Şimdi Ara

Güney Amerika'da yaşama hayalim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    22 yaşında, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği okuyan biri olarak önümüzdeki 2, maksimum 3 sene içinde Güney Amerika ülkelerinden birine yerleşmek istiyorum. Aklımda olan ülkeler sırasıyla şöyle
    1 Dominik Cumhuriyeti
    2Brezilya
    3 Küba
    4 Kolombiya

İlk sıraya Dominik Cumhuriyeti'ni koymamın sebebi oradan tanıştığım birkaç arkadaşım diyebilirim. Bu arkadaşların kız olanıyla yaklaşık 2 senedir konuşuyorum ve ülke hakkında birçok şey öğrendim. Gerek bu arkadaşlardan gerekse kendi araştırmalarımla. Daha önce bu ülkelerde ya da Güney Amerika'da bulunmuş tecrübeleri olan arkadaşlardan bilgi edinmek istiyorum. İngilizcem çok kötü olmamakla beraber gelişmesi gerekiyor. Ayrıca İspanyolca'yı da şart görüyorum bunun için. Fakat dediğim gibi 2 sene içinde dil problemi kalmayacak. Çünkü bu konuda önemli adımlar atıyorum.
    Peki iş bulma fırsatım orada hayatımı devam ettirme olasılığım sizin gözünüzde nedir ? Yabancı arkadaşlarım eğer İngilizce'n çok iyiyse iş bulabilirsin diyorlar. Ayrıca tabi ki cebimde 5 kuruş para olmadan da gitmem oraya. Bir miktar parayla gideceğim ve bu ülkelerin ekonomileri çok iyi olmadığından oraya götüreceğim para belki de iş kurmamı bile sağlayabilir. Ancak bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan nasıl bir yol izlemem konusunda yardım bekliyorum.
    Ayrıca benim gibi düşünen arkadaşlar da varsa konuşabilir bilgilerimizi paylaşabiliriz. Çünkü ben de uzun süredir bu konuları araştırmaktayım.
    İyi forumlar...

• 250$'dan fazla bir maaş alamazsın bu ülkelerde, sefil olursun birikimin yoksa.

seni destekleyecek pasif bir kira faiz vs. gelir olması lazım.
  • Ben iclerinden kolombiya'yi secerdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

250$'dan fazla bir maaş alamazsın bu ülkelerde, sefil olursun birikimin yoksa.

seni destekleyecek pasif bir kira faiz vs. gelir olması lazım.

Haklısınız hocam. Fakat 250 dolarla Türkiye de geçinmeye çalışan insanlar da var. Üstelik aile olarak geçinmeye çalışıyorlar. Tabi ki ben size hak veriyorum ama tek başına üstesinden gelinmeyecek gibi gelmiyor bana
    Yorumunuz için Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slicer

Ben iclerinden kolombiya'yi secerdim.

Hocam ben açıkcası Dominik Cumhuriyeti'ne odaklandım.
    Peki neden Kolombiya ? :)
  • Bilmiyorum, bana pek çekici gelmiyor Dominik Cumhuriyeti. İş arkadaşım oralı, sıcak ve cok nemli bir yer. Bana göre değil :) Brezilya desen büyük ve tehlikeli ayrıca Portekizce öğrenmek gerekiyor. Küba'yi zaten geç,cok kapalı. Kolombiya'yi gittim gordum fena değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: slicer

Bilmiyorum, bana pek çekici gelmiyor Dominik Cumhuriyeti. İş arkadaşım oralı, sıcak ve cok nemli bir yer. Bana göre değil :) Brezilya desen büyük ve tehlikeli ayrıca Portekizce öğrenmek gerekiyor. Küba'yi zaten geç,cok kapalı. Kolombiya'yi gittim gordum fena değil.

Dominik'in havasının o açıdan zor olduğunu biliyorum. Oradan olan arkadaşlarımla sohbet ederken 23 24 derece olduğu zaman hava bugün serin diyorlar :) Brezilya seçeneği de elenmiş durumda zaten. Portekizce için vaktim ve isteğim yok. Kolombiya da tercihler arasında olabilir haklısınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İsviçre'de yaşamak
    8 yıl önce açıldı
    Bulgaristan da yaşamak?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Başka fikri, bilgisi olan arkadaşlar varsa dinlemek isterim
  • Ben senn yerinde olasam venezuella derdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: istceko

Ben senn yerinde olasam venezuella derdim.

Neden peki hocam ?
  • cevapyokmu C kullanıcısına yanıt
    Petrolun fiyati 1 cent civari bizim icin ruya bir ulke

• quote:

Orijinalden alıntı: istceko

Petrolun fiyati 1 cent civari bizim icin ruya bir ulke

Öyleymiş hocam siz dedikten sonra baktım. Valla olabilir niye olmasın! Araştırmadayım. Sizin bir tecrübeniz var mı acaba ?
  • cevapyokmu C kullanıcısına yanıt
    Benim sadece wat tecrubem var o da 3 ay amerika da. Ancak sunu soylebilirim. Yurt disinda neresi olursa olsun hayat gercekten kolay degil. Kiymetini sonra anliyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.