Şimdi Ara

güneş yanığı vernik atması aşırı sıcaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2014 model Volkswagen golf 7 1.4 tsi aracımız var ve aracımızın rengi pasifik mavi yaşadığımız bölge güneydoğu anadoluda bir ilçe ve burada inanılmaz sıcaklar var 55 dereceleri görüyor araç termometreleri vegüneş yanığı vernik atması aşırı sıcaklar mayıstan başlayarak ekim ayına kadar damla yağmur düşmüyor ve tamamen bulutsuz güneşli geçiyor ilçe de olduğumuz için heryerde tek katlı evler var ve kapalı otopark garaj imkanımız da yok açık bir otoparkla anlaşarak çocukların çizmesinden korunduğunu düşünüyorum ve aylık ücret karşılığında araç güneş yanığı olmasın diye saç levhadan sundurma yaptırdık ben ve iki arkadaşım arçalarımızı oraya bırakıyoruz şimdi sıkıntı şurada bu saç sundurma sürekli güneş ışığına maruz kalıyor günün 15 saati boyunca ve sanki bir tavada pişiyormuşçasına altına geçtiğinizde sundurmanın adeta sıcaktan bunalıyorsunuz resim ekleyeceğim sundurma ile aracımın arasındaki mesafeyi görmenizi istiyorum aracın gün içinde sundurmanın altındayken kaportaya elinizi sürdüğünüzde çok sıcak olduğunu anlıyorsunuz ve ben bu durumdan rahatsız oldum

acaba bu şekilde gölgedeyken de aşırı sıcaktan boya verniğinde incelme kaportada güneş yanığı veya vernik atması gibi sıkıntılarla karşılaşır mıyım ? görüşlerinizi fikirlerinizi düşüncelerinizi merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelbro -- 19 Temmuz 2018; 15:56:46 >

• emin olun şu an direkt güneş yediği halinden daha iyi korunuyor. ama isterseniz sundurma'ya yalıtım yaptırabilirsiniz, ısınmasını engellemek için..
  • Bu şekilde en ufak sorun olmaz güneşin direk ışın teması yok rahat olun ne olacak kafanız rahat olsun
  • Farlara film çekin sararıyor.

Motorun içini temizleyin çöl tozu gelir Güneydoğu çöllerinden...
  • BEYAZ çarşaf örtün üstüne bide
  • Sundurmanın üzerine 1-2cm kireç at hocam tertemiz olur 👍🏻
  • Akcakale mi burasi
  • Hiçbirşey olmaz
  • Bu kadar dert etmeyin hocam araç mis gibi gölgede birşeycik olmaz
  • Vernik atmasını bilemicem güneşten olmaz benim i30 tamponlarında oldu öyle aman aman güneşte kaldığı yok. Boya kalitesi ve renkle alakalı olsa gerek. Tavan boyasının yanması ise sürekli güneşte kalsa dahi 8-10 yıldan önce olmaz. rahat ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 19 Temmuz 2018; 17:45:1 >
  • İçin rahat olsun 10 yıl güneş kar yagmur altında kalan honda jazda hic birsey yoktu yeni araç alınca garajın üstünü kapattık, alçak olursa cok sıcak olur dedi yapan arkadaş yerden 4 mt falan yüksek yaptı sıcaklık pek yok imkanınız varsa çatıyı yükseltin.
  • Sıcağın bir önemi yok hocam, yeter ki direkt güneşe maruz kalmasın.
  • Uyduruk bir golf için neden bu kadar sakınma! Sanki ferrariniz var
  • öncelikle cevaplarınız için ilginiz için teşekkür ederim beyler

araç direkt ışığa maruz kalmıyor fotodaki gibi duruyor ancak ısı fazla olduğu için tedirgin oldum

aslında aklımda şu var bu sundurmadaki saç levhanın rengi kahverengi bunu beyaza boyasak güneşin verdiği ısıyı kırar mı diye?

araç tavanıyla levha arasında 1 metre falan var yaklaşık boşluk mesafesi

Akçakale değil hocam Şırnak Silopi

farlar ısıdan sararmaz diye düşünüyorum ama şeffaf film yine de koruma amaçlı iyi fikir haklısınız
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    ferrarimiz yok ama ülke koşullarında yeni model düşük yaş km de bir golf bile 80-90 bin tl ye satılırken ve biz bu araç parasının 20 de 1 ine aylık ücret alırken zarar görmesini istemiyorum zengin değiliz fakir de değiliz çok şükür ama Ferrari alacak paramız da yok maalesef yine de görüşünüz için teşekkür ederim
  • Boyayı solduran, verniği yakan asıl faktör sıcaklık değil güneşin UV ışınları. Güneş ışığı altında kalmadığı sürece bir sıkıntı olmaz boya açısından. UV ışınları pigmentleri boyar maddeleri bozar, renklerde solma yapar, güneş ışığı almadıktan sonra hamam gibi yer de olsa sorun olmaz kaporta açısından.
  • Güneş direkt vurmadığı müddetçe hiç sorun olmaz rahat olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 20 Temmuz 2018; 11:18:46 >
  • Şirkette Cayenne, Macan, A6 var. Şehir Antalya. Patron arabalar sıcakta pişmesin diye her gün arabaları güneşin durumuna göre 3-4 saatte bir gölgeye çektiriyor. Bu kadar maddi rahatlığı olan adam bile arabasına önem veriyorsa arkadaşa hiç laf etmeyin. Araba da güzelmiş bu arada güle güle kullanın.
  • Mal canın yongası demişler. Porsche,golf hatta toros olsa ne farkeder?herkesin aracı kendine değerli. Koruma iç güdüsü ile hareket etmek gayet doğal.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.