alıntı: elegant_rose

quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

Gerçekten iyi hatırlattın.Ben de güneş tutlmasının en iyi görülebileceği bir yerdeyim.Alanya.Önerileri ben de bekliyorum.

ooo ben de alanyadayım. diğer arkadaşların dediği ultraviole koruyucular nerede bulunur acep? geç kalmamışızdır inşaallah.

SAhra Optik beleş dağıtıyordu ama ben gitmeye üşendim..Yarın bir bak istersen...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

kesinlikle uv filtere kullanmalısın. algılayıcıya direkt güneş düşmesi zarar verebilir. uv filtre ve bu iş için sun (yada sunny gibi birşey) filter denen filtreler var

bundan kastınız tam olarak nedir? ben 1-2kere dijital makinemle(kodk7530) güneşli gökyüzünün de fotoğrafını çektim... normal şartlarda, direkt olarak güneşi karşısına alan makineler zarar görür mü gerçekten? eğer öyleyse bidaha çekmem
    arkadaşlar makinaya direk güneş ışığının düşmesi ne gibi bir etki yapıyor?geçenlerde bende ikindi güneşine direk tuttum makinayı,acaba bi etkisi zararı olabilirmi?(ikindi vakti biraz daha yatık oluyo güneş,herhalde öğlen güneşi kadar etki etmez)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.cagil -- 28 Mart 2006; 23:47:48 >
  • Güneş tutulmasını fotoğraflamak isteyen arkadaşlar,

Bu ayki Bilim ve Teknik dergisinde (3.5 YTL) hem bir Güneş Tutulması Eki var (ki bu ekte nasıl fotoğraflanması gerektiğini de anlatıyor) hem de gözlem için gözlük veriyor. İşin güzel tarafı, gözlüğü siz kendiniz yapıyorsunuz, filtre ve karton parçalar ayrı ayrı, yani çerçevesini kesip katlıyor, filtresini de yapıştırıyorsunuz. Dolayısıyla, biraz elişi becerisiyle Fotoğraf makineniz için küçük bir güneş filtresi yapabilirsiniz. Filtre yeteri kadar büyük, tavsiyem ikiye kesip, birini makinenize filtre diğerini de bir gözünüzle izlemek için gözlüğünüze takmanızdır.
  • ben 03.10.2005 tarihinde saat 12:29 da tutulmayı canon A 520 makinamla görüntülemiştim.Objektif önüne de siyah film koymuştum..
    Resim aşağıdaki rapid linktedir...
    linkteki yıldızları copy paste yaparken siliniz ...

http://r*a*p*i*dshare.de/files/16689642/Guene__Tutulmas_.JPG.html
  • ben de tel ile direk güneşi çekmiştim bi sorun olurmu acaba
  • http://img96.imageshack.us/img96/3815/10006417mi.jpg

ben cektim bile
    makineyede hiç bisey olmadı
    hemde rontgen filmi ile
    3x optik+5xdigital zoom
    hepsini topukladım
    görüntü aya çıktı 220 ile
  • önerdiğim bi makine var ama markasını unuttum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.